Basın – Webber Vettel'e Savaş İlan Etti

yazar:

kategori:

Avustralyalı pilot yarışın ardından telsizde, bu galibiyetin bir ikinci pilot için hiç de fena olmadığını söylemiş ardından da böyle durumların yaşayacağını bilse 2011 için takımla anlaşmayacağını belirtmişti.

Guardian gazetesinin hâlâ bu düşüncelerinin arkasında olup olmadığı sorusuna, “Kesinlikle.” diye cevap veren Webber galibiyeti “Bir Avustralyalının aparkat gibi cevabı” olarak niteledi

İtalyan La Gazzetta dello Sport ise ön kanadını Sebastian Vettel’e kaptıran Webber’in bu zaferle intikamını aldığını yazdı.

İspanyol EL Mundo gazetesi ise, “(Webber) takım arkadaşı Vettel’e karşı ve gerekirse tüm takıma karşı mücadele etmekte kararlı. “cümlelerine yer verdi.

Fransız L’Equipe ise Webber’in mevcut duruma karşı ‘savaş açtığını’ belirtirken, yine İtalyan Corriere dello Sport da Webber’in asla ikinci pilot olmadığını ve olamayacağını yazdı.

Yaşananların ardından Webber’in 2011 anlaşmasından vazgeçebileceği söylentileri çıkmıştı. Avustralyalı pilot bu konuda, “Bu hafta sonu bazı şeyleri görüştükten sonra gelecek sene olacağım yerden mutlu olabilirim.” dedi.

Webber geçtiğimiz hafta Britanya Grand Prix’si öncesinde Vettel için “Okyanusta boğuluyor olsa onu kurtarırdım. Ondan o kadar nefret etmiyorum” diye konuşmuştu.

Bu kez Webber’e Vettel’e bir barda, hatta belki Silverstone’daki Stag Inn isimli kendi barında, bir içki ısmarlayıp ısmarlamadığı sorulduğunda ise Webber, “Kesinlikle hayır.” diye cevap vermiş.

Webber, “Almanya’da Alman ulusal marşının çalınmasını istemiyoruz” diye de konuşmuş.

Ön kanat mevzusunda en sessiz kalan isim Vettel ise, “Bu konuda fikirlerim var ama bunları kendime saklıyorum.” demiş.


Yorumlar

  1. 01McLaren01  avatarı

    skandal veya ispiyonculuk gibi şeylerden önce 2007 sorununun ana kaynağına inmek lazım buda alonsonun hamiltonu daha ilk çaylak tecrübesiz senesinde kendisi kadar hızlı olmasını kendine yedirememesi onu küçük görmesi 11. yarış olan macaristanda hamiltonun takım tarafından bilerek yavaşlatılması isteğini tehditler savurarak Ron Dennis ten istemsidir. ondan sonraki kalan 6 yarıştada eğerki mclaren lewisi kayırmışsa sonuna kadar doğru olanı yapmıştır çünkü alonsonun yaptıkları karşısında bedeli ne olursa olsun yapılması gerekendir. Redbull un durumuna bakacak olursak böyle bir benzerlik asla yoktur.

  2. Kimi Räikkönen avatarı
    Kimi Räikkönen

    Fark şu:

    McLaren'de bir skandal ve ihanet durumu vardı. Buna ispiyonculuk mu dersiniz vicdanının el vermemesi mi Alonso'nun bilemem. Savaş bu yüzden başlamıştı.

    Ama Red Bull'da olanlar özetle "rahatlık batması" yüzünden…

  3. 01McLaren01  avatarı

    "Evet aslında bu durum 2007 McLaren Alonso-Hamilton mücadelesini hatırlattı."

    hangi yönden hatırlattı???? argümanları ile rica edelim!?!?

  4. takımla webber ve webberle vettel arasında buzlar erimezse istanbuldaki gibi yine birbirleriyle inatlaşıp kaza yaparlar.oda hamiltonun işine gelir.webber in durumu kritik seneye olan sözleşmesi karşılklı fes edilebilir ancak bu webber in umrunda değil çünkü böyle güçlü bi arabayı bulmuşken şampiyon olmak istiyor bende olsam aynını yapardım.

  5. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    redbull inatla vetteli kayırırsa kendi zararlı çıkar. hem markalarda hemde pilotlarda şampiyonluk yüzü göremezler. üstelik bukadar bariz hızlı bir araçla ve dominant bir pool sıralamasıyla kendilerini iyice küçük düşürürler…

  6. Fernando Alonso - FeRRaRi  avatarı
    Fernando Alonso – FeRRaRi

    Evet aslında bu durum 2007 McLaren Alonso-Hamilton mücadelesini hatırlattı.

    Webber kazanıyor ama Alonso kazanamıyordu.
    McLaren'in o sezon dominant bir aracı yoktu Webber gibi rahat kazanabilecek.(Ferrari son derece hızlıydı)

    Yani anlatmak istediğim Webber takıma karşılık verebiliyor, ama Alonso veremiyordu.
    Eğer Webber bu psikolojiyle sürerse şampiyon olur büyük ihtimal..

  7. Webberi hiç sevmem.ama bu konuda desteklenecek biri varsa o da webberdir.Umarım dünya sampiyonu olur(sevmesem bile) Her zamn haklı olan tarafın yanındayım..Birde bu olay hamilton alonso olayına benzerse sasırmayın.vettel webber birbirini yer hamilton dünya sampiyonu olur 😀

  8. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    2007 de mclarenin hamilton ı 2.pilot yaptığını düşündüğünden dolayı fia takıma soruşturma başlatmıştı aynısını redbul içinde yapmasını konunun araştırlımasını(neyi araştıracaklarsa artık herşey açık ve net) bekliyorum.

  9. bu ip koparmı kopar…alonso mclarenin vazgeçeceği bir pilotmuydu? ama herşeye rağmen vazgeçtiler. hele birde bu yaşta bir adam için redbull gayet kolay anlaşmayı bitirebilir. zira ellerinde raikkonen var. bu kadar iyi bir araç ferrari veya mercedes veya mclaren pilotlarında olsaydı şu an açık ara öndelerdi. bunu redbull görüyor ve tedbirini alacaktır. her zaman bu kadar farkı fırsatını bir takıma vermezler f1de…bu sene şampiyon biziz demişler ama ben katılmıyorum. bu sene mclaren alır gibi gözüküyor. ihtimal pilotlar şampiyonluğunu alırlar. ama bu çekişme ile o da hayal. webber kasap vettel çok tecrübeli değil. birbirlerine zarar veriyorlar. ikisinden biri gider bence…

  10. Kim ne derse desşn Mark çok iyi bir pilot Red Bull iki pilotuna eşit davranırsa Mark sezon sonu şampiyon olacaktır…En çok eleştirildiği gündede arkasında durdum her zmanda dururum Mark Webber çok yetenekli bir pilot kariyerinde ilk defa bukadar rekabetçi bir araca sahip ve o bu aracı nasıl kullanması gerektıgını fazlasıyla bılıyor yeterki takım onune engel cıkarmasın Mark sampıyon olacaktır

  11. @ thrillercd> Yorumlarına katılmıyorum.Webber belki şuan yarış kazanabilecek bir araçta oturuyo olabilir ama senin yüzüne tükürüyorlarsa yarabbi şükür diyemezsin.İnsanın her halukarda koruması gereken bir onuru ve gururu vardır.Webber'de gerekirse başka yerde yarışırım ama kendime aptal muamelesi yapılmasına izin vermiyorum diyor kısaca.Webber'in yerinde kim olsa hiç farketmez, yapılanların ardından ''Ya şimdi sesimi çıkarmıyım, yarış kazanıcak arabam bile var.'' demezdi !!

  12. Fernando Alonso - FeRRaRi  avatarı
    Fernando Alonso – FeRRaRi

    Kasapsın felan Webber ama gerektiği zaman son derece tehlikeli bir adam olabiliyosun 🙂

  13. Basına bu sene ne kadar çok malzeme çıktı yahu.
    Küresel krizde ilaç gibi geldi bu haberler 🙂

  14. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Basın da az değil yani, ortalığı karıştırmakta üzerlerine yok, adamlar birbirine yumuruk yumruğa dalacak bu gidişle,(Arkadaşlar ister webberi beğenelim ister beğenmeyelim fakat onun yerinde hangimiz olsa aynı tepkiyi verirdik, adam çok zeki, iyi koyuyor lafı kim ne derse desin, hakkını verin adamın)

  15. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Böylece sezon başında ''bizde takım emri yok,biz de eşitlik var,bizde 1-2 nolu pilot yok şeklinde dramatik yalanları söylemenin sadece insanları kandırmaya çalışmaktan ibaret olduğunu gördük.Aynı şey diğer takımlar için de geçerlidir.Buttonu istanbulda gördük.Zaten buttonun mclarene geliş amacı şampiyon olmak değildi sadece ismini gündemde tutmak ve daha çok kameraya çekilmekti.Baksanıza serhan acar defalarca günün en büyük sürprizi button q3 e kalamadı diye anaons etti.Eğer button mercedeste olsaydı q3 e kalamasaydı kim tınlardı.Buttonun tek amacı haniltona yakın olmak ve ondan kopmayıp aynı karede görünüp faydalanmak.bakmayın siz f1 racing dergisine verdiği demeçlere , neymiş: Beni hafife alma..İngiltere spor dünyasından cevap gecikmedi:lewisi çiftliğinde geçmeye kalkma.bu laf bir ingilize söyleniyor.Demekki burdan şu çıkıyor.mclaren lewisin çiftliğidir.

  16. Webber nasıl bir pilot olduğunu avustralya ve valensiya da gösterdi.Ne atak yapmayı biliyor ne birşey kazma gibi dalıyor bi arkadaşta kalkmış neymiş şampiyon yapmayacaklarmış.
    Vettel in Bahreynde, avustralyada, ispanyada, ingilterede yaşadığı sorunların hiçbiri pilotaj hatasından kaynaklı değil.1 yarış kazandı diye adamı yere göğe sığdıramıyorsunuz çok yazık.Malezya yı tekrar izleyin o halde aynı araçla yarışırkende vettel webberden çok daha iyiydi.Ön kanat farklı olsa ne olur olmasa ne olur.Şampiyonluk için webber fazla kazma.

  17. Mark eline bardak al olum ağla suyu biriktir iç.ziyan olmasın

  18. Webberde de ne inat varmış be kardeşim. Belki beni duymayacak ama böyle takımla zıtlaşmaya devam ederse zararlı çıkan kendisi olacak. Belki aldığı galibiyetler onu bu konuda böyle konuşmaya cesaretlendirebilir ve yerinin kimsenin dolduramayacağını düşündürtebilir. Ancak gerçek pek öyle değil. Red Bullun onu göndermesi durumunda Adrian Sutil, Timo Glock … gibi kaliteli pilotlarla da kendi yerinin doldurabileceğini de bilmeli. Bunun için de susup işine konsantre olmalı. Bu araçla da şampiyon olmazsa denecek fazla söz kalmayacak.

  19. Kimi Räikkönen avatarı
    Kimi Räikkönen

    Böyle bir adaletsizliği kimse kaldırmaz yahu. Ama ne yapar eder bu Red Bull Webber'i şampiyon yapmaz. Yazayım buraya. Aracına eksik benzin koyarlar yine de yapmazlar. Anlaşma var ama hikaye. Bu sezonun yanına kadar yarışsa yine iyi.

    Üzülüyorum bu adama herkes gibi. Hamilton şampiyon olacağına sen ol daha iyi. O öyle veya böyle şampiyonluklar alır. Ama bu senin belki de son şansın.

    Büyük bir destek aldın herkesten. Ecnebi deyimiyle: "Don't give up! Keep pushing!"

    Bol şans diliyorum Webber'e, çünkü işi gerçekten zor…

  20. Markus her şeye rağmen sakinliğini koruyor bana kalırsa. Şu an arkasına aldığı basın ve fan desteği onun takımla olan mücadelesinde yardımcı olur umarım. Bana kalırsa Markus Seb'e karışı değil, takıma karşı mücadele veriyor.
    Umarım sonunda hak ettiğini alabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir