Ricciardo: Vettel’in Telsiz Şikayeti Bilinen Bir şey

yazar:

kategori:

Daniel Ricciardo Sebastian Vettel’in İspanya GP’sinde telsizden yaptığı şikayetlerin bilinen tipik bir şey olduğunu söyledi.

Vettel telsizden Ricciardo’nun atağı konusunda: “Bu nedir, yarış ya da pin pon mu?” demişti.

Ricciardo ise eski takım arkadaşının tutumunu beğenmediğini söyledi.

“Görünüşe göre telsizden benim agresif olduğumu söyledi. Tipik davranış.”

“Griddeki sürücülerin %99’undan farklı olarak gerçek bir geçiş denemesinde bulunmuştum.”

“Bir çokları arkada öylece oturuyor ve hiçbir şikayet almıyorlar. Ben birkaç defa denedim ancak işe yaramadı. Ancak dördüncülükte öylece oturmuyordum.”

“Öndeki araçları yakaladığımızı biliyordum ve Seb ile birlikte podyum yolundaydık ve elbette deneyecektim.”

Vettel ise daha sonra daha sakin yanıtlar verdi.

“O an şikayet ettiğimi biliyorum, o an onun hareketine göre hareket etmeseydim bir kaza olacaktı.”

“Ancak bu bir yarış, denediğini görebiliyordum. Bir çok kez yarıştık ve her zaman iyi eğlendik.

 


Yorumlar

“Ricciardo: Vettel’in Telsiz Şikayeti Bilinen Bir şey” için 25 yanıt

  1. Bence atakta sıkıntı yoktu, 10 sene önce DRS filan yoktu ve ataklar böyle yapılıyordu. Vettel’in de her atak denemesinde ağlaması gerçekten komik. Prost kadar şampiyonluğu var ama sanki çaylak sezonundaki bir pilot gibi sızlanıyor. Kapı açıksa dalarlar kardeş, virajı temiz dönmek zorunda da değil atak yapan kişi. Araç pist sınırları içinde kalsın yeter.

    1. OffTheRecord avatarı

      kapı açıksa dalınır. ama virajı dönmeye başlamış birinin içine dalınmaz bu kadar geriden. buna sınırları zorlamakta denilmez, bu bildiğin kamikaze dalışı olur. vettel reaksiyon vermese yandan bindirecekti ricciardo. çok aşırı derecede iyimser atak denemesi. her seferinde böyle denerse macaristanda(2015) olduğu gibi kanatları biçe biçe gider yada bir gün toslarsın alimallah 🙂

      1. Bence Vettel virajı dönmeye başlamamıştı. İyimser bir atak olduğuna katılıyorum ama Vettel’in Bottas’tan bir farkı olduğuna da inanıyorum. Rusya’daki Bottas-Raikkonen kazasında Bottas aynaya baksa sıkıntı olmayacaktı, burada Vettel’in yerine Bottas olsa kaza kaçınılmaz olurdu. Fakat Vettel’in Bottas gibi sızlanmaktan ziyade cevabı pistte vermesi lazım ki pozisyonunu koruyarak da bunu yapabileceğini gösterdi. 😉

        1. OffTheRecord avatarı

          sabah yarışı indirmiştim, şimdi tekrar baktım. vettel frenlemeyi bitiriyor ve tam dönüşe başladığı zamanda dalıyor. bi pilotun o andan sonra aynaya bakması mümkün değil. bottas-rai kazasında da durum öyleydi(ona da baktım şimdi 🙂 böyle durumlarda arkadan gelen sorumlu oluyor. atağını tamamlayacak kadar yakın değilmiş ric 0.3 saniye fark varmış.

          bu sızlanma meselesi çok abartılıyor. vettel bu yarıştaki telsizde bence haklıydı. bide ferarinin sorunları vettelde bu sene fazla gerginlik yaratıyor. baskı yok dese de baskı olduğu açık, başkanlardan. vettel daha 28 yaşında. evet 4 şampiyonluğu var, fakat vettel sorunlu sezonlar geçirse de yukarıdan politik baskı hiç görmedi. torro rossoda zaten gerideydi rahattı. redbullda zaman zaman sorun yaşada bu sorunlar hep araçla alakalıydı politik değildi çünkü redbull ferrari gibi bir takım değil. daha rahatlardı olaya eğlenceli yaklaşıyorlardı. vettel bu tarz problemlerle de baş etmeyi öğreniyor. alonso rai bu konuda mesela çok öndeler vettele göre. bide ilk kez sorunsuz bi yarış geçirdi. vettel zamanında çok sert mücadelelere girdi ve sızlanmadı. alonsoyla hamiltonla. (monza 2011 2012 almanya 2013 ingiltere 2014 hemen şimdi ilk aklıma gelenler. gerçi ingilterede hem savaşıp hemde politik mücadele de verdiler her ikisi de telsizden ama nasıl keyif almıştık. sonunda kimin kazandığına bakmamıştık)dediğim gibi sağlam pilotla mücadele edince gerçek bi mücadelen keyif alıyorsun. serhan acarın deyimiyle;şampiyonların mücadelesi sert ve adil olur diye. o yüzden sızlanmıyorsun. ama yeni yetme pilotlar çoğu zaman saçma denemeler yapıyorlar. biçip geçiyorlar. vettelde bu sene azcık nasiplenince… 😀

  2. Çok iyimser bir atak yaptı ric. vettel dikkat etmese kaza kaçınılmazdı gerçekten . Ama böyle risklerde alınmak zorunda tabi daha dikkatli olacaksın. Vettel bu sene Sıkıntı yaşıyor ve açıkçası Kimi nin önde olması yada onunla başabaş mücadele etmeside moralini biraz bozuyor gibi(Bu normal ikiside çok iyi pilot) oysa geçen sene Kimi nasıl sıkıntılar yaşamıştı araçta ve dayanıklılık anlamında demekki az birşeyini Vettel yaşayınca moreli düşüyor . Tabi bunda Ferrari nin hala beklenen atılımı gerçekleştirememeside bir etkendir.

  3. “Griddeki sürücülerin %99’undan farklı olarak gerçek bir geçiş denemesinde bulunmuştum.”

    DRS ile atak yapmak ne zamandan beri gerçek geçiş sayılıyor. Yarışta DRS kullanılmasa onu bile yapamazdı kalkmış gerçek bir geçişti diyor.

  4. Ricciardo biraz palazlansın ağız ishaline yakalanıyor. Bir çok örneği var.
    Yaptığı atağın kamikaze dalışı olduğu virajı dönememesinden belli değil miydi? Vettel sola kırmasa kaza kaçınılmazdı. Objektiflikten uzak kişilere bunu anlatmak gereksiz artık. Ben de yoruldum 🙂
    Öte yandan Vettel yarış içerisinde çok gergin. Bu bariz. Sezon başından beri yaşadıklarını düşününce normal karşılanabilir ancak umarım bu sinir başına daha kritik işler açmaz. Yarış bittiğinde sakinleşiyor ama mutsuzluğu da gözlerinden okunuyor.

  5. Aptallığın daniskası bir hareketti, öyle geçiş hamlesi falan olmaz. Ricciardodan bir şey olmayacağını bir kez daha gördük

  6. SchumacherAlonso avatarı
    SchumacherAlonso

    Vettel telsizi bozuk diye şikayet ediyormuş telsizden?

  7. OffTheRecord avatarı

    vettel bugün çok iyi savundu. ricciardo geçememenin etkisiyle o telsiz konuşmasına takılmış olabilir. bide lastik patlatınca. zaten vettelde sakinken doğru açıklamayı yapmış. ama ricciardo bu atakları çok yapıyor ani dalışlar bunlar iyi fakat bir gün başına bela olur. geçen sene macaristanda birkaç kez biçmişti kanatları. bugün kü dalışı geç ve sertti. vettel reaksiyon vermese sıkıntı olabilirdi. çok geç daldı çünkü. vettel ona sinirlendi muhtemelen. ama iyi kapışmaydı. 🙂 bugün iyi yarış izledik. arada mercedesleri yarıştırmasalar da zevkli yarış izlesek 😀

    umarım buralar cıvık yorumlarla dolmaz 🙂

    1. OffTheRecord avatarı

      ayrıca böyle sert açıklamalar bir yerlere getirmez ricciardoyu. daha bir başarı elde etmeden diğer pilotlara da laf atmak doğru değil. bunlar şu anda sempatik olabilir ama kötü zamanlarda bu tarz açıklamalar ters tepebilir. hemen hatırlanır.

      1. Riccardo etkiye tepki olarak kendi açıklamasını yapmış ne var burda… Geçiş demesi yapmayacak, açıklama yapmayacaksa o zaman bu organizasyon yarış adı altında niye yapılıyor…

        Ayrıca büyük ihtimalle bir soru karşığında cevap vermiştir Vettel’in konuşmalarına…

        1. OffTheRecord avatarı

          dostum ben konuşmasın demedim ki. benim yorumum vettel ile olan kısmına değil, diğer pilotlara da arada sallamış oraya söyledim, hadi vettelle yarıştığı için mücadeleleri hakkında açıklama tabi ki yapacak. ben diğer pilotlara olan kısma söyledim bu açıklamalar antipatik olabilir dedim. griddeki her pilot zaman zaman sınırlarını zorlayamıyor. sadece ricciardo değil. yoksa isterse sabaha kadar konuşsun ona birşey demedik.

  8. Boşuna parmak oğlan demiyorlar. Gitsin Red Bull’a şikayet etsin bakalım ipleyecekler mi Kvyat olayındaki gibi 🙂

  9. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    E kendinde kabul ediyorsun yanlız harbiden Vettel hemen şikayet etme moduna geçiyor niyeyse geçilmeye pek alışmadığı için birileri bişeler deneyince hemen köpürüyor..Vettel dua etsin italya’da değildik yoksa ordaki düzlüklerde daha iyi çekişli rbr Vettel’e 2014’ü hatırlatacaktı

  10. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    %99 farklı evet kamikaze dalışı (kötü anlamda değil) Vettel yerini iyi korudu kusursuz sürdü ve ondan bence daha hızlıydı.Tabii Vettel çekilmese bam yarış bu şiakyette olur herşeyde.O kaza olsa olacakları düşünemiyorum.Hakkıyla yarışan geçişlerde bile adaletli olan pilotlar adamın dibidir.Vettel Ferrariye geldiğinden beridir ciddi anlamda savaşçı ve agresif oldu sonu hayırlı olsun.
    Velhasıl sen geç bu telsiz şikayeti muahbbetini.Adam söverde severde hadi bakim 🙂

    1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

      He birde şunu unuttum
      ”gerçek bir geçiş denemesinde bulunmuştum”

      Bir kere düzlükte gerçeği yalan yapan bir drs ve sen bunun sonucunda kamikaze dalısı yapıyosan bu gerçek bir deneme olmaz. Pilotların çoğu yalancı geçişler yapıyor düzlükte malesef.

    2. Klasik Ferrariye gelen pilota toz kondurmama çabaları.

      1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

        Neyine toz kondurmucam herşey ortada değilmi.

        1. Her şey ortada riskli atak ama rakibin yarışını mahvetmediği sürece normal.Vettel saniye başı ağladı normal bir geçiş denemesi için.Öyleyse içeriyi erkenden kapat ve telsizde de boş boş laf yapma niye uzatıyor ki.

  11. Ricci vermiş ağzının payını ağlak estebanın.

  12. telsizden çok şikayetleniyosun sebastiancığım. maalesef gerçek bu.

    1. Araca göre telsizi daha iyi kullanıyor 😀

      1. Ağır olmuş bu yorum…

      2. Gol atilir tamam da kaleciyi bile calimlamissin sen 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir