Hamilton "Şu Ana Kadarki En İyi Galibiyetim Oldu"

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton bugün Avustralya yarışında gösterdiği performansı ile sadece 1 senelik parlama yapmadığını göstermiş oldu.

23 yaşındaki İngiliz pilot sadece 7 pilotun yarışı tamamlayabildiği kaso dolu yarışta zafere ulaştı ve bu onun kariyerindeki 5. galibiyet oldu.

Hamilton bir kaç kez olan güvenlik aracı periyotuna rağmen pole pozisyonundan başladığı yarışı zirvede tamamlamayı başardı.

Ron Dennis galibiyet için "Hatasızdı. Onu iyi yapan onu disiplini."

"En deneyimli pilotlarda bile en zor şey liderliği korumaktır çünkü hata en çok o zaman çok şeye mal olur."

"Yarışı lider sürdürürken ve performansı korurken, lastikleri kontrol altında tutarken ve diğer şeyleri yaparken en önemli şey çok dikkatli olmaktır çünü % 100 limitlerde olmuyorsunuz ve bu zamanlarda hata yapabilirsiniz." dedi.

Lewis Hamilton ise bugün kazandığı galibiyetin şu ana kazandıkları içerisinde en iyisi olduğunu söyledi.

Hamilton "Bu galibiyet belkide diğerlerinden daha iyi çünkü bir çok alanda geliştiğimi hissediyorum"

"2. sezonuma başlarken kendime bazı hedefler koydum ve daha çok baskı altına girdim."

"Mükemmel bir galibiyet diyemem çünkü hâlâ geliştirmem gereken şeyler var ancak lastiklerimi, performansımı ve yarışımı kontrol etmek bakımından şu ana kadar olan en iyi yarışımdı diyebilirim ve araç içerisinde daha rahattım." dedi.

Hamilton ayrıca arkadaşı Nico Rosberg’in podyuma çıkmasının kendisini daha da mutlu ettiğini söyledi.

Hamilton "Her zaman bir gün Formula 1’de yarışmak, yarış kazanıp podyumda beraber olmak istediğimizi söylüyorduk."

"Bu bizim çocukluk hayalimizdi ve çok iyi" dedi.


Yorumlar

  1. ilk yarışta 10 puan bişi ifade etmezki demişsin ona istinaden söyledim..

  2. arkadaşlar kim ne derse desin bugün hami çok iyi iş çıkardı sportmenliğini de gösterdi TEBRİKLER HAMİİİ

  3. ayşenur erdoğan avatarı
    ayşenur erdoğan

    ben kimi küçük gördüm ki anlamdım 🙁

  4. 10 puan bişi ifade etmez diyorsun ama geçen sene 1 puanın bile ne kadar önemli olduğunu gördük sen karşındakini küçük görmeye devam et.

  5. ayşenur erdoğan avatarı
    ayşenur erdoğan

    ilk yarışta 10 puan fark birşey ifade etmezki…ileriki yarışlarda ne olacağı belli deil çekiş kontrol sistemi kalktı için mutlaka bugün ferrarinin başına gelenler birkaç yarışa kalmadan mclarenin de başına gelecektir

  6. bu arada iyi pilotlar derken favori pilotlardan bahsediyorum…

  7. yarışlarda çekiş kontrol sistemi kalkmış iyi pilotların hepsi yarış dışı kalmış ferrariyle puan farkını kafadan 10 çıkartmışş bundan daha iyi bir galibiyet olamazdı herhalde..

  8. ayşenur erdoğan avatarı
    ayşenur erdoğan

    hem de benim demek istediğim -her ne kadar sevmesem de-hamilton bundan daha iyilerini yapmış bir pilot bu yarışa en iyi galibiyetimdi demek bana saçma geldi açıkcası…

  9. ayşenur erdoğan avatarı
    ayşenur erdoğan

    bir ben alonsocuyum kimibenim "sevgili şapiyonum"deil.iki kimi tabiki önündekini geçmeye çalışıcak pite girmek bir takım stratejisi…

  10. siz kendi işinize baksanıza.. Sizin sevgili şampiyonunuz kimi bir şampiyondan çok tarla süren bir çifci gibiydii bugün…hangi akıllı adam pite girmeden bir tur önce araç geçmeye çalışırr..

  11. ayşenur erdoğan avatarı
    ayşenur erdoğan

    bu hamiltonun en iyi gelibiyetiyse vay haline!bu yarışta hamilonun arkasında heikki vardı ne o ne de bmw ler ham.zorlabildi üstelik ham. bu yarışta hiç bir uğraş göstermedi bmwler arkadakilerle yani raikkönen ile arasında byük bir fark oluşmasını sağladılar,üstelik yakınlarında onu zorlıyacak hiç bir pilot yoktu trafiğe de karışmadı rai tam ona yaklaştığında büyük bir talihsizlikle kum havuzunu boyladı e en önde, hiç zorlanmadan giderken sato da hata yapmaz bi de hata yapsaydı!!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir