Pirelli: İki Takım Lastiklerde Hile Yapıyor

yazar:

kategori: ,

Bazı takımların Pirelli’nin asgari lastik basıncı kuralında bir açık buldukları söylentileri Barselona padokunda devam ediyor.

Pirelli ve FIA yaptıkları incelemelerde biri üstlerde, diğeri de orta gruptaki iki takımın yarış içi basınçlarında rakiplerinden istikrarlı olarak 2 PSI daha düşük olduklarını buldular.

Mercedes suçlu olan takım olduğunu reddetti: “Basıncı düşürecek hareketler bize göre çok fazla yan etkiye sahip.”

Force India’nın takım menajeri Andy Stevenson bu tür bir teknolojinin takım için çok pahalı olduğunu söyledi.

Bu hileyi yaptığı düşünülen iki takım Red Bull ve Toro Rosso.

McLaren takımların çift duvarlı bir jant ile araç ilerlerken basıncın azaltılabileceğini ancak FIA’nın bu çözümü kural dışı olarak nitelendirdiğini söyledi.

Bu sorun Çarşamba günü Charlie Whiting ve takımlar arasında görüşüldü ve muhtemel çözüm lastik basınçlarının araç hareket halindeyken anlık ölçülmesi zorunluluğu olabilir.


Yorumlar

“Pirelli: İki Takım Lastiklerde Hile Yapıyor” için 22 yanıt

  1. Üst sıralardaki takımlar Mercedes ve Ferrari, Ferrari zaten iğrenç olduğuna göre Bunu yapan Mercedes. Orta sıralardaki takım ise kanımca RedBull çok inişli çıkışlı performansları bu sebepten olabilir.

  2. nazmiduman34 avatarı

    Güvenliği bahane gösterip lastik basınçlarına bu kadar katı kural getirmeleri zaten saçmalığın daniskası. Katı kural yerine tavsiye niteliğinde bazı önerilerin olması yeterliydi. “Bu yarışta lastik basınçlarını ….. psi basıncın altında tutulması tehlikeli olabilir” diye tavsiyeni yaparsın olur biter. Tavsiyeye uymayan da risk alıp, sorun yaşarsa ceremesini çekmiş olur. Bırak gerisini takımlar kendileri düşünsün.

    1. Bu kadar basit işte aklın yolu bir…

      1. nazmiduman34 avatarı

        Senin gibi bir üstat onayladıysa olay bitmiştir abey 🙂

        1. nazmiduman34 avatarı

          İşin ironik tarafı ise, güvenlik nedeniyle getirilen bu lastik basıncı kuralından en çok etkilenen takım olan Mercedesin lastikler konusunda en derin bilgiye sahip takım olması. Bu lastiklerin sınırları konusunda belkide Pirelliden bile daha derin bilgiye sahip Mercedese pirellinin güvenlik kuralı getirmesini mantığım kabul etmiyor. Vettelin monzada başına gelen haltın ceremesini Mercedesin çekmesi de ayrı bir konu.

        2. Estağfirullah aynı şeyi düşünmüştüm sadece eh aklın yolu birdir.

          Yapılan şeylerden çoğu zaman önce en öndeki etkilenir normaldir.
          Bridg. scuderia, michel. reno gibi pirelli mb olabilir mi olabilir de zor ihtimal yakalanırsan fena olur o riski alabileceklerini sanmıyorum gerçi ortada motorlarda büyük dönme dolaplar varken olmaz olmaz değil bilinir görünür ortaklığı yok yani.

  3. Mercedes ve Force India neden hemen biz degiliz dedi acaba? 🙂 Bunun sorgulanmasi gerek. Ama hepsi teker teker cevapladiysa ve haberi yapan yabanci kaynaklar bu ikisini ortaya attiysa demek ki burada bir algi operasyonu var.

    Benim de suphelendigim 2 takim RedBull ve Toro Rosso. Bu kadar hizli olmalarinin nedeni aciklanmis oldu.

    1. MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12] avatarı
      MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12]

      Bir haber aldım . %99 doğru… 2 PSI basınç düşüklüğü 1.5-2 saniye falan kazandırıyormuş. Redbull o hileyi yapmazsa Manor’la yarışırmış ancak. Fırıncı Mehmet ustadan geldi bu haber. Redbull bitmiş.

  4. üstdeki ve ortadaki takım denmiş
    Mercedes(üstte) F.india (ortadaki) takımdan biz değiliz açıklaması gelmiş ve nedense üstlerine alınmışlar.

    Açıklamaya göre bir çok kombinasyon olabilir

    Üsttekiler Mercedes,Ferrari

    orta üst Redbull

    Orta
    Williams
    Toro Rosso
    Mclaren
    Haas
    F. india

    alt
    Renault
    Sauber
    Manor

    Bu durumda Renault Sauber ve Manor dışında herkes potansiyel suçlu

    Ancak Redbull-Toro Rosso Ferrari-Haas ikilileri de aralarındaki ilişki dolayısyla ve Mercedes F.india da ilk sazan olmaları dolayısıyla öne çıkıyor.

    1. Hahahahaha yorum süper ???

  5. İncik boncuk boş şeylerle uğraşıyorlar. Lastiklerin güvenliği ve kullanımı ile ilgili anayasa mahiyetinde birkaç kural yazarsın gerisini sallarsın naparlarsa yaparlar.
    Bu tip şeyler takımların elinden geniş opsiyon bandı alındığı için oluyor iyice sinekten yağ çıkarmalarına kaldı işleri uğraşıları bol olsa lastiklere felan sıra gelmez.

  6. Zaten basınçların yarış başı veya sonu ölçülüyor olması gayet ilkel bir çözüm. Yazılım çağında yaşıyoruz ve her şey bilgisayarlara bağlı, isteyen herkes dilediği gibi oynar yarış içerisinde lastik basınçlarıyla.
    Bunu yapan Ferrari ise bile cezası kesilmeli veya anlık sistemle önüne geçilmeli.

    1. Bak işte adam gibi, adaletli yorum dediğin böyle olur kardeşim +1000000000000000000
      Yapılmışsa bile daha hangi takım olduğu belli değilken, pist üstünde yenemedikleri takıma çamur atmaya doymadılar, doymayacaklar belli.
      Daha önce Vettel, geçen bir haberde Arribavane’ye boş konuşuyorsun dendi diye haberin altını panayır çeviren, Ferrari hissedarı arkadaş burda da durmamış. Her Mercedes, Alonso, Hamilton haberlerinin altında anında bitip, her istediğini yazan, fanatizmin doruklarına çıkmış, pistte nal toplayan takımının acısını burdaki insanlardan çıkarmaya çalışan(lar) gibi olmadığın için sana teşekkür ediyorum.

    2. levitasyon, magnetic, kuantum transfer de daha yolun başındalar 🙂 öyle olur ya larla olmuyor yazılımın sonuç alması, değiştirmesi için araç, ünite, parça lazım ölçmek için sensör lazım değiştirmek için başka şeyler lazım. Hava basıncını değiştirebilen birşey uygulamadan nasıl değiştireceksin halen araçlara en kolay bağlantı fren disklerini taşıyan alana kadar ondan sonrasına kablo atamıyon 😛

    3. Sencer aksu avatarı

      Haklısın. Takacakları bir aparat ne ağırlık yapar ne başka bir şey.Sanki daha icat edilmedi?

  7. Bir şeyler yapıp Ferrari yi öne mi yaklaştırsalar. Böyle de olmuyor. Biri der yakınız diğeri der uzağız başkası uçar kaçar der durum ortada. Ferrari önde değilse bir şeyler vardır zaten.

  8. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Ha RedBull ha Toro rosso ha Mercedes al birini vur ötekine hile kralları

    1. Patlayan lastik sonrasi Pirellinin pacasini kurtarmak icin lastik kurali icat ettiler.Mercedes 18 mi kullaniyor.Yirmi yapalim da engelleyelim.Ayni Fric muhabbeti gibi.Herhangi bir takim hakkinda bilgi olsa sorusturma acilirdi.Sirada ne var?
      Bazi takimlarin motorunda alti piston mu varmis?

      1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

        Mercedesin motoru altındanmış

  9. Red Bull mantıklı duruyor. Bu kötü motorla bu performansa bir açıklık getiriyor bence.

  10. Mercedes’ten şüpheleniyorum. Geçen sene de lastik basınçlarıyla oynamışlardı.

  11. Geçen sene İtalya Gp’si iyi incelenmeli.Red bull değil bence Mercedes hileli takım ama yine bir yolunu bulup kurtarırlar paçayı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir