Hamilton: "Hayatımdaki En İyi Turumdu"

yazar:

kategori:

Hamilton ve McLaren takımı, dünkü antrenmanlar sonrasında güncelleme pakedini kullanmama kararı almıştı. Dolayısıyla bugün sıralamada ana rakipleri karşısında büyük sıkıntılar yaşadılar.

Hamilton, S3’te güçlü bir performans ortaya koydu ve takım arkadaşı Button’un 10 sıra önünden yarışa başlama hakkı kazandı.

Durumdan memnun olan İngiliz pilot, en iyi turunu attığını söyledi ve yeni pakedin zamana ihtiyacı olduğunu belirtti.

Hamilton: “Dördüncülük… Bundan çok mutluyum, inanamazsınız. Takımımla gurur duyuyorum. Çünkü bütün sene çok zorladılar ama son bir kaç gün bu güncelleme pakedini getirebilmek için daha uzun ve daha sıkı çalıştılar. Ama çalıştıramadık”

“Ve ne yazık ki dün gece çıkarmak zorunda kaldık. Önümüzde daha çok yol olduğunu biliyoruz. Red Bull 1 saniyeden biraz fazla önümüzde ve egzoz destekli difüzöre sahip önümüzde 3 takım var. Durum artık mümkün olanın en iyisini almakla ilgili.”

“Şunu söylemem gerek ki bu benim hayatımdaki en iyi turdu ve bu tur buradaki taraftarlara bağlıydı diye düşünüyorum. Bu pistte aldığınız destek hiçbir yerde yok. İngiliz taraftarlar uzak ara en iyiler”

 Hamilton, McLaren’in bu hafta sonu yaşadığı sorunlara rağmen iyi bir sonucun hâlâ mümkün olduğunu düşünüyor.

Hamilton: “Ne kadar yükselebileceğimi bilmiyorum ama çok çok mutluyum. Bizim için harika bir yer olduğunu düşünüyorum”

“Yarış daha bitmedi. Bu adamlar bizden açıkça hızlılar ama yarın yine de harika bir sonuç alabiliriz.”


Yorumlar

  1. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    son olarak mclaren, button ve hamilton içn birkaç şey söyleyeyim, sıralamalarda kötüydük istenileni veremedik, button sanırım hamilton kadar aracını tanıyamadı, hamilton en kötüyle bile aracından en iyi verimi alabiliyor sanırım hamilton arabasını daha çok seviyor ondan, yani çok iyi anlaşıyorlar.yarın Alonsoyu daha şanslı görüyorum eğer kopmazsa ve webbere atak yapabilirse zorlayacak bırakmaz. bize gelince hamilton eğer şampiyonluk yaşışında büyük bir yara almak istemiyorsa yarın aracının sınırları test etmek zorunda kalacak, hatta pitin bütün hilelerini çözmek zorunda kalmak zorunda

  2. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    crazy_ferrari sana tavsiyem googlenin arama çubuğunda yazan herşey doğru değildir pek inanma, bak bu kadar eser okuyup göz yoran insanlara yazıl olur, yaz googlede çıksın tabi hepsi yalan demiyorum ama doğru olduğu kadar bir çok yanıltıcı bilgilerede rastlayabiliyoruz.bakın ben vikipedi de şampiyonlar liginde gol atanların içinde ibrahim tatlısese rastlamış biriyim :)) o yüzden ben hala en güvenilir eserler yazılı eserlerdir. ve burdan herkese ecdatımızın eserlerine parayı kıyalım alıpta okuyalım diyorum.

  3. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    Ben mevlananın bir çok eserini okudum ve evimde bulundururum hem bu söz mevlananın söylemine yakışmaz hemde onun edebi eserlerinde bulunmaz. bu yazının sözleri ömer hayyam a aittir, kendisi islamiyet dönemimin sivri dilli ve eleştirisel yaklaşımlarıyla dikkat çeken iranlı bir düşünürdür.

  4. mevlana ya da ömer hayyam'a ait olduğu söylenir.. bir kısım insanlar mevlana derken, bir kısım da ömer hayyam der. tam olarak kime ait olduğu belli değil sanırım. ama bir yerde okudum, bu sözlerin mevlana'nın kişilik özellikleri ile bağdaşmayacağı, "ne olursan ol gel" ilkesi edinmiş bir insanın bunları söylemeyeceği de savunulur, ibre ömer hayyam'dan yana gibi..

  5. @ramazan hacifazlioglu

    o söz gerçekten mevlana'nın sözüdür istersen google veya herhangi bir yerden araştırabilrsin ayrıca en sevdiğim sözlerden biridir

  6. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Fatih küskü gören de seni objektif falan zanneder.Önce kendi yazdıklarına bir bak.Sürekli laf sokma sürekli iftira sürekli hakaret.Başka bişey bildiğin yok.Başkası senin pilotuna laf söylediğinde kızıyorsun çok komik.İğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır.

  7. Çok uzun bir yazı yazdım ama malasef hepsi silindi,

    ramazan hacifazlioglu sallama demenizi normal karşılıyorum,o bir hakaret değil ama bazı kendini bilmezler hamilton için söylediklerimi kendilerine söylenmiş kabul ediyorlar ki bana hakaret etme hakkı görüyorlar kendilerinde,yinede keyif aldığım bir spor olan f1 den keyif almaya devam edecem,bu arada bizi aydınlatmanı sabırsızlıkla bekliyorum o dizeler kime ait:)

  8. Kimin o zaman söylede bilelim

    şu an çok yoğunum biraz sonra görüşürüz.)

  9. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    djraum birincisi sallama o söz mevlanaya ait değil. burda edebiyatı bilmiyorsan sallama olurki bilene çatarsın. seni adam yerine koymaz. ikincisi bende her yaptığım işi en iyisi buydu diyorum ve burda mesleğimde çok iyiyim. eğer yaptığın işi beğenmiyorsan o işten de zefk alamamıyorsun yani yaptığın iş beş para etmez demektir.
    Hamilton da aynı yaptığı her işin sonunda çıkardığı eserini beğeniyor ve bu en iyisiydi diyor bu o işi ne kadar severek yaptığını gösterir.

  10. Ne zaman kendini bilmez biri karşıma çıkıp zırvalasa ilk aklıma gelen mevlananın şu dizeleri oluyor

    Kor cehalet cirkeflestirir insanlari ! Suskunlugum asaletimdendir… Her lafa verecek bir cevabim var… Lakin bir lafa bakarim laf mi diye, Bir de soyleyene bakarim adam mi diye

    dünde yazmıştım,demek ki mesaj yerine ulaşmamış.

  11. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    açıklama normal, insan herzaman daha iyisini yapabilir ne var bunda? saçmalamaktan kendini alamıyor bazıları.

  12. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    senden ve senin gibilerden ala bozuk kaset mi olur;kaç senedir aynısınız,ağzıyla kuş bile tutsa size yaranamayacak,bari gereksiz yere yorum yapmayın da bizi de yormayın.

    takım tam anlamıyla çuvalladı,en büyük güncelleme diye getirip önümüze acaip birşey koydular,hem button elindehem de turunu mükemmel diye niteleyen bir adamın sadece 4. olabilmesine yarayacak bir araç verdiler,ne diyeyim anca bu kadar gerileyebilirdi bir takım 2 hafta içinde,neredeyse williamsla aynı hıza sahiptik,oldukça sinir bozucu

  13. Bozuk kaset gibi üç senedir aynı nakarat
    yarın yarışı bitirirse,bu sefer de hayatım en iyi yarışı diyecek.

  14. boş boş konuşma f1One FF. egzozların yerini değiştirmek için aracın altını ve arkasını komple yeniden dizayn ettiler. lastikler aşırı ısınmasın diye arka süspansiyonda değişiklik yaptılar. f-kanal yapacağız diye aracın aerodinamik yapısını değiştirdiler, DF üretme yeteneği ile oynadılar. bunlar bir ön kanat gelişimi gibi basit işlemler değil. bu kadar çalışma ile bile fark bu kadar çok ise, elbette kızarım takıma. sen ve senin gibi düşünenler, bu kadar büyük farka rağmen memnunsanız araçtan, orası sizin bileceğiniz bir iş. bu takım ferrari, f.india değil ki "öndekine biraz daha yaklaştık" diye sevineyim..

    massa'nın lastik ısıtamama problemi kendisini yaralıyor, bundan alonso etkileniyor mu? hayır. ama o kadar güncellenmiş araçla kusursuz tur atan alonso bile 0,8 saniye geride. hadi arkadaşın dediği gibi önüne pilot çıkmasa 0,6 saniye. bundan ben mutlu değilim, mutlu olanlara da saygılar.

  15. burak bocek avatarı

    Arkadaşlar haklı sadece egzozu kullanmama kararı aldılar demekki yeteri kadar hazır değil yada risk vardı.Tıpkı biz ve diğerlerinin f-duct antremanları gibi oldu ama Mclaren sezonun en büyük güncellemesi ile geldiklerini duyurdu.Yani elbet bir gelişim oldu fakat istenen düzeyde değil.Alonso 0.1 0.2sn gelişse bile 3.yeri sabit kalırdı sadece Redbull-Ferrari farkı bu kadar çok gözükmezdi saf hızımız belki biraz daha fazladır.Bu veriler Mclaren'nin Almanya da işine yarayacaktır her ne kadar orası bu pist kadar hızlı olmasada

  16. MagicAlonso avatarı

    ama Alonso son turunda kendi derecesini geliştirerek geliyordu son virajda önünde araç vardı.gerçi geliştirse geliştirse 0.2 sn ancak geliştirebilirdi.barcelonaya kıyasla daha yakınız.Sadece sıralamalara bakmamak gerekiyor.Başka pistlerde çok daha yakın olacağız

  17. massatıbest sende ferrariyi kötülemeye yer arıyorsun. ferrari gelişimin babasını falan yaptık diye açıklama mı yaptı. aksine ferrari gelişimin bir bölümü dedi ve yavaş yavaş geliştricez dedi bu pakedi büyütmeyin dedi. Ferrarinin paketi sadece buradaki üyeler tarafından büyütüldü.
    sen massa'ya kızmışın ferrariye laf atma. massanın lastikleri ısıtımamasını bile ferrarie bağlıyosun. Burada mclarenin kullanmadığı tek yeni paket egzoz sistemiydi.

  18. ahmet güçlüöver avatarı
    ahmet güçlüöver

    Massabest sanırım şunu kastetti:

    Cuma antremanlarındaki araç ile sıralama turları için hazırlanan araç birbirinden çok farklı olduğu için cuma antremanlarında elde edilen veriler sıralama turları için hiç bir fayda sağlamadı. Sadece güncellemelerin pek işe yaramadığını görüp eskisini taktılar.

  19. Neden çöpe atılmış 2 seans olsun ki? Adamlar denediler çalışmadığını gördüler hatayı anlamaları için belkide daha iyi olmuştur.

  20. güncellemenin iptal edilmesi nedeniyle çöpe atılmış 2 seans, son 1 saatte yapılan çalışmalarla bulunmaya çalışılan uydur kaydır bir set-up, ve sonuçta aracın şurasını burasını değiştirdik, gelişimin babasını yaptık diye atıp tutan ferrari aracından 0,13 saniye geride sıralamayı bitiren hamilton. o fark da alonso'nun müthiş sürüşünden. yoksa geçilecektik.

    tebrik ediyorum, ne kadar kaliteli bir pilot olduğu ortada.

  21. Yarışlarda her şey olabilir. Hamilton'un podyuma çıkma şansı bulunuyor. Button ile de arasındaki fark hesaba katılınca da gerçekten iyi bir gündü Lewis için.

  22. ahmet güçlüöver avatarı
    ahmet güçlüöver

    ilk 5'e girmekte zorlanacaklarını tahmin etmiştim ama Button'un bu kadar kötü olacağı kimsenin aklına gelmezdi.

    Hamiltona büyük bir tebrik. Gerçekten aracından maximumu çıkardı.

  23. Genelde çok iyi iş çıkardığın su götürmez bir gerçek. Ama sık sık bu yarış, bu pist bu araç vb gibi şeyler için hayatımın en iyisi olduğunu söylemen biraz komik 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir