“Marchionne Zafer İstedikçe Ferrari Daha Çok Hata Yapıyor”

yazar:

kategori:

Niki Lauda Ferrari başkanı Sergio Marchionne’nin Maranello takımının üzerinde baskı kurmasının ters teptiğini düşünüyor.

“Gerçek olan şey Ferrari’nin çok geride olması, bu da şaşırtıcı.”

“Ferrari’nin sorunu baskı altında olmaları, Marchionne zafer istedikçe İtalyanlar daha fazla hata yapıyor.”

Ferrari’nin lider pilotu Sebastian Vettel Kimi Raikkonen’den geride kalmasına rağmen baskının takımı etkilemediğinde ısrarcı.

“O bizimle konuşuyor, gazetelerdeki yazılanlardan ibaret bir şey yok. Bu yüzden bizi çalışma yönünden etkilemiyor.”

“O bizim başkanımız, ancak Ferrari’nin başarmasını isteyen büyük bir taraftar. Hepimizin hedefi aynı ve uyarıya ihtiyacımız yok.”

“Bana her zaman baskı soruluyor, Red Bull’dayken Dr. Marko’nun istekleri çok daha fazlaydı!”

“Kendime uyguladığım baskı dışarıdan olanların hepsinden fazla. Kimse bana kazanmamı söylemek zorunda değil.”

Takım patronu Maurizio Arrivabene de Marchionne’nin kazanma isteğinde haklı olduğunu düşünüyor.

“Bir başkan gelip Rusya’da veya Barselona’da ikinci olmamız gerektiğini söyleseydi endişe ederdim. Enzo Ferrari’nin böyle şeyleri söylediğini de düşünmüyorum.”

Alain Prost da Scuderia’da sürmenin baskısını bilen sürücülerden: “Asla çok stabil bir ortam olmaz. Bunu bugün görebiliyorsunuz, neler olduğu ile ilgili bir çok söylenti çıkıyor.”


Yorumlar

““Marchionne Zafer İstedikçe Ferrari Daha Çok Hata Yapıyor”” için 15 yanıt

  1. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Adam haklı. Bu işler 2 günde olmaz. Bekleyeceksin. Zaten kaç yıl oldu şampiyon olamayalı. Pat diye sana mı yedirecekler. Sporu yönetenlerle de ters düşmeyeceksin

  2. İki gündür Vettel özelinde Ferrari cephesinde olanlara akıl erdiremiyorum.
    1 – 3.antremanlarda Vettel müthiş bir tur atıp (1.23.225) acaba ilk çizgi olabilir mi diye düşünmemize yol açmışken sıralamalarda bir türlü istenilen turu atamadı. Aracı zorlayarak (1.23.334) yapabildi ve ancak 6.olabildi. Tüm araçlar ortalama 1 saniye gelişirken sadece Vettel turundan yavaş tur attı. Raikkonen FP3’te 1.24.1’ken Sıralamada 1.23.1 oldu mesela. O iki saat içinde ne oldu biri açıklasın lütfen.
    Bunun şokunu tam atlatamadan yarış tam bir trajikomediydi. İyi bir start sonrası RedBullardan birini geçtikten sonra virajlarda tutunamadı Seb. Önce Ves’e sonra Sainza geçildi. Sonra Mercedes’ler yarış dışı kaldı zaten.
    Sc içeri girip bi kaç tur sonra Sainz’ı da geçince Vettel temposunu buldu. Bariz şekilde Red Bulllardan hızlıydı. Sonra Red Bull temposu düşünce pilotlarını pite aldı. Fakat Vettel’in temposu düşmedi. Rakipleri 12.turda pite girmesine rağmen onların yeni set lastiklerine bile cevap verecek kadar hızlıydı. 4 tur daha kaldı pistte. 2 pit stop la yarış kazanmak için ciddi bir avantaj kazanmıştı. Ama o da ne? Sıfır set taktığı mediumlarla gayet iyi tempoda giderken daha 13.turunda pite çağrıldı. Bu sefer soft takıldı. Softlarda Ferrari çok daha hızlıydı Red Bull’dan ama tamamen saçma sapan bir karardı.. Ric ile olan 5 saniye fark bir kaç turda kapandı. Tam atak gelir mi derken inanılmaz bir kararla pite alındı tekrar Vettel. Bu hamle galibiyet şansını sıfırlamıştı.
    Sonrasını biliyorsunuz zaten. 28 tur lastik koruyarak geçti. Zorlayan Ric lastik patlattı vs.
    Komplo teorilerine çok tamah etmem, temiz yarışlar izlediğimizi varsayarım. Ama bu nedir Allah aşkına?? Strateji hatası falan değil bu. Bu daha başka bir şey.?

    1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

      7.yıla girdik hala strateji muhabbetini konuşuyoruz gerçekten yazık şu takıma
      Getirmişler JOCK CLEAR diye bir adam aklı keli gibi yuvarlak.
      Araçta Mercedes gibi gibi bir sorun yaşamışlar geçen singapurda yaşadıkları sorun.Setup ilemi alakalı ne lastikleri istenilen seviyede çalıştıramamışlar.Ama bugün ne yapıp ne edip birazda olsa geliştirmişler aracı.Normal şartlarda RedBul bugün Ferrariyi bu kadar zorlayamazdı.

      1. Avustralya’daki sıvamayı strateji hatası olarak kabul edebiliriz. Ama bugünkü çok başkaydı. Dedim ya Formula 1’de komplo teorisi üretmeyi sevmem, üretene de tamah etmem ama ilk defa bugün şunu düşündüm.:
        Azalan ilgiye düşen ratinge, sürpriz bir şekilde 10 gün önce kendini Red Bull koltuğunda bulmuş 18’lik Max’a ilk yarışı kazandırılarak çare bulunmaya çalışıldı.
        Senaryo süper.
        Mercedesler tokuşsun yarış dışı kalsınlar.
        Yarışı kazanabilecek iki pilot strateji hatası kılıfıyla bertaraf edilsin.
        Normalde 5 ya da 6.olması gereken Verstappen yarış kazansın.
        Kusursuz senaryo…

      2. Evet aslında Mercedesin 2015 Singapur performansı kadar garip bir durumdu iki gündür Vettel’in performansı. Ancak o yarışta Mercedes düzenli olarak yavaştı Vettel’den. Burada ise inişli çıkışlı bir performans gördük. Bu yüzden lastik sorunu ile açıklanabilir bulmuyorum ben bu hafta sonunu.

  3. vettel, raikkönen’in gerisinde değil ki.

    1. aptal stratejiniz sayesinde geride kaldı hala kazancağı yarıışı buyur siz alın dedi ferrari

    2. MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12] avatarı
      MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12]

      Ben de anlamadım bunu gerçekten.5 yarışın 2’sini kendinden kaynaklı olmayan sebeplerle tamamlayamadı , ve Avustralya’da rezil bir strateji ile de alması gerekenden eksik puan aldı ona rağmen puan tablosunu göstererek Raikkonen yeniyor falan diyorlar.Bugün de Vettel hızlıydı , fazladan pit stop yapma stratejisine girmeden evvel ciddi ciddi fark falan açmıştı Raikkonen’e sonra 3.pitten sonra her şey değişti ve geride kaldı ona rağmen 4 saniye gerisinde bitirmiş Raikkonen’in.

      Yani beni pek ilgilendirmiyor ben kendi takımımın zaferiyle ilgileniyorum ama bu sitede Vettel’i haksız gerekçelerle karalamak isteyen büyük bir kitle olduğunu görüyorum.Ve bu rahatsız edici boyutta. Vettel’in Verstappen’i tebrik etmesine ”hiç samimi değil” demişler , tebrik etmese ”Vettel kendi elinde bulunan tarihteki en genç yarış kazanan pilot olma unvanını aldığı için kıskandı tebrik etmedi.Kıskanç esteban” tarzı şeyler yazarlardı adım gibi biliyorum 🙂

      Fanatizmi hiç sevmem. İnsanlar birilerine düşman olup her fırsatta onu karalamaya ne kadar meraklı inanılmaz bir zihin yapısı bu.

      1. Bugün vettel hızlımıydı allahtan kork farkı 1.3 saniyenin daha aşağısına çekemedi hal böyle olunca Raikkonene baktım acaba napacak diye hep de 1.3 saniyenin altına inip inemeyeceğini merak ettim ve durumu biliyorsun gerçi ondan da şüpheliyim. + aç bak bakalım 2015 ispanyaya hamilton 1 saniye civarında vettelin arkasında daha fazla yaklaşamıyorum + daha fazla yakından takip etmek imkansız şeklinde 2 tane telsiz mesajı var merak ediyorsan açar tekrar bakarım kaçıncı turlarda olduğunu da yazarım buraya boş konuşma. Altındaki Mercedese rağmen vetteli geçememişti pist üstünde kaç tur boyunca.
        Bu stratejiye rağmen az biraz şasimiz düzgün olsaydı 1-2 yapacaktım mersoların yokluğunda.
        Son olarak kalan yarışları bir düşün kanada spa italya brezilya abu dhabi bu yıl ÇOK DA ÖNEMLİ OLMAYAN bir şekilde raikkonen vettelden fazla puan toplayacak

      2. Son bir dipnot olarak sürekli düşük downforce ile zorlayan ve 0.5-6-7 sn arasında takibi el ense devam ettiren bir pilotun da önü açık pilota karşı ne kadar lastik yıprattığını sen gibi değerli kadim taraftarlar iyi bilir. Ben hiçbir zaman ERENDOST tarzında ferrari sonuncu bile olsa 20 pilot daha geçsek yarışı kazanacaktık siz hayırdır tarzında konuşanlardan olmadım 0.1 cilerden ziracılardan olmadım yeri geldi takımı pit duvarını ekibi yerden yere vurdum. Ama böyle hallerde bu tarz yorumlar kaldırılacak gibi değil

        1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
          [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

          @Erendost Yanlış hatırlamıyorsam bu arkadaşa bir şey yazmıştım ve snde bana terbiyesizlikmi haksızlıkmı yaptığımı söylemiştin ama tam olarak hatırlamıyorum.
          Buyur 🙂

          1. Kim kime ben mi haksızlık ediyosun demiştim ?

          2. Ben erendosta hep söyledim ki. Yine antiraikkonen havası oluşturdun yine alonso taraftarları ile bizi germe konusunda başı çekiyorsun yine ferrariye söylemlerin yüzünden laf söyleniyor tartışma çıkıyor bu konuda 1 numarasın dedim çoğu fırsatta

          3. 14sulonso içindi sanırım, oluyor böyle şeyler ne yazık ki 🙂

      3. Bir de ciddi fark açmış diyor. Ciddi fark FALAN açmış yokyahu tur bindirip geçmiş olmasın fark grafiği bir noktada sürekli azalarak devam ediyordu 4,8 den 3 ün altına kadar gelmişti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir