2016 İspanya GP – Mercedesler Patladı, Verstappen Kazanarak Tarih Yazdı!!!

2016 Formula 1 Şampiyonası’nın İspanya’da gerçekleştirilen 5. yarışını Red Bull ile ilk yarışına çıkan Max Verstappen kazandı.

İlk turda Mercedes pilotlarının yaşadıkları temas sonucu yarışa erken veda etmesiyle yarış Ferrari ve Red Bull pilotları arasında geçti.

İkinci pitlere kadar önde yer alan Red Bull pilotları 2. pitlerde farklı stratejiye geçtiler. İki pit stop stratejisiyle devam eden Verstappen, yarışın ikinci yarısında tamamen Kimi Raikkonen’in baskısı altında kalsa da yerini korumayı başararak damalı bayrağı ilk sırada gördü.

Böylece Verstappen, daha 18 yaşında aldığı bu galibiyetle en genç F1 yarışı kazanan ve podyuma çıkan pilotu rekorlarını ele geçirdi.

Yarışın 2. yarısında Verstappen’i geçmek için çok zorlayan Ferrari pilotu Raikkonen, bunu başaramadı ve 2. sırada yarışı tamamladı. Raikkonen özellikle son sektörde Red Bull’a kıyasla yavaş kaldıkları için start finiş düzlüğünde Verstappen’i geçmeyi başaramadı.

Yarışta podyumu tamamlayan isim Ferrari’den Sebastian Vettel oldu. Vettel startın ardından Red Bull’ları kovalayan isim oldu ve pitlere kadar onlarla farkı kapattı. 2. pitlere kadar lider olan Daniel Ricciardo’yla birlikte 3 pit stop stratejisine geçen Vettel, 3. pit stopun ardından Verstappen ve Raikkonen’in arkasına düştü. Son turlarda, kendisi gibi 3 pit stop yapan Ricciardo’nun baskısı altına giren Vettel, geçit vermedi ve yarışı podyumda tamamlayan isim oldu.

Vettel’i oldukça fazla zorlayan Ricciardo, son turda sol arka lastiğini patlatmasına rağmen arkasından gelen Valtteri Bottas ile olan büyük farkı sayesinde yerini korumayı başardı. Williams pilotu rahat ve sakin bir yarış sonucunda 5. olurken onu Toro Rosso’dan Carlos Sainz Jr takip etti.

Force India’da Sergio Perez 7. olurken onu gerilerden yükselen Williams pilotu Felipe Massa takip etti.

McLaren’de Jenson Button 9. olurken takım arkadaşı Fernando Alonso motor sorunuyla yarışa erken veda etti.

İspanya’da son puan, yarışı kazanan Verstappen’le koltuğunu değiştiren ve Toro Rosso’ya dönen Daniil Kvyat’ın oldu.

Sonunda sorunsuz bir şekilde yarış tamamlayan Haas pilotu Esteban Gutierrez 11. olarak puanı kıl payı kaçırırken onu Marcus Ericsson, Jolyon Palmer, Kevin Magnussen ve Felipe Nasr takip ettiler. Yarışı tamamlayabilen son isimler Manor pilotları oldular.

Yarışı tamamlayamayanlar Haas’tan Grosjean, McLaren’den Alonso, Force India’dan Hulkenberg ile Mercedes pilotları oldular. Grosjean, Alonso ve Hulkenberg araçlarında sorun yaşarken Mercedes pilotları ilk turda ilk 2 sıradayken kaza yaparak yarışa erken veda ettiler.

Sezonun 6. yarışı olan Monaco GP 29 Mayıs’ta gerçekleşecek.

TRF1.net olarak son yarış raporunu bu haberle yapmış bulunuyoruz. Bundan sonraki yarış sonuçlarına Motorsport.com üzerinden ulaşabilir ve oradan tartışmalara katılabilirsiniz.

yaris

 


Yorumlar

“2016 İspanya GP – Mercedesler Patladı, Verstappen Kazanarak Tarih Yazdı!!!” için 190 yanıt

  1. 10 yıldır takip ettiğim siteye son mesajım olsun 🙁 Birkaç olay dışında çokta iyi bir yarış değildi…McLaren’deki güncellemeler çok işe yarışa benzemiyor,Ferrari yerinde sayıyor.Redbulla biraz motor gücü lazım…TRF1.NET seviyorduk seni,hoşçakal,hoşçakalın.

  2. Zekeri sayın avatarı
    Zekeri sayın

    Canim yonetici basliginizi kontrol edip tekrar yazarsaniz yanlis anlasilmalara mahal vermeyiz.Mercedes bir tur bomba veya balon degil ki patlasin.Yaris disi kaldilar kazaya karistilar gibi ifadeler daha uygun olur.

  3. şu bir gerçek ki Ferrari 1 ya da 2 sene sonra Verstappen’i alacak çünkü şu anda ki en iyi pilot o

  4. Mercedes olmayınca yarış zevkli geçti ama Sezon içerisinde Mercedes pilotları arasın daki mücadele dışındaki şeylerin gösteri maçından bi farkı yok, eğlenceli olabilir ama şampiyonluk yarışına etkisi sıfır.

  5. Hamilton’ı korkusuzca atak yaptığı,
    Rosberg’i fazla nazik olmaktan sıyrılıp sert savunma yaptığı,
    Verstappen’i malum olaylardan ötürü,
    Ferrari pilotlarını çabalarından dolayı,
    Sainz’ı evindeki yarıştaki performansından,
    Perez’i yine Hulkenbergten daha iyi performans göstermesinden,
    Alonso’yu gidip Verstappen’i ilk kutlayanlardan biri olmasından dolayı

    tebrik ederim.

    Yarışların güzel olması için tek ihtiyacımız olan şey büyük takım ve pilotların liderlik savaşı. Araçların görüntüsü sesi vs. ikinci planda. Mercedesler yarış dışı kaldı, tuvalete gidemedim tüm yarış resmen… 😀

    1. Yarışların güzel olması için tek ihtiyacımız olan şey büyük takım ve pilotların liderlik savaşı. Araçların görüntüsü sesi vs. ikinci planda
      + kaç istersin? 10000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 yeterli mi 🙂

  6. Len Mclaren bu Alonsoyu iyice değnekciye cevirdiniz #ALONSOMGP ye

  7. Kimi_in_Rai avatarı

    Verstappen’e tebrikler!
    Ferrari takımı ise berbat…gelişemediler tam aksine gerilediler veya Red Bull gelişti Ferrari uyudu kaldı
    Ferrari stratejisi hep geride kalıyor zaten.(
    Kimi ve Vettel iyi bir işçıkarttılar ve her iki pilota tebrikler.
    Ancak yarın Mercedes’ler yarışınca nolacak? Ferarinin mutalaka gelişmesi lazım.

  8. Bende Pek Sevmem Ama Geleceğin Vettel’i Olacak Bu Çocuk Çok Parlak Önü..

  9. son yillarda seyrettigim en guzel en heyecanli ve mucadelenin damga vurdugu bir yaristi.cok ozledigimiz bu tur yaris icin merdeces e tesekkur ederim.

    starttan hemen sonraki kaza icin bur yaris kazasi dene ek olsa bile ben hatanin buyugunun rosbergte oldugunu cok keskin ve ani bir kirma hareketi ike hamiltonun pist disina cikmasina sebep oldugunu dusunuyorum.sonraki temas zaten kontrolden cikmis aracin vurmasi seklinde oldu.

    yaris bu kazadan sonra basladi aslinda.red bull ve ferrariler arka arkaya gelince aslinda ric vet, ves rai eslesmesi oldu.dogal olarak pit stratejileri buna gore sekillendi.ric soft takinca mecburen vet te ayni lastige gecmek zorundaydi.asil zari onlardan sonra pite giren ves icin redbul atti.asil yem buydu.red bull ves e orta hamur takinca ferrari nin 1 tur sonra pite giren rai ye baska lastik takmasi aptallik olurdu…dolayisi ile bunlarin tekrar pite gorecegi hesap edilmis ama lastiklerin fazla yipranmamsi yarisin sonunu cikaraci gorulunce bu ikili 3.kez pite girmemis oldu…redbulun yemini rai ile yemis olan ( ki buna mecburdu)ferrari aslinda istemeye istemeye rai yi vet in onune almis oldu..

    zira vestapen 3.pite girecek olsa ayni turda ve yarista oldugu gibi en gec bir tur sonra rai de 3.pitini yapacak ve biz galibiyet mucadelwsini aslinda ric vet olarak izleyeyecetik.bana gore hesapta olmayan birsey spontane olarak yaris sartlari icinde gerceklesti.

    sonrasi muhtesemdi.tempo ve hiz olarak aslinda ferrari redbudan hizliydi.live timingten takip ediyordum.hemen hemen tum turlarda rai ves ten hizliydi.zaten 4.sn farki hizla kapatti.arkasina geldikten sonrada her tur hizliydi.ama tek atak yapilacak yerde farki aciyor ve gecilmiyordu.

    rai bu yaris eski gunlerdeki gibiydi. zorlaya zorlaya yanlaya yanlaya yaka yaka kontra vere vere yirtindi muhtesem bir yaris cikardi.malesef red bull un aero paketini gecemedi.bu kadar olurdu oda bunu yapti.

    ancak rainin bu muhtesem surusu bugunun vestappen nin gunu oldugu gercegini degistimiyor

    bu genc yasina ilk kez direksiyonuna oturdugu bir aracta ve arksinda rai gibi biri olmasina ragmen cok prussuz berrak ve hatasiz kullandi.gunun adamiydi bence.tebirk ediyorum helal olsun..

    indallah takimlar mercedes ile farki tez zamanda kapatir.yoksa hep bu gune benzer kaza lar icin dua edecegiz:(

  10. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Verstappene ve Red Bulla tebrikler. Çocuk yaşta podyum ve zafer . Üstelik yeni takımında ilk yarışında böyle bir pilota karşı. Her ne kadar kızsak da hakkını teslim etmek lazım.

    Red Bull ise güzel bir gelişim gösterdi. Belki de Renault motoru bu seviyesine daha erken gelmiş olsa yada Ferrari-Mercedes takımlarından birisi motor tedarik etmiş olsa şampiyonaya ortak olabilirlerdi. Kanada güncellemeleri nasıl olacak göreceğiz. Motor farkı ciddi manada azalabilir.

    Ferrariye ise diyecek bir şey çok. Yarışı vardiyamız yüzünden yine izleyemedik ama bu şekilde izlemesek de olur. Her ne kadar herkes çok harika dese de yarışa. Bir kere bu takım taktik yapmayı beceremiyor. Pit duvarındaki ahmaklara selam yolluyorum. Genel kanı yine hatalar silsilesi olduğu yönünde. Aracımız zaten geride kalmaya devam ediyor. Gelişim olarak geride kaldık. Araç çekişte zayıf. Ne diyelim bu taraftarlara yazık gerçekten.

    İtalyanlar sportif anlamda ve dünyada konum ve güç anlamında her alanda geriye gitmekte. Tutuklanan başkanları, zayıflayan ekonomileri var. Sportif alanda takımlar bazında futbol ve basketbolda yok gibiler zaten. Sadece Juventus güç bela şampiyonlar ligini zorluyor. Ekonomide gittikçe kötüye gidiyor. Basın olarak çok kokuşmuş. Biraz ben onları, bize benzetiyorum. Ancak spor araba yapıp satsınlar.

    Mercedese ise ilk kez bu sezon böyle bir sorun yaşadı. Bakalım epey kavga kıyamet kopmuştur yada kopacaktır diye tahmin etmekteyim.

    Neyse tebrikler herkese. Şampiyon olduk bu arada Mert, nerdesin ? Artık Ferrari için iyi günler başlar mı 😀

  11. Vestappen’i kötüleyenlerin yarış sonunda yüzünü görmek isterdim gerçekten. Ayrıca Raikkonen’de yapabileceği her şeyi yaptı. Son tura kadar zorladı. Lakin Ferrari şasisi Red Bull kadar iyi değil. Red Bull iyi bir motora kavuşursa Ferrari’nin işi iyice zorlaşacak. Son olarak uzun zaman sonra galibiyet çekişmesi olan bir yarış izledik, sağolsun Mercedes bize unutturmuştu. Yarış oldukça keyifliydi…

  12. Bu sitede f1den zerre anlamiyan cok insan varmis bunuda bugun gormus olduk.Raikkonene hayal kirikligi demis adam ya 😀 Vettelin daha yeni lastiklerle onu acik sekilde turlarken raikkonen 0.5 saniye geride bir redbull takip etti tam 30 tur ve vettel yaklasamadi bile.Yapilan yorumlar hayret verici.

  13. mercedeslerin yarış kazası en önemli yarış gidişatı olmuşken sadece 1 kişi bunun hakkında yorum yapmış.kimse etliye sütlüye karışmadan yorum yazmış.oysaki yarışın en önemli olayı bu.yorumcu berkhan oğulcan akçay yapmış yorumu.zaten herkes içinden geçeni doğru yada yanlış yazsa sorun yok ama hiç bir şey söylenmemiş.sanki böyle bir kaza yok.ulan bu site o kadar bağnaz değil merak etmeyin hapse falan atılmazsınız birilerini eleştirdiniz diye burası spor sitesi.ama forsumuz bozulur diyen varsa bilemem.
    benim yorumum inadına yazıyorum ham şöyle düşündü ros a atak yapacam derken çimenlere çıktı fakat hızını kesmedi şansını denedi kurtulurum çimenlerden yarışa en kötü 2.sıradan devam ederim fırsat bulursam atak yaparım liderlik için dedi.fakat araba çimenlerde öyle bir kayıyorduki zira frene basmadı ya geçerim yada kayarım ros uda beraber götürürüm dedi.ve götürdü

    1. Yarisin en buyuk olayi kaderi ama kimse yazmiyor cunku boylesine heyecanli bir yarisi herkes cok ozlemis akillarina bile gelmiyor haliyle 😀

    2. Hayır ne dememiz lazım ki? Mercedesi umursayan yok şu yarışta niye onlar hakkında yorum yazalım ama istiyorsan yazıyım.Suç daha çok Hamilton da.Eğer Rosberg orayı lider geçseydi muhtemelen yarışı alacaktı bu yüzden agresif hareket denedi.Tamamen psikolojik şu yaptığı.

  14. SchumacherAlonso avatarı
    SchumacherAlonso

    Bu Ferrari yeminlen beni cildirtacak arkadaş lan bi senede downforce u iyi araç yapın be arkadaş bi kerede bahane uydurmayin be basın parayı neweyi alın abj çok mu zor dünya kadar para var ama bir araba yapmayı beceremiyorsunuz ben ne diyim size vettel aklı varsa tekrar redbulla geçsin yoksa onunda kariyeri Alonso gibi yanacak

  15. Masterdragon2016 avatarı
    Masterdragon2016

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/154692-2016-ispanya-gp-3-antrenman-rosberg-yine-lider.html

    Onurgentaş ortalıkta gözükmüyor piste alalım sizie sayın arkadaşım 🙂
    Dün yorum atarken pek bir iddalıydın versa hakkında 🙂
    Bak adamı böyle sustururlar bilgin olsun 🙂

  16. Bu pistte Maldonado yarış kazanmışken Verstappen’in de bu yaşta kazanması gene bir ilke tanık ettirdi bizleri. Ferrari’nin özellikle son virajda Redbull’dan yavaş kaldığı bariz iken Raikkonen’in suçlanması gerçekten anlamsız. Adam araç virajlarda çekiş halindeyken araçla mücadele veriyordu ve güzel yarış çıkardı. Verstappen’in peşini bırakmadı; hata yapmasını bekledi belki de ama olmadı. Ferrari Redbull’un Ricciardo pitine karşılık vermek uğruna yine strateji hatası yaptı ve Vettel’in geriye düşmesine sebep oldu diye düşünüyorum. Karşı hamle yapmak yerine normal stratejilerine bağlı kalmalarını beklerdim. Nihayetinde seyir zevki yüksek bir yarış oldu.

  17. SchumacherAlonso avatarı
    SchumacherAlonso

    Bu arada 14 SULONSO kardeş şöyle demiş : Alonso verdiği karardan çok mutludur demiş. Kardeşim ben bi alonsocu olarak alonsonun verdiği karardan memnun değilim eminim sende değilsin sadece gururuna yediremiyorsun sana benden bir tavsiye sendeki alonsoculuk değil kardeşim sendeki Ferrari düşmanlığı bambaşka boyuta ulaşmış yapma kardeşim bunu yapma gereksiz yere ortamı germe adamdaki anlayışa bak arkadaş Alonso yarış dışı kalıyor ferrariler podyum yapıyor Alonso verdiği karardan mutlu diyor Alonso yarış dışı kardeşim Alonso yarış dışı mi kalmaktan mutlu puan mücadelesi vermekten mi mutlu eminim Alonso su an çok pişmandır Mclarene geçtiğine sen ise hala polyannacilik yap boulluier açıklama yaptı hedefimiz ispanyada en iyi şasiye sahip olmak diye sonuç redbull tur başına yaklaşık 1.7-1.8 saniye fark atıyordu Mclarene sende hala biz gelistik diye ortalarda dolaş millete laf at ferrarri yarış kazamiyor diye senin yüzünden bu sitedeki birçok Ferrari taraftarı Alonsoya dusman oldu

    1. +111111111

    2. Birader.Alonso Geçtiği için pişmandır ama adam haklı.Sende Abartmışsın.Yok Alonso Yarış dışı.Sanki En iyi araç mercolar yarış dışı kalmıyori.Hemde adam haklı bu Dominasyonu bitirecek takım McLaren-Honda’dır.Araç gelişmiyor diyosunda bi geçen seneye bak istersen.Geçen Sene sadece manorla yarışan McLaren sıralamada Q3 e kalıp puan savaşı veriyor.Biraz Mantıklı Ol Alonso Pişmansa O kadar değil ve Sonuçlar ortada McLaren-Honda adım adım geliyor!!

  18. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Nico Rosberg geri adım atmayacaktır.

    “Ben istemediğim sürece başkası kazanamaz” LH.

    Hamilton çok ciddi baskı altında. Hem Rosberg’in bu kadar kusursuz olması, hem de kendince kendini her pilottan üstün görerek verdiği çeşitli demeçlerin ve aksiyonlarının altında ezilmesinden dolayı.

    Q3’teki ilk hakkında bunu gördük. Daha sonrasında gerçekten müthiş bir tur attı ve polü ele geçirdi. Hakkını verelim. Ama startta bir kez daha çok iyi ivme yakalayamadı. Ve ne yazık ki kazadan dolayı Rosberg’in ilk viraja dışardan gelip çok klas şekilde Hamilton’ı geçmesi konuşulmayacak.

    Tarihte her dominant araçta kıyasıya yakın performans gösteren 2 pilotta olduğu gibi, bu Mercedes döneminde de kaçınılmazı yaşadık. Bunun olacağı belliydi.

    Şimdi bütün bunları en başından itibaren ele almak lazım. Bu kaza bir anda ortaya çıkmadı. Bunun bir arka planı var.

    Nedir?

    1. Hamilton’ın 2 sezon Rosberg’i malup edip Dünya Şampiyonu olması.
    2. Rosberg’in yenilse de özellikle 2014’te sergilediği, kimsenin de beklemediği çok rekabetçi performansı (ki ben hala 2014 Spa’da kulağı çekildiği için performansının düştüğü kanısındayım)
    3. Hamilton’ın hiç gereği yokken yaptığı saçmalık ötesi açıklamalar
    4. Rosberg sürekli daha mütevazıyken Hamilton’ın hem demeçlerinde hem de hareketlerinde (şapka fırlatması), ve hem de pist üzerinde daha şımarık ve egoist davranması (Rosberg’in üstüne agresif savunma ve ataklarından hep Rosberg sayesinde yırttı)
    5. Rosberg’in geçen sezon sonunda ve bu sezonun başında yakaladığı kusursuz performans
    6. Hamilton’ın yaşam tarzı ile beraber dominant performansının yok olması
    7. Altıncı maddeden mütevellit Hamilton’ın kendi içerisinde de kendini tekrar kanıtlama, ve hep alttan alttan mesaj vererek yaptığı “en iyi pilotum” demeçlerinin gerçek olduğunu gösterme çabasına girişmesi
    8. En güncel ve son olarak da Nico’nun bir kez daha daha iyi start alıp, pozisyonun çok önemli olduğu bu pistte liderliği ele geçirmesi

    Şimdi bütün bu sebepler ele alınmadan bu kazanın tartışılması bana göre yanlıştır.

    Amma uzattın, kısa kes sence kim suçlu derseniz, bence %100 hatalı bir taraf yok. Fakat yapılan atak yersiz ve gereksizdi. Özellikle de dışardan gelip içeriye atlamaya çalışması kazanın esas tetikleyici unsuru. Bu tarz agresif ve ani hamleler her zaman çok risklidir. Hatta Avusturalya’da Alonso bu hamlenin çok daha yavaş bir versiyonunu yapmasına karşın çok ciddi bir kaza geçirdi.

    Arkadaşlar bu 100km ile otomobil sürerken F1’dekinden çok daha büyük ve titremeyen aynaları kontrol etmeye benzemez. Adam belki de yarım saniyeden de az bir süre içerisinde bir direksiyon hamlesiyle dışarıdan içeriye atlıyor ve siz savunma yapmak durumundasınız.

    O yüzden bence kazada %70 Hamilton, %30 Rosberg suçlu. Ben hem üstteki olayları yorumlayarak, hem de kazayı tetikleyen sürücünün 44 numara olduğu kanısına vararak bu şekilde düşünüyorum.

  19. Öncelikle Max ve Redbull a tebrikler büyük başarı gerçekten, Ferrari bıraksın artık bu işi, sezon başında geriden gelip Redbull Ferrari yi geçti, sürekli saçma taktikler 2010 daki fake piti yine yediler, sen avatajlıyken niye taktiğini değiştirirsin… Bu spor liderlik savaşı olunca gördüğümüz gibi güzel oluyor, ben napayım 5. 6. veya 13.lük savaşını, diğer yarışlarda orta sıraları ne kadar fazla izlediğimizi bu yarış daha iyi anladım dominant takım olmamalı ne Mercedes ne Ferrari vs… Anormal bir yarış oldu ama bir daha ne zaman olur Allah bilir… Benim bir konu dikkatimi çekti size sormak istiyorum bilmiyorum doğru mu yanlış mı düşünüyorum kafam karıştı çünkü. Bu çocuk yetenekli tamam hatta baya yetenekli ama bu kadarda mı yetenekli yani diğer pilotlardan da mı ? Çünkü bugün mercolar olsaydı bile en kötü 3.4. olcaktı bu mükemmel sürüşüyle, ancak problem şurda bu pilot yeni takımıyla daha ilk yarışında bir hafta önce değiştirdi takımını test falan yok tamam ne kadar yakında olsa takımları araç komple farklı motor farklı ayarları farklı. Mesela Vettel, Kimi, Alonso haftaya Rosbergin yerine geçsin normal şartlarda Hamiltonı geçemez hatta Ham kazansa bunlar 4. falan olabilir ilk yarış, takıma alıştıktan sonra geçebilirler anca, F1 araçları sandığımızdan da çok komedi galiba, bu kadar da mı yetenekli yani 😀 Sanırım bu kafa karışıklığını bu soruları zaman gösterecek…

  20. yarışdan önce ferrari ler rbr leri avlar dedim ama sadece 1 tanesini avlayabildiler ,startta vettel verstappeni geçti ama sonra dışarıdan viraj dönülürken yerini geri aldı, rbr aracı bugün gene aero anlamında iyi olduğunu ispatladı
    yarışta güzel taktik savaş izledik, bence kimi için eksik pit yapacağı önceden belliydi çünkü bir ara gerilerde sabit sürdü, sonradan yüklendi, kısaca bugün ferrari redbul u ancak pitlerde geçerdi, pist üstü imkansız gibiydi, tek geçiş yeri start düzlüğünde onada son viraj çıkışı ferrari aracı zaman kaybederek girince, pist üstü geçiş imkansız gibi oldu
    mercedes lerin yarış dışı kalmasına sevindim, hep böyle olsunlar ,suçlu herikiside, bence, rosberg bu sıkıştırma olayını daha öncede yaptı, arkasında başka takım varken, hatta cezada almıştı tahminim, suçlu bana göre her ikisi, yarış güzel geçti taktik savaşı olarak bence redbull ve ferrari her bir sürücüleri için farklı strateji denedi ama pist geçişe uygun olmayınca ve yeterince zaman kazandırmayınca normal mediumlar ile devam ettiler ricciardo ile temas olacaktı, vettel kurtardı sonrasında ağlayınca üstünede ricciardonun lastik patlayınca 3.lüğünü korudu, ilk 4 pilot bence elinden geleni yaptı ,verstappen zaten iyi bir kumaşa sahip dedik, yeterki çılgınlıklar yapmasın, zevkli yarış oldu

  21. Yarışın başında Sainz’in Ferrarileri tutması çok kritikti. Diğer türlü Ferrari’nin elinde daha çeşitli stratejiler yapma imkanı olacaktı. Ee tabi milletin pilotları ana takımına yardım eder, bizimkiler anca köstek olurlar. Son 10-15 tur civarında tur bindirmeler esnasında Verstappen’in 0.3 saniye fark açtığı şikanın ve hızlı virajın olduğu bölümde Verstappen’in önüne bir tane Haas çıktı, zannediyorum ki Gutierrezdi. Eğer şikanda Verstappen’in önünde kalıp son viraj esnasında yol verse Raikkonen’in bir şansı olacaktı. Fakat gayet önde olmasına rağmen şikanın ortasında durup Verstappen’e yol verdi. Durumlar tam tersi olsaydı ve orada bir Toro Rosso olsaydı, eminim ki arıza çıkaracaktı.Neyse; Verstappen için güzel, geri kalanlar için şanssız bir yarış oldu.

  22. SchumacherAlonso avatarı
    SchumacherAlonso

    Aero pistinde redbulldan tur başına 1.7 saniye fark yiyen mclarenci kardeslerim bilmem farkindalarmi mercolar yarış dışı kaldığı halde felipe massa yarisa sonlardan başlayıp buttondan 1 fazla pitstop yaptığı halde zar zor puan aldılar ferrarici arkadaşlar haklı çıktı Alonso bugün ferraride olsa yarısı alırdı Fernando Alonso Ferrariden McLaren e geçerek hayatının hatasını yapmıştır

  23. Enfes bir yarıştı. Tuvalete giderken, telefonumu çıkarıp bir bakayım dedim yarışa. O an HAM ve ROS’un yanında OUT yazısı görünce, bütün biyolojik ihtiyacım kaçtı gitti. Hayat, pist üstünde savaş varken güzel. Ne savaşı olursa olsun. Birincilik kazanılacaksa hak edilmeli (VES), uğrunda mücadele edilebilmeli (VET-RAI) ve gerekirse sınırları zorlayıp patlatmalı. (RIC) 😀 Biraz da kestaneler çizilmeli. (HAM-ROS)

    1. Yorumunu manşete almak lazım 😀

    2. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

      hahahah

    3. Ne güldüm yaa 🙂

    4. Batuhan #ForzaFerrari avatarı
      Batuhan #ForzaFerrari

      Günün yorumu 😀

    5. Sonuna çok güldüm 😀

    6. burak karaküdük avatarı
      burak karaküdük

      Puhaha. Adamın dibi ya efsane 😀

  24. SchumacherFerrari avatarı
    SchumacherFerrari

    Uzun zamandır böyle yarış görmüyoduk çekişme heyecan strateji herşey vardı güzel yarış oldu. O kadar kural değişikliği yerine Mercedes ya da avantajı olmasaydı F1 yine en çok izlenen motor sporlarından biri olurdu bu yarış net bir şekilde gösterdi. Ves’i çok sevmesemde büyük iş başardı şampiyon pilot gibi sürdü çok soğukkanlıydı.
    Vettel yanlış duymadıysam telsizden Ricci’ye sövdü ama tamamen haksızdı ve yanlıştı. Yarışın heyecanına biraz fazla kaptıryor sanki Vettel kendini. İçerisini boş bırakıpta ondan sonra Ricci’nin geçmeyeceğini beklemesini anlamadım. Ricciardo’nun da yaptığı biraz riskliydi ama içindeki o yarış ruhunu, isteğini takdir ediyorum geç frenajla geçiyodu nerdeyse ki geçseydi temiz bir atak olucaktı. Nerdeyse tur Vettel’in arkasında içeriye girmeye çalıştı ve büyük baskı kurdu, az daha da geçiyordu.
    Rai’ye gelince genel olarak iyi iş çıkardı bu pistte geçiş yapmak gerçekten zor Ves’e de bir iki sefer geç frenajla geçebilecek kadar yakınlaştı ama geç frenajın dışında orda kendini içeriden gösterip en azından Ves’e baskı yapabilirdi. Tabi 3. sektörde Red Bull’un farkı açtığı da bir gerçek. Hiç bir zaman fark 0.5 olmadı son virajda. Hep 0.7 civarındaydı ki bu farkla da geçebilmesi çok zordu.

    1. Herkes tekerlek tekerleğe mücadeleden bahsediyor, bende soruyorum bu Vettel ile nasıl olacak o iş?
      Bir insan her mücadele de telsizden ağlar mı?

      1. Forza Bjk - Ferrari avatarı
        Forza Bjk – Ferrari

        Ağlaması seni neden ilgilendiriyor . Ağladıgı zaman geçilemiyomu ? Çokta güzel savunma yaptı . Ki fom belki ricin telsizini yayınlamadı . Bunu bilemessin . Ki bence hatalı ama yarış psikolojisine bağlıyorum bilemeyiz sende bilemessin cunku f1 pilotu değilsin yoksa pilotmusun ? :). Ağlayınca tekerlek tekerleğe girememe gibi kural mı var 😉

        1. Yok ağlayınca başkalarını koltuğundan edecek bahaneyi ortaya çıkarıyor 😀

          1. Forza Bjk - Ferrari avatarı
            Forza Bjk – Ferrari

            Sonuçta bu mücadeleye etki etmiyor ve sebin böyle bir gücü olduğunuda düşünmüyorum pilot kovdurmak gibi 🙂

  25. Bir Allah’ın kulu çıkıp açıklayabilir mi,neden ferrari her pitstop sonrası 1-1.5 sn arkasında olduğu rbr araçlarından pitstop çıkışı 4-4.5 sn fark olacak biçimde çıkıyordu.Ferrari bugün stratejide gene batırdı.2010 abu dhabi gibi nasıl redbull webberi kullandıysa bu yarışta riccardoyu kullanıp verstappene yarışı kazandırdı gene ferrariyi ayakta unuttular.Yarışın ortasında ne yapmaya çalıştıklarını anlamıştım.Bu arada burda kimiye sallayan arkadaşları anlamak güç.2011 ispanya yarışında hamilton mclareni ile rbrli vetteli kovalarken son virajın çıkışında redbull aerodinamisiyle baş edememişti.Arkadaşlar rbr son sektörde ferrariden daha fazla downforce ürettiği için ferrari bir türlü son viraj çıkışı yakalayamadı red bullu.Aynı 2011 yılında lewisin vetteli geçememesi gibi…Gelelim yarışın galibine.Verstappen bugünkü yarışıyla kendisini hepimize kanıtladı.Helal olsun.Tebrikler Rbr ve Ferrari pilotlarına.Yarışın her yanı ayrı bir güzeldi.Son turlarda Riccardo ve Vettel savaşı zevki tavan yaptırdı.Burda bazı arkadaşlar vettel ağladı falan demiş ama Riccardonun yaptığı bu tarz ataklar geçen yıl Hungaroring’de Hamilton’un ön kanadının kırılmasına sebep olmuşken bu yılda az kala Vettel’in yarış dışı kalmasına sebep oluyordu genede riccardoyada tebrikler yarışa zevk katan başka bir eleman.Mercedes’in kazasına gelirsek yukarıda Allah var arkadaşlar söyleyin bana orası gerçekten doğru düzgün bir atak yapmak için uygun bir yer mi?2 tur sonra zaten drs açılacak.Hamilton startı kaybetmesinin ardından panikle atak yapayım derken Nico’ya bindirdi.Nico çok temiz miydi bugünkü mücadelede orasıda muamma tabi.Şuna da değineyim yarış gerçekten müthişti.Çok eğlendik hepimiz. 😀 😀

  26. SchumacherAlonso avatarı
    SchumacherAlonso

    Vettel önde bitirince kendi sayesinde rai önde bitirince strateji sayesinde demi hadi ordan vettelciler Rai bugün kusursuz daha iyiydi vettelden durum 3-2 oldu Rai lehine vettel marchionnenin yanına cikacakmis su raiyi takımdan gönder diye eğer sene sonu Rai emekli olacaksa vettel grosjeani istemez bence duyduğuma göre vettel manordan haryantoyu takım arkadaşı olarak isteyecekmis Rainin yerine…?

    1. OffTheRecord avatarı

      http://turkiyef1.com/haberler/41765/vettel-raikkonen-gordugum-en-havali-takim-arkadasi.html
      şu haberi oku. vettel raikkoneni takımdan göndermek mi istiyor. şu konuda haklısın raikkonen bazen çok eziliyor. ama bugün rai vetten daha iyi değildi. hatta vet ve ric strateji kurbanı oldular, yoksa vet ric kapışacaktı 1.lik için. bunlarda olur. sorun değil. 🙂

  27. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Bugün Rai ile Vettel yanlaya yanlaya 2-3 oldular.Tebirkler beyler 🙂 Mercedesin singapurda yaşadığı sorunu yaşadık.Olsun be Mercedes yarışta yokken kazanmamızı istemezdim.

    Verstappen tebrikler tek bir hata yok.Müthişşş.Bence Ricardo ile bariz çok çok az fark var aralarında.Verstappenin lastik kullanımıda müthişti bugün.Ricardoya göre daha iyi kullandı.

    Gelelim bizim pit ekibine Allah sizi davul etsin ya Vetteli 6 tur erkenden nasıl içeri alırsınız aklı dengesi iyi değil bizimklerin yeminle.Birde kaç tur olduki neyin fakesini atıyonuz arkadaş.Resmen Ricardoyu geçecek hızı vardı 4 snden kapattk farkı.Geçemesek bile böyle esseklik olurmu komedi valalhi.
    Raikonenin Verstappeni geçememesine hiç bir şey demiyorum.Çünkü geçmesi için Ricardonun yaptığı kamikazeliği yapması gerekiyordu.Üzücü bir durum.

    1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

      Hee birde niye soft takarsınki onu anlamamm alalh akıl fkr fersinnn

  28. Max Verstappene tebrikler, doğacak buzağı b.kundan belli olur derler ya, bu çocuk da kendini daha formula 1’e 17 yaşında girererk belli etti. Ve bugün itibariyle yarışa heyecan kattı. Formula 1 dünyası da rekatebetin olduğu yarışlar istedğini hemen gösterdi. Öyle başını alıp giden, ezici üstünlük sağlayan takımlar istemiyor. Başa başa startan finişe kadar sürükleyici bir heyecan istiyor. Herkes bunu gördü ve bunu istedi. Bol aksionlu yarışlar izlemek üzere …

  29. Birader sen ne her yorumuma atlıyorsun? 😀 biz zaten her yarış çıkıp da kazanacağız, hedefimiz galibiyet demiyoruz. Yarıştan önce puan hedefimiz vardı ve bunu gerçekleştirdik. Kendi başarısızlığınızı bize laf çakarak kapatmaya çalışmayın.

    Biz kendimize göre başarılıyız çünkü hedeflerimizi başarabiliyoruz.

    1. ScuderiaFerrariTR avatarı
      ScuderiaFerrariTR

      Peki hedefiniz her sene puan mucadelesi olsa ve her yaristan 1-2 puan alsaniz basarili olarak gorecekmisiniz pilotunuzu ya da takiminizi?

  30. kilimcininköroğlu avatarı
    kilimcininköroğlu

    Sayın site yönetimi, yorumlarda ayrımcılık yapmazsanız daha iyi olur sanırım. Anlamını bilmediğiniz kelimeleri hakaret unsuru olarak etiketlemek yerine, arama motorlarına yazarak anlamlarını öğrenebilirsiniz.

      1. kilimcininköroğlu avatarı
        kilimcininköroğlu

        Mali Arap Faik’ten aliyorduk, Karabuk’te ikinci yukleme yapiliyordu, Adana’ya kadar da ben kullandim kamyonu .
        Yorumumu silmissiniz iste (hakaret vb bir sey olmamasina ragmen), neden ayrimcilik yapiyosunuz onu soruyorum. Ne-den?

      2. Ya saygın bir biçimde laf çarpan elemanların yorumlarını kaldırmayın da saçma sapan konuşanların yorumlarını silin be hacı be. İlla birine saldırmasını filan beklemeyin. 2+2’ye 5 diyecek kadar saçmalayanlar var. Onları silseniz çok daha makbule geçer.

        1. Dideme hacı diyen adaın dramı korku gerilim +13 🙂

        2. Haca gitmeden hacı oldum yahu 😀 Bana niye sitem ediyorsunuz @Murnout‘a edin sitemi.

          1. Sitemim sana değildi hacı bacım. 😀

        3. Haklısın, ne diyeyim. Ancak birisi için gayet normal olan bir yoruma birileri mutlaka ‘bunun burada ne işi var adminler’ diye tepki veriyor. Ancak iki haber ötede aynısını kendisi de yapıyor vs vs.

          Bir de böyle hem haber girip aynı zamanda yorum kontrolü yapılacak zamanlarda bazı yorumlar gözden kaçabiliyor.

          Bir de bizim tarafımızdan izin verilmesine rağmen beğenmediğiniz türden yorumlar atanları engelleyebiliyorsunuz. Bunu kullanmaktan korkmayın.

          1. Ya beğenmediğim yorumları engellemek de bana biraz gözümü kapamak gibi geliyor. Aslında yorumu beğenip beğenmemek değil mesele, klavyesi olanın konuşması. Dediğim gibi 2+2’ye 5 diyecek kadar saçmalayanlar var. Adam Alonso iyi, Vettel kötü filan dese sıkıntı yok, kendi fikridir o saygı duyarız ama misal adam Verstappen yaşlandı bıraksın artık sporu filan kıvamında saçmalıyor yani. 😀 Bence adminler aralarında oturup bazı kişilerin kalemini kırsın onların yorumları sadece kendilerine görünsün. 😀 Bak bu daha iyi bir fikir.

    1. Madem ki büyük bir birleşmenin haberini verdik, buraları yavaş yavaş yeni bir mecraya çeviriyoruz, ben de genelde yapmadığım bir şeyi yapıp yanıtlamaya çalışayım;

      Bilindiği üzere konuşma dili ve yazı dili arasında farklar var.
      Günlük konuşma dilince sözcüklerimizin sıralı olup olmamasına, kurallı cümle kurmaya, söyleyişin doğru olup olmadığına dikkat etmeyiz. Bu nedenledir ki bölgesel söyleyiş farkları ve lehçeler ortaya çıkıyor zaten. O bambaşka bir konu tabi.

      Yazı dili ise adından anlaşılacağı üzere yazıda kullanılan dildir. Kültür dilidir, kitap dilidir…
      Bir ülkede birden çok dil konuşulabiliyorken tek bir yazı dili vardır.
      Yazı dilinde katı kurallar vardır, konuşma dilinde yoktur.
      Konuşma dili günlük hayatta farklılık gösterir, yazı dili göstermez.

      Sizlerden elbette bir edebiyat profesörü edası ile yazmanızı kimse beklemiyor. Ancak yazdıklarınızın sizin aklınızdan geçtiği şekilde anlaşılmayabileceğini düşünmek zorundasınız. Eğer bunu düşünmek istemiyorsanız karşınızdakinin sizi dinlemesini hakediyor olamazsınız.

      İletinizdeki “…ampır ampır yorum yapmayın” söylemi de “Memduh Başgan”ın ağzından çıkmışçasına sevimli durmuyor, bilesiniz.

      Umarım ki yanıtımı sizden başka dikkate alanlar da olur.
      Saygılar…

  31. mümkünse mercedesler ilk 30 saniyede dışarı alalım f1 mercedes olmadan daha güzel. çok geçiş olmamasına rağmen son yılların en iyi yarışıydı bence

  32. Napolyon1453 avatarı

    Mercedesler ilk tur kaza yapınca podyumun son basamağı mücadelesi bir anda 1.lik savaşı haline geldi.
    %40vettel %30ricciardo (konumu nedeniyle) rai de podyumu tamamlar diyordum.
    İlk 20tur falan da gayet iyiydi.
    Redbull pit yönetimi resmen hayatımda gördüğüm en büyük salaklıklarını yaptılar. Normalde en iyi stratejiyi de kendileri yapardı. Bu pistte yarışın ortasında soft takmak bir halt kazandırmaz. Aksine zaman kaybettirdi. Belki mercedesler yapsa bunu anlasılır. 1 rakibin var risk alabilirsin. Fakat sen 3 pilotla yarışıyorsun. Soft takınca otomatikmen 4. düştün demek bu kadar yakınken diğer araclar. Eee en son medium u takarım lastikleri janti pırıl pırıl hepsini teker teker geçerim. Oldu burası da monza ya gel abi diyip kenara çekilecekler.
    Ferraride tabağı boş yollamadı tabii. Resmen redbull yapıyorsa bildikleri vardır diyip hemen arkasından vettel e aynı stratejiyi yaptılar. Tuzağa düştüler resmen.. 2010 da alonso da bu yüzden şampiyon olamamıştı zaten.
    Redbull ricciardo ya soft u taktıklarını görünce Ferrarinin çiftetelli oynamasını bekliyordum. Vettelin kazanacağına resmen emin olmuştum. 1tur sonraya kadar sonrasını önemsemedim ara ara bakıyordum.

  33. Olacak iş değ ya olacak iş değil! Ferrari n’apmaya çalışıyorsunuz abi siz yukardan emir falan mı geliyor galibiyet şansı gelirse takımı sabote edin diye, Jock Clear Jock Clear dediniz neye yarıyor ulan bu herif 5 yarış oldu adam akıllı bir iş yaptığını gömedik. Avustralya’da dubleyi verdiniz burada galibiyeti resmen hediye ettiniz ulan nasıl kafalar yaşıyorsunuz, ben dandik laptopumla internetten live timing izleyerek ne olacağını anlıyorum adam gidip 4 turluk softun üstüne pit yapıyor hey allahım!

    Verstappen de normalde 1-2 sene sonra alacağı ilk galibiyetini Red Bull ve Ferrari pit duvarlarının karşılıklı mallık düellosu sonucu biraz erken aldı tebrik etmek lazım kendisini önü açık.

    Kimi Seb ve Ricci’ye diyecek bir şey yok hepsi elinden geleni yaptı ama takımlara sanki yarışı Verstappen’e ver diye emir gelmiş gibi hepsinin yarışını teker teker rezil ettiler yazıklar olsun 5 yarıştan 2 galibiyet ve 5 podyumla çıkabilecekken 3.lüğe doğru tam gaz gidiyoruz alkışlamak lazım pit duvarını ve mühendisleri!

    Hamilton’a da ne denir bilmiyorum geçen sene atıp tutuyordu ben istemedikçe benden başkası kazanamaz diye, biz dedik bu adam apaçinin biri ier sarpa sarınca göreceğiz halini diye, takımın toleransı altında öyle atıp tutmak kolay tabii Rosberg kendini ezdirmeyi bırakımca halini görmeye başladık, kendisine çok iyi oldu tek üzüntüm Nico’nun harika serisine yazık oldu.

    Son olarak Ferrari pit duvarını yine tebrik ediyorum, bütün seneyi daha 5 yarışta çöpe atmayı başardınız adeta!

  34. yarış mercedessiz ayrı bir güzeldi live timing takibi yaptım son 30 tur evet tur süresi açısından rai 0.1 0.2 daha iyiydi ama işte o son sektör Red Bull’un virajlara saldırması harici Renault motorunun viraj çıkışları ivmelenmesinin daha iyi olmasından dolayı rai geçemedi.Düz mantık kurduğumuzda rai ye kötü denilip ric iyi sürdü de demek yanlış sen vettelden 6 7 tur daha iyi lastikle gelip bir de yukarıda yazdığım avantajları kullanamıyorsan daha kötü sürdü denilebilir ama bence ves ve rai limitte sürdü ves hata yapar mı dedim ama blokaj bile yaşamadı helal olsun tebrikler…

  35. Ferrari Racing avatarı
    Ferrari Racing

    Bu yarış için öncelikle Verstappen’e tebrikler. Takım Ricciardo’ya yoğunlaşmışken bile istikrarlı turlar atıp kendi şansını yarattı.

    Raikkonen’i bugün eleştirecek bir nokta bulamıyorum. Verstappen’in 3.sektörü Ricciardo’dan iyi. Red Bull’un 3. sektörü de Ferrariden iyi. Buna rağmen Raikkonen elinden geleni yaptı ama son virajda Ferrarinin nasıl savrulduğunu ve yaklaşık 45-50 cm dışarı kayıp daha kötü çizgiden döndüğünü gördüğümüz için Raikkonenin elinden gelen buydu.

    Ferrari’nin sorunu yavaş virajları takip eden hızlı virajlar. Vites geri dönüt verene kadar araç sarsılıyor ve toplayamıyor. Böylece çok değerli 0.2 veya 0.3 saniyeler son sektörde heba oluyor.

    Raikkonen’in 3. sektör performansı Vettelden kesinlikle iyi gibiydi. Raikkonen’in aracından elde edilecek verilerle bir yol alınabilir. Şunu da unutmamak lazım yarışlarda bir çeşit test ve Vettel’in aracı son yarışta yavaş virajları takip eden hızlı viraj ve tekrar yavaş virajların olduğu Rusyada test yapamadı.

    Maalesef geçiş süreçleri sancılı oluyor. Kaç yıldır pull rod kullanıp, push rod’a geçince haliyle bazı pistlerdeki çekiş verisi de değişmek zorunda kalıyor. Pisti çözene kadar haftasonu geçiyor. Ferrari gelişemiyor. Tabii hem Raikkonen hem Vettel 3-4 sefer yolda kalıp test yapamayınca yarış içi test nimetinden de yararlanamamış oluyoruz.

    Ferrari’nin bu sene yaptığı en büyük hata Williams tarzı kısa burundu. Aracın dengesini çok sarsılmış görüyorum. Aracın bir geometrisi var, direkt Mercedes tarzı burun yapılamaz ama elden gelen ne varsa birazcık burnu daraltıp kanatlar arası mesafeden aracın altına bol hava göndermek lazım. Bunu çok acil 2 yarışa kadar yapmak lazım.

    Bu yarışın verileri çok önemli. Bardağın boş tarafı kaçan galibiyetken eğer dersler alınmış ve doğru tespit yapılırsa geri dönüş halen mümkün. Her zaman umutlanmam ama Raikkonen’in aracı 45-60. turlar arası daha az sarsıldı, 3.sektörde daha iyi çekiş yakaladı. Bunu gözle bile görebiliyorduk. Maalesef Raikkonen’in şanssızlığı önünde Verstappen’in olmasıydı. 3.sektörde Verstappen’in aracı daha iyiydi. Mesela Vettel’in arkasında Verstappen olsaydı kesinlikle geçerdi. Ricciardonun aracı 3.sektör düzlük çıkışı biraz savruktu.

    Mercedeslere gelelim. Kalkışta Hamilton Rosberg’in önünü kapadı. Rosberg daha becerikli iş çıkarıp geçti. 1.sektör Fren noktasına gelirken Hamilton deli gibi gazı açıp geldi. Rosberg içeriyi kapatayım derken o hızda aracı durduramayan Hamilton çarpmamak için çimlere taştı.

    Arkayı kaydırınca da istemsiz olarak Rosberge vurdu. Telemetri verisi falan incelenir ama şahsi tahminim Belçika 2014’ün tam tersi bir durumla bu sefer Hamilton geri plana itilecek ve Rosberg şampiyonluğun tek adayı haline gelecek.

    Arka taraflarda Bottas ve Sainz iyiydi. Mclaren 1 tık daha iyi strateji uygulasa Button 8. hatta 7. bile olabilirdi. Yarış heyecanlı gibi gözükse de tek heyecanlanılacak nokta Ricciardo’nun atak girişimi ve lastik patlatmasıydı. Puan mücadelesi için yarışanlar biraz heyecan kattı.

    Burası genelde hızlı virajların olduğu, yavaş virajın nerdeyse olmadığı 2-3 virajda yavaş virajı takip eden hızlı virajın olduğu bir pistti. Tamamen yavaş virajların olduğu Monaco’da Ferrari galibiyet mücadelesi verebilir. Fakat Mercedes aracı da yavaş viraj hızlı viraj ayırt etmeden uyum sağlayan bir araç. Lastik kullanımı ve pit stratejileri o yarışa da belki heyecan katabilir.

    1. Forza Bjk - Ferrari avatarı
      Forza Bjk – Ferrari

      Pitlere ne diyosun . Sence vettele yapılan undercut çok gereksiz değilmiydi ?

      1. Ferrari Racing avatarı
        Ferrari Racing

        Bence de gereksizdi 4 tur daha beklenebilirdi. Hatta soft kumarı hiç oynanmayabilirdi. Softla daha uzun süre pistte kalmak ilk pitler öncesi dezavantaj getirdi. Soft’un derecesi 1.31 küsürlere düşerken mediumla 1.29 yaparak gelen Ricciardo 4 turda 7 saniye fark açıp Vetteli geride bıraktı. Verstappen’de ilk pitte tekrar 2. çıktı.

        Ama takımın hatası Raikkonen’e yeteri kadar yoğunlaşmamak oldu. Ricciardo ile aynı tur alıp Verstappen’i belki geçmesini sağlasalardı; Raikkonen bugün yarışı kazanırdı. Maalesef tek yönlü düşünen pit ekibi her yerde zarar.

        Bugün çift yönlü düşünen Red Bull yarışı Verstappen’e kazandırdı. Onlarda bir noktaya kadar Ricciardoya yoğunlaştı ama Vettel pite geldikten sonra Verstappende karar kıldılar. Lastiğin dayanması kumarını oynadılar ve kazandılar.

        Ferrari şunu anlamıyor, yumuşak lastikle uzun süre pistte kalmak size avantaj sağlamaz. Zaten 10 turda aşınıyor. Kabul softlu rakiplerinize göre daha az aşınıp belki daha iyi tur zamanları yapabilirsiniz ama yeni medium takanlara göre dezavantajınız oluyor.

        Hiç mi diğer takımların zaman turunu izlemiyorlar? Yeni dönem f1’de pite geç giren dezavantajlıdır. Lastiğin kullanım ömrü bittiği için. O yüzden farkı biraz azaltınca örneğin 1 saniyeye düşürdün baktın azalmıyor rakibinden önce pite dalacaksın kafasını karıştıracaksın.

        Eski lastikle rakibin zorlasa bile daha çok aşınıp yol tutuş yakalayamayacağı için sen mediumla bile ortalama tur başı 1-1.5 saniye hızlı zaman yapıp geçmiş olacaksın. Bunu diğer pitte denediler bu seferde aşırı acele davrandılar. Maalesef ortası yok Ferraride. Bir de çift yönlü düşünme yok.

    2. #passion of Red avatarı
      #passion of Red

      Ferrari’ için böyle bir cumartesiden sonra böyle yavaştan hızlıya geçen virajların olduğu bir pistte, Mercedesler’in de yolda kalmasıyla 2 ve 3.lüğü alması her ne kadar Redbull’a galbiyeti verse de, bir kazanç olarak düşünülebilir mi? Vettel’in istediği performansı verememesi ve yanlış stratejiye rağmen..

  36. Vettel’e atak yapacak pilot dikkatli olması gerekecek galiba, Vettel her zorlu atakta ağlamaya başlarsa ona atak yapacak pilotun yanında mendil taşıması lazım, atak yaparken Vettel’in yanına geldiğinde uzatıverir gözyaşlarını silsin diye…
    Adı üzerinde yarış atak yapılmayacaksa ne anlamı var bu organizasyonların yapılmasına..

    1. Forza Bjk - Ferrari avatarı
      Forza Bjk – Ferrari

      Ağlayıp ağlamaması geçilip geçilmemesini etkliyor mu ? . Belki ricde telsizden küfürler söyledi ama fom yayınlamadı nerden bilebilirsin bunu

      1. Savunma, savunma, savunma… Pilot Ferrari’de yarışıyorsa ona bir şey denmemeli, Ferrari’ciler hemen avukatlığa başlıyor..Ama Vettel başka takımdaykende demediklerini bırakmıyorlardı..

        1. Forza Bjk - Ferrari avatarı
          Forza Bjk – Ferrari

          Benim dediklerimle senin dediklerinin alakası yok . Soruma cevap vermedin . Ayrıca ben hiçbir pilota laf söylemem be kendi pilotlarımı savunurum . Belki sadece savunurken baska pilota laf söylerim . Arkadaşım onlar yetenekli bizim gibi degiller madem sen daha iyi anlıyodun sen pilot olsaydın ya da keşfetselerdi . Burdan hepimizin atıp tutması kolay . Her pilot saygıyı hak ediyor

  37. Lastik kullanımları aynı, Redbull Ferrari’den hızlı, özellikle son sektör de. Rai nin geçememesi normal, Bebe ye de tebrikler.

    Vettel bir günde ağlama.

  38. Ric eğer vetteli geçebilseydi son 15-20 tur kala yarışı kazanabilirdi çünkü pitten sonra çok iyi geldi fakat vetteli geçerken yaşadığı şanssızlık lastiğin patlaması yarışı beklenen yerde bitiremedi.Vettele geleceke olursak ricciardo gibi oda pitten sonra raikonene yaklaştı .Sonuç olarak ricciardo ve vettelin mücadelesi verstappenin kazanmasını kolaylaştırdı şahsi fikrim.

  39. Myn1fernando avatarı

    Son yılların en iyi taktik savaşını izledik harika bir yarıştı. Belki pist üstünde bir hamle görmedik ama resmen bir satranç maçı oynandı ve Redbull yine herkesi ters köşe yaptı. Tam Verstappenin yarışını bitirdiler derken önünü açıp lider yaptılar. Muhtemelen bunu yapmasalar Ferrari kazanacaktı tıpkı Abu Dhabi 2010 gibi.Ferrari pit ekibi aynı numarayı yine yedi.

    Mercedeslerin kazasında bana göre suçlu Hamiltondu.Mclaren puan aldı ama Alonso patladı 🙁

    Son olarak da tebrikler Verstappen 30 tur boyunca hata yapmadı ve haketti.

  40. SchumacherAlonso avatarı
    SchumacherAlonso

    Redbull pıt duvarı riccardonun yarısını mahvetmistir aynı şekilde Ferrari pıt duvarida Vettelin yarısını mahvetmistir Raikonen iyi sürdü ama redbull son sektörde çok hızlıydı bu arada Ros ham olayında Hamilton suçlu startta geçildi hemen bir atak yapayım dedi olmadı zaten 2 tura drs aralığında gececeksin bu ne acele? tabi Ros çarpmamak için yol verirken iyiydi demi Hamilton efendi ya burdaki fanboylar kusura bakmayın ama siz bence rosun hamiltona yol vermeye alismissiniz o kadar nasıl spa 2014 te ivme hamiltona döndüyse bugünde ivme rosbergin lehine dönmüştür bu arada laudada açıklama yaptı yüzde yüz Hamilton haksız dedi McLaren ve alonsocu kardeslerime gelecek olursak 2017 de mclarenden birşey beklemeyin aero pistinde redbulldan tur başı 1.7 saniye fark yiyordu McLaren sainz çok iyi bir is çıkarttı kvyat mental olarak bitmiş redbull sainzi asla verstappenin yanına getirmez çünkü o da verstappen kadar hızlı son olarak da 37 lık kimi vettele taş çıkartıyor bidaki yarış vettel ağlamaya başlar her zamanki gibi Rai 3-2 vettel

    1. Mclarenci taraftarlar bu yazıyı okusun

    2. Startta gectigi ve bir fazla pit yaparak 5 sn arkasinda bitirdigi yarista tas cikartiliyorsa tebrikler.

    3. #passion of Red avatarı
      #passion of Red

      Bakın son cümlenize kadar herşeye tamam. Ama şu son cümle gibi örneklerle, bu konularda üstat Alonso gibi tek pilotçuluk kavramından uzak tutun lütfen takımımızı rica ediyorum 🙂 Önemli olan Ferrari ve malesef yeterli gelişim sağlanamıyor. Tek olay bu! Kimin önde olduğu değil.

  41. Ricciardo ve Vettel’den birinin 1 ve 2 olacağı bir yarışta sağ olsun takımları onları rezil etti. Ricciardo’nun 4-5 tur önce pite girmesi lazımdı, Vettel’in ise pistte 3-4 tur daha fazla kalması lazımdı. Ancak ne diye böyle hatalar yaparlar anlamak mümkün değil. Raikkonnen iyi bir efsane ancak aracın hakkını veremiyor , Alonso şu an bu araçta olsa farkı basıp gitmişti Max’e, çünkü arada hatırı sayılır bir güç farkı var. TAbi bu Max’in yarışını kötülemek değil, adam zaten belli ediyordu kendini Toro Rosso’da. 20-25 gider denilen Medium lastiklerin 30 turu devirmesi kritik oldu. Bir de demeden geçemeyeceğim, Ricciardo’nun müthiş atağından sonra Vettel yine ağladı… Kimse buna atak yapmayacak sanırım, Alonso’nun her yarış fark attığı Kimi’yi yakalayamadı yarışta… Takımı strateji hatası yapmış olabilir ama büyük pilotsan basıp yakalayacaksın ve kupayı kendin alacaksın. Ben McLaren’ciyim ancak son yıllarda kaliteli pilot olarak Alonso ve Hamilton dışında Verstappen ve Ricciardo’yu görüyorum. Bu gençler yüzünden Red Bull’u destekler olduk.

  42. Spor için harika bir gün.

  43. hakikaten çok keyifli bir yarış oldu. öncelikle max’ı tebrik etmeyeni döverler sanırım, ben de ediyorum. aslında kaskını çıkarmayıp hiç konuşmasa zaten bir sorun da kalmayacak. tükürdüğümü yalıyorum, red bull çok doğru bir hamle yapmış, max da ilk kez ardına geçtiği bir aracı mükemmel kullandı. helal olsundan başka diyecek sözüm yok.

    kafası iyi hamilton, dünkü polenin ardından iyice gaza gelmiş. ilk virajda lidrliği kaybedince de gözü döndü elbette. anlaşıldı ki ne akdar cool takılmaya filan çalışsa da büyük bir baskı altındaymış. bugünkü olayın ardından hissettiği baskı x2 x3 olacaktır. ama rosberg’i arada götürmesine canım sıkıldı. yine de pole’yi ham’ın aldığı bir yarışta hem hamilton’a puan kaptırmamak, hem de hamilton’u böyle çok zor bir duruma sokmak, rosberg için gelecek adına büyük bir kazanç oldu, olacaktır.

    mercedes’lerin aradan çıkmasıyla formula1 yarışı izlemeye başladık bugün nihayet. 2 red bull ve 2 ferrari mütiş heyecan kattı yarışa. ilk 4’teki pilotlar ellerinden geleni yaptı, fakat vet ve ricci’nin strateji sayesinde kaybettiğini de söylemek lazım.

    bir de kamera hiç göstermese de, hem pitlerde hem de pist üstünde bir çok aracı geçip 10 sıra yükselen felipe’yi tebrik ediyorum. birkaç tur daha olsa 7. sırayı da alabilirdik ama yapacak bir şey yok. eğer yarışa M lastik ile başlamış olsaydı iddia ediyorum red bull ve ferrari’lerin arkasında yarışı tamamlar, williams’ın ne yaptığını hiç anlamadığım diğer pilotunun bile önünde bitirirdi. böyle geçişin zor olduğu bir pistte bu da güzel.

    sıkıcı ispanya pistinden hiç beklenmeyecek kadar heyecanlı bir yarış çıktı. umarım bu durum, benim için pistlerin en sıkıcısı olan monaco’da da tekrarlar.

  44. Rai yi savunmaya gecenlere tek bir sey sorucam bugun Vettelin yerinde Rai olsaydi arkasindaki Ric onu kac kere gecerdi?

    1. Mercedes AMG avatarı

      Veya vesrtappenin arkasındaki rai degilde vettel olsaydı kaç kere pist dışına çıkardı:) -2016 avustralya hamilton vettel-

      Artık raikkonen vettel kıyaslamasını bırakın. Yanlış hatırlamıyorsAm rosbergte michael schumacheri sezon genelinde geçmişti. Kabul etmek zor olsada yaşlandılar artık bir devir kapanmak üzere:(

    2. vettel ve rai yi karşılaştırmak için yanlış günü seçmişsin.Bugün daha iyi lastiklerle vettel raiye yetişemedi bile

  45. MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12] avatarı
    MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12]

    WOW…. Ne yarış idi ama.. Muazzam bir iş başardık. Çok iyiydi be vallahi keyifle izledim 🙂 Strateji açısından da Verstappen’e iyi uyguladık ama Ricciardo’nun stratejisi yanlış oldu bu sefer de çünkü muhtemelen o kazanacaktı yarışı eğer son pit hatası olmasa.Lastiği patlayınca aşırı üzüldüm.Vettel’i bayağı bayağı sıkıştırdı ama düzlük hızımız yetmedi geçmek için.Gelişimde iyi bir iş başarırsak 2. olabiliriz bu sene.Kanada güncellemesinden ümitliyim.Belki bizi 2.hızlı takım yapabilir.

    Mercedeslerin kazasında da aşırı sevindim öyle böyle değil dürüst olayım bayağı bayağı sesli sevindim 😀 İyi patladılar ve bu sayede güzel bir yarış izlemiş olduk.Kazada benim ilk fikrim sanki Hamilton çok agresif dalmaya çalıştı ama Rosberg de hiç pay bırakmadı. Yani ”Artık beni geçmen o kadar kolay olmayacak Hamilton” demek istedi sanırım.İncelemeden bir şey çıkmaz bence sonuçta ikisi de yarış dışı kaldı.Mercedes’te bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.Seneye bu 2 pilot beraber yarışmaz tahminimce.

    Ayrıca keşke Verstappen sezon başı gelseymiş la takıma 😀 😀 Adam gelir gelmez mührümüzü gereken yere bastık 😉 😉

    Mercedes olmasa yarışlar hep böyle geçecek demek ki 🙂 Tarihi bir yarış..Verstappen inanılmaz bir başarı yakaladı daha ilk yarıştan galibiyet ve tarihin açık ara en genç yarış kazanan pilotu oldu.Tebrik ediyorum genç ve sakin pilotumuzu 🙂 O kadar baskıya rağmen sıfır hata bütün yarış.Gerçekten geleceğin şampiyonu.

    Bu sezon içinde tekrar 2 Mercedes’in de olmadığı birkaç yarış izleriz umarım süper zevkli oluyormuş behh..

    1. Riccardo için takım resmen saçmalamış. Ama bu galibiyet ilaç gibi geldi bizlere. Mercedes lerde olmayınca çekişmeli bir yarış izledik gerçekten.

    2. MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12] avatarı
      MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12]

      Bu arada Vettel’e yapılan strateji ibretlikti.Çok şaşırdım inanılmaz bir hataydı çünkü.Yumuşaklarla açık ara 8 tur boyunca en hızlı giden pilotu pite aldılar ve resmen önündeki 2 pilotu (Kimi ve Max) böylesine geçişi zor olan pistte geçmek zorundasın dediler.Akıllanmamış bunlar.Sürekli Redbull’un stratejisini takip ettiler.Biz ne zaman pit yaptıysak 1 tur sonra pite daldılar.Önceden pite gelme hamlesi beklerdim yarış başında.En son işte Vettel ile bir şey yapmaya çalıştılar ama daha da kötü oldu 😀

      Allah tifosilere sabır versin mümkün değil bu pit duvarıyla şampiyonluk gelmez.

  46. Seneye ALonso Mercedeste, Hamilton Mclarende

    1. İnşallah

    2. alonso seneye mercedeste kesin aynen

    3. İnşallah kardeşim artık sağlam yarışlar görelim. Hak eden iyi koltukta olsun.

      1. ScuderiaFerrariTR avatarı
        ScuderiaFerrariTR

        Mclarenden umudu kestiniz galiba

        1. :))) Mclaren’de umut var mıydı ki 🙂

  47. bu yarışı Max Verstappen kazanmadı ferrari hediye etti
    biz yemiyoruz buyrun siz yiyin dedi olan vettele oldu
    bu kadar salak bi yönetim olmaz bu nasıl strateji
    ya hamilton anlaşılan bu sezonu bitirmiş kafasında

  48. Strateji hataları yapa yapa 18’lik Verstappen’e hediye ettiler yarışı resmen. 2 takım da tam anlamıyla çuvalladı. Hadi Ricciardo ve Vettel 3 pit yapmaya karar verdi de Raikkonen niye Verstappen’in hemen arkasından pite girdi anlamadım. Biraz devam et lastik avantajı üret. Resmen Verstappen’e basmışlar paraları. Bu arada Verstappen’le Raikkonen’e de tebrikler, 30 küsür tur o lastiklerle iyi sürdüler. Özellikle Raikkonen hep takipteydi ona rağmen bitirmedi lastikleri. Ferrari’nin mekanik yol tutuşu biraz daha iyi olsa her şey farklı olabilirdi.

    1. Millet bunu anlamıyor işte Rai son sektörde RBR i geçmesi çok zordu.Zaten düzlüğe başlarken Verstappen 0.7 sn fark yapıyordu.

    2. Kardeş kendini kaptırma sanki öndeydiniz de strateji hatasıyla geriye düştünüz. RedBull baştan sona önde götürdü ve kazanmayı hak ettiler. Nokta!

      Strateji hatasıymış, cartmış, curtmuş başladınız yine. Bi kabul edin artık bu araçtan olmaz.

      KA-ZA-NA-MAZ-SI-NIZ!

      1. MARLon BROndo avatarı
        MARLon BROndo

        saçma sapan konuşmaya aralıksız devam ediyosun kardeş. şu sitede senden daha saçmalayanı yok.

        ferrari sainz’dan kurtulur kurtulmaz verstappen ile aradaki 5 saniyelik farkı anında yok ederek red bull’u yakaladı. red bull’un geçilememesinin tek nedeni son sektör. ferrari son sektör dışında her yerde red bull’dan çok daha hızlıydı ama son red bull sektör’de aşırı hızlı. yani red bull son sektör’de ki hız ve yarışa önde başlamasının avantaj’ını çok iyi kullandı.

        1. Son sektör değil, düzlüğün olmadığı her yerde RedBull daha hızlıydı. Yoruldum bunu size anlatmaya çalışmaktan. Ferrari kazanamaz arkadaş, kazanamaz.

          Alonso verdiği karardan dolayı ne kadar memnundur şimdi. Mercedes yokken bile kazanamayan bir Ferrari var ortada. Daha neyin tartışması bu?

          1. Birader Ferrari galibiyet mücadelesi veriyor sizinki Q3’e kalınca kurban kesiyor, Alonso neyinden memnun olsun Mclaren’in? Bu kadar da sallanmaz yani.

          2. sen aradaki farkı takip ettin mi ??

            red bull ve ferrari 3. sektöre gelirken fark 0.6-0.7 3. sektöre girip çıktıklarında fark 1.4 oluyordu hep. ferrari sainz’dan kurtulur kurtulmaz da aynı lastiklerle 5-6 saniyelik farkı hemen 2-3 turda yok etti.

            1. ayrıca 2011 ispanya’yı izledin mi hiç ?? orada da aynı şey olmuştu. vettel’den çok daha yeni lastiklere sahip hamilton son sektöre kadar vettel’in vites kutusuna değecek kadar yakındı ama son sektör ve son virajda red bull cebinden 0.7s çıkartıp drs mesafesinden kaçıyodu.

              aynı senaryo.

              alonso iyi yapmış demende çok komik çünkü vettel şu anda alonso’da çok daha fazla para kazanıyo ve alonso’ya tur bindirebilecek bir aracı var.

  49. redbull ricci nin yarışını softları takarak vettele verdi ferraride hemen softu takarak üstelik vettelin 4 turluk lastik avantajıda varken biz almayalım ilk yarışına çıkan max alsın diyerekten hediye etti.ferrari gerçekten strateji özürlüsü başka izahı yok bunun tebrikler max verstappen iyi iş çıkardın

  50. sevmesemde bu maxı tebrik etmemek olmaz fakat takımın stratejiyi onun üzerine kurduğunu düşünüyorum. öte yandan raikkonenide tebrik etmek lazım beğenmeyen arkadaşlar şuan puan tablosunda vettelden üstte olduğunu görebiliyorlar mı 🙂 McLarene gelecek olursak sürekli Hondayı suçluyorlar peki renaultun fabrika takımıyla aynı motoru kullanan rbr nasıl bu kadar fark yaratıp ferrariyi arkasında tutabiliyor. McLarenin çok çalışması lazım ve pilotlardanda düşük performans vereni gönderip vandoorneyi getirmesi gerekiyor…

  51. Cidden helal olsun, bu kadar beklemiyordum. Verstappen sana helal olsun, helal olsun.

    Raikkonen’e de büyük bir tebrik benden. O kadar tur arkasında hep takip etti, zorladı ama geçemedi. RedBull küçük bir farkla daha hızlıydı bugün. Özellikle virajlarda inanılmaz hızlılar. Raikkonen farkı kapatır gibi oluyor ama son şikandan düzlüğe çıkışta fark bir anda 0.7 saniye oluyor ve bu da düzlükte Verstappen’e yetiyor.

    Vettel yine işler yolunda gitmeyince her zamanki gibi ağladı 😀 Ayrıca Gutierrez de Ferrari’ye yaranmak için düzlüğün sonunda Ricciardo’ya yol vermedi. Ricciardo’nun geçmesini çok istedim podyumu en çok hak eden oydu ama hep de onu buluyor bu lastik patlaması olayı. Ama iyi ki de onu bulmuş çünkü Verstappen’e olsa daha çok üzülürdük kesinlikle.

    McLaren olarak da puanla kapattığımız için memnunum. Alonso kalmasaydı 9-10 olarak bitirecektik. Sağlık olsun 1 puanın hesabı yapılmaz.

    Bir de Mercedes’e gelelim. Hamilton git kafanı topla bir şey yap. Hem kendini yaktın hem Rosberg’i. Orada öyle saçma bir atak denenir mi be arkadaşım? Adam savunmaya geçiyor işte daha ne zorlayıp çime çıkıyorsun? Kontrolü kaybedip katlettin yarışı.

    En son olarak daa… Batuhan kardeşimiz 2 gün önce tek rakibimiz Mercedes filan demişti. Burada yineleceğim dün bahsettiğim gibi. 2 Mercedes de 30 saniye içinde kül oldu. Peki siz neredesiniz? 😀

    1. raikkonen vehbi avatarı
      raikkonen vehbi

      Mercedes harici bütün takımlarda pistlere göre hız farkı oluyor bu yüzden red bull bu pistte hızlıydı. Bundan sonraki yarış Monacoda da Ferrarinin önünde olma ihtimalleri az değil.

      1. Yalnız bugün Kimi çok iyiydi. Yine araç el verdiğince savaştı. RedBull’a nefesi yetmedi o ayrı mesele ama Vettel’i net şekilde mağlup etti.

        1. “ama Vettel’i net şekilde mağlup etti”

          Nasıl bir netlik bu dostum anlatsana biraz? Takımın salaklığı sonucu 1 pit stop fazla yapmasına rağmen Kimi ve Verstappen’in 4 saniye arkasında bitirdi adam yarışı daha ne yapsın Alonso gibi 98492774 saniye mı çıkartsın cebinden?

        2. Forza Bjk - Ferrari avatarı
          Forza Bjk – Ferrari

          1.si rai bugün iyiydi kesinlikle.
          2.si vettel fazladan pit yaptı ve 8 tur s kullandı gereksiz bir hamleyle rice odaklandı . Yoksa objektif olarak bakarsak vet rainin önünde bitirirdi ki yarışın sonunda fark olanlara rağmen 4 saniyeydi

          1. #passion of Red avatarı
            #passion of Red

            Yalnız şunu atlıyorsunuz; Kimi, Ves’in arkasına geldikten sonra mecbur onunla aynı turlar atmak durumunda kaldı. Bu süre içinde Vettel yetişti, ama tabiki bu durum Ferrari’nin ve Redbull’un diğer iki pilotu için yaptığı kötü stratejiyi yok etmez. Fakat eğer iki pilotunuz diğer takımın iki pilotuyla yarışıyorsa bu gibi durumlar olabilir yani anlaşılır.

            Ayrıca muhtemelen, ilk orta sert lastik bölümünde en iyi stinte sahip isim 4.lükte giden Raikkonendi. Yani bugün gerçekten iyiydi.

  52. Ön yargılarımızı kırdığımız, bir rekora ve bir efsanenin doğuşuna tanık olduğunuz yarış oldu. Yarışın yarısını izleyebildim, çocuk Raikkonen’i 30 tur (izlediğim kadar 🙂 ) arkasında tutmayı başardı hem de hiçbir hata yapmadan. Ricciardo’ya çok yazık oldu Vettel’i geçme şansı vardı ama Gutierrez’in hava koridoru Vettel’i kurtardı. Alonso’ya da üzüldüm puanlara çok yakınken motor patladı yine. Dayanıklılık sorunları aşıldı dedik ama sıcak pistte motor daha fazla dayanmadı demek ki. Allahtan testler var 😉

    1. Aynen Gutirerrez’in hava koridoru ve sonrasında yol vermemesi Vettel’i kurtardı ancak Ferrari Vettel stratejisinde Red Bull ise Ricciardo stratejisinde saçmaladı sonuç ortada..

  53. Max verteppaseni tebrik ediyorum çok iyi bir yarışçı olacak
    Vettel çok iyi yarıştı savunması çok iyiydi riccardioyu
    Ric çok iyi yarıştı redbullun taktiğine kurban gitti biraz
    Sainz jr harika yarıştı yeni alonso
    Ferrarinin iyi bir pilota daha ihtiyacı var vettelin yanına atak yapmayı becerebilecek bi pilot lazım hulkenberg olabilir veya sainz jr

    1. bırakalım o düşünsün onu da

  54. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    Bu pistte normal şartlarda atak yapmak imkansız gibi birşey. Mercedes bile arkadan gelse herkesi geçemeyebilirdi. Millet Rai ye atıp tutmuş gene Vettel red bullların arkasındayken 1sn nin altına bile inemedi. Kimi bitmis diyenler Vettel 3-4sn lik red bull farkını 2-3 turda kapatmasına rağmen neden atak yapamadı acaba bunu düşünmeleri gerekli.
    Bu arada Mercedesin kazasında suçlu bariz Hamilton du. Startta geçilince heyecanlandı hemen atak yapmak istedi , fakat iç tarafı kapatan Rosberge karşı fren yapmak yerine pist dışına çıkınca kaza kaçınılmaz oldu.

    1. Ya şu RAikkonene laf atıp tutanlara cevap yazmayın yaşları Verstappenden de küçük herhalde bunların. İzlerken 2000 li yıllardaki yarışlar geldi aklıma o zamanlarda 10-15 tur millet birbirini deli gibi kovalıyordu güzeldi gerçekten dün dediğim gibi sporu spor yapan şey REKABET olması…

    2. Raikkonen’e laf söyleyen çarpılır. Bu yarış araçtan maksimumu aldı ama Red Bull virajlarda adeta süzüldü. Ferrari sadece düzlükte yaklaşabildi.

  55. Mercedes olmayınca ilk 4 çok eğlenceliydi. güzel bir yarış oldu. ben gayet eğlendim.

    kazaya değinmeyeceğim. haliyle Mercedes’i geçtim.
    Kazanan Redbull ve Verstappen’i tebrik ederim. çocukta iş var. severiz veya sevmeyiz.
    Ferrari yarışta daha göze battı fakat son sektörden anlaşılacağı üzere müthiş bir çekiş sorunu var. herşeye rağmen Rai’nin geçmesini beklerdim. Vettel sönüktü.
    Sainz güzel iş çıkardı. Williams aynı,McLaren şasi iyi ama motor cidden berbat.
    Haas Ferrari ortaklığıyla istikrarlı,Renault-F.ındia-Sauber bildiğin çöp olmuşlar. Manor bile daha çok zevk verdi.

    gelecek yarış daha güzel bir yarış izlemek dileğiyle.

    1. Güzel bir yorum, herşeyi özetlemişsiniz

  56. Hayatım boyunca izlediğim en muhteşem en mükemmel en güzel yarıştı ve bence 2008 brezilya dışındaki hiçbir yarış da unu geçemez.Mercedes bir zahmet gitsin f1den onlar yokken yarış çok daha eğlenceli.Ricciardoiçin sadece guül diyorum vee Verstappen genç yıldız gıcık tipli falan ama yeni micheal schumaher vettel değil bu çocuk monte carlo da yenecek montrealde yenecek ve singapurda yenecek ve gelecek yıl 2017 kurallarıyla beraber Red Bull ile birlikte şampiyon olacak şuraya yazıyorum.Mükemel bir yarıştı bundan yisi mevcut kurallarla can sağlığı.Forza Max Verstappen geleceğin şampiyonu.

  57. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Ulan ne yarıştı be. Ortalarda biraz sıkıldım ama sonları harikaydı.

  58. Ne desem bilmiyorum. Ulan daha bir kaç tur önce pitten çıkmış adamı undercut için pite almak nedir? Kimin fikriydi bilmiyorum pit duvarı mı Vettel mi artık kiminse bu kadar salakça bir hamle olamaz zaten 1-2 tura geçebilecek hızdaydın.

    Verstappen’i her ne kadar egoist olduğu için sevmesem de tebrikler. Redbull’a da selam olsun Ric o lastiklerle yarışı bitirebilecekken Vettel’e hamle olarak pite alıp Vers’in önünü açtılar. Rai’de bi son virajda yakın çıkamadı.

    Lewis-Rosberg olayına gelirsek merakla bekliyorum açıklamaları.

    1. Forza Bjk - Ferrari avatarı
      Forza Bjk – Ferrari

      S ile 9 tur atip geri soktular tekrar . Ve bence vettelin 1.ligi orda gitti

  59. Bundan sonra Red Bull artık Verstappen’e çalışır demedi demeyin..

    1. Marko’nun Max’a sarılışını görüncen nedense aklıma Webber-Vettel dönemi geldi.

  60. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Afferin Max Verstappen böyle devam edersen kesin şampiyon olursun..Mercedes’e gelirsek hiç sıkıntı yok yine şampiyon biz olacağız hem pilotlar hemde markalarda ama bu konuyu tamamen çözmeleri gerek her neyse..Gelelim Ferrari’ye 2 ve 3. oldular yarışta Mercedes’lerin 2si birden yarış dışı kaldı ve yine bir fırsatı değerlendiremedi..Mercedes Monaco’da yine güzel farklar atacak geridekilere..Biz olmayınca azda olsa biraz heyecan vardı yani yarışların sıkıcı geçmesinin sebebi biz değilmişiz..Tekrardan max’a tebrikler rekor kırdı ve bu rekorda kırılamaz kolay kolay

  61. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    Kimi’ye atıp tutanlar son 2 yıldaki en iyi performanslarından birini sergiledi ama Redbull’un şasisinin virajlardaki sağlam performansı nedeniyle ancak bu kadar yapabildi. Tamam bizim de kızdığımız zamanlar oluyor ama biraz da insaflı olun..

    1. rai değil ferrari ekibi vettelin yarışını katletti
      rai bişe yapmadı yanlış yarışmı izledik biz

      1. evet, bence yanlış yarış izlemişsin

      2. Evet, çok doğru diyorsunuz.
        Daniel Riccardo için Serhan Acar anonsta “uçtu, uçtu. fakat konamadı.” dedi. Yarışın heyecanından olacak ki, bu anonsu yanlış pilot için yaptı.
        Farklı yarışlar izlemişiz.

      3. sen bence hiç yarış izlememişssin arama motoruna f1 2016 ispanya gp yaz izle

  62. Schumacherrari avatarı
    Schumacherrari

    helal olsun sana verstappen ilk kez yarıştığı bir araçta 1.oldu.raikkonen ise tam bir hayal kırıklığı.yalnız bir şey dikkatimi çekti her yarış startında yayın donuyor dikkatinizi çekmiştir kasıtlı yapıldığını düşünüyorum startları sürekli kaçırıyoruz . bir çözüm bulun buna insanlar sitem etmekte haklı.mercedeslerin yd olması iyi oldu yarışın kaderi değişti yd olmasalardı böyle heyecanlı son turları izleyemezdik.vettel ise bunun bir yarış olduğunu unutmamalı telsizden ağladı ağladı küfürleri saydırdı. mercedes out verstappen in 😀 verstappen rules !!!

    1. vettelin yarışını katleden ferrari ekibidir
      birinci olacagı yarışı 3.ncü bitirdi
      az bile küfretmiş vettel

  63. vettel 1.nci olacakken 3.ncü oldu
    bu nasıl iştir
    adamın yarışını heba etti ferrari

  64. saidertuğrul avatarı
    saidertuğrul

    Mercedes yokken yarış zevkliydi diyen arkadaşlar sormak lazım 4 sene üst üste şampiyon olan Red bull içinde aynı duyguları beslediniz mi ve Kaza olmasaydı şuan 1 ve 2 kim olduğunun görecektiniz. Sevmesemde Max tebrik etmek istiyorum…

    1. Şafak Soysal avatarı
      Şafak Soysal

      Açıkçası 2010 eğlenceliydi, 2012 keza eğlenceliydi, 2013 eğlenceli başladı sıkıcı bitti. 2011 ayrı bir yıldı. Ben şahsen 2011 ve 2013’ün ikinci yarısındaki yarışlardan keyif almadım hiç.

      Evet kaza olmasaydı yine 1-2 belliydi yarışta, ama oldu artık ona yapabilecek bir şey yok. Mercedes olmayınca eğlenmek benim adıma güzel bir şey, ancak takımların da ne kadar uzakta olduğunu gösteren üzücü bir durum. Mercedes yarış dışı kalmadan da eğlenceli yarışlar diliyorum tüm F1 taraftarlarına en kısa zamanda.. Ama bu kısa zamanda olmayacağı için, Mercedes’in sıkıntı yaşadığı yarışları görmekten gocunmam açıkçası, yeter ki rekabet olsun.

      1. saidertuğrul avatarı
        saidertuğrul

        @vw-tdi-power Merak etme gocunmadım. Ama yapılan yorumlara bakınca yazılanları samimi bulmuyorum. Dominasyon her zaman oluyordu daha eskiye gidersek Ferrari’nin Msc ile domisyonu aklıma geliyor her neyse. Yarış zevkliydi ve Mercedes sezon başın da yaptığı bazı saçma sapan stratejilerinin bedelini ödedi ve Kaos yönetimi SIFIR Mercedes’in…

  65. Emre Özhan avatarı

    Ne yarış ama Ricciardo taktik hatasıyla verdi yarışı.Raikkonnen çok zorladı ama araçtan dolayı geçemedi redbull u düzlükte inanılmaz fark kapatıyordu oysaki.

  66. Etik olarak uygun değil dedik,sene sonu olsaydı dedik ama bu çocuk ilk yarışta hepimizi susturdu.Gerçekten büyük yetenek birazda şu ergen tavırlarını erkenden bitirirse çok iyi bir pilot kazandı F1 dünyası.Tebrikler RBR tebrikler Ferrari mercedes ler olmayınca geçiş yine yoktu belki ama heyecan vardı.

  67. Ne diyorsunuz?
    Sizce bu F1 daha eğlenceli değil mi?

    1. Motor gücü ön planda olsaydı bir Ferrari dublesi izlerdik, olayı sadece Mercedes’in olmayışına bağlamayın.

      1. İşte hala taraftar gözüyle bakıyorsun. Çünkü sen Mercedes-AMG taraftarısın.
        Ben ise taraftar değilim. Sadece sempatizanım. Hangi pilotu daha yetenekli gördüysem onu desteklerim. Ben spora bu gözle bakıyorum.
        Benim öyle uzun uzun açıklamalar yapacak kaynaklar, indexler, linkler verecek zamanım da , yetim de yok.
        Şu kadarını yazayım, artık pisliğin bu kadar “vıcık vıcık” etrafa yayıldığı bir F1’de bunun hangi takımla olduğuyla bir ilgisi yoktur.
        Sorarım, şu gazoz firması dediğiniz takımın yerine McLaren olsaydı daha mı kötü olurdu?

  68. Abdullah Çelik yazıyı yorumladı, Verstappen “Red Bull’a Geçiş Zaten Olacaktı” 4 gün 1 saat önce
    bu çocuk bu sene yarış kazanır.

    Bu kadar erken olmasını beklemiyordum. Gerçekten helal olsun.

    1. Eleman Kadir Gecesi doğmuş başkan biz ne yapalım? Nereden bilecektik Ferrari ve Red Bull’un çocuğa hazırladığı sürprizi? 😀

  69. Mercedes olmayınca güzel yarışın ne demek olduğunu hatırladık, Hamilton hırsının kurbanı oldu. Verstappen’i ilk geldiğinden beri beğeniyordum, Raikkonen’in kazanmasını isterdim ama Verstappen de geleceğin şampiyonu. Vettel’de çok iyi direndi, ona da tebrikler. Alonso’ya yazık.

    1. Mercedes olmayınca güzel yarışın ne olduğunu anladık hea 🙂 Teşekkürler 😉

  70. Şafak Soysal avatarı
    Şafak Soysal

    Mercedes olmayınca her şey ne kadar heyecanlı oluyormuş 😀 Verstappen’e büyük büyük tebrikler harika bir strateji, müthiş baskıya iyi dayandı denecek hiçbir şey yok, harika bir iş çıkardı 18 yaşındaki Max Verstappen!

    Raikkonen’i tebrik ediyorum harika bir yarış çıkaran diğer bir isim. Vettel de iyi iş çıkardı Ferrari ilk defa strateji ile birini geçti 🙂 Ricciardo kendine has harika atakları denedi ama olmadı, yine de harika bir işti.

    Yarışın startını ve son 10 turunu izledim gerisini live timing’den takip edebildim. Kesinlikle açıp tekrar izleyeceğim bir yarış oldu ama bence.

    Helal olsun VES!

  71. Rai Başkan bitmişsin be ama vettel senden de kötü. Max V. yeni Alonso gibi maşallah süper sürdü

    1. Nickin çok yaratıcı kardeş

  72. Dün ve bugün anladım ki ferrarinin depo hafifledikce sorunları ortaya çıkıyor. Yarış başına ortalama 0.6 gibi hızlı olan araç sonlara doğru bu hızı koruyamadı

  73. saidertuğrul avatarı
    saidertuğrul

    Bana Göre yarış da ki kilit nokta Start olacak ve ben star’ta kaza olabileceğini düşünüyorum. Verstappen süpriz yapabilir Diye yazdım Cumartesi günü ve tahmin doğru çıktı. Mercedes bir şeyleri değiştirerek kendi ayağına kurşun sıktı ve bu kaza pahalıya patlayacak. Rosberg ve Hamilton arasında ki gerginlik Senna-Prost meselesinden daha da öteye gidebilir.

  74. Red Bull ne yaptı ki böyle Riccardo’yu 4. sıraya attı üzerine bir de lastik patladı? Peki ya Ferrari naptı böyle? Bir şey anlayan oldu mu? Ricciardo ve Vettel’in ilk iki olması gerekirken şu olanlara bak!!

    Verstappen’e helal olsun bu arada Raikkonen’e de Vettel’e de geçilmedi pistte… ve bir çok gelecek galibiyetininin ilkini aldı…

  75. Batuhan #ForzaFerrari avatarı
    Batuhan #ForzaFerrari

    Dün bu beceriksizlikle Verstappen’in yarışı kazanabileceğini söylemiştim nitekim kazandı da. Defol git Kimi, Ricciardo Vettel’i defalarca zorlarken tek bir atak bile yapmadın. Bu arada Ric’e geçmiş olsun o da son turda podyuma koşarken lastik patlattı.

    Bu arada Verstappen 32 tur aynı lastiği kullandı büyük tebrik etmek gerekiyor. Şimdi konuşmak erken ama bu performansla devam ederse gelecek 10 yıllık periyodun en iyi çaylağı olabilir.

    1. hasan güney avatarı

      yorum yaparken verileri analiz etmeyi öğrenmelisin!!!
      vers. ile rai nin lastikleri aynı tur ken vettel ile ric arasında 8 tur falan fark vardı.

    2. Aerodinamik olarak redbull daha iyi durumda olduğu için ferrariler araç takibinde daha çok zorlandılar. Bun ndenle raikonen istediği atağı yapamadı, üstelik ves rai arasında bir tur lastik farkı varken, vet ric arasında 7 tur lastik farkı vardı. Ama bi konuda haklısın, ferrari ilk pitlerde erken pite girmeyi tercih etseydi yarışı rahatlıkla kazanırlardı.

    3. Bence sen git gidebildiğin yere . Tek bir atak yapamamış. Sen yarışı izlemedin galiba. Son düzlüğe bir türlü 0.7 sn altında farkla giremedi. Virajlarda Reb Bulla aramızda çok fark vardı. Kiminin ne kadar zorladığı o kadar belli oluyorduki devamlı kontra vermek durumunda kaldı.Ayrıca Vettel de Redbullların arkasına geldiğinde hiç bir atak yapacak fırsat bulamadı.

      1. Batuhan #ForzaFerrari avatarı
        Batuhan #ForzaFerrari

        Yarışı yarısından itibaren izledim, evet genel olarak fark 0.6-0.7 saniye arasındaydı ama bir ara yarım saniyeden biraz daha az farkla ilk viraja girebildi, hatta şöyle bir sokulsam mı diye düşündü ama geri caydı zaten geçebileceği tek nokta orasıydı o da olmayınca birinci olamadı. Kimi zorladı haklısın ama bence daha iyisini yapabilirdi yani en azından ben beklerdim.

    4. #passion of Red avatarı
      #passion of Red

      Olaya pilotçuluk olarak bakmayan Ferrari taraftarına hayranım( Seni tenzih ederek konuşuyorum ) Çünkü;

      İspanya gp’nin geçiş noktası olarak bilinen tek yeri DRS sonundaki ilk virajdır. DRS’yi etkin kullanabilmek için düzlükten önceki son viraja daha sağlam yol tutuşuyla girmek gerekir. Onboard görüntülerde defalarca her yarış çizgisini deneyerek kontra pahasına ne kadar zorladığını hepimiz izledik! Ama tarafsız gözlerle izleyen herkesin, Redbull’un o virajı ne kadar kusursuz ve rahat döndüğünü, Ferrari’nin ise nasıl zorlandığını, son sektördeki rakiplerimizle farkını görebilir lakin ben bu bakış açısından da tenzih ediyorum seni!

  76. SchumacherAlonso avatarı
    SchumacherAlonso

    Tüm yarış Riccardo daha hızlıydı verstappenden redbull niye riccardoya farklı bir taktik yarattı onuda anlamadim

  77. Tebrikler Max. Bizimkiler enayiliklerine doymasın.

  78. 18 yaşında bir pilotun farklı bir araçta ilk yarısında bu kadar hız ortaya koyması bu kadar kusursuz sürmesi inanılmaz gerçekten tarih yazdı verstappen.

  79. “18 yaşında çocuğa yenildiniz!” diyecek tur yemiş Mclaren’ciler gelmeden…

  80. Raikkonen lastikleri daha yeni olmasına rağmen 18 yaşında çocuğu geçemedi emeklilik çanları çalıyor

    1. Raikkonen F1 Team avatarı
      Raikkonen F1 Team

      Kaç senedir yarışları izlediğini anlatan güzel bir yorum yapmışsın tebrikler 🙂

      1. Riccardio gerçek bir yarıştı ne kadar zorladı vetteli finli ise tek bir atak yapamadı kaç sene izlediğin değil ne izlediğin önemlidir

        1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
          Kimi_Raikko_Forza

          RAİ-VES arasındaki lastik farkı 1 tur. Lastikleri daha yeni demiş bir de utanmadan 😀 Ayrıca verdiğin örnek yanlış RİC in lastikleri VET in lastiklerinden 6 tur daha yeniydi geçebildi mi hayır. Dediğin gibi ne izlediğin önemli senin izlediğin F1 değil yalnız. Geçiniz bu komik karalama her fırsatta RAİ ye laf atma durumlarını.

        2. redbull’un şasisi kötü motora rağmen açık ara 1. sırada. vers son sektörde virajlı olan ksıımlarda 0.2 saniye takıyordu rai’ye. yorum yapmadan önce biraz düşünün yazmak için yazmayın..

          1. 3 sektör var 1inde iyisin 2sinde yavaşsın sanki yarış tek bir sektörden oluşuyor düzlükte o kadar hızlısın finliyi savunmayın 2008de massa 2012de alonso ne olduğunu gösterdi zaten

            1. Önce yılları öğren. İnternetten bakmaktan bile acizsin be birader. Rosberg senin gibi taraftarı olduğunu görse emekli olurdu.

              Mevzudan anlamadığın açık. Atak için bir tek nokta var o da ilk viraj. Kalan kısımlarda hızlı olman fayda sağlamıyor. Son virajda rakibin 0.2 sn hızlıysa düzlükte ne yapsan boş. Yeni olabilirsin, eyvallah. Ama iddialı şekilde sağa sola saldırmadan önce tecrübelilerin yorumlarından okuyarak bir şeyler öğren. Kendini pikaçu zannedip camdan atlayan çocuktan bir farkın olsun. Ne bileyim kendini picigeto filan zannet bari.

    2. Redbull daha iyiydi 3.sektörde ve İspanya da atak çok zor arkadaşım..

  81. Ergen mergen ama helal olsun yarışçı kumaşı iyi adamin

  82. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    Yarış için söyleyeceğim tek şey Raikkonen yarışı verdi artık kimse Rai şöyle böyle demesin umarım gelecek yıl takımda olmaz…

    1. Raikkonen F1 Team avatarı
      Raikkonen F1 Team

      Nasıl yarış izledin bilmiyorum.. Vettel Redbull ile farkı 1 saniye altına indiremedi Kimi zorladı durdu ama bu pist downforce pisti olduğu için geçemedi.. Biraz mantık…

      1. Kadem Yasin Semiz avatarı
        Kadem Yasin Semiz

        biraz mantık mı ? 15-20 tur boyunca farkın 1 saniye çıkmadığı bir ortamda atak yapamamak bence sen nasıl yarışı izledin önce onu söyle.

        1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
          Kimi_Raikko_Forza

          Son sektörde RBR nin Ferrari den ne kadar hızlı olduğunu biliyor musun? Bilmiyorsun. RBR nin downforce olarak Ferrariden iyi olması yetmezmiş gibi öndeki aracı takip ettiğinde downforce kaybettiğini biliyor musun? Bilmiyorsun. Hemen hemen aynı güçte ve aynı lastiklere sahip araçlar arasında yarış boyunca kaç geçiş oldu biliyor musun? Bilmiyorsun.

          Bak gördün mü hiçbir şey bilmiyorsun. Yazık mı desem ne desem bilemedim. Bilmemek bulaşıcı galiba.

          1. Kadem Yasin Semiz avatarı
            Kadem Yasin Semiz

            teknik detaylar yarış öncesi olur yarışta teknik konuşulmaz yarışçı çıkar işini yapar. burada kimse ile tartışmadım yine böyle bir şey yapmayacağım. bu yüzden bilmiyorsun şusun busun desende olumsuz bir cevap alamayacaksın benden. yarışı normalde 3-4 bitirecek kişiler bir anda kendilerini 1-2 de gördüler ve o an dedim kimi bunu 2-3 tur sonra dağıtır sonra turlar ilerledi ilerde fark açılmadı bile tamam mekanik tutuş kötü Ferrari’nin ya da viraj çıkışı araç yavaşta kalabilir ama fark sürekli 0,5-6-7 gibiydi ilk düzlükte 0.3 lere bile indi bir tane geç fren yapıp geçiş bile yapamadı oysa geçen yıl Bottas’a 100 metre geriden fren yapıp geçende aynı Kimi o yüzden fazla konuşup birbirimizi kırmayalım. dediğimi tekrar diyorum umarım gelecek yıl takımda olmaz iyi günler.

            1. Bottas’a yaptığı ataktan sonra adamı nasıl suçladığınızı da hatırlatırım. Atak yapsa suç yapmasa suç. Cahil olmak ne kadar güzel hep haklısın. Adam resmen yarış başlar teknik biter dedi, orada ben de bittim.

            2. #passion of Red avatarı
              #passion of Red

              Viraj çıkışlarını kusursuz şekilde geçen 2016 Redbull’la, tamamen Mercedes motoruna bel bağlamış 2015 Williams’a aynı örnekte yer verdiğini görünce, daha büyük harflerle BİLMİYORSUN dedim ben de. Daha da birşey söylemeye gerek yok sana.

        2. Kimi en azından 1 sn altına düşürdü, Vettel yarışın başlarında onu bile yapamadı.

    2. Ne yapabilirdiki diye sormak istedim. Son sektör RBR in virajlara nasıl asıldığını görmedin mi? Hem ispanya nın son virajı öyle bir şekildeki geçmek gerçekten zor.

    3. Çocuk yetenekli son sektörde redbull çok hızlı ve gene RAikkonen suçlu… V6 döneminin belki de en heyecanlı yarışıydı Mclaren -Ferrari çekişmesi gibiydi tebrikler velete .

    4. Kimi pilotlar sıralamsında 2.sırada ve hırslı bi şekilde yarışıyo, pist ve araç koşulları bugün büyük etkendi..

  83. Mercedessiz yarış
    Podyuma çıkan en genç pilot
    Yarış kazanan en genç pilot
    Müthiş heyecanlı, tarihe geçen bir yarış

    Vee Max Verstappen !!!!

    1. Ricciardo ve Vettel’den birinin 1 ve 2 olacağı bir yarışta sağ olsun takımları onları rezil etti. Ricciardo’nun 4-5 tur önce pite girmesi lazımdı, Vettel’in ise pistte 3-4 tur daha fazla kalması lazımdı. Ancak ne diye böyle hatalar yaparlar anlamak mümkün değil. Raikkonnen iyi bir efsane ancak aracın hakkını veremiyor , Alonso şu an bu araçta olsa farkı basıp gitmişti Max’e, çünkü arada hatırı sayılır bir güç farkı var. TAbi bu Max’in yarışını kötülemek değil, adam zaten belli ediyordu kendini Toro Rosso’da. 20-25 gider denilen Medium lastiklerin 30 turu devirmesi kritik oldu. Bir de demeden geçemeyeceğim, Ricciardo’nun müthiş atağından sonra Vettel yine ağladı… Kimse buna atak yapmayacak sanırım, Alonso’nun her yarış fark attığı Kimi’yi yakalayamadı yarışta… Takımı strateji hatası yapmış olabilir ama büyük pilotsan basıp yakalayacaksın ve kupayı kendin alacaksın. Ben McLaren’ciyim ancak son yıllarda kaliteli pilot olarak Alonso ve Hamilton dışında Verstappen ve Ricciardo’yu görüyorum. Bu gençler yüzünden Red Bull’u destekler olduk.

      1. O yüzden Vettel’de Max’e fark atıp gitti değil mi? ilk turlarda arka kanadı ezberleyen kimdi?

      2. #passion of Red avatarı
        #passion of Red

        Ya böyle bilinçsizce bir yorum olamaz. Orta sert lastiklerle aynı performansta araçların birbirini geçmesi zordur!

        Son sektörde nerdeyse bu kadar kötü olan aracımızla tek geçiş noktası olan start düzlüğünden önce, virajlarda uzayıp giden redbull aracını geçmek ne kadar kolay olabilirdi? olmadı.

        Ama pardon sizin mükemmel pilotunuz hep geçer hep. Petrovu geçebil mişmiydi hatırlar mısın biraz?

        1. Petrov diyor adam hala. 18yaşındaki bebenin arkasında kalmış sen hala petrov diyorsun.ayrıca o zaman ferrari’nin taktik hatasını fernando çekti. Bugünse stratejik hata filan yoktu.30tur neredeyse 18yaşındaki bebeyi geçemeyen bir Raikkonen vardı.Bu yarış Rai nin bu sezon sonu biletinin kesildiği yarıştır.ki öyle de olmalı.Sen’e gelince. Ric şansız olmasaydı seb’i dünyaya küstürecekti az kalsın yine. yazık Ferrari’nin şu durumuna üzülmemek elde değil.Yeter artık. Şu arrivabene’de defolup gitsin. İşi gücü sallamak. İcraat kocaman bir sıfır.

          1. #passion of Red avatarı
            #passion of Red

            sen Ferrari’yi düşünmeyi bırak, pilotunla ilgilen. Bak gridin en yaşlısı bırakmalı dediğin pilot genel klasmanda ikinci. Bu kadarı yeterli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir