Alonso Yarıştaki Cezayı Kabul Etti

yazar:

kategori:

Ferrari pilotu, Robert Kubica’yı pist dışına çıkıp avantaj sağlayarak geçtiği gerekçesi ile pit yolundan geçme cezası aldı.

Bu ceza, güvenlik aracının da o esnada piste çıkması ile daha da ağır bir hâl aldı. Çünkü cezalar, güvenlik aracı sürecinde uygulanamıyor. Sonuç olarak Alonso, cezasını çektikten sonra gridin en gerisine düştü ve puandan uzak kaldı.

Güvenlik aracı sonrasında saldırgan bir stille rakiplerini geçmeyi amaçlayan ve yarışa yoğunlaşmak için takımla iletişimini de asgariye indiren Alonso, kendisine verilen cezayı kabul ettiğini belirtti.

Alonso: “Yaptıkları her şeyi kabul ediyorum. Jüri onlar.”

Ferrari, resmi twitter sayfasından Avrupa GP’deki tartışmalı olaya atıfta bulunarak Hamilton’un da bugün Alonso’nunki gibi ceza çekmesi gerektiği belirtildi.

Ferrari: “Sadece bir şey söyleyebilirsiniz: Eğer bir ceza, cezalandırmak için olmalıysa, işte bu şekilde olmalı”

Bu sonuçla Alonso, şampiyona lideri Lewis Hamilton’un 47 puan gerisine düştü ama İspanyol pilot, şampiyonluğun hâlâ mümkün olduğunu ifade etti.

Alonso: “Daha sezonun yarısındayız. Bu yüzden ilk yarısında kaybettiğimiz bütün puanlar, işleri diğerleri kadar iyi yapamadığımızdandı”

“Bu yüzden şampiyonanın ikinci yarısında diğerlerine göre daha iyi bir iş çıkarmaya ve arayı telafi edip onlardan daha fazla puan almaya çalışacağız.”

“Sezon çok uzun. Pes etmeyeceğiz”


Yorumlar

  1. red bull muhteşem yere basma gücüyle virajlardaki üstün avantajıyla rakiplerini geçebiliyor. mc laren düzlüklerde mercedes motoroyla ve f-kanalıyla rakibini kolayca geçiyor. ferrari nispeten daha güçsüz motoruyla ve yine nispeten tam işlemeyen f- kanalıyla bu ikisinide yapamıyor. özellikle bir aracı takp ederken ciddi downforce kaybediyor. hele bu araç bi red bull, bi mc laren yada force india olduğunda bariz hızlı olsa bile geçmesi imkansız hale geliyor. geçincede lastik patlıyor. ferrari nini buna çare bulması lazım acilen.

  2. alonso-renault:
    baskı altında iken dahi süper hatasız bir pilot puan avcısı biri.
    alonso mclaren:
    hem takımına karşı hem diğer takım ve pilotlara karşı son yarışa kadar dişe diş mücedele.
    alonso renault:
    kötü araca rağmen istirar abidesi ve yine hatasız yine paun avcılığı yapan biri.
    alonso ferrari:
    hemen her yarış şansızlıktan fazla ya özgüvene yada araca adapte olamamaktan dolayı hata.artık kendine çeki düzen ver.

  3. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    İşte böyle herkes haddini bilecek.Geçen haftalarda Hamilton için yırtınan Alonso şimdi kuzu gibi olmuş.İşte böyle..Allah' ın sopası yok işte.

  4. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    massa şansızlığıyla , alonsoda hırsıyla dominicallide beceriksizliğiyle ferreriyi yakıyorlar bu sene…ancak alonsoyu kontrol etmek pek kolay değil.telsiz konuşmasında benimle konuşmayın dedikten sonra geçişde yapamaması çok ilginç doğrusu…

  5. öncelikle ben bir alonso taraftarıyım. ferrari ci değil. o 2006 dan bahsetmişsin ya ha işte o yılda alonso cuydum. FIA o zamanda bize karşıydı. ferrari ye geçtik ama değişen pek bişey olmadı. benim derdim bu yıl uygulanan çifte standart. seninde bunu görememen nesıl bir hayal ürünü bilemiyorum.

  6. eşit şartları görünce okumadım kusura bakma sonuna yazsaydın keşke.

  7. 01McLaren01  avatarı

    senelerdir max mosley, ferrariyi ve fanlarını o kadar şımartmışki eşit şartlar altında yarışmak çok zorlarına gidiyor. eskiden olduğu gibi her yaptıklarına göz yumulacak,rakip takımlara olur olmaz cezalar verilecek 06 monza gibi 1km den alonsoya(renodayken) engelleme yaptın denilecek,ceza olmasa bile uydurulacak, 08 spa da takım charli ye geçişe ok veriyormusunuz diye sorup okey aldığı halde yarış sonunda ceza gelecek, say say bitmez kitap yazılır bunlarla. şimdilik todt yönetimi daha eşit davranıyor gibi gözüküyor.singapurda cezalar geç açıklandığında sesi çıkmayanlar başlarına gelince tellal kesildiler.lewisin 08 spa cezasına alkış tutan zihniyet şimdi neden şikan kesmeye verilen cezaya karşı durur oldu. hemde lewis yerini geri vermiş ve start finiş çizgisinde raikonenden 7km daha yavaşken.yarıştan sonra 1 sonraki viraja kadar beklenecek diye kural çıkarmadılarmı.bunları destekleyip alkışlamadınızmı.gizli gizli anlaşmalar yapıp kendinize illegal,etik dışı avantajlar sağlamadınızmı. şimdi çıkıp yıllardır fiayi karşımızda gördük diyeceksiniz. bu nasıl bir zihniyet ve ruh halinin ürünüdür. hayretler içindeyim.

  8. eh bizimde bi 7 yıl oldu. FIA nın gücünü hep karşımızda gördüğümüz için bizde çok iyi biliyoruz.

  9. Öyle bir şey yazdımki zaten katılmasan söylediğime şaşıracaktım :)) FIA'nın gücünü biz sizden çok çok daha iyi biliriz,10 yıldır izliyoruz bu sporu nede olsa 🙂

  10. Kirve 12 sana ilk kez katılıyorum. kesinlikle. hatta FIA nın gücünü hesaba katacak olursak 3-0 diyelim. 1-0 yeterli değil pek:)))

  11. @ alonso_ Hamiltonu destekliyorsan hayata 1-0 önde başlıyorsun bu sezon 🙂

  12. böyle bişeyi lewis yapsaydı sanmıyorum ki yine mükemmel olacaklardı. yani bende ve yerli-yabancı forumlardan da takip edebildiğim kadarıyla birçok f1 severde bu hissi uyandırıyorlarsa birşeyler ciddi ters gidiyo demektir. ben temiz yarışlar izlemek istiyorum. ben alonso ya hata yaptığı zaman kızmak istiyorum. ben onun kendi hatalarıyla kaybetmesini istiyorum. o zaman bu yarışta şampiyonluğu alanı alkışlarım. ne çok şey istiyorum değil mi? imkansız.

  13. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    @alonso_

    hakemler konusunda haklısın sana katılıyorum bu yarışta günah çıkartan tipten hızlı ve adildiler insan bu yarışın dışında bu hakemler neredeydi demeden duramıyor.

    ama sonuçları hakemlere bağlamıyoruz kesinlikle profesyonel bir sürücünün bu günkü gibi bir geçişi kesinlikle yapmaması lazım çok basit kalıyor ve ucuzca.

  14. bizim alonso ya kızmamız için fırsat verilmiyoki. çünkü yarışlar normal değil. yarış bu herşey olabilir. alonso daha öncede hatalar yaptı. yapacakta. ama bırakın biz o hatalarla kaybedelim. bugün alonso çok kötü olabilirdi ama kubica konusunda cezayı haketmedi. hadi etti diyelim. neden bu komserler her zaman bu kadar mükemmel iş görmüyolar. inceleme yazısı çıkar çıkmaz ceza verilebiliyolarmış meğerse. niye yarım saat beklemedin. kusura bakmayın ama çüfte standart olduğu gün gibi ortada. lewis ın olayı görüntülere bakıldığında anında hata olduğu anlaşılabilecek bir olaydı. bakıcaksın aaa evet sc yi geçmiş diyeceksin ama ceza yarım saat sonra geldi. neymiş tartışıyolarmış komserler. inceliyolarmış. e bu olay tartışmaya daha açık değil mi? bilerek mi geçti yoksa kubica mı itti? ama bunun kararını vermek çok daha basit oldu. üstüne üstlük tam alonso nun gireceği tura sc yi denk getirdin. kusura bakmayın ben bu şartlar altında alonso nun mükemmel olmasını zaten beklemem.

  15. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    @fatih küskü

    en başlarda özelliklede mc laren pilotları ve şumi hakkında eleştrisel yorumlarım olmuştu ve tepki almıştım..

    fakat şu durki eleştrisel herşeyi eleştiren ve ikaz uyarılması gereken takım ve pilotlardan sözümü esirgememeye çalışan biriyim..

    bu kim olursa olsun başarı ve performansı her zaman alkışlar ve desteklerim bu da kim olursa olsun..

    beceriksizlik ve hatalarıda eleştiririm bunlarda insan doğasının içinde malesef..

    ben 2005 ten beri Alonso fanıyım ama onu pervasızca eleştirmekten de geri kalmam bu senede bunu çok yapacağım galiba çünkü hata üstüne hata yapıyor,düzelir bir yanıda yok her yarış bir olay saç baş yolduran tipten bu günkü de öyleydi..

    sonuçta herkes objektif olabilmeli bence, kendi takımına ve pilotlarına toz kondurmayan üyeleri görüyoruz burda
    hiç bir benim hiç bir şeyim değil bu spora anlam ve heyacan katmadıkları sürece..

  16. alonso taraftarlarını sen tek tip insanlarmı sandın nedir anlamadım? hepimiz ayrı kişilikleriz ve düşüncelerimiz de ayrı olması kadar normal bişey yok. ayrıca seni ne ilgilendirir bu durum onuda çözemedim. alonso bugün müthiş yarış çıkarmadı elbette ama bazı şeylerin yapılış şekli hoşuma gitmiyor. bunu dile getirmem kadar normal bişey de yok.

  17. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    biri yaptığı hataların kendisine yarışı kaybettirdiğini yazıyor( bu doğru olan budur) diğeri de bütün bu beceriksilikleri bir kenara bırakıp bütün herşeyi pist dışında olan şeylere bağlıyor,ne kadar entertesan.
    bugun alonsoyu eleştiren bir alonso fanı gördüm hayret,tebrik ederim sayın gökhan(böyle söylemem gerekiyordu değil mi)?

  18. yaptıkları herşeyi kabul etmeme gibi bi lüksün mü var senin. kabul etmeyip ne yapıcan. yerinde olsam neler yapardım bilmiyorum alonso. şahsen senin kadar sakin kalabileceğimi sanmıyorum.

  19. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    bu yarışta alonso koca bir kayıp..

    kötü start..

    yavaş bir kubicaya böyle bir hırs neden..

    podyuma gitmek varken puanlar böyle uçup gider işte..

    bir yarıştada hatasız bir podyum ve puan getir be kardeşim el insaf sana yaa

    seyderken kahrettiriyorsun insanı acemi ve çaylakça.

    sadece pes diyorum sana bence Alonso bu sene için havlu atmıştır umarım beni utandırır hiç tahmin etmesem de..

  20. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    evet start finish düzlüğüne de manipüle ettiler,alonso geri kalsın diye,başka türlü alonso nun başarısız olma gibi bir ihtimal olmadığı için,ingiliz pist yetkileri düşündüler düşündüler ve bundna daha iyi biy yol olmayacağını düşündürler,ahahaha çaresizlik,başarısızlık insanlara neler düşündürüyor,sen koru yarabbi:D

  21. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Kirli taraf ,temiz taraftan daha iyiydi.Belki de pist görevlileri kirli denilen yeri temiz olması gereken yere doğru süpürmüşlerdir.Bu işde bir iş var ama anlamadım.Güya temiz denilen yerden kalkanların haline bakın.1-vettel-3 alonso 5-rosberg.Hepsi de hata mı yaptı.Bunların hangisi temizlikten faydalandı.Temizlikten faydalanan webber hamilton ve kubica oldu .Yani 2-4-6.

  22. yorumumun eksileri git gide artıyor nasıl mutluyum anlatamam. eğer o eksileri veren fernando yada ferrari taraftarları ise, bu avatar taraf göstermiyor mu ben mi öyle biliyorum boşuna mı koydum.

    biraz objektif olalım, kubica fernandoyu itti mi itti, fernando geçti mi geçti. itmiş olsa bile geçmesi şüpheliyken yerini vermedi mi vermedi. kötü bir start aldı mı aldı. yinede gurur duyuyorum ben fernando ile.

  23. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    alonso-massa olayında ben çok bir hata görmüyorum,sonuçta bir yarış temasıydı gibime geldi.
    ama alonso çok zeki gerçekten,massathebestin dediği gibi,pozisyonun hemen ardından ''kubica beni dışarı attı'' filan diyip fia yı manipüle etti kendi deyimiyle:D madem dışarı attı,ya frene basacaksın ya da geçtikten sonra yerini geri vereceksin.
    lewis 2008 de spa da yerini geri verdiği halde ceza aldı,bu ceza tabii ki sonuna kadar haklı,suç alonsonun,yerini geri vermek cok zor birşey değil ama geçiş yapmak konusundaki sıkıntıları nedeniyle''hazır geçmişim bir daha uğraşmiyim'' mantığı güttü heralde:d şansa bak ki kubica da 2 tur sonra stop etti ahahaha

  24. Malesef hakemler kasıtlı kararlar vermeye devam ediyor.Ferrarinin sezonu bitmiştir.Bu inliliz lobicileri artık devrede ve bence bir 5 sene mclaren üstünlüğü ile devam eder,nezaman sıkılırlar ozaman adil olmaya başlarlar.Formula1 adil olana kadar bekleyeceğiz.

  25. Mclarenciler defolun şurdan alonso hatasını kabul etti mi etti. Şimdi burda HAmilton yoluyla laf dokundurmaya çalışmayın ya da adam gibi yorum yapın.

  26. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Alonso ait ola nyorumum alıntıydı alonsonun sampiyonluk umudu hala bitmedi ben yarisi izlerken dedim oanda aynı saniyede dedim yerini geri ver sorna tekrar atak yaparsın diye 1 tur daha sabretsen olurmudyun ya alonso biraz sakin yarismasini ogren seni seviyorum olesiyede sevicem ama su hırsının kurbanı olma bir an icin taraftarlarını unuyosun senin ceza aldıgını ogrenınce cay bardagini kırdım bu kadar olmaz her sey alonsoyumu buluyor yaaaaaaaaaaa neden lewis yada baska lider bir pilotun basına bu isler gelmez mclarenler 2 yarisdan vukaatsız olarak ayrıldı ferrari ise 2ci bir husran yasadi harbi sinirleniyorum artık yeter dayanamıyorum birileri dövmem laızm hırsımı almam lazım

  27. benim alonso ile bir problemim falan yok. hem valencia yarışında hem de dünkü sıralamaların ardından belki de hepinizden çok ben tebrik ettim alonso'yu, başarısının kendi becerisi olduğunu söyledim. kobayashi'ye geçilmesini lastiklerinin eskimesine bağladım, kurallara uyması sonucu 8. sıraya gerilemiş olmasına da fazlasıyla sinirlenip üzüldüm. dünkü sıralama başarısında kusursuz tur attığını söyleyip durdum. ben mi nefret ediyorum alonso'dan? ama haksızlık olursa onun da karşısında olmayı bilirim. her zaman diyoruz ya "onlar takım arkadaşı" diye.. o halde kerblere sıkıştırıp önce kanadına, sonra lastiğine temas etmeyeceksin. massa'nın suçu günahı neydi, alonso ile yanyana gitmek mi? daha ilk turda lastiği patlamış, yarışı bitmiş adamın, 70 saniye geriye düşmüş yarış başlar başlamaz. bunun için mi yarışıyor massa?

  28. pardon monza değil japonyaydı yanlış yazmışım.

  29. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    alonso aldığı cezayı haketti yerini verse birçok puan alıcaktı ama kendi hırsı yüzünden şampiyonluk hayal oldu webber sonuna kadar haketti resmen 2.pilot muamelesi görüyor ve takımı müthiş iğneledi helal olsun hamilton sadece işini yaptı maceradan uzak durdu ve 18 puan kazandı button ve rosbergde tebriği haketti.schumi lastikleri iyi kullanamıyor seneye düzelir.vettel güzel ataklar yaptı sıkıcı yarışı bir nebze olsun idare etti.

  30. Aklıma 2008 yılında spa'da hamiltona verilen cezadan sonra raikkönen,ferrari ve alonso fanı arkadaşlarının bir kaçının söylediği cümle geldi.ya hamiltonun şikanı düz geçtiği yerde duvar olsaydı o zaman duvaramı vuracaktı ..birde 2006 monzada yine alonso bir pilotu avataj sağlayarak geçmişti ama hemen yerini geri vermişti o zaman.monaco 2006 da heidfeld onu zorlarken 2 kere virajı düz geçmiş ama ceza almamıştı fakat heidfeld ikincisinde geçmişti alonsoyu..

  31. MercedesTurk avatarı

    En büyük suç De lareosa da neden aracını parçalayıp güvenlik aracının içeri girmesine sebep oluyorsun.Massa neden takım arkadaşını takımın 1. pilotunu geçmeye çalışıyorsun.Kubica neden bu adama yol vermiyorsun da şikanları kesemesine neden oluyorsun.Fia neden ceza veriyorsun neden.Akıllar iflas etmiştir artık.Alonso suçsuzdur şanssızdır.

  32. bir de o parçalar 3-4 tur kadar durdu orada yanlış hatırlamıyosam. sc niye bu kadar geç girdi ki? tam da alonso'nun pite gireceği tur!

  33. Delarosanın start düzlüğüne bıraktığı parçaları kaldırmak için 4 tur bekleyıp alonsonun cezasını çekeceği tura denk getiren fianın suçu olmalı,yoksa alonsonun hiç suçu olmaz.araç starta kalkamaz ama sorun araçda..yenilginin mazereti hep başkalarında,takımda,fiada,kubicada,massada,HAMİLTON'da..

  34. Alonso'nun yeri geri vereceğini sanmıyorum. Çünkü telsizden Kubica beni dışarı attı dedi yanlış duymadıysam. Hakemlerin verdiği pitten geçiş kararını haklı görmüyorum ne yazık ki. Tabi ki Ferrari'nin daha dikkatli davranması gerektiğini de ekleyeceğim.

  35. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Ceza sanırım 7 tur sonra geldi. Oldukça geç. Bu arada alonso hızlı turlar atıp zaman kazandı, ve sonuncuyla arasındaki farkın fazla açılmasına izin vermedi.

  36. massathebest, önyargılarından kurtulmanı dilerim. ortada Massa'ya saldırmak için bekleyen hevesli bir topluluk falan yok. O tamamen senin hayal gücünün ürünü.

    Alonso'nun hata yaptığını kabul etmek ayrı şey ama tamamen saldırma amaçlı yazılan yazılara göz yummak ayrı şey. Emin ol Alonso'nun yaptığı hataları fanları görüyor.

    Tarafsız olmanı beklemiyorum ama en azından mantıklı olmanı diliyorum.

    Massa da Alonso da unutulmaya değer birer yarış çıkardı. Büyük hayal kırıklığı.

  37. ferrari'ye tebrikler! hadi alonso fark etmedi yarış heyecanıyla ama ferrari telsizden uyaramaz mı kubica'ya yerine geri ver diye?? 4 teker birden dışarıdaydı. ittirdi ittirmedi ne fark eder

  38. Fatih Demirel avatarı
    Fatih Demirel

    Aslında cezayı 20-30 tur sonra bekliyodum ama olmadı.

  39. alonso bitti bize laf atılıyor. çok gülerim ben buna, hamilton mu koysam acaba avatarıma. hamilton gibi bir yetenek dururken fernando gibi start kamplumbağasının ne işi ne.

    massathebest, arkada nico ile temas yaşadı sanırım.

  40. massa şükür lastik patlaması ile kurtuldu. daha ön kanat da kırılıyordu, bayağı bir esnedi ama sağlam kaldı hayret. massa yarış çizgisinde gidiyor, alonso içerden girip kerblerin üstüne kadar sıkıştırıyor, yetmiyor önce ön kanadına vuruyor, ön kanat kurtulur kurtulmaz arka lastiğe temas ediyor. nasıl izliyorsunuz bu yarışları anlamıyorum. ama faili alonso olunca kapanır gözler, aynı şeyi massa yapmış olsa sıraya girerdiniz burada hakaret etmek için. ama şükür Allah'ın adaleti yetişti de haksızlık havada kalmamış oldu.

  41. Massathebest, daha Massa bile çıkıp lastik patlatma nedeninin Alonso olduğunu söylemedi. Massa Alonso'ya geçildikten sonra arkada bir Mercedes ile temas yaşadı (tekrarı gösterilmedi). Lastiğinin nerede patladığını nereden biliyorsun?

    Hem senin Alonso için söylediklerini ters çevirip Massa için söyleyebiliriz kolayca. Takım arkadaşıyla o tarz bir çekişmeye giren 2. taraf oydu değil mi? tekrarı 1 kez ilediğim için kesin konuşmuyorum ama Massa'nın Alonso'ya doğru kırdığını gördüğümü hatırlıyorum ben.

    Nefret yorumlarıyla kirletmeyin ortalığı lütfen. söyleyecek mantıklı sözlerinizi her zaman dinleriz.

  42. erhan aydın avatarı

    elif ezgi yanlış yere yorum yazdın galiba.bu sayfada hatta diğer sayfaların hangisinde hamiltona laf atılmış?belkide iki hafta öncesinde kaldın galiba

  43. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Ayda abay o resmi değiştir artık.zamanı geldi.Massanın spin atmasının faturasını da kesin artık.

  44. bide birkaç bişey eksik yazmışım pardon.
    fernando tam bir gerizekalı. özür diliyorum sizden startta ciddiyim içimden dışımdan küfrettim. ya FELİPE SENİN TAKIM ARKADAŞIN. hamilton değil button değil webber değil lastiğini patlatıyorsun. gel bi sana insanlık dersi veriyim kanka. yeter yani.

    montezemelo önce domenicali, sonra alonso'yu kov, al webber'i . fernando çok bencil olmaya başladı.

  45. hamilton kadar başınıza taş düşsün.
    önünüzde dört pilot var hala hamilton diyorsunuz. bu yarış da hamiltonun eksozundan çıkan gaz ile geride kalmışınızdır kesin hamiltona ceza verilmesi gerekir.
    KOSKOCA FERRARİ HAMİLTON'LA UĞRAŞIYOR.

  46. starttaki rezaletin acısını 4 sıra ardından kalkan massa'nın seni geçmesi ve sonucunda adamın lastiğini patlatarak yarışını mahvederek çıkarmaya çalışman hakkında 2 kelam etseydiniz alonso hazretleri???

    her şeyi kabul ediyorsun da ne demeye daha atak yaptığın tur tamamlanmadan "beni çimlere itti" diye HAKEMLERİ MANİPÜLE ETMEYE çalışıyorsun???

    Allah'ın sopası yok, böyle böyle çıkar acısı işte.

  47. boş konuşmada start almayı öğren en kısa zamanda

  48. aLonsoKenan  avatarı

    Adamım toparlanmanın zamanı geldi artık Toplarsın o puanları güveniyorum sana.

  49. bu konuda kurallar açık aslında neden itiraz ediyor ferrari anlamıyorum.geçiş yaptığı anda sırasını teslim etseydi belki yine geçiş yapacaktı.

    ortalığı karıştırmak anlamsız. geçmişte tonlarca örneği var bu kuralın.

  50. Alonsomania  avatarı

    gayet uyumlu konuşmuş…

  51. dersini zorla aldırtmışlar işte, neler yatıyor bu cümlenin altında.

    Alonso: "Yaptıkları her şeyi kabul ediyorum. Jüri onlar."

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir