Webber: Red Bull’un Kvyat Kararına Şaşırmadım

yazar:

kategori:

Eski Red Bull pilotu Mark Webber Daniil Kvyat’ın Toro Rosso’ya geri gönderilmesi kararının insafsızca olduğunu düşünüyor ancak buna şaşırmadığını söylüyor.

Red Bull ile yedi sezon yarışan Webber takımın motorsporları danışmanı Helmut Marko ile gergin bir ilişkisi vardı ve alınan kararı F1’in sonuca dayalı iş yapısına uygun olduğunu düşünüyor.

“Evet bu çok insafsız bir karar. Burası büyük bir iş kolu, işler hızlı olur. Bu 2017 pazarı öncesindeki ilk hareketler, her şeyi hazır hale getirmek. Formula 1’de üç ay içinde hatırlanmaz olabilirsiniz. F1’de saklanacak yeriniz yoktur. Her seans size bağlıdır ve kendi performansınızla ölçülürsünüz.”

Genç Red Bull pilotlarının değiştirilmesi hakkında konuşan Webber: “Helmut buna bakmaz, o sadece performans ister. Her zaman en iyi senaryoda en hızlı olan en hızlı çocukları ister. Şaşırmadım. Bu Rusya’dan önce bile düşünülen bir şey olabilir.”

“Bir şeyin mayalandığını hissedebilirsiniz. Orada bir yıl geçirdi ve yeterli iş çıkardığına inanmadılar. Normalde sezonun sonuna kadar beklerdiler ancak bu her zaman olmaz, özellikle de Red Bull’da.”

“Max’ın Red Bull’un rekorlarını tekrar kırıp kıramayacağını göreceğiz. Max hazır mı? Başka seçeneği yok. Hazır olmalı.”


Yorumlar

“Webber: Red Bull’un Kvyat Kararına Şaşırmadım” için 6 yanıt

  1. İşte bu yüzden taze gençler acemice, kalasça şeyler yapmaya cesaret buluyorlar. Tecrübeliler kendi başlarına gelinceye kadar hoplamıyor. İnsafsızlık başka şey siyah bayrak, gelecek yarıştan diskalifiye, kendine çeki düzen ver demek başka şey. İşte bu yüzden F1’den siyah bayrak neredeyse silindi gitti.
    Ahmak yönetim barizlerle uğraşacağına gitti yok şu kadar zigzag çizebilirsin gibi şeylerle uğraştı.
    Çocuğun biri bilmem kaçtane aracı parçaladı (SPA) eh yarış işte dediler..

    İnsafsızlık Mark’ın yaşamış olabileceği gibi bir pilotu kasti olarak geri bıraktırmak olabilir, hiçbirşey yokken, herhangi bir durum ortaya yokken para vs gibi sebeplerle koltuğunu elinden almaktır. Bunları yapanlar oldu yapanlara yaptırım oldu mu yok. Bir tanecik olumlu bir sonuç çıkarılamayan ikrarlı kaza ve 2 den fazla adamı sıkıntıya sokan durumda mı insafsızlık olacak 😀 komik geliyor bana gören de lisansını elinden aldılar grid dışında kaldı sanır. Cezayı asıl redbull değil F1 yönetiminin kesmesi gerekiyordu. Velhasıl bu bir yada birkaç yarış redbull koltuğundan olması demek hani.

  2. ********* (spä2000) avatarı
    ********* (spä2000)

    Max hazır mı? Başka seçeneği yok. Hazır olmalı.
    Fury Road.

    Replik olmuş.

  3. Samet Demirel(GillVill) avatarı
    Samet Demirel(GillVill)

    Yine Webber yine doğru sözler, adam kitabında zaten vermiş veriştirmiş Marko Paşaya gayet normal bir açıklama bu yüzden. O değilde ben de Ricciardo Max kapışmasını dört gözle bekleyenlerdenim , temennim Ricciardo’nun Max’i güzel bir şekilde tokatlaması

  4. OffTheRecord avatarı

    Simdi alonsocular gelir webber uzerinden vettele, sonra vettelciler gelir massa üzerinden alonsoya yüklenir. Burada 40 50 tane de yorum birikir. Haber de birkez daha kendi konusundan sapmış olur ??

  5. 4 yıl boyunca red bull tarafından manevi işkence görmüş bir adamın, red bull’un işkence yöntemleri hakkında söylediklerine inanın. :))

    1. Zekeri sayın avatarı
      Zekeri sayın

      Katılmamak mümkün degil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir