Alonso Üçüncülükten Yararlanmak İstiyor

yazar:

kategori:

Ferrari pilotu günün ardından, “Valensiya’nın ardından aracı geliştirdiğimizi düşünüyorum. Kanada da iyiydi. Gelişmeye devam ediyoruz ve giderek daha iyi performans sergiliyoruz. Şimdi kendimizi otomobilde daha rahat hissediyoruz ve daha iyi performans sergiliyoruz.”

“Kanada ve Valensiya’da güçlü yarışlar çıkardım ama istediğimiz puanları alamadık. Ama burada yine güçlüyüz ve rekabetçiyiz. Umarım yarın takım için iyi puanlar toplayabiliriz.”

“Bu potansiyeli kapitalize etmemiz ve son iki yarışta elde edemediğimiz puanları kazanmamız gerek” dedi.

İspanyol pilot yarın Silverstone’da Red Bull il emücadele etmenin zor olacağını da kabul etti.

“Şu ana kadar iyi bir hafta sonu oldu. Kanada ve Valensiya’da olduğumuz gibi rekabetçiyiz.”

“O iki pist Red Bull aracına çok uymayan pistlerdi ve onlarla mücadele etme şansımız vardı. Buradaki yüksek hızlı virajlarda ise Red Bull’un en güçlü olduğunu biliyoruz. Favoriler. Renault, McLaren ve Mercedes ile sıkı bir mücadele olacak.”

“Sıralama zamanlarına bakarsanız çok yakın olduğunu görürsünüz. McLarenlar bize çok yakın. Renault ile Rosberg de öyle.”


Yorumlar

  1. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    alonso sondan 3. olacak gibi görünüyor:D

  2. Açık konuşmak gerekirse alonso 1 ciliğe bile fırlasa fazla şansı yok red bullun attığı fark normal dışı

  3. Fenando Alonso - FeRRaRi   avatarı
    Fenando Alonso – FeRRaRi

    Aracın geliştiği gün gibi ortada.
    Silverstone gibi bir pistte 2.çizgide olmak bence harika b,r sonuçtur.

    Haa derseniz ki Ferrari gibi bir takım Pole pozisyonu nu kazanmalı.
    Evet haklı olabilirsiniz ama Barcelona ve Türkiye'deki sonuçların ardından buraya bakarsak, takımın geliştiğini görebiliriz ki Bahrain'den sonra en hızlı 2.takım olduk sanırım 🙂

  4. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Sana katılıyorum burak arkadasım Araç çok önemli bir boyut kazandı yoksa bunlar meyvesini vermezdi bunu alonso kendiside söyledi basın toplatısında guncellemelerin işe yaradıgını ve gelişmeye devam ediceklerini söyledi.Araç daki yeni sistem den memnun kalan biziz ve bunu kanıtlamak icin daha erken dusuk hızlı virajlı pistlerde bunu kanıtlıcaz cunku valenciada kesin lider bizdik ama sorun yasadigimiz icin 25 puandan olduk ilerki yarislarda yavas virajalrda red bullu kesinlikle geride birakicaz.Bu açıkca belli.

  5. fark vettel ve webber 2. turlarını attığında 0,8 saniye oldu, eğer fernando trafiğe kapılmasaydı 0,8 sn olmazdı.

  6. yarış için elbette haklısın. red bull'un avantajı uçup gidiyor yarışta genellikle. her iki ferrari'nin de yarışta daha rekabetçi olduğu tabi ki doğru. ama benim takıldığım, sıralama seansı. bu kadar büyük bir gelişimle birlikte bile red bull'a yaklaşamıyorsak, daha ne yapmamız lazım? f10 macarsitan singapur belki de h.heim'da daha iyi olacaktır ama bunun nedenini de komple bu gelişimlere bağlamak doğru değil bence. tıpkı kanada'da olduğu gibi. domenicali "araç türkiye'dekinin aynısı" demişti. bu sistem olmasa da f10 zaten rekabetçi oldu ve olacak böyle pistlerde. ama madem derdimiz hızlı virajlı pistlerdeki sıralama problemlerini çözmek ise, yapılacak gelişim de bu ihtiyacı karşılayacak türden olmalı.

  7. burak bocek avatarı

    Birde Redbull un bu sırrı çözülmeli artık her neyse bu çünkü olağanüstü bir durum.Q2 yada q3te çıkıyorlar fark atıp giriyorlar garaja.Bunun araştırılması lazım bence 0.3 0.5sn gelişim meselesi değil altında yatan neden bu gizemde

  8. burak bocek avatarı

    Mclaren den İspanya da gerideydik hatta geçen yarış bile güncellemeye rağmen geçememiştik.Bu yarışa ufak tefek şeyler geldi yani 0.7snlik bir adım daha atmak 2 yarışta imkansız.Ama gördük ki gelişmeler burada etkisini daha çok gösterdi.Zaten Redbullu yakalamak imkansız ama tek turda imkansız.Yarışta yenilmez değiller hatırlarsan en hızlı turları atmıyorlar yada öyle basıp gitmiyorlar.En azından şu ana kadar durum böyle oldu 1-2 yarış dışında.Ve unutma Ferrari,0.5 0.6sn kadar gerideydi Mclaren den.Ama sezon başında 1sn hızlı olup bu duruma düşmesi evet rezillik yada işleri yanlış yürütme,gelişmede geri kalmak denebilir.Ama unutma 4 yarış aracı hiç ellemeden sadece f-kanal ile uğraştılar.O sürede fark yedik ve tekrar o farkı eritip bir arpa boyu ile öne geçtik.Bunda en büyük etkenlerden birisi Lewisin inanılmaz turu ve aracı belkide olduğundan 1-2 sıra öne taşımasıdır.Kendisi zaten en iyi turum dedi.Bu durumda bence araçta gözle görülür bir ilerleme var.Son olarak biz tam 2 büyük vr karmaşık sistemi aracımıza kopyalamak ile amansız bir mücadeleye girdik.Mclaren ise bizim kadar uğraşmadı bu sorunlarla.

  9. massa'Yı artık düşünmüyorum bile burak. 10 sıralama haftasonunda, ilk seanslarda elde ettiği dereceler iyi iken, q3'te derecesi zayıflıyorsa ve buna çare olarak q3'e de 4-5 turluk benzinle çıkıp, lastikleri ısıtıp son anda hızlı bir tur atmayı düşünemiyorsa kendisi ve mühendisi, bu massa'nın problemi. şu haftadan sonra massa için sıralama sonuçlarına üzülürsem adam değilim. kendi düşen ağlamaz. madem lastik ısıtamıyorsun, millet gibi tek turla işi bitirmeye çalışmak yerine pistte fazla kalıp lastikleri zorlamadan ısıtıp, istediğin sıcaklığa geldiğinde de basarsın gaza. tıpkı q1 ve q2'deki gibi. güle oynaya da üst sıralarda olursun.

    ayırca nasıl bir araç gelişimi bu ben anlamadım. kocaman güncelleme yapıyoruz ama RB ile fark 0,8 saniye!

    cuma gününü komple çöpe atmış olan mclaren aracıyla son seansta bir şeyler yapıp uyduruk bir set-up bulmaya çalışan hamilton'un mclaren'i ile alonso'nun ferrari'si arasındaki fark yalnızca 0,1 saniye!

    geliştik diye sevineyim mi şimdi? yoksa bu kadar gelişim hikayesinin ardından ferrari'yi rezil olmaktan kurtaran alonso'ya teşekkür mü edeyim?

  10. burak bocek avatarı

    Olur mu öyle şey ya massathebest.Bu konuda sana katılmıyorum.Senle ilk kez belki zıt düşünüyorum çünkü Massa nın da şahsi becerisi ile o zaman daha iyi bir sonuç alması gerekmez mi?Bence araç iyi olmasa bu dereceleri yapmak mümkün değil ama Alonso ve Lewis gibi pilotlar biraz daha suyunu sıkıp limitlere inebiliyor.Eğer İspanyaya bakarsan fark daha fazlaydı ve orada kaybolduk burada ise tüm ahftasonu rekabetçiydik.Geri düştüğümüz Mclaren'den bir adım önde gözüküyoruz.Zaten tek turda kimse geçemiyor mavileri.O yüzden gelişsekte bir şekilde q3te inanılmaz şeyler oluyor.Aracın aerodinamik yapısını en çok sorgulayan 2 pistten birinde 2.çizgi gayet iyi bir gelişimdir

  11. sıralama turlarında alınan başarılı sonuçların bir çoğunun nedeni takımın gelişim hikayeleri değil, alonso'nun tek turdaki şahsi becerisidir. stefano efendi çıkıp da "nasıl geliştik ama" diye bir saçmalamada bulunmaz umarım. tebrik ederim alonso'yu. araçtan tek turda nasıl maksimumun üzerinde başarı alınır, uygulamalı olarak gösteriyor. başarılar alonso.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir