2016 İspanya GP – Hamilton – Rosberg Kazası


Yorumlar

“2016 İspanya GP – Hamilton – Rosberg Kazası” için 98 yanıt

  1. nazmiduman34 avatarı

    https://www.youtube.com/watch?v=qWXJWBFrTcg

    Startta ne yapıp edeceksin Rosbergin arkasına geçmeyeceksin, yukarıdaki videoda 1:02-1:07 saniye arasını dikkatle izleyin, bu sefer Raikoneni kendisine çarpma veya sağa veya sola kaçıp sıra kaybı yaşama seçenekleri arasında bırakıyor.

  2. Onur Gentas avatarı

    Her şeyden önce Nico eğer aracını doğru moda alsaydı Lewis bu atağı orada yapamazdı. Hız farkına bakın özellikle tepe kameradan. Adam son hız geliyor arkandan ve sen o yavaş hızla onu arkada tutmaya çalışıyorsun. Sağına girmiş ve senin savunma yapabilecek hızın yok artık ve ne yapıyor üzerine kırıyor. Bazı arkadaşlar ısrarla Lewis’de Nico’yu dışarı atmıştı diyorlar. Lewis’in dışarı atmasıyla dün ki olayı karşılaştıranların tekrar videoları izlemesini öneriyorum.

  3. Meraba arkadaslar, tum yarisi nerden izeleyebilirim. Link atarsaniz cok sevinirim 😀

  4. Hamilton pole den kalkınca iyi start alamıyor bu sezon. Belli ki kendi kendini baskı altına almış artık. Önünde 66 tur varken bu kadar acele atak yapmaya çalışmakta ayrı bir amatörlük. Rosberg’le ara 7 puan daha açılacaktı sabit kalmış oldu. İyi taktik Lewis…

  5. ne ekersen onu biçersin.geçen sezonlarda ham ros u pist dışına çok itti.illa yarış yarış mı yazalım soranlar için söylüyorum.adam seni startta geçmiş hazımsız adam puan farkıda çok ya herro ya merro ben bu çimlerden kayıyım o bana hep toleranslı idi yine yol verir zira 1 numara benim en çok kazanan benim benim sözüm geçer.ya geçerim geçemezsem de biçerim.biçersemde en azından 7 puan daha fark atmaz bana.

  6. OffTheRecord avatarı

    Ortam gerilmesin, biraz da gülelim gençler 😀 😀

    1. Aynen olan oldu artık fazla üstünde durmaya gerek yok 😀 Caps’e gelince cuk oturmuş herşey.
      Adamım Rosberg’in galibiyet serisini nasıl bitirdi ama ohh olsun 😀 latife yapıyorum sakın sert tepki göstermeyin.

  7. Ya şu hamiltonculari anlamiyorum. Bu hamilton önceki yillarda rosbergin üstüne sürüp rosbergi dışarı atan adam degil mi bunu belcikada amerikada defalarca yapmadi mi ? Rosbergte koyun gibi tıpış tıpış kendini hep dışarı atmadi mı ? Bırakın bunları ham hakli falan degil rosberg yapması gereken savunmayı yapıyor bu sefer onun gözü karaydi bu kadar basit.

    1. Onur Gentas avatarı

      Çok farklı bir yorum olmuş tebrikler. Bugün kimse böyle bir yorum yapmamıştı.

      1. Neden başka roaberg hakli diyen yok mu alt tarafta yoksa kinaye mi var ? 🙂

    2. Aynı olay Alonso’ya olsun o pilotu katlederdiniz bugün eminim buna.Tabi Lewis sabıkalı ya vurun adama.

      1. Hamilton dışarı atarken sıkıştırırken iyi Rosberg yaparken kötü mü ? Hamilton’u severim ama herşey yolunda gidecek diye bir şey yok. Sadece bir yarış kazası. Ve bu kazadan karlı çıkan taraftarlar oldu, çünkü güzel bir yarış izledik.

        1. Ayrıca sezon başından beri iyi start alamıyor ve mutlaka bir kazaya karışıyor. Altındaki araca rağmen kaç defa polden kalkıp yarış kazanamadı sayamadım artık. Mental olarak çok dağınık kendisini toparlaması lazım.

        2. Hamilton Rosberg’i sıkıştırıp dışarı attıgında kaza yaptımı ? Puan kaybettimi ? Takımı duble den ettimi ? Varsa yoksa kullanılan tek argüman Lewis geçmişte yaptı ya oh olsun.Geçmişi bırakında bu yarışı değerlendirin bi zahmet kim hatalı kim yanlış çizgide kim görüpte kapıyı kapatmış ?

          1. Rosberg o sıkıştırmalarda Hamilton gibi agresif olsa evet kazalar olacaktı. Ama bu sefer Rosberg denedi ama Hamilton yine agresif davranarak kendi yarışını yakmış oldu. Polden kalkıyorsun ikinci oluyorsun asıl problem bu. “Sexy lap” falan kalmıyor bu durumda.

      2. Didem senin koyu bir ham taraftari olduğunu bildigim icin bir seydemiyorum ama şunu kabul et ham. Hep zorladı bu konuda roabergi ve rosberg bu yüzden hep kaybetti şimdi oda ayni şekilde davrandi ve olan oldu. Ham. Rosbergi pistirdigi için önceden ona güvendi k.bakmasin gün geldi devran döndü. Alonsoyu katmazsan sevinirim ben tarafsız bakiyorum ikiside benim destekledigim pilot degil.

        1. Neyse olan oldu artık şuan Lewisi değilde bu tartışmaları özleyeceğim.

      3. Aynı olay bahreyn de Alonso ya oldu Rosberg kuralı olarak tarih geçti sonra tek hamle yapma kuralı geldi savunmada çok çabuk unutmuşsun dideeeem

        1. Unuttuğumu nerden çıkardın Rosbergci.Seninki Lewisi’de Alonso’yu da biçiyordu o yarış.Bu yön değişimi yarış çizgisinde olmama kuralı 2010’da Malezya gp Petrov-Lewis mücadelesinden sonra çıkmadı mı? Yanlış mı hatırlıyorum bilen varsa söylesin.

          1. Kural ondan önce de vardı.

    1. gördüğüm en çılgınca hareket. start anında ellerini kaldırıp şov yapıyor sonunda yarışı kazanıyor.

  8. Çaylak hamiltonun hatası %100

    1. Zekeri sayın avatarı
      Zekeri sayın

      At gözlüğü.

  9. Bundan sonra artık her pilot kapıyı açık bıraktıktan sonra yanına gelen pilota anında kapıyı kapatsınki dnf bol olsun. Puan alamayacak gözüyle bakılan pilotlarda puan alsın bu sayede.

    1. Didem birkaç yerde daha denk geldim bu tarz yorumlarına o yüzden kendi fikrimi söylemek istedim. Rosberg kapıyı kapamaya karar verdiğinde Hamilton Rosberg’in arkasında. O anda Rosberg sert şekilde içeri doğru kapanırken Hamilton daha sert şekilde içeri geçiyor ve yanına geldiğinde zaten bir tekerlek çimlerde. Aslında söylediğin şey kısmen doğru, Rosberg önüne kırmış gibi. Fakat o Hamilton yanına gelmeden hamleyi yapıyor ve olması gerekenden daha agresif olan Hamilton bunu görünce sol tarafı deneyeceğine sağ tarafı sonuna kadar zorlayarak çime çıkıyor. Olan biten bu.

  10. Schumacherrari avatarı
    Schumacherrari

    lewis çok acele etti anladık ama rosberg çimlere gömüyor hamiltonu resmen.hamilton boşluğu görüp içeri dalıyor ve rosberg de kapıyı kapatmaya çalışıyor ama çok geç hamle yaptı. bana kalırsa rosberg biraz daha hatalı hamiltonla kıyaslarsak.

  11. 80 ve 90 larda 2 TOP pilot yanyana geldi mi izlerken gerilirdik..Ne olacak çarpışacaklar mı..yol mu verecek nasıl geçecek çok da hızlı değil..geçerse arayı açabilir mi..bu pilot puan olarak geride yarış dışı kalırsa çok kötü olur onun için..resmen gerilirdik izlerken zaten drs kers gibi saçmalıklar yok..yok öyle düzlükte yanından 30 km farkla uzamak..
    geçti geçemedi..burnunu soktu oy aman off ben farkında olmadan tv ye yapıştığımı ayağa kalktığımı hatırladığım yarışlar vardı..

    Bu 2 pilot sezonun geri kalanında gergin yarışlar İZLETMELİ bize..
    Ben rosberg olsam şöyle bi açıklama yapardım..”Bir daha gelirse yine kaparım kapıyı suratına”

    Bıktık TOP takılan yarışırım 2. olurum nasılsa bok gibi para var karı kız desen var yazın Monaco kışın isviçre aspen şu bu..
    ya ha 2 olmuşum ha 3 …puan almak önemli falan mıy mıy da mıy mıy..

    İki pilot da mı mıy takılacaktır..Takım kulaklarını çekecektir..Bunlar takıma resti çekemeyeceklerdir..

    Eninde sonunda herşey para demi artık..

  12. Defalarca izledim..
    Çok güzel bir kaza..
    Mücadele var..
    Rosberg açıkca şunu demiş..
    Burnunu sokarsan yapıştırırım seni duvara..

    90 larda yahut 80 lerde idi..

    Pilotları unuttum idi..Seni duvara yapıştıracam dedi..Diğeride cevap Verdi ..O zaman 2 mizde duvara yapışacaz demektir..

    Şimdi isimlerini unuttum bu 2 pilotun..

    Rosberg bu hareketinden sonra beyefendi takılırsa YUH olsun..

  13. Çok güzel işte mücadele bu..
    Görmek istediğimiz mücadele..
    Beyefendi F1 pilotu istemiyoruz..
    En azından ben..
    Harika oldu..
    80 lere benzer hareketler..
    Oh beee…

  14. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    250 ile giden otomobilleri videolarda defalarca durdurup “bak yanına gelmiş bile” diyebilirsiniz.

    Ne yazık bu olayı doğru yorumlama şekli değil. Kokpitin içinde olaylar öyle gelişmiyor.

    Lewis’i %100 suçlu görmesem de kazanın sebebi o. Hamle çok agresif, startın ardından full depolarla böyle agresif bir hamleyi yapan pilot risk alıyor demektir. Bu da demektir ki ya riskin karşılığını ödül olarak alır, ya da kaza veya temas yaşayarak.

    Nico daha kaç kez Hamilton’ın agresif hamlelerini buyur geç diyecekti sanıyorsunuz ki. Daha ilk yarışta sinyali vermişti Rosberg. Hamilton artık bu tarz hamlelerden ucuz kurtulamaz.

    1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

      Rosbergde kesinlikle çok agresifti kaç km giderlerse gitsinler.Bariz onun iki katı hızla geliyor şuna benziyor bu yavaş giden bir pilot hızlı gelen bir pilotu engelelyerek kazaya sebebiyet veriyor.Orada Hamiltonu dısarı atmasıan gerek yok belli araç mesafesi olması gerekiyor.

    2. https://youtu.be/TiY4kwirzh8
      Cogu yorumunu beğenirim ve takip ederim. Bu videoda gayet belli Rosberg Hami duvara gönderiyor sonra tıpış tıpış virajı dönebilmek için sol tarafa hamle yapıyor. Kesinlikle başka bir niyeti yok.

  15. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Yav yemin ediyom Şu Hamiltonu ne hale soktu şu takım ve Rosberg.
    Şmdi ne mana adam senden daha iyi bir çekişle gelmiş sağına burnu koymus uçarak sağ tarafa kapatmaya calısıyon.Yav ben hayatımda böyle dengesiz pilotlar görmedim.

  16. MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12] avatarı
    MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12]

    Dikkatlice birkaç defa izledim ve burda Rosberg hatalı diyenleri pek anlayamadım.Rosberg sağa doğru giderek kapıyı kapatmaya başladığı o birkaç ondalık saniyede Hamilton yanında değil ve bariz belli Rosberg’in sağ tarafı kapatacağı.Hamilton çok acele etmiş ve yanlış yere yönelmiş çok yakın olduğu için.Yer kalmadığı için de dışarı taşmış kaymış ve arkadan gömmüş.Geçiş denemesi yapılacak bir fırsat yokmuş yani sağ taraftan.

    Altta bir arkadaşımızın attığı fotoğrafa da baktım burnun içeri sokulması olayı böyle olmuyor sanırım arka tekerleği geçmesi gerekiyor kural kitabında o tarz bir ibare vardı ama bir kere zaten Hamilton’un ön tekerleği de Rosberg’in arka tekerleğinin yanında değil arkasında.Yani bu durum Hamilton’a viraj içi avantajını getirmiyor fikrimce.

    Kısacası Hamilton’un pskilojik baskı nedeniyle yaptığı bir hata gibi ama olay gerçekten 0.2-0.3 saniye içinde oluyor çok değişik 🙂 Mercedes’te takım içi bayağı karışacaktır.Hamilton tarafı da Rosberg tarafı da kendini savunabilecek delilleri çıkarabilir 😀

  17. Mercedes için çok kötü bir durum. Kuvvetle muhtemel bir 43 puan gitti.
    Olayda kimin hatalı olduğuna gelince aslında net bir durum yok. Lewis tarafından bakarsak olaya Rosbergi alan bırakmamakla suclayabiliriz.
    Rosberg tarafından bakarsak, Lewisin o kapının kapanacagini bilmesi gerekirdi ve burnunu oraya sokmamasi gerekirdi diye Lewisi suclayabiliriz.
    Ya da agresif atak nedeniyle Lewis suçlu ya da agresif savunma nedeniyle Rosberg suçlu 🙂
    Her neyse, bu sene Lewis tek turda bariz iyi. Startlarda geçildiği ve baya gerilere düştüğü için Rosberge göre yarış performansını göremedik. Aslında Rosbergin öndeyken hatasız sürmesini de düşünürsek bu yarista da Lewisin yarış performansını goremeyecektik. Çünkü çok büyük ihtimalle böyle bir pistte Rosbergi gecemeyecekti.
    Sonuç ise Lewis istemeden de olsa farkın 7 puan daha artmasına engel oldu. Bizlerin güzel bir yarış izlemesine, Verstappenin yarış kazanmasina, Ferrari Redbull strateji savaşına neden oldu. En nihayetinde; hoş bir şekilde olmasa da Rosbergi durdurmuş oldu 🙂

  18. nazmiduman34 avatarı

    Avustralya ve Bayreynde de yaşanmayan kaza İspanyada yaşandı, olay bu. Şöyleki: Avustralya ve Bahreyde çok benzer şekilde startta Rosberg Hamiltonu geçti buraya kadar iyi hoş ama Rosberg ilk virajlarda frene öyle erken basıyordu ki bunu beklemeyen Hamilton ya Rosberge çarpmamak için Avustralyada neredeyse pist dışına çıkıp momentum kaybedip gerilere düştü, Bahreyde de Rosberge çarpmamak için Bottasa kapıyı açmak zorunda kaldı Bottas da malum Hamiltonun yarışını bitiriverdi. Hamilton ilk iki yaraşta yaptığını burada yapsaydı 4. viraj sonrası yarışı mahvolmuş bir Hamilton ve neşe içinde sürüp yarışı kazanan bir Rosberg izleyecektik. Ama bu sefer puan farkının azalmayıp daha da artması Hamiltonun işini bitireceği için böyle bir şeye izin verme seçeneği yoktu. Bana göre Hamilton çimlere girdiği an yarışının mahvulduğunu ve Rosbergin yarışı kazanacağının düşündü ve bi ihtimal Rosbergin yarışını da ben bitireyim dedi. Yani Hamilton isteseydi çimlerdeyken Rosberge çarpmama seçeneği vardı bence ama Rosberge çarpmamayı seçmedi. Haa şuarası yanlış anlaşılması Kazanın sorumlusu Hamiltondur demiyorum. Kazanın sorumlusu Tamamen Rosbergtir, yaptığı şey savunma filan değildi, kendisine çarpmak veya pist dışına çıkmak arsında bıraktı Hamiltonu. Diğer taraftan arada 43 puan fark vardı 7 puan fark kapanması dünyanın sonu değildi.

    1. nazmiduman34 avatarı

      https://www.youtube.com/watch?v=qWXJWBFrTcg

      Startta ne yapıp edeceksin Rosbergin arkasına geçmeyeceksin, yukarıdaki videoda 1:02-1:07 saniye arasını dikkatle izleyin, bu sefer Raikoneni kendisine çarpma veya sağa veya sola kaçıp sıra kaybı yaşama seçenekleri arasında bırakıyor.

  19. Bence Hamilton un kazada hiç bir suçu yok.Son zamanlardaki hepimize antipatik gelen açıklamaları ve özel hayatı çoğu kişinin somut yorum yapmasını engellemiş. Startta geçildi diye neden hemen Rosberge atak yapmayacakmış böyle bir kural mı var. Müthiş bir ivmelenmeyle gelip Rosbergin tam arkasına yapıştı hamle olarak sağ tarafı tercih etti ama Rosberg hiç adil olmayacak şekilde adamı duvara yolladı. Allah büyük kendine yarış dışı kaldı.Emin olun Hamilton sol tarafa atak yapsa o taraftan Hamiltonu dışarı gönderirdi. Aynı riskleri alıp rakiplerini acımasızca dışarı yollayan Bottas için hepimiz kazma diyebiliyorken bugün birçok kisinin Hamiltona sallaması çok düşündürücü. Ayrıca Ricin Vettele atağına bakın Vettel çizgisinde kalsa kaza olacak ve ikisi de yarış dışı olacaktı. Kimi Vettel Alonso gibi atak yaparken adil ve adaletli olan pilotları tekrar tekrar tebrik ediyorum. İyiki varsınız iyiki sizleri izleyebiliyoruz.

    1. Atak yaparken “adil” olan Vettel 🙂

      1. Neden güldün. Ben adil olmadığı bir yarış bilmiyorum. Biliyorsan söyle de bilelim. Ha bir tane var benim bildigim 2010 İstanbulpark tam gözümün önünde olmuştu.Ama tek bir yarışla degerlendirmek yanlış olur.

    2. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

      ”Kimi Vettel Alonso gibi atak yaparken adil ve adaletli olan pilotları tekrar tekrar tebrik ediyorum.”
      buna Hamiltonuda katarım ama bazen çok agresif olabiliyor.

  20. Zekeri sayın avatarı
    Zekeri sayın

    Pozisyonda gözden kaçmiş bir husus var.Nedir o elbette yarış çizgisi.Rosbergin nerede olması gerekiyor.tam solda.peki saga kapanması için daha ne kadar sürmeli cevap epeyce.demekki ros hatalıdır.

  21. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Rosberg agresif şekilde çizgisini kapatıyor Hamilton’ın.

    Bu kadar da taraflı yaklaşmayın Allah aşkına. Adam içeri sokuyor burnunu, Rosberg sanki düşmanına saldırır gibi Hamilton’ı dışarı atıyor. Hamilton’da çime çıkıp kontrolü kaybediyor ve kaza vuku buluyor. Hamilton burnu soktuktan sonra kurallar gereği artık çizgisini değiştirmemesi gerekir.

    En sevindiğim nokta Rosberg’in de yarış dışı kalması. Rakibini hiç düşünmeden savunma yapıyor, rakibine saygı duymuyor.

    2012 Bahreyn GP’sini hatırlayın. Rosberg aynı yarışta hem Hamilton’ı, hem de Alonso’yu benzer şekilde pist dışına itmişti. Hamilton dışarıdan gelip geçmiş, Alonso ise sinirlenip aşırı tepki göstermişti.

    Sonrasında da Ross Brawn Rosberg’i uyarmış ve agresif savunmadan vazgeçmek zorunda kalmıştı Rosberg.

    Aşağıda @ayeems29 arkadaşında paylaştığı fotoğraf işini özeti olmuş bana göre. Rosberg Hamilton’a gidecek yer bırakmıyor çünkü adam aracın burnunu sokmuş artık. O saatten sonra virajda yanında kalmaya çalışacaksın, adamı pist dışına itmeyeceksin.

  22. Hamilton’ın saçmalıkları. Orada öyle bir atak yapılmaz. Az bekle git düzlükte yap. 2.sektör sonunda yap atağını. Hem kendini bitirdi hem de Rosberg’i. Bu olaydan sonra da seneye ikiniz aynı takımda zor yarışırsınız.

    Williams Bottas’ı Mercedes’e yamayacak gibi sanki. Mercedes yeni kurallarda tecrübe istiyorsa eğer Alonso en büyük aday. Hamilton-Alonso takası da olabilir, Hamilton Ferrari’ye Raikkonen McLaren’e de geçebilir. 😀

    Ne senaryo yazdım be 😀 ama olamaz diye bir şey yok, dediklerim aynen de çıkabilir 😀

    1. OffTheRecord avatarı

      az daha zorlarsan oscarı alacaksın 😀 😀

    2. OffTheRecord avatarı

      şöyle aşk entrika falan olursa oh oh 😀 😀

  23. Çok kere izledim videoyu tekrar tekrar. Net bir suçlu göremedim ama %51’e 49 Hamilton hatalı gibi. Rosberg içeriye doğru sert bir şekilde geçerken daha sert bir hamleyle içeriye geçmeye çalıştı ve Rosberg’in yanına geldiğinde zaten bir tekerlek çime çıkmıştı. O noktada gaz kesmesi gerekirken tam gaz devam edince Rosberg’in de çizgisine tutunması sonucu spin attı. Tabi ki Rosberg de ciddi hatalı, sert bir şekilde içeri geçti. Buradan Rosberg’e de ayrıca selam yolluyorum. Bre cahil, bre yarış kültüründen nasiplenmemiş şampiyona lideri, adam pist dışına çıkınca uçup nereye gelecek hiç düşünmez misin? Sorsan 5 dil biliyor ama bunu akıl edemiyor.

  24. dinsizin hakkından imansız gelir diyenler boşa söylememiş.

    geçen sene rosberg’e karşı bu “dışa süpürme” olayının kitabını yazan hamilton, uzatılan her mikrofona “ben kendi yarışıma bakarım, kimseye yer verecek değilim” diye gevrek gevrek konuşuyordu.

    rosberg, geçen yıl ayağını gazdan çektin, iyi niyetli açıklama yapıp saygı gösterdin, karşılığında da saygı bekledin de kime yarandın??
    adama faturayı böyle keserler.

  25. hızı 0,25 alın izleyin. Görüldüğü gibi pist limitleri içerisinde hamilton aracın burnunu içeri sokuyo yani yol hakkı lewisde ordan sonra nico üstüne kapanıyo ve lewis pist dışına çıkıyo. Ayrıca dikkatli bakarsanız nico lewis çime çıktıktan sonra bile yol açmıyo resmen sen ordan devam et der gibi bi sürüşü var. Kısacası bana göre net hatalı rosberg.

    1. resim aslında herşeyin özeti. ama yine ham suçlu ne var bunda diyecekler 🙂 kafası iyi yorum yapıp, ”kafası iyi ” piste çıkan diyen bile arkadaşımız var nasıl olsa.

    2. https://www.youtube.com/watch?v=PwS88mlgsM8 Ayrıca Rosbergin 2012 de de aynı şekilde alonsoyu pist dışına videosu da linkte mevcuttur

  26. lewis hatalı ilk turda gereksiz atak yapmaya kalkıyor sezonun daha 5. yarışı agresif olmaya gerek yok 2008 de malezyada alonsonun üstüne çıkması kanadada raiye pit yolunda çarpması lewisin böyle aptal hareketleri var lewisede rosada iyi oldu saçma sapan işler yapmazlar artık red bullada piyango vurdu

    1. Gereksiz atak ne demek, yarış yapıyorlar ve adam ivmesini almış fırsatı görünce tabiki atak yapacak… Bilerek kaza yapmak için atak yapmak başka, geçme ihtimalini değerlendirmek başka..Ondan sonra F1 neden bu kadar zevksiz diye yazıyor çoğu izleyen…

  27. 7. saniyeden itibaren hamiltonun ellerıne bakın.Adam eliyle yüzünü kapatıyor.Ben ne yaptım dercesine.Suçlu insan psikolojinin vücut bulmuş hali.Bana kalırsa dışarıdan (çimden) geçmeye çalışmak gibi bir eşşeklik yaptı. 🙂 7. sn den itibaren sonrası herşeyi anlatıyor.Max i sevmem ama helal olsun hatasız harika bir sürüş yaprı.Baskıya çok iyi dayandı ve hata yapmadı.Raikonene kocaman bir alkış.Büyük adamsın.İçtenlikle tebrik etmesine hayran kaldım.Aynı şekilde alonso yada.Vettel biraz yapmacık geldi ya neyse 🙂

    1. Eliyle yüzünü kapatması tamda dediğin kabahatin kendisinde olduğunun açık delili.

      1. Peki elini yüzüne kapatması kabahatin kendinde olduğunun deliliyse sonradan neden direksiyon fırlattı acaba?

        1. Kendine kızdığından olmasın 😀

    2. Zekeri sayın avatarı
      Zekeri sayın

      Amma dikkatli baktıgın belli hamin ellerine.Bi de o ellerden çıkarım yapman yok mu tam filozıf işi..Bir de hangi aracın nerede olması gerektiğini görebilse o keskin gözlerin..pes yani.

  28. Alonso.ElNano avatarı
    Alonso.ElNano

    Bence Rosberg hatalıydı. Yani o noktada orayı öyle kapatamazsın. Kapatırsan da arkandan böyle vururlar işte. Sonuçta en büyük zararı, Hamilton’ın aldı. Monako için alabileceği bir ceza, Hamilton’ın şampiyonluk iddiasını daha da zora sokacak. Hayırlısı olsun.

  29. İkiside saçmaladı ama Ros fazla abarttı gibi geldi bana. Geçen sene Ham denerdi böyle ataklar ve Ros geri çekilirdi bu sene geri adım atmıyor nasıl olsa önde olan daha çok Hamilton a olur böyle devam ederse. Diğer yarış çok önemli psikolojik olarak nasıl davranacaklar merak ettim.

  30. Eden bulur misali. Hamilton geçen sene yaptıklarını bu yıl aynen yaşıyor. Rosberg ileri gitmiş olabilir ama Hamilton tamamen saçmaladı. Daha ilk turda böyle deli saçması bir harekete gerek yoktu. Çime çıktı, hız kesip piste döneceğine çimlerden bastı gidiyor. Sonuçta kaçınılmaz olarak spin attı ve kendisiyle beraber Rosberg’in yarışını da bitirdi.

    1. O hızda çimde frenleme yapmak 🙂

      1. Frenleme demedim, momentumu kaybetmemesi için gazı bırakıp, piste girmesi gerekiyordu. Ama aynı şekilde devam edince güzel bir spin atarak yarışı noktaladı. 😀

  31. Hamilton hatalı.

  32. Hamilton’un ivmelenmesi çok iyiydi, viraja kadar geçip zamanında frenleme yapacak kadar zamanı vardı. Ancak Rosberg gerçek yüzünü bir kez daha gösterdi. LAuda tabi ki Hamilton’u suçlayacak çünkü adamların 43 puanı gitti, onlara göre bu tür atakların tamamı riskli. Hamilton 43 puan geride ve tabi ki atak yapması gerekiyor, ancak Ros gibi bencil ve şımarık bir takım arkadaşına sahip olduğu için büyük şans tepti.

  33. Rosun yaptığı ilk yarışıda unutmadık.

  34. Geçen yıllar Rosberg bu tip sert savunmaları hatta pist dısına itilmeleri yaşadı.Bu sene anlaşılan bu konuda aşırı motive olmus gerektiğinde bende yaparım gibi yanlış bir psikolojisiyle hatalı bir hamle yaptı.Hamilton da gene baskı altında mantığını devre dışı bırakarak oldukça yanlıs bir yerde geçis hamlesi denedi.Bana göre savunma ve atak denemeleri nin sekli ve zamanlaması anlamında iki pilot ta kabahatli.

  35. Normalde ikisini de kovmak lazım.Puan olarak Rosberg önde olduğundan Hamiyi kovmak takımın sağlığı açısından daha makul görünüyor.Ya da Red Bull gibi Manor’a gönderelim.Aşırı şişmiş egosu biraz törpülensin.Beş yarışta dört kazaya mı karıştı ne?Maldonado’nun yokluğunu aratmıyor.

    1. Napolyon1453 avatarı

      Hamilton u manor a göndereceksin oda gidecek. Yazıyorsunuz içine biraz mantıkta koyun.

      1. Nereye gittiğinin veya kimin haklı olduğunun önemi yok.Yapılması gerektiğini düşündüğüm şeyi söylüyorum.Elbette bir şey olmayacak.Toto atıp tutuyordu biri ile yollarımızı ayırırız diye.İki tane şımarık bebe yüzünden üçüncü bebe yarış kazandı.Eskiden Couldhard vardı şimdi bu.
        Bu takımın Rosberg’e de Hamilton’a da ihtiyacı yok.Bu araba ile sadece Haryanto,Ericson ve Nasr yarış kazanamaz.

        1. Napolyon1453 avatarı

          Ericsson la Nasr aynı anda gelirse Ericsson kazanırdı:) Biraz sakin ol. Dieter Zetsche senin kadar sinirlenmedi. Hamilton un bu sene ayrılacağını düşünüyorum. Nereye gider bilinmez. Tahminim McLaren zaten başka adayda yok görünürde. Oda almazsa ortada kalır. Rosbergin yanına da wehrlein gelir.

          1. Takım arkadaşına çarpmanın açıklaması olamaz.Paralı pilot falan olsa anlayış gösterebilirim.Dersin ki kabiliyeti bu kadar.
            Yırt sözleşmeyi gönder gitsin.Alonso koşa koşa gelir.Öpüpte başına koyar arabayı.

            1. Napolyon1453 avatarı

              Öyle olsa rosberg şuan mercedeste değildi.
              Hamilton çarpmamak için çimlere cıkıyor zaten.

    2. Aşırı şişmiş egosu biraz törpülensin aynen katılıyorum.

  36. Onur Gentas avatarı

    Bu kazada Hamilton hatalidir diyenin objektifliginden suphe ederim. Adami olduruyordu az daha.

    1. +2 haklısın karseş

    2. salla kardeşim. açık,net,yoruma kapalı şekilde ros hatalı. ayrıca Lewis zaten aracın kontrolünü kaybettikten sonra Ros’a vuruyor. eee olacağı söyleyeyim. Ham’a ceza çıkar. yorum yapan arkadaşlarda giydirir. objektiflik arama yani 🙂

    3. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Ağzına sağlık kardeşim. Rosberg rakibine savunma yaparken hiç saygı duymadan dışarı itti.

      1. Ya sanki ilk defa oluyor ve rosberg yapiyor bunu 🙂 ya siz şaka mısınız o desteklediginiz hamilton kaç kere rosbergi disari atti bana geçen yil amerikanin videosunu şimdi attirtmayin burada.

  37. All the time you have to leave a space sözü aklıma geldi alonsonun rosberge karşı

  38. Ya merak ediyorum şu gerizekalı rosberc o çizgiden giderse o virajı nasıl dönecek adam resmen çizgi sıfı r ve kafa gösteriyor ve siz buna hala pilot diyorsanız desenize istanbul şöförleri kosmonot

  39. F-one-Driver avatarı

    Rosberge kızmadım değil ama hamilton yarış çizgisinin dışından geçmeye mi niyetlendi anlamadım, yol kalmadı ki çok saçma ve ani bir manevra yaptı, kapının bu denli sert kapanabileceğini hesap etmeliydi hamilton, spini ile de iki aracı da mahvetmesi üstüne maydonoz oldu, rosberg bence haklı konuma bile yükseldi desek yeridir, çünkü hamilton tarafından yarışı da mahvedildi.

    1. F-one-Driver avatarı

      Ama ilaveten bana schumacher-barrichello vakasını da hatırlatmadı değil yani…

    2. Ros tek hamle yapmadı iki hamle yaptı lewis hızlandı ros yolu kapattı daha kötüsü lewis kendini çime attı çarpmamak için ama hak yerini bulacakya tekrar rosa çarptı ve sonuç 43 puan çöp oldu bir egoist sayesinde

      1. F-one-Driver avatarı

        Dostum bu iş çok su götürecek, ikisi de saçmaladı, takım yönetiminin müdahalesi kaçınılmaz, ikisi de birbirini suçlayacaktır, ama benim fikrim o kapı o şekilde kapatılmayacağı gibi arkadan geliyorsan da bu tarz sert savunmalara hazırlıklı olup burnunu sokmadan önce düşünmen gerektiğidir, burası F1 ve kimse kimseye eyvallah geç diyemez.

  40. Kimi_Raikko_Forza avatarı
    Kimi_Raikko_Forza

    Kesinlikle HAM hatalı ROS un yaptığı sınırları zorlamak HAM ın yaptığı sınırları aşmaktır. Tamamen psikolojisine yenildi yine starta geçildi ve yine yarış gidiyor hemen atak yapmalıyım dedi ve kontrolsüzce ROS u biçti.

    Geçen sene aynı savunmaları HAM dan çok görüyorduk garibim ROS çarpmayayım diye hep dışarı çıkıyordu. HAM ın bu sezon dağıldığının kanıtıdır bu kaza. Hep daha bir şey belli olmaz çok yarış var diyordum ancak kafa olarak kötü durumda HAM.

    1. Doru o çizgiden gitmeye devam etti için çünkü viraj düz geçilmesi lazım yorum yapmasak iyi olur

      1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
        Kimi_Raikko_Forza

        Viraja ne kadar mesafe var? Frenlemeye ne kadar mesafe var? Yorum yapalım ancak Türkçeyi doğru ve düzgün kullanarak yapalım ki insanlar anlayabilsinler.

        1. Sen anlamak istediğin gibi anla eğer şöförsen beni zaten anlarsın

    2. Napolyon1453 avatarı

      Hamilton Rosberg e bunu defalarca yapmış dedin. Aynısını nerde yaptı tek bir örnek ver haklısın diyip susacağım. Amerika da geçerken dışarı attı rosberg i startta ilk virajda çünkü kendi içerdeydi dışarda boşluk bıraksa avantajı kaybedecekti. Japonya startta daha iyi hızlandı içeri girdi dışarı itti yine avantajını korumak için. Yada 2014bahreyn de yaptığı savunmalar aynı örnekler orda da var.
      Aklıma şuan yazarken gelen örnekler bunlar.
      2015 rusya yarış startı rosberg içerde hamilton dışarda ve 1 m önde istese orda kalmaya çalışabilir mi? Tabii ki çalısabilir. Fakat kendi de biliyor orda kalırsa rosberg dısarı itecek pozisyon kaybedecek. Yani rosberg i defalarca itti hamilton dısarı ibaresi tamamiyle rosbergi haklı yapmaz. Dısardan geçebiliyosan geç yoksa kendini pist dısında bulabilirsin. Burası formula 1 sampiyonluk mücadelesi var. Kumda oynayan cocuklar değil.
      2014 belçika buna yorum bile yapmicam objektif olamayabilirim.
      Gelelim bugün ki yarışa. Tek cümle söyleyeceğim Rosberg resmen hamilton u kazaya teşvik etmiştir. Henüz frenlemeye gelmeden içeri girmeye saliseler kalmış birinin üstüne kapı kapatmaya calıştı.Hamilton nereye gidebilir? İçeri zaten geçemez. Ya rosberg e vuracaktı yada çimenlere taşacaktı. İkincisini yaptı. Ne yazık ki sonuc değişmedi.

  41. SchumacherAlonso avatarı
    SchumacherAlonso

    Lauda Hamilton agresif davrandı demis

  42. Alakası yok, fia’nın kurallara bağladığı savunmayı aynen uyguladı rosberg tek fark ros savunmaya yarım sn geç başladı ve başladığında hamilton ani karar vererek yanlış tarafa geçti rosbergde eminim onu sağ tarafında beklemiyordu yoksa onun spinle üstüne geldiğini ona göre en sola konumlanırdı, hamilton hata yaptı diyemem oda kapının hemen arkasındayken kapanmasını beklemiyordu. Çok karışık bir durum bilemiyorum yaw

    1. Yarım saniye geç kaldı demek, hamilton yanına geldi demek. O noktadan sonra kapıyı kapatamazsın. Suçlu hamilton. Lauda da yaptığı yorum için özür dileyecektir.

  43. Belki taraflı gözle bakıyorum emin değilim ama sanki Rosberg hatalı gibi geldi bana. Hoş bizim oğlan da çok aceleci bu durumlarda baskı altında çok hata yapıyor bu yüzden harika bir pilot olamadı ya..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir