Britanya GP "İddaa" Programı ve Yorumları

Program için TIKLAYINIZ

Cuma günü her iki antrenman seansını burada hızlı olması beklenen Red Bull önde tamamladı. Vettel ilk seansı kazanırken takım arkadaşı Webber dereceyi geliştirerek ikinci seansı domine etti. Son seansta Red Bull ikilisinin arasında Alonso vardı. Büyük güncelleme pakedi ile gelen Mclaren’in egzoz tahrikli difizörü iyi sonuç vermedi. Cuma günü bocalayan pilotlar haftanın geri kalanında eski paketle devam edecek. Bu değişiklik Mclaren’e hem yeni ayarlar açısından hem de bu pistte ki egzoz tahrikli difüzörlerin önemi nedeniyle dezavantaj olabilir. Zira Ferrari ve Renault bu difizörleri başarıyla otomobillerine uygulamıştı. Valencia’da başarısız olan Mercedes burada yapılan güncellemelerden memnun görünüyor. Burada Red Bull tarzı difüzör kullanacak bir diğer takım ise Williams.

 

SIRALAMA

Aracı hızlı virajları olan pistlere daha uygun olan Red Bull’un sıralama turlarındaki üstünlüğü göz önüne alınırsa mutlak favori yine onlar. Burada sorulması gereken Vettel mi Webber mi? Valencia da düelloyu çok az fark ile Vettel kazanmıştı. Yarışta ise Webber büyük bir kaza geçirerek iyi yarışlar çıkardığı şasisini kullanılamaz hale getirdi. Bu yarışta Webber Vettel’in memnun olmadığı eski şasisini kullanacak. Şaside bulunan sorunların giderildiğini söyleyen takım bunun bir sorun olmayacağını düşünüyor. Nitekim 2. seansta elektrik problemi yaşamasına rağmen Webber gayet hızlıydı.

Cumartesi antrenmanlarına bakarak hangisini tercih edeceğinize karar verebilirsiniz.

YARIŞ

Sıralamada üstün olan taraf yarış içinde büyük avantaja sahip olacak. O yüzden diğer tahminlerinizi de buna göre yapabilirsiniz. Sürpriz olmaz ise Red Bull pilotlarından birisi rahat bir galibiyet alacaktır. Duble yapmaları da muhtemel görünüyor. Ancak 2. sıradan kalkacak pilot kirli tarafta kalacağı için startta gerilere düşebilir.

Yarışta iyi olabilecek isimlerden birisi de Alonso. Mclaren pilotlarının daha yapacak işleri olduğu için nerede olacaklarını kestirmek zor. Renault yine güçlü olacaktır ve Mercedes’in de geri dönmesini bekliyoruz.

 

A GRUBU ( Vettel, Hamilton, Webber, Alonso ) Yukarda da belirttiğimiz gibi Red Bull pilotları burada favori konumunda. Webber’in daha fazla kazandıracağını düşünürsek ona oynamak daha mantıklı.

B GRUBU ( Button, Kubica, Massa, Rosberg ) Button’ın oranı daha düşük ve nerede olacakları hala belli değil. Hazır durumda bulunan Ferrari ve Massa bu grupta öne çıkar diye düşünüyorum. Son antrenmanlara bakmakta fayda var.

C GRUBU ( Barrichello, Liuzzi, Schumacher, Sutil ) Sürpriz olmaz ise Schumacher’in bu grupta rahatlıkla önde olacağını düşünüyorum. Sürpriz oynamak isteyen Barrichello yada Sutil’i tercih edebilir.

D GRUBU ( Alguersuari, Buemi, Petrov, Hulkenberg ) Bu grupta Petrov ve Hulkenberg öne çıkıyor. İki pilot da egsoz tahrikli difizöre sahip araçlar kullanacak. Williams ek olarak F-kanalını kullanıyor ancak Kubica’nın aldığı sonuçlara bakılırsa Renault daha iyi bir otomobile sahip.

Son yarışlara bakacak olursak Hulkenberg daha iyi performans gösteriyor. Ancak Petrov da kendini biraz olsun geliştirdi.

F GRUBU ( De la Rosa, Kobayashi, Kovaleinen, Trulli ) Bu grupta tahmin yapmak biraz zor. Lotus pilotlarının pek şansı yok gibi gözükse de şansları var. Son yarışta Sauber pilotları iyi pozisyonlarda yarışı tamamlamışlardı. Ancak bir öncekinde her iki sürücü de yarışı tamamlayamadı. Kronik hale gelen dayanıklık sorunu bu yarıştada Sauberi vurabilir. Lotus pilotlarının da yarışı tamamlayabilecekleri garanti değil. Eğer sorun yaşamazlarsa Kobayashi, De la Rosa, Kovalainen, Trulli şeklinde bir sıralama bekliyorum.

G GRUBU ( Chandhok, Glock, Di Grassi, Senna ) Senna bu haftasonu koltuğunu Yamamoto’ya bıraktı. Eğer onu yazarsanız bir problem olur mu bilemiyorum ama yazmaya da gerek yok zaten. Virgin takımı öncesine göre daha az mekanik arıza yaşıyor. Sorun yaşamazsa Glock bu grubun favorisi. Her iki Virgin pilotunun sorun yaşayacağını düşünürsek ozaman Chandok yazabiliriz. Ama mantıklı olan Glock.

Oynanabilecek kupon: Webber (Grup A) – Massa (Grup B) – Schumacher (Grup C) –  Glock (Grup G)

Hazırlayan : Fatih Gülmez


Yorumlar

  1. İddaa için çok cazip bir hafta sonu. Red Bull için, pole ve galibiyeti neredeyse kesin gibi ama Webber mi Vettel mi?

    Burayı okumadan önce programa baktığımda da 2. grupta Massa'ya oynamak çok akıllıca gelmişti. Oranı da çok iyi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir