Hamilton: "Elimizdekiyle Sağlam Bir İş Çıkarıyoruz"

yazar:

kategori:

İngiliz pilot, Silverstone’de aldığı ikinciliğin ardından şampiyonadaki liderliğini sürdürdü. Hamilton, nispeten yavaş pistlerin gelmesinin yanı sıra McLaren’in de gelişim çalışmalarının kendilerini zaferler için mücadeleye geri taşıyacağını ifade etti.

Silverstone’deki performansı için Hamilton: “Sonuçtan gerçekten memnunuz. Genel olarak elimizdekiyle sağlam bir iş çıkarıyoruz. En hızlı değiliz ama araç iyi. Ama elimizdeki paketle fazlasını elde ediyoruz. Kesinlikle fazlasını elde ediyoruz”

“Red Bull hâlâ en hızlı. Sıralamada bir saniyeden fazla hızlılar. Bunu sadece 0,9’a çekebildim, ki bu da büyük. Ardından yarışta yarım saniyenin üzerinde oluyor. Araçta bulmamız gereken hâlâ çok zaman var”

“Ama daha yavaş pistlerde daha yakın olacağız. Belki 0,2 kadar. Ama Spa gibi hızlı pistlerde, şu anda büyük bir avantaja sahipler. Ama umarım gelecek yarışta, gelecek iki yarışta pakedimizi çalıştırabilir ve onlarla olabiliriz.”

Hamilton şu anda takım arkadaşı Jenson Button’un 12 puan önünde lider ve Red Bull’dan en yakın pilot Mark Webber Button’un 5 puan ardında.


Yorumlar

  1. rakip olsanız da alkışı hakediyorsunuz.

  2. McLaren doğru ve yeterli güncellemeler yaparsa eğer Red Bull Türkiye, Kanada, Avrupa ve Britanya'da kaybettiği puanlara çok yanacaktır.
    McLaren Lewis gibi üstün yetenekli ve tecrübeli bir pilota sahip, takımın içinde kırılmalar da yok. Şu durumda puan yönünden ellerinde olan avantajı araç yönünden de kendilerine çevirirlerse sorun kalmayacaktır diye düşünüyorum.

    Yalnız f-duct konusunda Red Bull şu an gayet iyi durumda. Düzlüklerde Sutil'e çok kolay yetişememesinin sebeplerinden biri motor farkıdır. Ancak artık düzlüklerde atak yemedikleri bilinen bir gerçek.

    McLaren bu istikrarı koruyabilirse, Red Bull sorunlarını çözmediği sürece şampiyonluk için en büyük aday McLaren.

  3. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    sezonun 9 yarışı geride kaldı ve redbullardan öndeyiz. biraz abartıyorsunuz tavşan çıkarması gerektiği konusunda. redbullarda f kanalı iyi kullanabilselerdi vettel sutile düzlüklerde yetişebilirdi, oysa forceindialı sutil düzlüklerde vettelden nasıl uzaklaşıyordu bunu hep beraber gördük, redbulun tek avantaşı orta hızlı virajlar, bariz bir üstünlükleri var bu tür virajlarda

  4. Düzelyiyorum tavşan

  5. İşte sorun da burda f-duck dan önce atak yapması kolaydı adamlar f-duck geçtikten sonra atak ta yemiyorlar ama yinede ben mclarenin güçlü olucağı pistler olduğunu düşünüyorum (motor pistleri).ama aerodineminin yarışı berirlediği pist sayısı motor pisti sayısından daha fazla.ayrıca difrüzor de söylendiği kadar faydalı olmadığı ortaya çıktı.yani mclarenin şapkadan şavşan çıkarması bile yetmeyebilir

  6. Ellerinde kapı gibi FİA var sırtlarını dayamışlar bikere sağlam kapı,bu yüzden rahatlar.

  7. Redbull'un içerisindeki savaş sürekli Mclarene yarıyor. İstanbul'da ve en son İngilterede gördük. Redbull'un hızını daha bir süre yakalayabileceklerini sanmıyorum. Ama Vettel ve Webber birbirlerine çarpıp yarışlarını batırdıkça Mclaren puan tablosunda farkı biraz daha açacak.

  8. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    evet redbullar sıralamalarda bariz şekilde hızlılar ama yarışlarda? kesinlikle aynı zaman farkını yapamıyorlar mclarenle kafa kafaya gidiyor bu yüzden webber ve vettelden daha iyi olan pilotlarımız işi bitiriyor. sizde öyle böyle konuşuyorsunuz, istanbulda hamilton vettele baskı yapamasaydı o kaza olmayacaktı belkide, avusturalyada iç güdüleriyle hareket eden button kazandı hızıda buna müsade ettiki kazanabildi, çinde öyle, kanada da redbullar mclarene yaklaşamadı bile siz daha hala hang şanstanda faktörlerden bahsediyorsunuz

  9. Mclaren hayal satıyor red bull yakalayamazlar.çünkü red bullun hızının sırrı sıralamalardki farkları.sıralamalarda onların özel bir sırrı var ve çözülmesi bence imkanzıza yakın

  10. mclaren böyle bi pilot ikilisine daha iyi bir araç wermeli.. kazanılan 4 yarış ya bireysel strateji ya da red bull hediyesi..

  11. Yazılanların her noktasına tek yanıtım var.

    "Kesinlikle" ..

  12. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Redbullun hızlı olması size niye endişe verir ki.İstanbuldan beri sürekli bayram şekeri ikram ediyorlar.

  13. hamilton güncellemelerin yarattığı farktan memnun olmuş, o şeklide yarışmak istemiş ama takım dayanıklılık yönünden güncellemleri yetersiz bulmuş ve doğal olarak yarışı riske atmak istememiş,sıcaktan eriyen bölgeler varmış ve datalara göre aracın arka stabilitesini olumsuz yönde etkilemiş. getirilen güncellemelerin %75 lik kısmı araçtan sökülüp eski düzene geçilmiş.

  14. bu sezon elindekinden fazlasını çıkarabilen iki takım var MCLAREN ve RENAULT!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir