Whitmarsh: F1'in Raikkonen'e İhtiyacı Var

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen 2009 yılında Ferrari ile anlaşmasını karşılıklı olarak sonlardırdıktan sonra Mclaren takımı ile görüşmelere başlamış, uzun süren görüşmeler sonuçsuz kalınca WRC’ye geçme kararı almıştı.

Bu sezon Red Bull sponsorluğun da Citroen Junior Takımı’nda WRC’de yarışan Fin pilot, Robert Kubica’nın “Raikkonen bize katılırsa çok iyi olur.” demeciyle Raikkonen’in spora geri dönüşü hakkındaki iddialar yeniden alevlendi.

Ayrıca Silverstone padoğunda Kimi Raikkonen’in Red Bull ve Mercedes takımlarından Mark Webber ve Michael Schumacher’in yerine gelebileceği yönünde söylentiler olduğu iddia ediliyor.

Geçtiğimiz günlerde Mercedes Motor Sporları Patronu Nobert Haug ise Kimi Raikkonen’in İsviçre’deki evini ziyaret ettiği iddia edilmişti. Haug, Silverstone’da bu haberi doğruladı ancak bu ziyaretinin Raikkonen’in geleceği ile ilgili olmadığını açıkladı.

Mclaren Takım Patronu ise  Fin pilotun geri dönüşünü hoş karşılayacağını belirtti. Martin: “Kimi’nin F1’de olması gerektiğine inanıyorum.” 

“F1 Kimi’nin dönüşüyle daha da zenginleşecektir.” 

“Kimi çok yetenekli ve çok zeki bir pilot. Nedense insanlar Kimi’yi fazla konuşmayan biri olduğu için gerçek değerinin altında gördüler.”

“Açıkçası Kimi dünyanın en heyecan verici pilotlarından biri ve şu an F1’de olmalıydı.”

“Eğer F1’deki grid için sihirli bir değneğim olsaydı içerisinde kesinlikle Kimi olurdu. Geçen sene onunla bu saydığım sebepler yüzünden konuşuyorduk.”


Yorumlar

  1. Tolga Soydan avatarı

    ben webberin yerine geçeceğine inanıyorum.webberin takım yönetimiyle arasının iyi olmaması durumu değiştirecektir.kontratların da kolay bozulabildiğini biliyoruz.her türlü kimiyi tercih ediceklerdir.kiminin de newey aracında olması çok iyi bi kombinasyon olur.birde kiminin yeni bridgestone lastiklerini iyi kullanamadığını biliyoruz.pirelliyle daha iyi olabilr.eski michelin olsaydı daha iyi olurdu ama 🙂

  2. Sir Jack B.  avatarı

    Bu arada Marcus kimmiş 🙂

  3. Sir Jack B.  avatarı

    Kimi dönecekse seneye dönmeli. Aksi halde yeniden performansa kavuşması çok uzun sürebilir.

    Hangi takımla geri dönebilir oda önemli.

    Şuan sadece Renault da boşluk var. Bu sene çok iyiler ama gelecek sene ne kadar büyük bir adım atacaklar. Rakipleri çok güçlü ve markanın desteğine daha fazla ihtiyaçları var.

    Mercedes'te Schumacher'in bırakması mümkün görünüyor. Şuan araç istenilen seviyede olmasa bile ya gelecek sene yada sonrasında daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Burası Kimi için ideal yer olabilir.

    Red Bull ihtimali daha düşük. Eğer olurda Webber gönderilirse hiç hoş olmaz. Seneye olmasada ondan sonra ki seneler için Red Bull da koltuk sıkıntısı kalmayacak. Muhtemelen Webber emekli olur Vettel de Ferrariye gider. Ama Kimi WRC de kalmaya devam ederse bu sefer kendisi için geç olur.

    Aslında Kimi'nin Newey otomobili kullanması gerekir. Ferrari'de ki yıllarıyle Mclaren'de ki yıllarını karşılaştırın. İki takımda ki sürüşü arasında dağlar kadar fark vardır. Belki Kimi narin ve hızlı Newey otomobillerini parçalara ayırır ama çokta iyi yarışlar çıkartır. Zaten görmek istediğimiz Kimi müthiş hızlı gidip sonra motoru patlatan bazen arka kanadını kaybeden son tur lider giderken süspansiyonunu kıran ve yarış dışı kalan Kimi değil mi ?

  4. @McLAREN TEAM Ron bırakacağını söyleyince ben de çok endişelenmiştim ama adamın bildiği varmış demek ki…Martin gerçekten çok başarılı hele geçen sezon ki gelişim performansları muhteşemdi…

  5. 2011'de webberin yerine redbull'a gecer demedi demeyin

  6. kimi talepleriyle karakteriyle sıradışı bir insan belkide bu kadar çok fanatik taraftarının olmasınında sebebi bu. halen burada yazan birçok arkadaş kimi fanatiği…onun dışında kim mclarenin kapısından dönerdi. onun dışında mclaren onları bırakmasına rağmen kaç tane pilota kapısını açardı? mutlaka takıma uymayan talepleri olmuştur buz hokeyi oynamak ralliye devam etmek gibi…kimi bu…garip olan kendi doğruları dışında başka doğruları doğru olarak görmemesi. mclarenin aracında pilot olmak için şu an kaç pilot servetini verirdi acaba? az olacağını hiç sanmıyorum. bence kafasına yatan ona galibiyetler ve şampiyonluk şansı verecek bir takım bulmadıktan sonra f1 e dönmez. ben renoda yarışmasını ihtimal olarak görmüyorum. redbull veya mclaren. bir ihtimal bundan sonraki yarışlarda göztereceği performanslara göre mercedes….hayırlısı neyse o olsun. son söz seni seviyoruz kimi…:)

  7. evet yaw kiminin dönmesi gerekir artık bu yıl bi de kimi olsaydı sezoon iki kat at verecekti ama kimi yok inş seneye gelir ve tabiki iyi bir takım olması lazımki istediğini yapsın.

    ayrıca bence ferrari de pişmandır onun gibi bir pilotu f1 in dışına ittiği açin ama iş işten geçti gelince eminim ilk amacı ferrari yi alt etmek olacaktır.

  8. Ron Dennis takım patronluğunu bırakınca şoka uğramıştım.
    —————————————-
    takımın gücünü kaybedip düşüşe geçeçeğini düşünmüştüm; ama o takıma öyle bir ikili bıraktı'ki yıllarca takımı zirveye taşımak için gerekli tüm yetenek,disiplin ve bilgiye sahip.

    MARTİN WHITMARSH ve LEWİS HAMİLTON takıma tıpkı DENNİS gibi adanmış DNA larında McLAREN özelliklerini taşıyan bu iki adam bu takıma olan hayranlığımı her geçen gün arttırmaya devam ediyor.

    haberi okuyunca baktım'ki biz taraftarlar gibi düşünebilen bizler gibi heyecanlana bilen bizler gibi yorum yapabilen kaç tane patron varki?
    seni tüm kalbimle tebrik ediyorum martin!

  9. gokhan cinar avatarı

    öncelikle tesekkür ederim sinan f1 yeri ayrıdır benim için hepsi bir yana kimi raikkonen nin yeride ayrıdır tabiki, onun oldugu olayları genelde hatırlarım :))

    evet anımsar gibi oldum elektrik arızası mı motor arızası mı neydi yanlış hatırlamıyorsam :))

  10. @gokhan cinar
    alkışlar sana. vallahi helal olsun. şıp diye tutturdun. f1 seyircisi böyle olmalı =)

    komik bir yarıştı kimi için. yarışta ortalardan kalkıp ne güzel yükselmişti sonrasında yakıt için pite girdi, çıktıktan sonra kaplumbağa gibi 1-2 tur attıktan sonra tekrar pite girmişti. teknikerler sorunu çözmek için aracı ön tarafından kaldırmışlardı. ama mercedes motoru iflas etmişti 🙂

    önünden tutup oyuncak araba gibi garaja bıraktılar. garibim kimi içinde şaşkın gözlerle bakıyordu tabe 😀

    güzel bir mclaren anısı =)

  11. gokhan cinar avatarı

    sayın sinan ergin goruntuye baktım hatırlayamadım ama şansımı deniyorum
    2004 macaristan :))

  12. Fernando Alonso - FeRRaRi  avatarı
    Fernando Alonso – FeRRaRi

    Yahu düşünüyorumda, Ferrari yaptığı hatayı anlayıp önüne Milyon dolar ları koyup Kimi'yi seneye Alonso'nun takım arkadaşı olarak alıyormuş 🙂

    Bir hayal'den öteye gitmez ama bu kombinasyon müthiş olurdu.

    En azından Alonso yada Kimi farketmez bir i şampiyon olurdu 🙂

  13. Habere gelince Whitmarsh samimi bir açıklama yapmış.Kendi düşüncelerini söylemiş.Mclaren takımı neden anlaşmadı o zaman demek yanlış olur.Ayrıca anlaşamamalarının nedeninin para yada Hamilton'un takımda istememesi olduğuna inanmıyorum.Hem Lewis hem de babası Kimi'nin takımda olmasını istediklerini açıkça belirtmişlerdi.Soru Kimi'nin ralli yapmak istemesi ve sponsorluk aktivitelerinin sayısında anlaşamamalarıydı.Mclaren gibi bir takımın finansal açıdan sorunu olmayacağı açık =)

  14. Kimi'nin döneceğinin konuşulması bile beni çok heyecanlandırıyor. Açıkçası Webber, Schumi ya da Massa nın yerine gelmesini istemem çünkü onların takımlarında kalmasını istiyorum. Renault şuan en iyi seçenek gibi. Eğer Renault zirveye oynayacak kadar güçlenirse Kimi de bu takıma gelirse….Alllllaah diyorum 🙂

  15. Sinan resim yanlış hatırlamıyorsam 2005 yılına ait ama hangi yarış olduğunu hatırlayamadım =)

  16. 😀
    bu görüntüyü hatırlayanınız varmı 🙂 kimi pite giriyor ve teknikerler arabayı ön ucundan tutup kaldırıyorlar:)yorumlar renklensin biraz:D

    sezon ve hangi pist olduğunu yazmayı unutmayın 😀

    http://yfrog.com/5zkimilj

  17. Kimi'nin dönebileceği ve onun istediği tarzda araç sunabilecek tek takım McLaren'dir.

    Gerisi hava civa olacaktır.

  18. sevgili Nebuchadnezzar
    sorun şu ki mclaren pilotlarının f1 dışında bişeyle uğraşmasını istemez kiminin de bu sezon birkaç ralli yarışına katılmak istediği biliniyor sebep bu mclarenin başka bir amacı yoktu pilot sadece f1e odaklanmalı o kadar yoksa o kadar beklemez sezon biter bitmez buttona imzayı attırırlardı

  19. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    button yerine kimiyi alsaydınız o zaman.Sorun para mı yoksa pilot numarası mı yoksa hamilton mu yoksa meşhur eşitlik ilkeniz mi.Neden almadınız????

  20. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Evet Kimi bir an evvel dön, belki o zaman alonso düşmanlarının bazılarından kurtulmuş olur, buradaki herkez biliyorki alonsoya olan tüm kinlerini sebebi ferrari'nin kimiyi göndermesi, yoksa başka bi mantıklı sebepleri kesinlikle yok, ferrari bi koltuk açmak zorundaydı, bu kazasından ve onca senesinden sonra massa olamayacağına göre, mecburen kimi oldu, keşke 3 cü araç olsa da kimi takımda kalsaydı, ama şahsen kimi nin redbull da asla yapamayacağını düşünüyorum, orda esas oğlan Vettel, kendisi webber i ciddiye almazken ve bu kadar şımartılırken olanlar ortada, kimi gibi komple bi pilot u vettel ordayken kapıdan içeri sokacaklarını düşünmüyorum, en idealinin takımlar açısından mercedes gp, kimi nin kendisi açısında ise hamilton un yerine mclaren olur(ki ordada hamilton kapıdan içeri sokmaz), bu durumda ortada shumi gibi çok acı bir örnek varken vasat bi takım için kimi f1 kariyeri zedelemez umarım..

  21. Bana kalırsa da Kimi geri dönmeli.
    Onu McLaren koltuğunda görmeyi çok isterim. Ama oraya dönmesi imkansız gibi.
    Mercedes ya da Renault yerine Red Bull'a gelse daha çok sevinirim. Sebastian karşısında gerginlik hissetmek zorunda olmayacağı kesin. Markus Mercedes'te Nico ile takım arkadaşı olabilirse çok güzel olur onun için.
    Açıkçası Kimi'yi Nico, Lewis ya da Mark ile takım arkadaşı olarak görebilmeyi isterim.
    Onun motorundan çıkan sesi bile özledim ben açıkçası.

  22. Gerek yok bence yeterince yıldız var.ama gelsede memnun olurum

  23. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    Kimiye f1'den çok wrc'nin ihtiyacı var. F1 e dönse reklam dışında ne getirecek kimden aşırı hızlı olucak, redbull mclaren mercedes en iyi ikilileri oluşturmuş renoya gidecekse tamam

  24. Yusuf  Hitay avatarı

    button yerinde kimi'yi alsaydık prost-senna ikilisinden sonra formula 1 tarihinin gördüğü en mükemmel ikiliye sahip olucaktık ama malesef olmadı.

  25. 2009 un sonunda anlaşsaydınız adam bir kaç ralli de yarışmak istemişti sadece. Bunu sağlayabilirdiniz. Lewis ve babası Kimi yi istiyordu, Kimi de McLaren ı istiyordu.

    Şimdi gelse başka takımda olucak. Ama Renault a gitmez eminim. Red Bull yada küçük bir ihtimal Mecedes olur yada hiç olmaz. Çünkü daha Kimi den bir ses çıkmadı bu haberler karşısında.

  26. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    Whitmarsh süper konuşuyorsunda şuan dönse bile kimi bize gelemiyecek. ancak kardeş takıma gidersede süper olur…

  27. Raikkonen – Vettel ikilisi harika olurdu doğrusu.

  28. ağzından bal akıyor whitmarsh
    kimi de artık şu inadı bırakmalı ve dönmeli.yedi bitirdi bizi.dön kimi dön

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir