Mclaren, Red Bull'un Kayıplarına Bel Bağlamıyor

yazar:

kategori:

Red Bull, bu sezon bir çok yarışta hızlı olmasına rağmen sürücü hataları ve kaza gibi nedenlerden dolayı bir çok puan kaybetti ve sonuç olarak MClaren, hem pilotlar hem de takımlar klasmanında liderliğini sürdürüyor.

Whitmarsh “Orada neler oluyor bilmiyorum. Biz kendi durumumuza odaklanmak zorundayız. Bir çok insan bizim pilotlarımız arasındaki ilişki hakkında söylentiler çıkardı. Ancak gerçek şu ki o insanların istediği haberler henüz olmadı.”

“Umarım rakiplerimizde çalkalanmalar olur ancak bu tür şeylere bel bağlamayacağım. Biz aracımızı daha da hızlandırmalıyız ve şampiyonluğu bu şekilde kazanmalıyız.” dedi.

Takımın pilotlarını yönetmede dikkatli olması gerektiğini söyleyen Whitmarsh, pilotlar arasında yapılacak adaletsizliğin takımı çalışmalarından uzaklaştırabileceğini düşünüyor.

2007 sezonunda yaşanan casusluk skandalı ve pilotlar arasındaki tartışma nedeniyle Whitmarsh, şampiyonluğu kaybettiklerini düşünüyor.

Whitmarsh “2007 bizim için her açıdan zor bir sezondu. Rekabetçi bir aracımız vardı, şampiyon olmaya çalışıyorduk ancak sonunda 1 puan ile kaybettik. O sene etrafımızda yaşanan her şey şampiyonluğu kaybetmemize neden oldu ve buna saygı duymalıyız.”

“Amcal bu yarış takımının derinliğini biliyorum. Pilotlar arasındaki birlikteliğin, makul aracın ve güçlü takımın her iki şampiyonada lider olmamızı sağladığını biliyorum.” dedi

 

 


Yorumlar

  1. bu aşağıda zavallı,yalancı diye insanları nitelendiren şahız kimlerden bahsedıyorsa onlar adına bu mesajın silinmesini rica ediyorum.resmen burada yazan insanlar aşağılanmış mesajında.

    *Mesajlarınızda genel ahlak kurallarına aykırı kişileri, kurumları ve özelliklede diğer üyeleri küçük düşürücü,hakaret niteliğinde ifadeler kullanmanız yasaktır

  2. cevap vermeye dahi değmeyecek kadar zavallısınız.Bu yazdıklarınıza sizde inanmıyorsunuzki senelerdir hala yazıyorsunuz.O kadar yalan söylüyorsunuzki BOYBGM nickli kişinin birMcLaren sitesindeki yazılarıyla bu anlatılan hikayecikleri ezbere bildiği gün gibi ortadadır..Dennis o kadar yalan söylüyorki; Monza yı kazanan Alonso nun arkasında takım kupasını almak için podyumdaydı.O podyuma, Martin yada herhangi bir mühendisi gönderebilirdi.Alonso ile bir fotoğraf çektirmek için yada yaptıklarının hatasından onu rahatlatmak adına kazandığı yarışda arkasında olacakdı .Ne hata yapmışlardı ki Alonso yu yumuşatmanın yolunu arıyorlardı?
    Alonso ,Macaristan yarışından sonra takımla olan ipleri koparmış ve Briatore ile geri dönme konusunda konuşmuştur.Gidişi belli olan pilotun Monza galibiyetinin podyumunda bulunan patron ;yaptıkları hatalardan dolayı Alonso yu kaybetmemek içinmi oradaydı… Kovalinnen transfer edilmemiş aksine Alonso ile takas edilmişdir.2008 de bir yarışta Kova ,Alonso yu geçtiğinde harekete kol sallayacak kadar haysiyetten düşük bir takım patronu olabilirmi (acaba içindeki acı neydi?)?.Macaristandan sonra McLaren in kapısını çalan Briatore den sonra kafasına dong eden Mclaren yönetiminin Alonso ya yakınlaşma çabaları nedendi??? Kaybettiklerini anladıkdan sonra onu anımsadıklarında ve bütün güçsüz bırakılma müdahalelerine rağmen hala rekabetçi olan bu pilota söylenecek tek cümle vardı o da; 'biz Alonso ile yarışıyoruz'.Herkesi yenmek kolaydı ama Alonso yu yenmek o kadarda kolay değildi. 2007 de çalınan bilgiler mp4 22 de kullanılmamışdı ama ; Mosley in dediğine göre MP4 23 de kullanılmışdı.2008 de Dennis e Alonso yu arıyormusunuz diye bir soru sorduklarında… 'İyi bir pilot ama unutmasınki bizimde aracımız çok hızlı' demiştir..
    Cevaplanması gereken ne kadar çok soru var… Ferrari belgelerini yakalatan McLaren in Alonso ile sözleşmeside çok önemli. Çalma hikayelerinden sonra itibarında zedelenme olan pilotun sözleşmesini fesh etme hakkı varken yüklü miktarda tazminat hakkıda varmıydı? Birilerinin oynadığı oyunda Alonso mu yada McLaren mi kazandı, yoksa başka birilerimi kazandı…Macaristana kadar binbir mesele ile gelen bir sürtüşme varken Alonso ya yol ver diyen kenar yönetiminin talimatını dinlemeyen Hamilton a önceden başka bir talimatmı verilmişdi!.Buna kızdırılan Alonso nun meşhur bekleme hadisesinde McLaren yönetimi hamilton lehine taraf olurken anti Alonsocular da Hamilton lehine tarafmıydılar?O zaman Hamilton lehine taraf olanlar bu gün neden Alonso haberlerinin altından çıkamıyorlar? kirve yada can bundy sizlerde patronunuz gibi günah çıkarın belki Alonso ya ola ilginiz azalırda bizlerde sizlerin apansız saldırılarından kurtuluruz.Size cevap vermeye uğraşırken sizlere taraf olan ownerler sayesinde silinen yazılarıyla haksızlığa uğrayan diğer kullanıcıların siteden bıkmalarını önleyebilirmisiniz?Alonso ya yapılanları sitedeki sizin durumunuz gibi olduğunu anlayabildinizmi? Taraflı hakarete uğrayan ve bu kızgınlıkda siteden üyelik sildiren kişilerin durumu Alonso ya ne kadar benziyor.Sizler halaa Alonso ilemi uğraşıyorsunuz…

  3. şimdi birde kaçan şampiyonluklardan bahsetmişsiniz ve bunu alonsoya maal etmişsiniz.takımlar şampiyonluğu bir nebze anaşılabilir ama pilotlar şampiyonluğundan sakın alonsonun yüzünden oldu gibi aptalca bir düşünceye kapılmayın.bu tamamen takımın suçudur.bunu defalarca yazdım bir dahada yamayacağım.

  4. arkadaşlar siz bu bilgiyi çaldınızmı çalmadınızmı öncelikle bunu söyleyin.önemli olan konu bu.bunu alonso çıkarmış delarosa çıkarmış hamilton çıkarmış bir şey farketmez.çaldıysanız bunun savunulacak bir tarafı yok. bunu alonso çıkardı diye ona kızmayada gerek yok.ona kızarak sizde suça ortak oluyorsunuz.benim takımı olan renault 2008 singapur olayında daha yarış henüz sona ermişken bu işte briatorenin bir parmağı olabileceğini şaka yolluda olsa belirtmiştim.ve sonradan doğru olduğu kesinleşti ve hepimiz yapılanın yanlış olduğunu taraflı tarafsız dile getirdik.yani sizdende aynı şeyi bekliyoruz mclaren takımı yanlış yapmıştır bu bilgileri çalmıştır ve alonso bu bilgileri meydana çıkarmıştır.bana görede doğru olanı yapmıştır.

  5. daha önce payşamıştım bunu tekrar paylaşayım.anlaşılan olayı halen bilmeyenler var.

    Dennis 13 Eylül'deki duruşmada, "Birbirimizle konuşmuyoruz, fakat sorun değil" ifadelerini kullanıyor.

    Dennis, Macaristan'da Alonso'nun kendisine casusluk davasıyla ilgili olarak McLaren'a karşı kullanabileceği bilgiye sahip olduğunu söylediği konuşmayı kast ederek, "O noktadan bu yana aramızda herhangi bir konuşma geçmedi" diyor.

    Dennis, "Öncelikle Fernando ile aramızdaki ilişki oldukça soğuk. Bu bile daha yumuşak bir ifade. Fernando'nun aklında, her bir pilotun eşit muamele gördüğü yani, Dünya Şampiyonu statüsüne uygun şekilde davranılmadığına yönelik güçlü bir inanç var" diyor.

    McLaren patronu "Onun bu değerlendirmesi, tecrübe ve bilgisinin, ayrıca eski takımından getirdiklerinin, bir avantaj sağlaması gerektirdiğini düşünmesine dayanıyor" ifadesini kullanıyor.

    Hungaroring'de takım puanlarını silinmesinin yanı sıra Alonso'nun pol pozisyonunu kaybetmesine değinen Dennis, "Bu tartışmayla ilgili olarak, kendisi bir önceki gün yaşananlardan dolayı oldukça üzüldü. Fakat benim üzüldüğüm kadar üzülmüş olamaz" diyor.

    Dennis konuşmasının devamında şunları söylüyor:

    "(FIA)ya geçilen materyallerde Alonso, bir McLaren mühendisinden gelen e-postalara referans yapıyor. Bu açıklamayı yaptığında, 'dur' dedim. Dışarı çıktım, Sayın Whitmarsh'ı yanına getirdim. Fernando, müdürünün önünde herşeyi yeniden tekrarladı."

    "Konuşmasını bitirdiğinde, Martin Whitmarsh'a dönerek, konuşmanın bu bölümüyle ilgili olarak ne yapmalıyız diye sordum. Martin, Max'ı bulmalıyız. Martin ve Fernando ayrıldıktan sonra sonra, Max'ı arayarak tüm konuşmayı tekrar ettim. Üzgün ve kızgındım, fakat daha çok üzgündüm. Max beni sakinleştirdi."

    "Bana, hiçbir şey yapmam gerekmediğini söyledi. Ben de sakinleşmeye başladım. Yarış öncesinde Fernando'nun menajeri gelerek, Alonso'nun kızgınlığının geçtiğini ve söylediği sözlerin tümünü geri aldığını söyledi. Tekrar Max'ı aradım. Max beni anlıyordu. Bana bu davayla ilgili olmayan şeyler söyledi ve derdimi paylaştı."

    "Beni tümüyle anlıyordu ve söylediklerime dayanarak, bana, Fernando'nun söylediklerinde gerçekten doğruluk payı olduğunu hissettiği takdirde, herhangi bir şey yapmadan önce Fernando ile bağlantı kuracağını söyledi."

    "Ben de meseleyi bu zeminde idare ettim. Martin'e, bu konudaki düşüncelerimde hatalı olup olmadığımı sordum. Bana, 'mühendislere yönelik konuşmada da bir hatamız yoktu; (Alonso) doğru söylemiş olamaz' dedi."

    "Daha sonra Fernando bana geldi. Üçüncü olmuştu. Söylediklerinden dolayı özür diledi, kızgın olduğu için o anın tesiriyle bunları söylediğini belirtti. Ardından Martin'le yaptğımız görüşmenin ardından mesele orada kapandı. Ta ki, 26 gün sonraya, pilotlar (Max Mosley'den) bir pilot alıncaya kadar."

    "Bu arada neler olduğunu, hangi şartların durumu bu noktaya getirdiğini bilmiyorum."

    Dennis ayrıca McLaren'ın Alonso'dan Paris'teki duruşmada hazır bulunmasını istediğini ancak İspanyol pilotun bunu reddettiğini söylüyor.

    Dennis duruşmada, "Sayın Alonso burada yok, çünkü burada bulunmayi istemedi. Artık kimseyle konuşmuyor. Bir pilot için başkalarından oldukça uzak. Yani kendi tercihiyle burada değil" ifadelerini kullanıyor.

  6. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Can bundy bu hikayeleri palavraları anlatmakla eline ne geçiyor.O bahsettiğin mclaren dergisidir ve yorumları da o derginin editörlerinin gördüğü rüya ile yazılır.Bu sözlerin kime ait olduğunu sen de bilmiyorsun.Ron dennise ait değil.Bir pilotun ,patrona ultimatom verdiği nerde görülmüş kim duymuş.Onların yanında bu konuşmayı kim duymuş.Ron dennis çıkıp pilotum beni tehdit ediyor diyemez.Karizmayı çizdiremez.Alonso da ben rona böyle dedim diyemez. EEE geriye ne kaldı nerden çıktı bu rüya.Koskoca ansiklopedi büyüklüğündeki belgeler Alonso olmasaydı gizli mi kalacaktı.Buna kargalar güler.Takım açıklamalarında pilotlar dahil hiç kimse ve hiçbir çalışanın eline belge geçmemiştir deniyor.Co nun evinde 780 sayfalık kitap çıkıyor.Neymiş alonso bu bilgileri aracında kullanmış neymiş alonso bu bilgileri fiaya para karşılığında satmış.Araç inceleniyor temiz çıkıyor ama mclarenciler hala alonsonun mp422 ye bu bilgiyi soktuğunu söylüyorlar.2007 den bu yana öyle rüyalar anlattılar ki ünlü rüya uzmanı Rezzan Kiraz bile hayrete düştü.Ayrıca dennis bu olayı mosleyle paylaşıp kendi takımını ihbar edecek kadar . biri değildir.Çelişkili ve mesnetsiz yorum yazmayın.

  7. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    alonsonun takım patronunu tehdit ettiği burda birçok arkadaş tarafından dile getirildi, yeni duyanlar sanırım bunu atlamışlar, artı zamanında TRF1 de bunun haberi yapıldı. Ron, alonsonun kendini tehdit ettiğini bunun üzerine mosleyi aradığını vs… açıklamaları yapmıştı. şahsen alonsodan neden nefret ettiğimi anlamak için can'ın yazdıklarını birdaha okuyun. nasıl bir kişiliğe sahip olduğunu iyi anlayın.asla eşit şartlar altında yarışmak istemediğini, hamiltonı küçük gördüğünü iyi anlayın.daha ilk senesinde kendisini geçen bir pilottan nasıl nefret ettiğini iyi analiz edin. alonso hızlı pilot ancak asla hamilton,senna,shumi vs.. gibi süper pilot klasmanına giremez. gerçekleri görmeniz için zaman herşeyin ilacı olacak.

  8. ya bu takım geçmişte sadece 2007 demi şampiyonluğu kaybetti de ikidebir onu gündeme getiriyo. 2006 dada kaybettini, 2005 te de…. ayrıca "Lewis Hamilton'a haddini bildir ve onu yavaşlatmanın yolunu bul" bunun kesin doğru olduğunu nerden biliyosunuz ya. biz bu hikayeyi başka biliyorduk. " bana 2. pilot muamelesi yapmayın" tarzındaydı bu kısım:)))) benimde bu takıma olan nefretim 1000 kat daha arttı.

  9. Ben de bu bilgiyi yeni öğrendim…pilota nefretim biraz daha arttı

  10. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    can(spa 2000) bu detayı tam olarak ilk kez senden duydum. olaya bak sen adam durduramadığı çaylak pilotu durdurmak için koskoca ron dennisi tehdit ediyor. alonso birçok kişinin ahını almış desene belkide onların sonucudur bunlar…

  11. Whitmarsh'a destek babında.

    F1 Racing Ekim 2007 sayfa 13
    ———————————————–
    Koşullar tartışmalı ancak Belçika Gp'si hafta sonunda ortaya çıktı ki Macaristan GP'sinin sabahında alonso , Dennis'e meydan okumuş ve bir ultimatom vermişti: "Lewis Hamilton'a haddini bildir ve onu yavaşlatmanın yolunu bul. Yoksa de la rosa'nın bana gönderdiği Coughlan'ın ferrari istihbaratıyla ilgili e-postalarını FIA'ya götürürüm.

    Dennis reddetti ve alonsonun "hain taktiğini" baltalamanın daha iyi olacağını düşünerek, bu görüşmeden haberdar etmek üzere FIA başkanı max mosleyi aradı. Ne var ki alonsonun iddiasının inandırıcılığını hafife almıştı ve mosleyi bunun önemsiz bir şey olduğuna ikna etmeye çalıştı.
    —————————————

    Ve böylelikle her 2 şampiyonluğu kaybettik.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir