Raikkonen: Her Şeyi Denedim

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen Max Verstappen’i geçmek için her şeyi denediğini ancak bir noktada bırakmak zorunda kaldığını söyledi.

“Max için mutluyum, kendim için hayal kırıklığı yaşıyorum, ancak bu bir yarış.”

“Hızlıydık, ancak son virajlarda yakın takip edemiyordum ve yere basma kaybediyordum.”

“Her şeyi denedim, ancak yeterli olmadı.”

“Dünden sonra ikinci ve üçüncü olmakla mutlu olmalıyız, ancak bu kadar yaklaşmamız daha fazla üzüyor, ancak bu yarışların bir parçası.”

36 yaşındaki Raikkonen ve 18 yaşındaki Verstappen spordaki en yaşlı ve en genç isimler olarak podyuma çıktılar.

“O iyi bir pilot ve şu an iyi bir takımda.”

“En genç ve en yaşlı buradayız, ancak onun babasına karşı yarışmıştım, asıl korkutucu olan da bu.”


Yorumlar

“Raikkonen: Her Şeyi Denedim” için 26 yanıt

  1. Güzel mücadele ettiler izlemesi çok zevkliydi ama redbull son sektörde çok daha iyiydi hep kurtardı bu yüzden,kimi bugün iyi yarıştı daha fazlası olamazdı,max alonso gibi sürdü resmen 🙂

  2. Lotus-Renault Fan avatarı
    Lotus-Renault Fan

    Üzülme Kimi yak bi cugara

  3. Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa avatarı
    Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa

    Murnout helal olsun bir.günde 10 haber çevirmeler falan. Bilemedim yani, Başımıza apartman yöneticisi mi olucan! 😀 ? ? ?

  4. Bu forumda raikkonen’e bir çok kere kızmışımdır. Hatta çoğu zaman olması gereken yerde Rai orada olamıyor gibi ağırda bir ifade kullanmıştım, aslında bu sitemim raiden beklentimin çok olması yüzündendi, belki Rai taraftarı arkadaşlar hatırlar. Ama bugün benim sözlerimi resmen ezdi geçti şampiyon ve üstündeki ölü toprağını attı. Helal olsun Rai’ye çok güzel mücadele etti ve gerçekten aracın suyunu sıktı bunu virajlardaki mücadelesinden görebildim. Ferrarinin son virajlarda bir milisaniye daha fazlası olsa onuda çıkarırdı. Tekrar tebrik ediyorum.

  5. Sorun senin değil arabanın performansında…

  6. Kimi ve verstappenin kapismasi bana lewis-vettel 2011 ispanyayi hatirlatti ordada lewis yaklasik ayni tur sayisi vettelin arkasinda debelendi takim yok kirmizi dugmeye bas yok kirmizi kolu cevir vs demisti ancak nafile bugun ki ayni olay gerceklesmisti rbr araci son viraja geldigin de biranda ucup gidiyor ve start finishte otomatik olarak geriden girmis oluyorsunuz. Bugun kimi drs etkisiyle duzlugun ortasinda adeta ucuyordu amcak en iyi ihtimal duzlugun sonunda yetisiyordu. Kiminin kazanmasini cok istiyordum, yinede Ferrari fanlari icin iyi bir yaris gunuydu tebrikler…

  7. Schumacherrari avatarı
    Schumacherrari

    bugün beni sevindiren tek şey rainin yarışı vettelin önünde bitirmesi.onun dışında rai bugün aracı kontrol etmekte epey zorlandı ya da downforce düşüklügünden bi sağ bi sol 😀

  8. Harika demeç yine :))

  9. İyi sürdü ama yapacak bişey yok. Mercedesler yarış dışı kalmasa podyum da göremezdik.

  10. Batuhan #ForzaFerrari avatarı
    Batuhan #ForzaFerrari

    Uzun zamandan sonra ilk defa temiz bir 2.lik aldı ama ben daha iyisini bekliyordum 🙁

  11. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Vallahi bugün tam bir şampiyon gibi sürdün.O araçla yanlaya yanlaya neler yaptın helal.

    1. #passion of Red avatarı
      #passion of Red

      Dimi, bakmayın pilotlarımız aracımızın şu hızlı viraj korkusuna rağmen iyi yanlıyorlar 😀 😀 her virajda koptu kopacak, benim ödüm koptu.

      1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

        İkiside büyük pilotlar.O aracı böyle limitlerde kullanmak kolay değil.Her bir turu sorun çünkü.Hangi hızlı virajı dönmeye çalışsalar araçta kesin bir kontra veya yalpalanma oluyor.Üzülüyorum gerçekten hak etmedikleri araçla yarıştıkları için.

  12. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    Bugün start hariç çok iyidi Rai. Kötü startı hemen ilk virajla beraber toparladı zaten fakat startta iyi kalkıp en kötü 1 red bullu geçse belki bugün kazanacaktık.

    1. Şampiyonun tek kusurlu tarafı startları,sadece yerini bile koruması birinciliği getirebilirdi.Yarış temposu hala çok güçlü son bölüme lastik saklar diyodum ama biran önce geçmek istemesi lastikleri bitirdi.

  13. Hahhahaha 😀 😀

    “En genç ve en yaşlı buradayız, ancak onun babasına karşı yarışmıştım, asıl korkutucu olan da bu.”

    1. @murnout Şu küçük yazım hatasını kopyalayıp yorumu yaptıktan sonra fark etmiştim. Haberdeki hadi neyse de benim yorumumu bile düzelttin ya ne diyim sana 😀 Ufak bir şeyi bile atlamıyorsunuz ??

  14. Forza Bjk - Ferrari avatarı
    Forza Bjk – Ferrari

    Gerçekten çok iyiydin şampiyon . Aero arkı ortada . Yapabilecegin birşey yoktu . Umarım fabrikada yeni güncellemeler hazırlanıyordur . Yoksa bu virajlarda işimiz zor

  15. Rai DRS noktasına girdiğinde start-finish düzlüğünde 0.2-0.3 saniye kadar yaklaşıyor ama son sektörde ve diğer virajlarda Verstappen 0.8 saniye kadar uzaklaşmayı beceriyor. Haliyle elinden geleni yaptı ama yakalaması mümkün değildi. Red Bull’da acayip df vardı.

    1. bilmiyorum dikkatinizi çektimi Red Bull’ların arka kanatları biraz aralık var uzak çekimde bile görülebiliyor, Fazla dikkat çekmesin diye renk oyunu yapmışlar. kendi düşüncem aramlar sürekli %10~15 DRS’li gidiyorlar.

      1. Öyle bir şey olması mümkün değil hocam. Adamların tasarımcı ekibi ve mühendisleri çok iyi bir şasi hazırlamışlar. Virajları dar ya da geniş bir şekilde çok rahat dönüyor. Ferrari zaten sadece o uzun düzlükte yakalayabildi. Motor farkından dolayı.

  16. Verstappen’in savunma yapmasına gerek bile olmadı hiç, son virajda uçup gidiyordu. Hiç aynaya bakmadan sürse yine kazanırdı bu yarışı. Raikkonen’in tek seçeneği bir kamikaze dalışıydı, bence yersiz olurdu.

    Bana kalırsa esas hata Verstappen’den 1 tur sonra pite gelmekle yapıldı. Biraz daha gidip lastik avantajı üretilebilirdi. Ya da pitten sonraki ilk turdan itibaren atak için zorlayacağına son bölüme kadar güvenli bir mesafeden lastikleri korumayı seçse son bölümde de atak deneyebilirdi. Tabi buradan konuşmak kolay. Açıkçası 30 küsür tur aynı lastiklerle atak kovalamak bence baya iyi bir işti.

  17. Artık gençlere devretmenin zamanı geldi

  18. bugün rai’nin kazanmasını çok istedim açıkçası. sezonda 43 puan ile mercedeslerden sonra geliyordu. ayrıca bu sene güzel başladı performans oalrak. bir galibiyet yakışacaktı bence.

    yapabileceğinin en iyisini yaptı bana göre. önündeki ves ile hemen hemen aynı süre kullanılmış lastikle gitti. daha fazlasını yapabilmek için ricci’nin yaptığı gibi bir dalış lazımdı ki, bu sefer de bu dalış için ağzına geleni söyleyen vettel mi haklı olacaktı, yoksa dalışı yapan rai mi haklı olacaktı, takım ve taraftarlar hangisini savunacaktı, bilemiyorum 🙂

    serhan acar yarışta, yavaş virajlarda en hızlı aracın red bull olduğunu söyledi. şu halde, yavaş virajalrla dolu son sektörde bir rb aracını start finiş düzlüğüne gelirken egzozunda çıkmak çok güç. rai sayamayacağımız kadar denedi arkasında çıkmayı, ama bu virajlar araçlar arasındaki farkı açıkça ortaya koydu. güzel sürüş, güzel lastik kullanımı. tebrikler rai’ye.

    1. #passion of Red avatarı
      #passion of Red

      +1 özetleyen yazı budur.

      Son cümleye de haykırdım. Bu adam bu yüzden bu kadar seviliyor 😀 😀

  19. Oo son cümle enterasan 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir