Massa: "Her Zamanki Gibi Lastikleri Isıtmada Zorlandım"

yazar:

kategori:

Yarışa 7. sıradan başlayacak olan Massa “Bugün oldukça rekabetçi olan aracımın performansından memnunum. Ne yazıkki yeni set lastiklerin ilk turunda lastikleri ısıtmada her zaman zorlanıyorum ve bu 3. seansta oldukça açıktı.”

“Burada Melbourne’deki ve Barcelona’da ise daha üst seviyeye ulaşan sorunun aynısını izledik. Daha iyi bir sonuç alabileceğim için bu utançverici.”

“Yine de yarış için kendime güveniyorum; dün antrenmanlarda ağır yükle çalışırken iyi performans gösterdik ve umarım yarın daha da iyi oluruz.”

“Grid pozisyonuma göre sıra kazanmayı planlıyorum ancak bunun kolay olmayacağının farkındayım. Tüm düzenlemelere rağmen pistin geçişe çok imkan vereceğini düşünmüyorum. Bakalım neler yapabileceğiz?” dedi.

 

 


Yorumlar

  1. latin ateşini öneririm

  2. arkadaşlar, elbette koskoca takımın mühendisleri var bilmem kaç tane yöenticisi var. benim düşündüğümü mutlaka onlar da düşünmüştür diyelim. ama mantıken bakınca bunun neresi yanlış anlayamıyorum. hadi dediğiniz gibi yumuşak lastikleri arka arkaya turlarla ısıtırken lastik bozulur, iyi derece elde edemez diyelim.. ama ferrari takımı ve felipe, q2'de zaten sürekli yumuşak lastikle tur atıyor her haftasonu. mesela dünkü en iyi derecesi olan 1,31,010 süreyi de q2'de ve yumuşak lastiklerle yapmış. demek ki yumuşak lastiklerle 3-4 tur ısıtıp hızlı tur atılabiliyor. kaldi ki bu durum her haftasonu aynen bu şekilde oluyor. ama aynı yumuşak lastikle q3'te tek turda hızlı tur atacam derken sürekli derecesi zayıflıyor. q2'de yumuşak lastikle yaptığı işlemi q3'de neden yapmıyor? işte bu durumu takım ve mühendis nasıl görmüyor??

  3. eğer en iyi dereceyi sert lastikle atacak olsa dediğiniz mantıklı. ancak yumuşak lastikle elde edecekse hızlı turu, dediğiniz olmaz çünkü yumuşak lastikler en iyi performansını ancak ilk turunda ve duruma göre 2. turunda verebiliyor. ısıtmak için bir kaç tur atarsa lastiğin maksimum performans çalışma aralığı gidiyor sanırım

  4. cahit mısırlı avatarı
    cahit mısırlı

    massathebest katılıyorum aynı şeyi bende düşünmüştüm…Q3 de neden son 4-5 dk pistte cıkıp ilk olarak formasyon turundakı gibi lastikleri aşındırmadan ısıtabilir sonra zaten 2 hızlı tur şansı olacaktır…bu noktadan sonrada massanın ne yapabileceğini herkes biliyor zaten…ama bir noktadada erhan aydın kardeşime katılıyorum bizim düşündüğümüzü ferrarinin mühendisleri düşünemiyor mu????

  5. erhan aydın avatarı

    senin dediğin kadar demek istemiştim

  6. erhan aydın avatarı

    massabest senin düşündüklerini mühendislerin düşünemediğini söyleyemeyiz herhalde.mesele senin kadar basit değil yani

  7. bu pistte de kirli taraf gerçekten kirli ve iyi kalkış yapmak çok zor. start finish çizgisi üzerinden geçen araçlar sürekli sol taraftan geçiyor. webber de açıklamış zaten, keşke 3. olsaydım diye.

    ayrıca, f1 oynayan arkadaşlar bilirler, ilk sağa hızlı virajda (copse) araçlar büyük bir hızla oraya girdikleri için, viraja içerden girmeye çalışan araçlar (kirli taraftan kalkanlar) virajı dönebilmek için fazlaca yavaşlamak zorunda kalıyor. böylece, burada temiz taraftan kalkan pilotlar hem iyi tutunma ile güzel bir start alıyor, hem de hızlı ilk viraja girerken yarış çizgisini muhafaza edip büyük bir hızla ilk viraja dalabiliyorlar. bu da silverstone'a has bir özellik. massa'nın temiz tarafta kalmış olmasına çok sevindim. kalkışta kubica'yı geçecek büyük ihtimalle, aynı şekilde alonso'nun da webber'i geçmesini bekliyorum.

  8. Aslında ben bu gün massanın hamiltonnun önünde yer alıp puan kaybettireceğini düşünmüştüm ama ne yazıkki olmadı bende hayalkırıklığı yaşıyorum,acaba aynı lastiklerle iki üç tur yapıp lastikleri ısıtma sorununu giderebilirmi(bu arada lastikler aşınmazsa tabi.

  9. MagicAlonso avatarı

    umarım geçersin massa rosbergi ve kubicayı.iddaa d sana oynadım zaten utandırma beni.

  10. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    11 ci ve 13 virajalr atak icin en onemli yer massa orada 2 3 pilotu gecebilirsin hadi dostum bunu basarabilirsin kubicayı ve rosbergi avla dostum hadi goreyim seni.

  11. ilk 2 seansta rekabetçi turlar atıyorsun, çünkü bu turların 3-4 tur arka arkaya atılan normal turlar sonrası lastiklerini istediğin kadar ısıtıp hızlı turunu atabilmen nedeniyle.

    q3'te çıkış turu+hızlı tur+dönüş turu yapıyorsun. istediğin derecede ısınmayan lastikler nedeniyle performans çok düşüyor.

    bu ikisini arka arkaya koyunca, "madem ilk seanslarda böyle, son seansta şöyle oluyor, o halde son seansa da 4-5 turluk benzinle başlayıp normal turlarla lastikleri bozmadan ısıtıp son turda hızlı turu atalım, q1 ve q2'deki gibi" diye düşünecek kadar kafanız yok mu??

    aynen yukarıdaki resimdeki gibi, sana ve sevgili mühendisine iyi uykular massa. bir daha sıralama sonucuna üzülürsem adam değilim.

    yarış performansına diyecek sözüm yoktur. hem rekabetçi, hem hatasız. ama ön sıralardan başlamadıktan sonra, neye yarar ki?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir