Verstappen Red Bull’u Şok Etmiş

yazar:

kategori:

Christian Horner Red Bull’un Max Verstappen’in zafere olan sürüşü karşısında şok geçirdiklerini söyledi.

“O şu an en genç GP zaferi kazanan isim, bu inanılmaz bir başarı, hala şok içindeyiz.”

“Bu Verstappen için rüya bir başlangıç.”

“Mercedes’in burada olmaması fırsatını değerlendirdik ve Ferrari’yi arkamızda tutmaya çalıştık, temiz havada belki bizden daha hızlılardı.”

“Ancak taktiklerimizle ve Max’in sürüşüyle bunu yapabildik. Tüm hafta sonu boyunca tek bir hata yapmadı, sadece bugün değil.”

“Bu kadar genç bir yaşta böylesi bir baskıyı kaldırması inanılmazdı.”

Verstappen’in babası Jos da olanlara inanamıyor.

“Onu son turlarda izlerken lastiklerinin ne kadar eski olduğunu biliyorsunuz ve başarıp başaramayacağını düşünüyorsunuz.”

“Strateji başlarda çalışmayacağı yönünde endişe uyandırdı, bence herkes bunu düşündü. Ancak sonunda çalıştı ve bundan dolayı mutluyum.”

“Çok gurur duyuyorum, birlikte çok şey başardık. Red Bull’a alınacağını duyduğumda çok mutlu olmuştum, orada çok daha fazla fırsatı olacağını biliyordum.”


Yorumlar

“Verstappen Red Bull’u Şok Etmiş” için 4 yanıt

  1. Onun lastikleri eskiydi de Raikkonen’in Vettel’in yeni miydi? Raikkonen’in lastikleri sadece 1 tur yeniydi ve neredeyse tüm stint boyunca takipteydi, atak kovalıyordu. Ferrari Red Bull’a son virajda hiç yakın kalamadı ki Verstappen üstünde bir baskı oluşsun. Daha önce demiştim, aynaları olmadan yarışsa yine aynı sonucu alır. Tek yapması gereken saçma sapan bir hata yapmamaktı o da onu başardı ama çok da inanılmaz bir şeyi başarmış gibi anlatmaya gerek yok. Taktiksel hatalar olmasaydı şu an yarışın galibi Vettel ya da Ricciardo’ydu. Biz 2008 Monza’da Toro Rosso ile yarış kazanmış bir Vettel bildiğimiz için şansın da yardımıyla gelen bu galibiyeti çok da abartmaya gerek yok. Nitekim Maldonado da 4 yıl önce hata yapmayarak yarışı kazanmıştı.

  2. Helal olsun bu çocuğa.

  3. temiz havada belki bizden daha hızlılardı.

    red bull, ferrari’den hızlı diyen arkadaşlar cevabını aldı herhalde. hemde Christian Horner’dan. kendisi de söyledi zaten strateji ile yendiklerini, hala neden ferrari’yi gömme çabasındasınız anlamıyorum.

    1. aeroformula avatarı

      Ferrari’nin yıllardır eleştirildiği nokta hızdan çok strateji oldu zaten. Eline geçen fırsatları değerlendirememekle ilgili bir eleştiri bu. Bide üstüne Mercedes’e karşı hız dezavantajı eklenince insanlar direk Ferrari’yi oyunun dışında görüyor çünkü Ferrari pit duvarı her an gereksiz bir hamleyle fırsatı tepebiliyor ve eğer Ferrari’ler diğer araçlardan 0.5-1 sn arasında hızlı değilse şampiyon olmaları mümkün değil gözüyle bakıyor insanlar. Bugün Redbull’un gösterdiği de şansın varken kazanmaya çalışacaksın 2 senedir yarış kazanmayan bir takım Redbull ama buna rağmen halen nasılda pusuda beklediklerini ve hazırlandıklarını gösterdiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir