Alonso, Her Şeye Rağmen: "Şampiyon Olacağım"

yazar:

kategori:

Alonso “Evet, kazanacağımızı düşünüyorum. Valencia ve Silverstone’da puanlar konusunda eksiklikler oldu ancak bunlar gerçekten şampiyon olmak istediğimizi ve adaylar arasında olduğumuzu gösterdiğimiz yerler oldu. Bu yarışta şampiyon olacağımıza daha ikna oldum.” dedi.

Alonso, Silverstone’da debriyajında yaşadığı sorunun iyi kalkış yapmasını engellediğini söyledi.

Alonso “KAlkış iyi değildi. Tüm hafta sonu debriyaj sorunları yaşadık. Formasyon turundan yarışın pitteki son turuna kadar da iyi değildi. Bu bakımdan kalkış için kendimize güvenmiyorduk ve ne yazıkki bu gerçek oldu.”

“Zayıf bir kalkış yaptık ve ardından ilk bir kaç tur sonunda 5.ydik. Pitlerde geçmeye çalıştık ancak bu olmadı çünkü Robert hâlâ önümüzdeydi.”

“Zorlayıp pozisyon kazanmamız gerekiyordu ve ardından Robert’i gçetik. Ancak ceza aldım ve güvenlik aracı girince pitten geçme cezasıyla 14 sıra kaybettim.”

“Açıkçası o an için 18. olmak zordu bu yüzden yarıştan keyif almaya, geçişler yapıp gösteri yapmaya çalıştık.” dedi.

Robert Kubica’nın yarış dışı kalmasının ardından pitten geçme cezasının çok ağır olup olmadığının sorulması üzerine Alonso “Bu benim görevim değil. Hakemlerin söylediği her zaman doğrudur, hepsi bu.” dedi.


Yorumlar

  1. Hasan  AKDEMİR avatarı
    Hasan AKDEMİR

    hayal aleminden çıksın artık bu şekilde şampiyon olunmaz formula 1'de

  2. Belki olursun 😀

  3. Herşeye rağmen seni seviyoruz alonso…

  4. açıkcası Alonso ile başladığım tam sezon f1 izleme maceralarımı hesaba katarsak, ki bu 2003 yılından başlıyor, ben bu kadar hata yaptığını görmedim, bu oldukça açık. Tek tesellim performansının gerçekten iyi olması, fakat bir şekilde yarışını berbat etmeyi başarıyor… Alonso berbat etmese Ferrari olaya el atıp, o berbat ediyor 🙂 bu koşullar devam ederse şampiyonluk hayal tabi. Fakat olaylar her zaman böyle gelişecek diye bir şey söz konusu değil. Red Bull'un açık ara üstün olacağı bir pistte Red Bull'dan çokta yavaş değildik. Eğer önümüzde ki yarıştan itibaren momentumu yakalarsak, işte o zaman tüm alaylı yorumlar kaybolacak 🙂 ben kazanılan bir yarışla rüzgarın bizim arkamızdan eseceğine eminim.

    bir de unutmayın 47 48 puanlık fark eski sisteme göre 20 puanın altında bir farka eşit demektir ki kapatılması imkansız değil kesinlikle…

    tabi hatalar devam ederse, hem Alonso hem Ferrari tarafından, o zaman bizim için şampiyonluk hayalini görmek bile zor.

  5. Cem ERYİĞİT avatarı
    Cem ERYİĞİT

    AH CANIM HAYALLER DÜNYASINDA YAŞIYOR..:d

  6. Şöyle bir istatistiklere baktım da, nasıl bu kadar iyimser onu çözemedim. 10 yarışta 1 galibiyet, 3 podyum aldığı puanların çoğunu da red bull ve mclaren'in dallamalıklarıyla aldı. Şu anda, red bull a yetişmesine zaten imkan yok da, bir de arada mclaren var hadi sadece red bull olaydı, gene birbirlerine çarparlar alonso yararlanırdı ama arada mclaren var. çok zor çok, ferrari sana iyi bir araba verecek biir, red bullar birbirlerine toslayacaklar ikiii, mclaren buyur abi geç bizim önümüze diyecek üüüç, ohooo halamın bıyıkları olsa amcam olurdu derler ya o hesap.

  7. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    " Herşeye rağmen " diyerek yine zırvalamış.

  8. Her ne ise hadi iyi geceler ahali.

  9. Fernando Alonso - FeRRaRi  avatarı
    Fernando Alonso – FeRRaRi

    Vallahi bayağı iyi niyetliyiz gibi geliyor 🙂

    Yeni sezonun başında da RedBull bu sezon yok olur felan denmişti ama adamlar uçuyor.Sene'ye de aynı şekil olursa hiç şaşırmam,Şaşırılacak bir durum yok !..

  10. Çok iyi niyetli düşünüyorsun o halde Fernando Alonso – FeRRaRi =)

    Ayrıca bazı arkadaşlardaki bu her yerde "reklam yapma, laf sokma" sevdası niye onu da çözebilmiş değilim.

    Yoruma bakar mısın.

    "Biz bazı taraftarlar gibi her sene iyi olan adamı tutmuyoruz adamım seninleyiz…"

    Ne gerek var buna?

  11. aLonsoKenan  avatarı

    Bundan sonraki yarışlar redbul'a okadar uymuyor bir ümit var.hiç bir şey belli olmaz.türkiyedeki araca bakın kanada'daki..

    almanya macaristan'da rakiplerine karşı iyi puan alcak bence..

    Biz bazı taraftarlar gibi her sene iyi olan adamı tutmuyoruz adamım seninleyiz…

  12. Fernando Alonso - FeRRaRi  avatarı
    Fernando Alonso – FeRRaRi

    Az zor gibi o sistemi çözmeleri. Ama 9/8 Pole Pozisyonu'da artık ayıp oluyor 🙂

    Eğer Bu sezon içinde çözemezlerse o işi RedBull bazı pistlerde en önden başlayarak alır gider yarışı ve Şampiyonluğu.

    Ama seneye ben o manzara ile karşılaşacağımızı düşünmüyorum. McLaren bir şekil bir şeyler yapar.:)

  13. O iş zaten bitti de en yakın zamanda bu RedBull'un sırrını çözmeleri gerekiyor. Aksi halde seneye de aynı manzara ile karşılaşacağız.

  14. Fernando Alonso - FeRRaRi  avatarı
    Fernando Alonso – FeRRaRi

    Napalım Bülent Bey sözlerimize dikkat etmemiz gerekiyor huzurumuz bozulmasın ,tartışma çıkmasın diye 🙂

    Evet artık hayalden öteye gidemez.
    Kaldı ki şurada 9 yarış ve bu yarısşların 6 7 tanesini kazanmak zorunda Şampiyonluk istiyorlarsa.

    Zaten Macaristan ve Almanya'da kazanamazsa biter o iş iyice 🙂

  15. Est. benimkide kendi çapımda bir espriydi zaten. Şahsen ben bunu yapabileceğine inanmıyorum. O yüzden manidar yazdım. Kızacak birşey yok yazılanlarda.

    Devam edelim.. =)

  16. murat levent avatarı

    Hatta 2. tura başlarken bile massa düzlük başında görünüyor.

    Ayıp ediyosunuz demek istiyorum sadece.

  17. murat levent avatarı

    Bence olma ihtimali var, neden olmasın. 2006 da schmi ile son yarış öncesi kafa kafaya gelmedimi puanları, nasıl yetişti schmi. Demekki araç iyi olunca yetişilebiliyor. 9 yarış var 6 kere 1. olsa olay biter, hiç olmamış biri değilki.

    Şunu da eklemek istiyorum bazı alonso düşmanı arkadaşlar zahmet edip şu videoyu serederlerse massanın tekerinin patlamasının alonso ile hiç alakası olmadığını görürler. Çarpışmanın üstüne massa nerdeyse çeyrek tur önünde gitmiş alonsonun.

  18. Fernando Alonso - FeRRaRi  avatarı
    Fernando Alonso – FeRRaRi

    @Bülent Şahin ; F10 şasi numaralı araçla yapacak efendim :))

    Not: Hee burada böyle espri tarzı şeyleri ciddiye alınıyor, kaç gündür yarışla ilgili olarak bir gerginlik var kendi çapımızda bişeyler yapalım dedik. Ciddiye almassınız umarım.

  19. Havlayan köpek ısırmazmış.Havlayın bakalım mclarenciler.

  20. Alonso'dan inciler..

    Hangi araçla yapacak acaba bunu?

  21. bence şampiyonluk hala çok açık..alonso aracın yarış kazanma potansiyeline inandığı için böyle bir açıklama yapmış çünkü araç artık istediği düzeyde bence..ayrıca kafasında ince bir hesap daha var oda massa nın artık ağırlığını ortaya koyup öteki rakiplerden puan alabileceğinide hesap etmiş olabilir.yani 3 yarış 1-2 bitirirlerse neden olmasın

  22. Yarış bittiğinden beri bilgisayarın başında olupta f1 sayfasını açmamak,sigarayı bırakmaktan daha zordur,
    tek birşey söylicem bize bu ızdırabı yaşattınızya helal olsun.

  23. Kimi Räikkönen avatarı
    Kimi Räikkönen

    Fernando Alonso'dan yine müthiş espriler. 2. iş olarak tek kişilik gösteri falan yapabilir emekli olduğunda.

    Ayrıca sanki akşamdan kalmış gibi. Malum İspanya kupayı aldı ya… "Bira" ları falan götürmüştür tonla. Yoksa bu demeçlerin başka bir açıklaması olamaz.

  24. ahh be alonsom :(( inş dicemama cok zor. lewis cok formda arac oalrkcok ii 2tane rakip var ve bisde cok şansısız imkansız deil ama cok zor. eğer olur ya şampıyon oldk artık enlero lur bilemiyorum. carsı karısır heralde:)). ama ben artık ümidimi kestim formda bir lewis işi bitirir.

  25. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Arkadaslar türkiye deki durumumuzu gordunuz çok yavaştık ve silverstone gibi benzer bir pistte çok hızlıydık aradaki gelişim bu ve ilerki yarislar icin süper bir durum alonso burda poleyi aldi massa 7 ci oldu ama o lastiklerde sorun yasadi aracimiz iyiydi
    Demek istedeğim turkıyeden buraya kadar gelişim kaydettik ve hızlandık araç super calısıyor alonso debriyajda sorun yasamaydı 2 ci olurdu yuksek ihtimal webberin arkasında bitirirdi ama pazar günü yaptıkları kendisi için şampiyonluk mucadelesi vericegini kanıtladı yani red bull hızlı ama hatalarından yararlanarak sampiyon olmak onemli su anda Ferrari diğer pistlerde daha hızlı bunu valenciada gördük simdiki guncellemelerle pole alma sansımız bile var alonsoya basarılar diliyorum almanyada hızlı viraj fazla yok o bakımdan red bullar silverstone gibi olacagini sanmam.

  26. bu ancak bir rüya olabilir 😀

  27. MercedesTurk avatarı

    Mclaren toparlandığı vakit böyle bir hafta sonu geçiremeyeceksin.Bu fırsatı harcadğın için olsa gerek bu hırsın.

  28. arkandayız adamım şu geçişlerde ferrari biraz daha gelişse çok daha güzel olacak ama şampiyon olacağız. Alonso Forever!

  29. ben sana şampiyon olamassın demedim … 😀

  30. Fernando Alonso - FeRRaRi  avatarı
    Fernando Alonso – FeRRaRi

    Sanırım FİA ile konuşmuş bizimkiler.
    Size bundan sonra ceza felan yok, Rakiplerinizin getirdği parçaları felan illegal syacağız vs bizimkileri kandırmuışlar ve böyle bir açıklama gelmiş :))

    Şaka bir yana bu durumdan sonra şampiyonluk zor.
    Ama Hamilton – Button, Webber- Vettel arasındaki ilerleyen yarıslarda ki çıkacak alevlenmeleri hesaba katarsak ve yaşanacak kazalar vs. bunlaro değerlendirirlerse belki..

    Zaten Massa – Alonso arasında çıt yok bir umut var :))

  31. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Pozitif falan düşünmüyor. Sadece "artık şampiyon olamayız" demek zor geldiği için, veya mevcut şartlarda dememesi gerektiği için böyle söylüyor. Alonso akıllı bir adam. Salak değil. Bu pit yönetimiyle, bu otomobille ve bu takım arkadaşıyla şampiyon olmasına imkan yok. İMKANSIZ.

  32. Kalan yarışlar da hiç puan almasanda yanındayız… Hırsın ve tutkun yeter…

  33. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    fazla iyimser bir yaklaşım olmuş.alonsonun şampiyon olması için çok fazla etkenin değişmesi gerekir. bu etkenler nekadar değişebilir bilemeyiz…

  34. Sir Jack B.  avatarı

    Alonsocu arkadaşlara bir problem

    kalan 9 yarışta;
    Mclaren pilotları ortalama 14 puan alsa
    Redbul pilotları ortalama 11 puan alsa
    Alonsonun ortalama kaç puan alması gerekirki şampiyon olabilsin :))

  35. utku eray gültekin avatarı
    utku eray gültekin

    Bu adama gel de hayran olma… Kalan yarışlardan hiç puan alamasan da yanındayız yürü be koçum…

  36. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    ben de çok istiyorum

  37. murat levent avatarı

    Ayrıca neden şampiyon olamasınki, rosberg bile havalara girmiş olabilirim diyosa Alo da çok rahat olabilir. Olayı sezon başlayalı 2 yarış olmuş ve diğerleri yaklaşık 50 puan önde gibi düşünmek lazım. Kaza ile bu takımlar bişekilde yarış dışı kalsa ki olmayacak şey değil, bakınız hamilton un son turda lastik patlatıp duvara yapışması, button nın motorunda unutulan somun, rebulların zaten varolan dayanıklılık sorunları. Bu adam 2 yarış kazansa olayı kafa kafaya getirir. Daha da 9 yarış var.

  38. murat levent avatarı

    Pilot istediği kadar iyi olsun yapabilecekleri aracın gücü ile sınırlı, bundan başka gerçek yok, bakınız schmi. Şİmdi kim der schmi ye efsane diye, toro rosso larla yarışan biri olup çıkmış.

    Burda asıl en büyük gerçek RENO nun 2 sene boyunca bu adamı köreltmesi olmuştur. Dandik bir araçla orta sıralarda bile mücadele etmeden 2 sene geçiren biri anca toparlar kendini, reflekslerini.

    Bide bırakın massanın yarışını mahvetti muhabetini, alonso değil massa çarptı alonsoya, sağ dönen virajdalar alo içerde massa dışardan içeri girmeye çalışıyor, ön teker vuruyor ayrılıyorlar zaten sekmiş gibi.

  39. gerçekçi olmak gerekirse, diğer pilotların 2-3 yarış puan almayıp alonsonun devamlı 1. olması gerekir ki iddalı duruma gelebilsin.

    bence fazlaca iyimser konuşmuş. bu sene ferrari için kötü bir yıl. 4 yarış sonra gelecek seneye odaklanırlar tahminim.

  40. ismail uçar avatarı

    pardon lewis ten 47 buttondan 35 puan farkla geride. pozitif olman hırsın güzelde soğukkanlı olmayı unutuo gibisin yarışlarda.eski alonsoyu göremiyoruz gbi

  41. Bazıları hayallerde yaşıyor…

  42. Gokberk Onem avatarı

    gerçekten süper motive olmuş. hep yanındayım fernando. haydi goster herkese otomobil nasıl surulur

  43. ismail uçar avatarı

    evet şampiyon olabilirsin ama o bu sene hayal gibi.liderden 45 puan geridesi, araçları giridin en iyi aracı olan 2 redbull pilotu ve de 33 puanda button ın gerisindesin.herşeyi tam yapsan bile bu kadar çok ve iyi rakibin varken hepsini bi anda yenmen mümkün değil.

  44. ismail uçar avatarı

    evet şampiyon olabilirsin ama o bu sene hayal gibi.liderden 45 puan geridesi, araçları giridin en iyi aracı olan 2 redbull pilotu ve de 33 puanda button ın gerisindesin.herşeyi tam yapsan bile bu kadar çok ve iyi rakibin varken hepsini bi anda yenmen mümkün değil.

  45. nasıl bu kadar iyimser anlayamadım açıkçası. hani fia yanında olsa belki olabilir diyecme de fia da yanında görünmüyor 🙂

  46. emiko emiko avatarı

    Herşey benim hatam diyeceğine şampiyon olacağım diyor.Massaya çarptın takım arkadaşının yarışını mahvettin.Massayıda eze eze bitirdin böylece.Şampiyonluk zor..

  47. valla redbull bu tempoyu 1-2 sene daha sürdürürsa artık şampiyonluk yüzü zor görür alonso (..ve tabi diğerleri)

  48. pit cezası sonrası telsizden konusmayın konsantre olmam lazım lafı guzeldi zaten geriye duzmusum bırakında heyecan yapayım diyordu.. ama itiraf etmeliyimki cok ümitli olmama ragmen massadan cok gayret ediyor.. yada basın bize oyle gosteriyor.. malum birazda bu yuzden takım onu öne cıkartıyor.. garajda kötüyüz ama saolsun alonso isi baglıyor taraftara karsı… bu bir serüven sene sonunda birileri sampiyon olacak orası dogru ancak dominicali abimiz is uretmekten cok sunu yapmalıyız bunu gelistirmeliyiz demekten vazgecip su adsamlara savasan şahin verebilmeli ..verebilmeliki onlarda başa güreşsin..

  49. seninde ne sorunlu debriyajların oluyo be. umudunu koruman iyi tabi ama benim hiç yok. sc nin zamanlamasını hep sana göremi yapıyo bu adamlar anlamıyorum. bide sana şanssız değilsin diyolar. aslında haklılar bunun şansla alakası yokki. küçük oyunlardan ibaret olduğundan bu yapılanlar. kusura bakma alonso. şampiyonluk için hiç şansın yok. haa eğer şampiyon olursan kazara olur ya o zaman bu almış olduğun en zorlu şampiyonluğun olur heralde. 2006 da da uğraştılar ama bu sene daha da abarttılar olayı. ne diyim kolay gelsin

  50. Yusuf  Hitay avatarı

    eğer redbull hata yapmazsa mclaren pilotları bile zor şampiyon olur, alonso için hiç umut yok bence ama yinede belli olmaz tabi 2007 gibi bir durum olabilir.

  51. bu adamın her şeye rağmen pozitif düşünebilmesini, mücadeleden vazgeçmemesini takdir ediyorum 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir