Vettel Verstappen’i Övdü

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel Red Bull ile İspanya’da ilk yarışına çıktıktan sonra ilk galibiyetini elde eden Max Verstappen’i övdü.

Verstappen 18 yıl 228 gün ile en genç yarış galibi rekorunu Vettel’den almayı başardı. Vettel’in rekoru 21 yıl 73 gün idi.

“Max’e tebrikler, bugün onun günü.”

“Biz de zafere daha yakın olmak isterdik ancak bu takım için harika bir çaba oldu, çok harika bir gün olmasa da en iyisini yapmaya çalıştık.”

“Bugün Max’in günü ve sporcu olarak buna saygı duymalıyız.”

Vettel Ricciardo son bölümde çarpışmaya yaklaşmışlardı ve Vettel telsizden şikayetlerde bulunmuştu.

“O an şikayet ettiğimi biliyorum, o an onun hareketine göre hareket etmeseydim bir kaza olacaktı.”

“Ancak bu bir yarış, denediğini görebiliyordum. Bir çok kez yarıştık ve her zaman iyi eğlendik. Son iki turda lastiği patlayınca tansiyon düştü.”

“Yarışı kazanmak için büyük ümidim vardı. Her şeyi denedik, ancak ben kötü olan stratejideydim, bu artık bir şey ifade etmiyor.”


Yorumlar

“Vettel Verstappen’i Övdü” için 8 yanıt

  1. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    Zorlu atak var, öyle her gördüğüm deliğe gireceğim diye gazdan ayak çekmeden dalış yapmak var. Vettel Alonso ile 2 sene ard arda lastik lastiğe savaştı gayette olumlu davrandı, yeni yetmeler ise sürekli bir şey ispat edeceğim derdinde milletin yarışını sabote ediyor. Vettel 4 kere şampiyon olmuş birisi, kıyaslarken bunu göz önünde bulundurun. Max çok erken geldi Red Bull’a yetenekli olduğu belliydi zaten, umarım Red Bull ile seri şampiyonluklar alır. Red Bull çıktıktan sonra desteklediğim tek takım, Ferrari sempatim geçmişten kalan sadece. Pilot ise Vettel şu an, onu geçebilir Max.

  2. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    Vettel 4 kez şampiyon bir pilot bunu inkar etmiyorum fakat pist üstü mücadelelerde Vettele karşı atak veya savunma yapmak büyük sıkıntı. 2012 veya 2013 macaristanda finişe 2-3 tur kala Raiye atak yapmıştı ve Rai nin kendini dışarı ittiğini söyleyip çarli çarli diye ağlamıştı telsizden. Gerçekten Vettelinki ağlamaktan başka birşey değil 4 kez şampiyon bir pilota yakışmıyor. Daha 2 yarış önce kendi takım arkadaşının yarışını mahvettiğinde adam ağzını bile açmadı. El insaf et be adam kendini kontrol etmeyi bil biraz 4 kez şampiyonsun diye millete hakaret etme hakkın yok.

    1. çin’de ki kazada vettel’in suçu var diyorsan motor sporlarından 1 gram anlamadığın ortaya çıkıyor.

      1. raikkonen vehbi avatarı
        raikkonen vehbi

        Çindeki kazada suçlu Vettel demedim sonucu söyledim. Raiye çarpan kişi kyvat değil Vetteldi bunu görmediysen yarışı tekrar izle.

      2. Ben suçlu Vettel diyorum ve senden çok anlamama da gerek yok. Hiçbir otorite Kvyat’ı ya da Raikkonen’i suçlu bulmadı, Arrivabene bile Vettel’i savunamadı. Sen tanımadığımız hangi otorite olarak bu adamlardan çok anlıyorsun?

        1. Hangi otoriterlermiş bir yaz görelim bakalım ?

          1. 0:45’e kadar izle. Tercüme lazımsa söylersin.
            https://youtu.be/qWXJWBFrTcg?t=30s

  3. Verstapen’e tebrikler..

    Vettel’e atak yapacak pilot dikkatli olması gerekecek galiba, Vettel her zorlu atakta ağlamaya başlarsa ona atak yapacak pilotun yanında mendil taşıması lazım, atak yaparken Vettel’in yanına geldiğinde uzatıverir gözyaşlarını silsin diye…
    Adı üzerinde yarış atak yapılmayacaksa ne anlamı var bu organizasyonların yapılmasına..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir