Yeni MGU-H’yi İlk Hamilton Kullanacak

yazar:

kategori:

Dayanıklılık sorunlarını geride bırakmak isteyen Mercedes, İspanya GP’ye getirdiği yeni MGU-H tasarımını Lewis Hamilton’un kullanacağını açıkladı.

Son 2 senenin şampiyonu Hamilton, Çin ve Rusya GP sıralama seanslarında neredeyse aynı MGU-H sorunu yaşayınca yarışlara geriden başlamak zorunda kaldı.

Mercedes yaptığı detaylı incelemeler sonucunda MGU-H tasarımında bazı yenilikler yaptı.

Barcelona’ya kadar sadece bir tane yeni tasarımdan yetiştiği için Mercedes yeni tasarımı Hamilton’un aracına yerleştirme kararı aldı.

Hamilton böylece bu sene 4. MGU-H’yi kullanmış olacak ve grid cezasından önce geriye sadece bir tane daha MGU-H kullanma hakkı kalacak.

Rpsberg ise İspanya GP’de eski tasarım MGU-H ile devam edecek. Ancak Rosberg İspanya’da 2. içten yanmalı motora geçecek.

 

 

 


Yorumlar

“Yeni MGU-H’yi İlk Hamilton Kullanacak” için 2 yanıt

  1. Şafak Soysal avatarı
    Şafak Soysal

    Geçen seneki rahatlık yok Mercedes’te gerçekten de dayanıklılık konusunda. Sezon arasından sonra eli ayağı titreyen bir Mercedes görebiliriz. Ferrari de o zaman kadar düzeltemezse istikrarını dayanıklılık konusunda, sürpriz kazananların olduğu yarışlar çıkabilir ortaya.

    Ama her şeyi artısıyla eksisiyle değerlendirildiğinde hâlâ Rosberg ve Mercedes en büyük adaylar şampiyonluk için.

  2. Bunda da sorun cikar kesin. Zaten ceza sinirina gelmis. Bundan sonra da herhangi bir mgu-h degisikliginde, illa ki degisecek, Hamilton’i yine hasar azaltma yarislari bekliyor olacak. Rosberg doludizgin devam ediyor yoluna.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir