Coulthard, Ferrari'de 2. Pilotluk Teklifini Geri Çevirmiş

yazar:

kategori:

Coulthard, son günlerde tartışmaların ortasında kalan Red Bull’un pilotlarına eşit davrandığını ve kendisinin zamanında Ferrari’yi pilotlarına eşit davranmadığına inandığı için geri çevirdiğini söyledi.

Coulthard “Michael’in 2 numarası olmak istemediğim için zamanında Ferrari’ye geçme teklifini geri çevirdim.” dedi.

Coulthard, şampiyonluk için Schumacher’in uyguladığı tekniğin en geçerli teknik olduğunu ancak bunun ahlaki açıdan uygun olmadığını söyledi.

Coulthard “İkinci yol daha adil ancak bunu çalıştırmak inanılmaz derecede zor.” dedi.

Eski takım arkadaşının Red Bull’u eleştirmesi hakkında konuşan Coulthard “Mark, takım tarafından zorluk çıkarıldığında topluma açılıp takımını utandırarak daha fazla kacanacağını düşünüyor.”

“Bu riskli bir strateji. Eğer yanlış ilerlerse takım ile arasındaki ilişki düzeltilemeyebilir.”

“Eğer şampiyon olursa konumunu sağlamlaştırabilir, toplum tarafından kendisine daha fazla sempati duyulur ve şampiyonluk yolunda tüm saçmalıklarla uğraştığı söylenir.” dedi.

 

 

 


Yorumlar

  1. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    David Coulthard bugün yarışıyor olsan herhalde bu araçla sende webber kadar başarılı olurdun, aklıma gelmişken webber e sürekli kasap yakıştırması yapanlar, asıl kasap David Coulthard tır, kimse eline su dökemez bence, ee webber de biraz bişey kapmış tabii takım arkadaşından 🙂

  2. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    hiçbir pilot eskisi gibi 1. , 2 . pilot olayını kabullenmiyor.herkes kazanmak ve daha iyisini yapmak için çabalıyor. muhtemelen bundan birkaç yıl öncesi olsaydı webberde kaderine razı olurdu. şuan öyle birşey uygulanması redbullu zor duruma düşürür. redbull webberden daha zararlı çıkacaktır…

  3. "Mark, takım tarafından zorluk çıkarıldığında topluma açılıp takımını utandırarak daha fazla kazanacağını düşünüyor."
    Bu kısımda ona hak vermiyorum, çünkü sorunun daha fazla çıkar sağlamak olmadığı görüşündeyim. Türkiye Gp sonrası herkes çok büyük olaylar beklerken sakin şekilde geçiştirmeyi başarmışlardı ancak bu sefer alınan kararlar çok tartışıldı. Yani ortada olmayan bir meseleyi alıp gündeme taşımaya çalışmıyor Mark.
    Ancak takımla arasını düzeltemeyebileceği konusuna katılıyorum. Her zaman dobra bir yarışçı olduğu bilinen bir şey ancak yaptığı her açıklama onun zararına olabilir.
    Fanların ve basının desteğini genel olarak arkasına aldığı kesin, ama bunu doğru yönlendirebilmesi lazım. Takımla daha fazla sürtüşmeden kendisinin de dediği gibi başını öne eğip kendi oyununa bakmalı. İsterse altında o araba varken kazanabileceği kesin, yeter ki hırsına yenilip 'aptalca' hatalar yapmasın.
    Coulthard genel olarak doğru konuşmuş bence.
    İkinci pilotluk mevzuunda ise McLaren pek 1. pilot, 2. pilot ayrımı yapmayan bir takım olmasına rağmen Mika karşısında genelde ikinci sırada kaldığı bilinen bir gerçek. Ama gitmek istememiş olabilir tabii. O dönemdeki Ferrari araçları ve takım politikası düşünülürse eminim Schumacher takım arkadaşı olarak rekabet etmek isteyeceği son kişidir.

  4. Burak Soylu avatarı

    michael dense mika nın 2 numarası olmak daha güzel gelmiş heralde 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir