McLaren Egzoz Destekli Difüzörden Şimdilik Vazgeçiyor

yazar:

kategori:

Güncellenmiş paketi ile Silverstone’a büyük umutlarla gelen takımda sistemin otomobillere fayda sağlayacağı düşünülüyordu.

Ancak hem Hamilton hem de Button’ın revize edilmiş MP4-25’in kontrolünde ve yarlarında sorunlar yaşaması nedeniyle sistemden şimdilik vazgeçilmiş gibi görünüyor. Hamilton bugün limitlere çıkmaya çalışırken birkaç kez pist dışına çıkmıştı.

Button da otomobilin yeni parçalarla çok iyi hissetmediğini ve takımın üzerinde daha fazla çalışması gerektiğini söyledi.

“İlk olarak yeni paket ile araçta doğru ayarları bulamadım ama sonradan daha iyi oldu. ama yine de yapılması gereken çok iş var. Olmamız gereken yerde değiliz. Henüz doğru dengeyi bulamadık. Bugün kusursuz bir gün geçiremedim.”

Hamilton’ın da bugün Red Bulllar’ın 1.5 saniye gerisinde kalmasının ardından takım Britanya Gp yarışı için en iyi yaklaşımın en iyi bildikleri paketle yola çıkmak olduğunu düşünüyor.

McLaren mekanikleri antrenmanların ardından bu gece garajda otomobilin güncellenmiş tabanını da değiştirirken görüldü.

Kaynaklara göre McLaren takımı şimdi hangi noktalarda gelişebileceklerini ve egzoz destekli difüzörü Almanya Grand Prix’sinde kullanıp kullanmama konusunda incelemelerde bulunacak.


Yorumlar

  1. takımı mı tebrik ediyorum yenı egzos sistemini araca cok ii motive ettiler şimdi ise mcalren sorun yaşıyor. ama benmbildğim mlcaren en kısa zmanda önmzdeki yarşta bu sistemi kullanır

  2. burak bocek avatarı

    Bence bu Mclaren adına hiç iyi değil arkadaşlara katılmıyorum.Bunun bir an önce optimize edilmesi gerekir ki 2 gün boşa gitmiş oldu.Evet elde epeyce veri toplandı ancak gelişim olarak 0.5sn hedeflenmiş ve en büyük adım bu olucaktı.Ferrari kadar çabuk adapte edemediler bu sefer gelişimde yada araca monte etmede Ferrari bir adım önde.Ferrari Redbullu zorlamasada bence podyum için burda aday

  3. ahmet güçlüöver avatarı
    ahmet güçlüöver

    Horner boş konuşacak bir adam değil. Redbull'un egzoz sistemini kopyalamak o kadar kolay değildi ve kopyalansa bile Redbull'un aldığı performansı vermeyeceğini Horner önceden söylemişti. Mercedes sistemi Valencia'da iyi çalıştıramadı ve buna çok ümit bağlayan Mclaren de burada çuvallamış görünüyor.

    Bunda en büyük etken test yapamamak. Cuma antremanlarını test gibi kullanıp büyük risk alıyorlar. Bugünkü 1 saatlik antremanlarda Mclaren'in işi hayli zor. Sıralamalarda Q3'e kalırlar belki ama ilk 5 te olma ihtimalleri düşük gibime geliyor.

  4. MercedesTurk avatarı

    Çok kötü oldu bu.Dilerim işler yoluna koyulur.Ben yine de umutluyum .Ama Red Bull ilk iki yi çok rahat alacak gibi görünüyor.Bu yüzden umudum podyumun 3. sırası için.

  5. Yusuf  Hitay avatarı

    redbull güle oynaya alır yarışı.

    ee şey belki yağmur yağar 🙂

  6. açıkcası gülcellemelerin ilk kullanılacağı yarışta sorun çıkarabileceği söyleniyordu. bugün sistemi iyi analiz edip biçok veri topladılar. bi sonraki yarışa daha kusursuz olarak hazırlayabilirler. ama silverstone için biraz zzaman kaybıda söz konusu. yarın zirve mücadelesinde red bull lar tek olacak gibi.

  7. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Mclaren takımı yeni egzoz sistemine gecdi ama difüzörünü hazır değil bunu ferraride valenciada yasamısdı 2 hafta bu sure icin yeterli olmaz bana kalırsa 4 haftalık bir calısma gerektiriyor cunku dogru ayarları bulmak cok zor mclaren burada red bulla oranla yavas kalabilri ama ferrariye karsı tavrı ne olur onu bilemem eski ayarlarla devam ederse takım puan alabilri ama sistem yan etkide yapabilir cunku arac farklı bir yapı icersine girdi egzoz sisteminde ısınma sorunu oluyor mclaren bunu cozmusdur umarım.Yarıs dısı kalma ihtimalide var Horner bunu acıklamısdı.

  8. Cumartesi sürekli turlayıp arada garaja girip yeni ayar yapıp tekrar turlamaları, tekrar garaja girip ayar yapmaları… gerekecek.

    Madem bir şey yapacaksınız adam gibi yapın. Getirirsin her iki tabanı da, sabah seansında bir piltunda yeni diğerinde eski, öğleden sonra tam tersi şeklinde denersin, bakarsın.

    Koca günü, iki antrenman seansını çöpe attık. Şu dakikadan sonra podyuma çıksak büyük başarı.

  9. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    belki kötü bir karardan geri adım atma açısından iyi gibi görünebilir ama performans artışı beklentilerimizin boşa çıkacak olması açısından oldukça kötü bir durum gibi görünüyor,kazanma ihtimaline 0 a indiren bir haber.geçmiş olsun

  10. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    bu iyi oldu, aceleye getirip yanlış yapmaktansa eski sistemle en iyi bildikleri setup ile yarışsınlar. rbr ve fer önümüzde olabilir, yapılması gereken alınabilecek en iyi puanları alabilmek. dayanıklılıktan emin olamadıkları, ısınma problemleri olduğunu okumuştum.yarış dışı kalıp sıfır çekmektense puan almak tabiki daha iyi.

  11. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    diğer takımlar nasıl f-duct adaptasyonunda problem yaşıyorsa, bizde başta bu tarz egzoz çıkışlarına göre hesaplanmamış aracımızda sorun yaşıyoruz.

    büyük bir soruna yol açabildiğine göre oldukça kuvvetli bir etki yapıyor olmalı. öbür türlü yapılan küçük değişikler toplam pakette kaybolup giderken, bunun aracın stabilizesini etkilemesi ilerisi için ağız sulandırıcı.

    Red Bul'u yürekten tebrik ederim. Kers mantığıyla harika bir kaynak keşfetmişler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir