Britanya GP'deki Teknik Yenilikler

yazar:

kategori:

McLaren MP4-25 – Revize Edilmiş Ön Kanat

Silverstone’de egzoz destekli difüzörü kullanmama kararı alsa da McLaren, yeni ön kanadından vazgeçmedi. Kanatta iki ana farklılık var. Kanadın ortasındaki dikey ayıraç yeni (üstteki ok). Burası, ön kanadın iç kenarı ile neredeyse aynı hizada ve hava akışının, lastiklerin içine yönlendirilmesini geliştirme amacıyla tasarlandı. İkinci değişiklik ise, alttaki ayıracın (alttaki ok) altında, daha da kavis verilmiş bölüm. Bu şekilde ayırac, ana profilin verimliliğini geliştirmek için etek görevi yapıyor.

Red Bull RB6 – Güncellenmiş Difüzör

Silverstone’de Red Bull, Valensiya’da ilk kez kullandıkları difüzörün revize edilmiş halini kullandı. Öncekine göre biraz farklılık görülüyor. Bu sefer Red Bull, McLaren’e benzer şekilde dış kenara (1) sivri bir uç yerleştirmiş ve orta dikme plakanın, difüzörün üst kenarı ile birleşiminde oval bir şekil (2) kullanmış.

Williams FW32 -Altçaktan Üflemeli Dizüför

Williams’ın alçaktan üflemeli egzozunu (kırmızı ok), daha önce sadece Nico Hulkenberg denemişti. Ama Cuma sabahı Silverstone’de takım arkadaşı Rubens Barrichello da bu yeniliği denedi. Ferrari’nin sistemine çok benziyor, dolayısıyla Red Bull ve McLaren’inkine göre daha sade. FW32’de Britanya GP için ayrıca yeni karoser ve motor kapağı da vardı.

 

Ferrari F10 – Revize Edilmiş Ön Kanat

Bu sezon ilk kez Ferrari, yere basma kuvvetini arttırmak amacıyla ön kanadında ikili flap çözümünü denedi. Tek flap bulunan önceki hali, üst çizimde görülüyor. Yeni hali ise alttaki resim. Özellikle dikkat çeken yanı ise progillerin daha karmaşık şekilleri, ki kanadın orta bölümünde yükseklik kazanıyor (alttaki resim kırmızı oklar)


Yorumlar

  1. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Can bundy F1 racing dergisi bu ay sayısında koskoca başlıkla Hamilton ve Alonso posteri diyor.iki süper poster diyor.Baktım ki koskoca bir yalan.Ha bir de lewisin alaycılığından bahsetmiş.gp2 2006 da Piquet strafor bariyere girdi.bunu yarıştan sonra izlemek çok eğlenceliydi.Gerçi daha sonra bana bişey söylemedi muhtemelen ağzı hala strofor dolu olduğu içindir.F1 racing sayı 113 .Bir extra daha yazayım.Lewis F1 aracını 2004 den beri kullanıyormuş.Bu da dergide yazıyor.

  2. .: Okan-06 :.

    Teşekkür ederim. Saygılar

  3. @can (spa 2000) yorumun süper olmuş 🙂
    Enzo Ferrari bugünün araçlarını görse böyle bi cümle kurar mıydı acaba..

  4. ————————
    Aerodinami doğru dürüst motor üretemeyen kişiler içindir.
    Enzo Ferrari
    ————————

    Tabii bu cümlenin kurulduğu yıllar tek kelime F1'in bir motor sporu olduğu yıllar.
    Şimdi ise fantastik bilim kurgu.

  5. Yusuf  Hitay avatarı

    redbull'un da esinlendiği bir şeyler varmış demekki 🙂

    almanyada şu egzost olayını iyi adapte edersek ciddi oranda ilerleme kaydedeceğimizi düşünüyorum. Ancak orda da iyi sonuç alamazsak sonuç hüsran olabilir.

  6. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    mclaren toyotanınkini örnek almış yanlış hatırlamıyorsam

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir