Hembery “2017’de Yarışlar Sıkıcı Olursa Pirelli’yi Suçlamayın!”

yazar:

kategori:

Pirelli’nin Motor Sporları Patronu Paul Hembery, gelecek sene yeni kurallar geldiğinde Formula 1 yarışları sıkıcı olursa bunun için Pirelli’nin suçlanmaması gerektiğini söyledi.

2017’de daha geniş lastikler, daha fazla downforce ve daha fazla mekanik tutuş ile araçların 4-5 sn hızlanması bekleniyor ancak araçların gösteriye aynı derecede katkı sağlayacağı konusunda şüpheler var.

Hembery “Lastiklerin tasarım felsefesini değiştiriyoruz. Artık sıcaklığa karşı daha az hassas olacaklar bu yüzden daha az aşınma ve performans düşüşü olacak. Pilotlar lastiklerle strateji yapmak yerine daha fazla zorlayabilecekler.”

“İlk başta bizden yarış esnasında 2-3 kez değişim olacağı şekilde lastik istendi. Bu yüzden 2017’de Pirelli’den çok farklı bir ürün göreceksiniz.”

“Daha iyi mi yoksa kötü mü olacak zaman gösterecek. Biz Formula 1’e geldiğimizden beri tüm zamanlara göre daha fazla geçiş oldu ancak gelecek seneden itibaren pilotlara ve araçlara bağlı olacak.”

“Yarışlar sıkıcı olursa bizi suçlamayın!” dedi.

 


Yorumlar

“Hembery “2017’de Yarışlar Sıkıcı Olursa Pirelli’yi Suçlamayın!”” için 15 yanıt

  1. Adamlar çok zaman herşeyi en başından söylüyor yine de suçlu çıkıyorlar 🙂 Yanlış olan yönetim ve araçlar bunlar iyi gitse pirelli’nin kötü gözükmez kimse de 2 markalı dönemi anmazdı o vaktin anılmasının sebebi lastikler değil kimse teknik olarak o lastiklerin ayrıntısını felan bilmiyor iyi gösteren şey araçlardı.
    Hatta Pirelli pist üstünde ki misket yığını görüntüsü hariç 2000’lerin başına göre olağan üstü lastikler ortaya koydu popüler F1 tarihinin en kötü lastikleri belki de 95 de uygulananlar ve lastik değişiminin kaldırıldığı o kalas çift markalı dönemdir. Michelin’in o dönem düşürdüğü durumları ve yeni tekliflerinde ki kalasça yaklaşımı da biliyoruz hani. 🙂
    Pirelli de demiş ki daha kalas lastikler göreceksiniz istenen bu 🙂

    Michelin’in teklifleri ve mevcutlara daha etkileyici görünümlü lastikler görmüş olacağız sadece DE araçlarda o etkileyicilik yokken boş…

  2. F1 i yönetenler hala anlamadı taraftar çekişme heyecan ve rekabet istiyor
    Geçiş eşittir heyecan denklemi gerçeği yansıtmıyor
    Az geçiş olsun ama heyecanı ve kaliteli olsun her tür hop oturup hop kalkalım

    1. Aksiyon, etkileyicilik side by side, tampon tampona denilen şeyle olur her zaman halen özellikle GT’lerin etkileyici sahneler sunabilmesinin manası bu.
      Hep denildiği gibi geçişin sayısı değil niteliği önemli olan anlamadılar malum işlerine gelmiyor.
      Farklı pistler de geçiş sayı ortalamaları yakın seyrediyorsa o işte zaten büyük eksiklik vardır. Bazı karakterde ki pistlerde araçlar birebir aynı olsa bile handikapın dozunu arttırmadıkça fazla geçiş görseli sunamazsın savunmaya avantaj tanıyan çizgilere sahip olur bazı pistler.
      Geçiş kadar savunma da önemli pilotun düzeyini belirtmenin dışında atak denemelerine karşı savunma görseli zıplatır, gerginleştirir insanları.

      Asıl baskılamayı tur içerisinde ki yer değiştirmelerin sayısı da gösterebilir. Atak yiyen o an aracı, lastikleri daha zayıf, sürüş karakteri dengesiz olmadıkça viraj giriş çıkış yaklaşımlarıyla (DRS gibi şeyler düzlükte çalışır malum) atağa kalkamıyorsa orada büyük problemler var demektir.
      Savunmanın ne demek olduğunu unuttu insanlar
      vakti zamanında ki Monza Schumacher vs Hamilton görüntüsü gibi olayın nedenlerini bariz anladığında zevk alamaz insanlar yapay avuntular oluşur.

      https://www.youtube.com/watch?v=brNtbaMadX4

  3. Yapay geçişlerde en büyük pay lastiklerden ziyade DRS’de. DRS kalkmadan yapay geçişleri kaldıramazsınız.

  4. Yapay geçişler yerine pilotların performansını görelim kötü mü ? Ben strateji yerine yetenek görmek istiyorum. Lastiklerin suyunu sıksınlar.

  5. Şafak Soysal avatarı
    Şafak Soysal

    Zaten ekonomik olarak işlerine gelse çözümü taraftarlar bağıra çağıra anlatıyor bu insanlara da, kimse oralı değil.

    Varsın 3-4 geçiş olsun yarışta, ama 55 tane geçiş olup bunların hepsi 5-18. sıralar arasında olacağına liderlik kapışmasını izleyelim. Limitlerin zorlandığını görelim, pit taktiklerini görelim yine, Schumacher’in uçarak attığı sıralama ayarı turlarla pist üstünde olmuyorsa pit-stoplarda görelim geçişleri. Ama yeter ki bir takım alıp başını yürümesin, rekabet olsun, yenilebilsin sezon boyunca başka takımlara. Güç dengeleri tahmin edilir olmaktan çıksın.

    Ama bunlar hep temenni, olmayacak şeyler. Çünkü ne yarışmak ne de rekabet bu takımların veya organizasyonun amacı artık. Tavsiyem eski yarışların özetlerini, arşiv görüntülerini mümkünse yarışların tamamını, sezonların özetlerini bulup izlemeye koyulmak arkadaşlar. Çünkü artık izlediğimiz bir “yarış organizasyonu” değil, yalnızca şov.

  6. Ahmet Dönmez avatarı
    Ahmet Dönmez

    yahu arkadaş biz başka bi Formula 1 mi izliyoruz, sanki şu an insanlar yarışın heyacanından kalp krizi mi geçiriyor? işte son Rusya gp si geçiş vardı ama heyecan yoktu yarışta, tatsız tuzsuz izledik, adamların anlamadığı şu bence geçişleri artırıcaz diye iş o kadar yapaylaştı ki Formula 1 in özündeki o rekabet duygusunu öldürdüler, artık hepimiz sezon başında hangi takımın şampiyon olacağını biliyoruz bir nevi sonunu bildiğimiz bi filmi izletiyorlar bize her sezon, evet geçmişte şu ana göre daha az geçiş olabilir ama insanlar çok daha fazla heyecanlanıyorlardı kim Hakkinen-Schumi, Alonso-Kimi,Massa- Hamilton un yaşadığı şampiyonluk mücadelelerini unutabilir kurallar değişmeden önceki son seneler 2005-06-07-08 sezonları efsane sezonlardı son viraja kadar şampiyon belli değildi sonra adamlar oturdu düşündü rekabeti nasıl öldürürüz saçma sapan kurallar koydular şimdi öylesine izliyoruz Formula 1 i sadece sevdiğimizden zevk aldığımızdan değil, hani benim 99 sezonunda ilgimi çekmişti Formula 1 o Hakkinen-Schumacher Mclaren- Ferrrari rekabeti araçların sesi, görünümü, hızı ama şimdi diyorum Formula 1 nasıl yeni taraftarlar edinecek insanların, cocukların ilgisini ne çekicek…

  7. Ya ben gerçek geçiş goreyimde o bana yeter. Drs ve lastik aşınması yüzünden geçiş görmek istemiyorum. Plotlar sonuna kadar zorlasin lastikleri düşünmeden 10 geçiş olacağına 2 geçiş olsun ama gerçek olsun.

    1. O zaman da herkes yarışlar çok sıkıcı diye sızlanmaya başlayacak.

      1. 2005 6 7 4 lu yillarda çok daha az geçiş vardi ama hiç sıkılmıyordum. O trulli trafiklerinde adami kimse geçemiyordu öyle gidiyorlardı arkasinda ama hiç sıkılmıyordum. Az olsun öz olsun. Bir yarış vardi schumaer alonsoyu yakalamıştı sanirim japonyoda o yarışta 5 geçiş mi ne olmustu toplam ama en efsane yarışlardan biriydi bence.

        1. Emre Özhan avatarı

          bahsettiğiniz yarış bu olabilir

          1. Aynen bu yarış.

        2. 2006 istanbul yarisida oyleydi Schumi Alonsonun yarım saniye arkasında tam olarak hatırlamıyorumda bir 40 tür gitti sanırım geçemedi ama verdiği keyfi başkaydı

          1. İzlerken çok keyif aldığım bir mücadeleydi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir