Ferrari'ye Alonso'nun Yol Vermesi Gerektiği 3 Defa Söylenmiş!

yazar:

kategori:

Alonso, Robert Kubica’yı virajı keserek geçmesi ve avantaj kazanması ardından da yerini geri vermemesi nedeniyle pitten geçme cezası almıştı.

Alonso’nun Kubica’yı geçmesinden 9 tur sonra ceza gelmesine rağmen Whiting, Alonso’nun üç kez uyarıldığını ancak bu uyarıyı dikkate almadıklarını söyledi.

Whiting “Ferrari’yi 3 defa Kubica’ya yol vermeleri konusunda uyardık. Ve bunu geçiş hamlesinin hemen ardından söyledik. Telsizden tekrar pozisyonları değiştirmeleri önerisinde bulundum ve öyle olsaydı hakemler olaya dahil olmazlardı.”

“Ancak bunu yapmadılar ve 3. kez konuştuğumuzda Kubica’nın yerini tekrar alamayacak kadar geride olduğunu söylediler. Hakemlerin çok geç karar verdiği doğru değil. Bizim için gerçekler hemen açıktı: Alonso pisti keserek avantaj sağladı.” dedi.

Ferrari Takım Patronu Stefano Domenicali ise kendilerine uyarı gelmeden önce Kubica’nın yerini alamayacak kadar geride kaldığını söyledi.

Domenicali “Hakemlerden ilgili bilgiyi alır almaz Fernando’nun Robert’e yerini vermesi gerekiyordu ancak Robert çok yavaştı ve gerideydi çünkü sorun yaşıyordu.” dedi.

 


Yorumlar

  1. o kadar fazla komik yorum var ki.

    "uyardıkları için şükretmeliymişiz."
    "alonsonun virajı dönecek kadar alanı varmış."

    vs vs vs. nedir bu anlamıyorum ki ? sitede nedense alonso haberi kaynıyor suç mclaren taraftarlarındada değil. hamilton haberi çıksa biraz oraya kaysak. hamilton kanka deyip kalp atsak(!)yani doğrudüzgün yorum yapılmaya değer haberlerin %85'i alonso haberi.

  2. iyi pilot herzaman eleştiri alır

  3. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Mercedesturk Senin yorumlarını okudum bu haber ilk ciktiginda gereksiz eleştiri ve şuçlamayı sen yaptın fitili sen ateşledin alonsoya karsı tutumun iyi olamaybilir ama bizler senin seviyene duserek elestiri yapmıyoruz.
    Farkımız burada sizler istediğinizi söyleyin o kadar havlıyorsunuz ama ferrari kadar olabildinizmi bi sorun kendinize Su an da Griddeki En eski takım Bramhdan kalan tek takım FERRARI.Sizler efsanevi bir takımı topa tutuyorsunuz ve alonso gibi griddeki en başarılı pilotu taşa tutuyorsunuz MercedesTurk senin amacın anladık bizim gibi alonso Fanlarını Sinirlendirmek ve takımı kirletmek bunu burda başarabilirsin ama unutma Bu bir spor sizin basınıza bir şey gelmicek diye bir sey yok Monocadaki Button basına geleni unutma sizin gibi ahmak takımınız pitte aracda bir parca unuttular o zaman biz sizi taşa tuttukmu hayır!Ve konuya gelicek olursak alonso ya pistten gecmek icin hiç pay vermemiş ss lerden bakdım ve alonso dönmek icin direksoyunu kırıyor ama kubicanın sag lastigi virajın sonuna kadar gelmis buda her seyi kanıtlıyor gecmemesi icin resmen kapatmıs hemde virajda Vettel in Schumachere yaptigi atagini gordunuz Schumi ne yapti vetteli beyaz cizgiye kadar sürükledi sonrasında ise yol verdi kenardan gecdi ama kubica bunu yapmadi hiç pay vermedi ve gecdi ve ceza aldı.Hiç kafama takmıyorum arkadaslar ne solerseniz soyleyin zaten bu sene ŞAMPİYON VETTEL alonso şampiyon olacagim diyor ama onumuzdeki almanya yarisinda da hızlı virajlar var bu sene den umudumu yitirmek uzereyim su son yarisida izlerim ferrariyi goricem neler yapıcak red bull geride bırakırlarsa o zaman ınanırım samplugu.Tüm Ferrari Fanlarına Selamlar.

  4. oğulcan  eriş avatarı
    oğulcan eriş

    iiii

  5. Kimi Räikkönen avatarı
    Kimi Räikkönen

    Ben olayın tartışılacak bir yönünü göremedim açıkçası. ama 100 yorum var nedense.

  6. Buyur geç demez zaten. Ancak agresifçe içeriyi kapaması Alonso'nun dışarı çıkmasına sebep oldu.

    Bu pozisyon 2008 Belçika kadar tartışmalı bence. O zamanlar da Hamilton'un şikandan sonra Kimi'ye yol vermek için yavaşladığını Kimi'nin geçtiğini ancak Hamilton'un tekrar ilk virajdan önce yerini aldığını ve dolayısılya Hamilton'un "suçsuz" olduğunu savunmuştum.

  7. Kubicanın burda hiç bir suçu yok içeriyi kapattı zaten buyur alonso abi geçmi desin ?

  8. İlk önce "vay anam vay neler dönmüş serhat ya " demek isterim.

    FIA, Ferrari'ye Alonso'nun yol vermesi gerektiğini söylüyorsa ve yol verilmemişse bu bir hatadır kesinlikle.

    Ancak Kubica'nın agresifçe yarıştığını da biliyoruz. Bu adamın 2009 Avustralya'da Vettelle mücadelesini hatırlayalım mesela. İngilterede de agresifçe davranarak (aslında kendince haklı olarak) Alonso'yu çime atmış. Ki sanmıyorum ki Alonso bilerek çime çıkıp Kubica'yı geçmek istesin. Zaten yol vermeme sebebinin de büyük ölçüde bu nedenden ötürü olduğunu düşünüyorum.

  9. Bu Alonso'nun neyini seviyosunuz anlamadım.Adam çokmu Muhteşem işler yaptıda şampiyon oldu?Hayır.Unutulmaz yarışlarmı çıkardı?Hayır.Ee nedir bu Alonso sevgisi anlamıyorum.Birde tutmuşlar Schumacher'den daha iyi olduğunu söyleyenler var.Onlara cevabım açık ve net:'' Yok öyle bir dünya''

  10. Anlamadığım şey şu bu kadar tartışmaya ne gerek vardı?

    Cezanın alınmasına neden olan hatada aslan payı Ferrari pit duvarına ait. Alonso tabii ki tecrübeli bir pilot olarak yerini geri verebilirdi ve bence vermeliydi de ancak önemli olan takımın onu uyarmasıydı.
    Kubica'ya yaptığı atakta Kubica yerini savundu ve o sırada apex üzerinde olanda Kubica idi. Sert savunma yapan bir pilot Kubica, ve Alonso bunu en iyi anlayabilecek isimlerden biri. Çünkü kendisi ondan bile daha sert savunma yapar. Kubica Alonso'yu çime itti, o zaman bize ne demek doğru değil. Siz hangi koşul altında olursa olsun avantaj sağlıyorsunuz rakibinize.
    Bu durumda Alonso o anın adrenalini ve yarış stresi nedeniyle hatasını fark etmedi diyelim, Ferrari pit duvarı görevini yapıp uyarıda bulunmalıydı mutlaka. Şunu düşünebilirdik eğer bu haber olmasa, durumun ciddi olduğunu düşünmediler, geçiş anını incelemediler. Ama Charlie hamlenin hemen ardından takıma uyarı yapıldığını söylüyor.
    O zaman asıl hata takımın. Orada bulunma sebebi pilotlarına yardım etmek ama onlar ceza almasını önlemeyi dahi başaramamışlar.
    Alonso olayda takıma göre daha az sorumluluğa sahip bence.

  11. " Alonso'nun Kubica'yı geçmesinden 9 tur sonra ceza gelmesine rağmen "
    Ceza verilir verilmez. yada 2 – 3 tur sabredilir. Ceza yı çok geç veriyorlar. Kime olursa olsun, bu geç cezalar tartışmayı daha da büyütüyor…

  12. Sir Jack B, bahsettiğiniz sitenin f1 sitesi olduğunu farzederek yazıyorum;
    başka f1 sitesi takip etmediğim için gözümden kaçmış. Bu tür bir uygulamanın sonucu ne olur bilemem, ancak fikri serbestlik ilkesine tamamıyle aykırı. Geri kalanını özetlemişşiniz zaten. İnsanlarda temel ihtiyaçlardan sonra sosyal ihtiyaçlar gelir. İnsan, bir topluluğa dahil olmak ister, dahil olduğu toplulukta da kabul görmek ister. Topluluktan kastım çok değişik şeylerdir, sınıfınızdan tutun ırkınıza, dininize ve ulusunuza kadar. Bu durumda tuttuğunuz takım oluyor. E bakıyorsunuz sizin gibi düşünen birçok insan var, bu doğal olarak sizde sizin düşüncelerinizin mutlak doğru olduğu sanrısı yaratıyor. Sİze uymayan düşünceler belirtildiği zaman önce şaşırıyor, daha sonra içinde bulunduğunuz komünitenin de gücünü de alarak düşünceyi inkar ve düşünce sahibini baskı altına almaya girişiyorsunuz, çünkü düşüncenizin tutarlılığı ve devamlılığı ancak bu "çatlak sesleri" ve o çatlak seslerin sahibini susturmaktan geçiyor. Eski çağlarda bu iş bilek-kılıç-tüfek gücüyle olurken günümüz modern dünyasında düşünceye saygı kisvesi altında gerçekleştiriliyor. Tabii bu durumda düşünceye saygı kapsamına giren fikirlerin alabildiğine çok ve çeşitli olduğunu da belirtmem lazım. Düşünceye saygı'nın tanımı ne kadar muğlak olursa düşüncenizi bu zırh arkasına saklayarak savunmanız o kadar kolaylaşır. Burada fikri özgürlük fikre saygının önüne geçmeli mi geçmemeli mi bütün mesele o aslında.

  13. Alonso bir atak yaptı, Kubica yerini savundu. Alonso temas olmaması için şikanı kesti. Fakat tam gaz devam etti. Belki de aracın içinden bir viraj kesme olayı olduğunu anlamadı veya kasti yapmadı. veya kasti yaptı. Her şekilde de takımın bunu bizim gördüğümüz gibi görüp Alonso'ya yerini geri vermesi gerektiğini söylemesi gerekiyor açıkcası. Çünkü takım bu gibi durumlarda kilit noktadadır. Fia takımı uyardıysa ve takım Alonso'yu uyarmadıysa o zaman suç takımda. Fakat takım Alonso'yu uyarıp Alonso yerini geri vermediyse de suç direk Alonsodadır. Şu durum altında söylenenlere pek inanmadığım için kim suçlu bilemiyorum.

  14. Sir Jack B.  avatarı

    FIA'nın genelde tartışmalı yada hatalı kararlar verdiğine katılıyorum.

    Ancak bu sene önemli yanlışların olduğunu söyleyemem.

    En önemlisi Valencia da Hamilton'un SC'yi geçişi. Bence ceza uygundu ama geç verildiği için geçerliliği kalmadı. Belki onu dur kalk'a çevirselerdi daha mantıklı olurdu.

    O zig zaglarda verilen kararda bence doğrudu. Kural rakibin önüne doğru doğru kırmaktan bahsediyor. Ama orada olay daha farklıydı. Orada belki FIA seninde istediğin gibi pilotun iyi niyetine baktı ve biraz esnetti :)) Bence ceza gelmemesi doğru karardı.

    Yol kesme kuralının ana hattında bir problem yok bence. Teferruatı tartışılabilir. 2008 Spa dan sonra yol verip 1 viraj sonra atak yapabilirsin diye ekleme gelmişti.

    Alonso ile Kubica'nın pozisyonunuda biraz daha incelersek aslında Kubica okadarda zor durumda bırakmamış Alonsoyu. Yön değişimi yapıldığında Alonso pist üzerinde yani sığacak yeri var. Kerb ve yeşil bölge üzerinden de gidip Kubica'yı geçebilirdi sonra ki viraj için avantajlıydı çünkü. Ama kolayına kaçıp daha içten gitti yani kesti. Hemen pozisyonunu geri vermeliydi yada takımla konuşup tur içinde yerini vermeliydi.

    Sert mücadeleler güzeldir. Ben kardeş kardeş yapılan bir geçişi izlemekten zevk almam. Alonso Kubicayı geçtikten sonra Alguersuariyi çok rahat geçti. Tur bindirir gibi. Mücadele bile etmediler. Oysa ki Rosberg'in Alguersuariyi geçişi müthişti.

  15. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    @Sir Jack B. "Olay tartışmaya açık bile değil gayet net oysa ki", bu olay için haklısınız, ama , başka şekilde olaylara verilmiş okadar farklı cezalar buluruzki eskiyi karıştırsak(illa örnek istiyorsak daha çok yeni hamiltonun rakibine geçilmemek için zikzaklar çizmesi, oda kurallara aykırı idi, nesini savunursunuz, ama ,ihtar aldı, tartışan arkadaşlar bunu da tartışsın o halde, bunun sonu yok), asıl olan bence kural bu şekilde diye,kuralı körü körüne savunmak tartışılmalı, zira bugünlerde çok sıcak gündem anayasa bile değişebiliyor, tartışılıyor, niçin yaşam standartları geliştirmek veya demokrasi adına, şimdi bu kural içinde %100 doğrudur kardeşim ne konuşuyorsunuz deme hakkınızı ben uygun bulmam, zira tartışılabilir, burda önemli olan niyettir, bir pilot geçiş için hamle yapıp pozisyonunu almış , diğeride buyur kardeş geç dicek hali yok elbette, ama artık yan yana gelmişsin heralde bi f1 pilotu yanındaki koca aracı görebiliyordur, rakibini dışarıya ittirmek sizce masumsa, cesaret alan suçluysa (ki yarışlar sıkıcı olmasın diyoruz, ozaman PS oynasın tüm pilotlar kurallarda net olur, bizde izleyelim), istanbuldaki vettel webber olayındaki alonso da webber gibi yapabilir yarış dışı kalırdı (ki ordada vettel bariz bi şekilde ittirmeye çalışıyor webberi), burda bence fia biraz daha pilotun iyi niyetine bakmalı kim iyi kim kötü niyetli ona göre karar verilmeli yada kurallar esnetilmeli 🙂

  16. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Alonso fanları kusura bakmasın ama, ben bir haber altına yorum yapmak istiyorsam yaparım. Alonso'yu da eleştiririm Ferrari'yi de. Kimse karışamaz. Burası özgür bir ülke. Küfür hakaret vb. olmadığı sürece yazarım. Kaldı ki bu haberin altında Alonso ve Ferrari'yi en çok eleştirmesi gerekenler sizlersiniz. Çünkü onları tutuyorsunuz. Onların kazanmasını istiyorsunuz. Ben tüm yorumları okudum ve Alonso'ya bir hakaret filan görmedim. Varsa da zaten silinmiş demek ki. Neden böyle kendi kendinize "ooo Anti-ALonso'cular toplanmış. Hadi edin hakaretleri" gibisinden konuşuyorsunuz hakaret eden yok ki 🙂 Varsa zaten silnmiştir. Hakaret serbest değil. Şikayet edersin silinir. Yorum yapanları bırakın siz. Takımınızı eleştirin.

  17. Sir Jack B.  avatarı

    Minardi önerdiğin sisteme benzer bir sistem başka bir sitede zaten var.

    Bence bu sistemin sonuçlarını yaşıyoruz şuanda. Yani holiganlık. Burada grupların sınırı olmasada burada ki haberler farklı bir mecraya taşınıp orada saygısızca hakaret edilerek bolca yorum yapılıyor. Bunlara da şahit oldum.

    Bu birazda şeye benziyor farklı grupta ki insanların birbirine zarar vermesini önlemek için araya tel çekmek yada kafes içine almak.

    Aynı düşüncede insanlar doğru yada yanlış bir şekilde birbirini gaza getiriyor. Farklı düşüncede insanlar ile karşılaştıkları zaman böyle bir tablo ortaya çıkıyor.

    Bu haber altında bazı arkadaşlar cezanın gereksiz ve haksız olduğunu savunmuşlar. Olay tartışmaya açık bile değil gayet net oysa ki. Şimdi bu arkadaş o fikri nereden edindi ? Ya bu konu hakkında ki kuralı bilmiyor yada benzer düşüncede ki insanlar birbirlerini yanlış bir şekilde inandırmışlar.

    Bence önemli olan karşıt fikirlerin konuşulması ve herkesin yeni fikirler edinmesini sağlamaktır. Herkesin bilmediği yanlış bildiği gözden kaçırdığı şeyler vardır. Burada onların farkına varabiliriz. Arada çok güzel bilgiler geliyor.

    Problem şu ki burada ki bazı insanlar diğerlerini çileden çıkarmak için elinden geleni yapıyor. Kimlerden bahsettiğimi biliyorsunuzdur. Bazı arkadaşlarda bu arkadaşlara iyi yada kötü tepkiler veriyor anlamsız bir tartışma başlıyor.

    Aslında bu başlık altında şuanda çok kötü bir ortam yok. Kötü olanlar silindi yada siliniyor. Eleştiriler var yorumlar var. Ama bazı Alonsocu arkadaşlar bunlardan da rahatsız. Yani yorum ve eleştirilerden de alınganlık yapar olmuşlar. Çünkü mutlu değiller. Oysa ki kendileri de eleştirmesi lazım bunları. Olayda pilot ve takımın bariz bir hatası var.

  18. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    eheheueh teklifim hemen -1 bir almış demekki beğenilmedi, o zaman şöle yapalım bari; biz ferrari ve alonso cular hiç yazmayalım (ki zaten baya azaldı yazanlarımız), arkadaşlar zaten istila etmiş gibiler siteyi, kafalarına göre sallasınlar, hakaret küfür filan , bu şekilde şikayet edecek bizler olmayınca istediğiniz kadar sövüşürsünüz :)) işe bak yaa nelere geldi olay

  19. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    @ minardi; sonunda mantıkı bi fikir ürettiniz tebrikler

  20. Haa bir de unutmuşum, takımı ve pilotu seçtikten sonra yalnız onların altına yorum yazılabilecek, böylece benim gibi bazı provakatörlerin Alonso başlığı altına yorum yazıp toplumun huzurunu kaçırması engellenecek. Tabii ben lotus-trulli seçeceğim içiniz ferah olsun. Alan memnun satan memnun süper fikir valla.

  21. Yaşar koçyiğit, dikkatli okursan eleştirinin Alonso'ya olmadığını göreceksin. Bir de nedir bu tehditkar cümleler? Böyle bir "Herkes haddini bilecek" havası.

    Peki, trf1.net camiasındaki Alonso-sever cemiyetin hassasiyetlerini gözeten bir teklif getiriyorum( Türk halkının hassasiyetlerini dikkate alıyorum der gibi oldu:) Herkes, adminler dahil, siteye kaydolurken takımını ve pilotunu seçsin, bir de seçtikleri takım ve pilotun f1'den ayrılması ihtimaline karşılık birer rezerv takım-pilot seçsin, herkes mutlu olsun. Nedir bu Anti-Alonso'culardan çektiğimiz yahu? Trf1.net yönetimi halkın sesine daha fazla kulak tıkamamalı, Alonsosever camianın engellenemez sesine kulak vermeli.

    Admin dedim de aklıma geldi, yorumlara küçük bir edit butonu ekleyebilir misiniz acaba? Yani site dizaynından anlamam ama, başka sitelerde mevcut olan birşey, buraya da adapte etsek, mesela yorumu gönderdikten sonra yarım saatliğine(süre değiştirilebilir) edit butonu aktif olsa nasıl olur? Böylece hem insanlara yorumlarını gözden geçirme imkanı verilir, hem de yorum silme olayları azalır, yanlış anlaşılma gibi durumlar ortadan kalkar. Sadece bir öneri tabii siteye yük getirir mi, kodda, siteye erişimde sorun çıkar mı o konularda bilgim yok, yanlış-hatalı söylüyorsam mazur görün.

  22. McLAREN TEAM ve onun gibi arkadaşlar saygıyı çok daha fazla hak ediyor ve görüyor.örnek almanızı tavsiye ederim.

  23. önce saygı gösterip kimseyi germeden yorum yapıp saygıyı hak edeceksin sora saygı bekleyeceksin.bunu yapamıyorsn her türlü hakarete ve eleştiriye katlanacaksınbu bukadar basit başka izahı yok.

  24. Yaşar Koçyiğit
    Sana birisi Yaşar Koç diye hitap etmiş sen de tepki göstermiştin.MercedesTuk müdür nedir diyerek aslında ne kadar saygılı olduğunu gösteriyorsun.Kendine yapılmasını istemediğin bir şeyi başkasına yapıyorsun.Sonrada saygıdan bahsediyorsun.Bir de bundan sonra şunu yaparım bunu yaparım demişsin.Düşüncelerin bittiği yerde hakaretler başlar unutma.

  25. Kimi Räikkönen avatarı
    Kimi Räikkönen

    Başlamışsın bile siz "kaşındınız" diyerek. Yakışır sana 🙂

    Haber: Raikkönen WRC'de ilk podyumunu aldı!
    Yorum: Ehehe galibiyet alamaz ki…

    Haber: Raikkönen WRC'de ilk galibiyetini aldı!
    Yorum: Eee ne olmuş ne var bunda. Erkeksen F1'e gel.

    Haber: Raikkönen trafik kazasında öldü.
    Yorum: Ehehehe. Hadi bakalım yiyosa diğer tarafta yarış kazan!

    Bu tür yorumlar görürsem sen ve senin gibilerinden hiç şaşırmam tabi. Böyle devam et 🙂 Güldürüyorsun beni 🙂

  26. siz kendiniz kaşındınız bizedeaşımak düşer bakın bundan sonra bilhassa raikkonen haberleri nasıl oluyor.

  27. Kimi Räikkönen avatarı
    Kimi Räikkönen

    Hahaha. "O zaman biz de şu pilotun altına ağır şeyler yazalım." diyen arkadaşlar genelde bunu zaten yapıyor. Fark şu olur en fazla, küfüre kadar gidebilirler.

    Minardi'yr katılıyorum. İstediğim habere yorum yaparım güzel kardeşim. Hakaret/küfür veya aşağılama varsa silinir. Baktın silinmedi şikayet edersin. Ne yani her haberde belli gruplar mı yorum yapacak?

    Şakaysa hiç komik değil, ciddiyse çok komik !

  28. biz her mclaren,mercedes,hamilton haberinin altına en ağır ifadelerimi yazalım.en aşağılık hakaretlerimi edelim sevmiyoruz diye.bunlarmı sizin istediğiniz.eğer buysa çokta zor değil.fakat burada sizden değerli insanlar var.onlara sizlerin alonso ve ferrari taraftarlarına gösterdiğiniz saygısızlığı göstermemek için yazmıyoruz.onarı rencide etmemek için özen gösteriyoruz.her şey yolunda herkes görüşünü beyan etmiş katılsakta katılmasakta,taaki mercedes türk müdür nedir onun sondan bir önceki yorumuna kadar.yok efendim gerçek ferrarici alonso gibi birini sevmezmiş felan .hemen arkasındanbiri çanak tutmuş yok alonsoyu herkes sevmek zorundaymış sevmezsek sevdireceklermiş.bu böyle devam edecekse ben her mclaren ,hamilton ve raikkonen haberinin altına öyle şeyler yazarımki aşağılamak küçümsemek alay etmek nasıl olur görürsünüz.şimdiden dğer rakip takım ve pilot taraftarı arkadaşlar kusura bakmasın.

  29. Hah ben de bunu bekliyordum. Tartışmada yeni seviyeye geldik: Ya sev, Ya Terket!

    Bunun ekürisi de " Sevmek zorunda değilsiniz ama en azından saygı duyun, duymazsanız gösteririm ben size, kafanıza vura vura sevdiririm bak" tır. Onu da bekliyorum yakında.

  30. İnsanların Alonso ile ilgili haberlerde düşüncelerini beyan etmesi için galiba Alonsoyu sevmesi lazım.Sizin yorumlarınızdan ben bunu çıkarıyorum.
    Neymiş efendim Alonso ile ilgili haberlerde yorumu hep Mclarenciler Mercedesciler yapıyormuş.2006 dan beri yaptığı açıklamalara ve de uğruna açılan başlıklara baktığımızda bu adamı sevmememiz gayet normal.Siz de bizi anlayın ve saygı gösterin.Sanki biz sövüyoruz sayıyoruz.Demokratik bir düşünce açılama platformu bu site.Aksini idaa edebilir misiniz?

  31. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Arkadaşlar Alonso F1' in gizli sahibi.Başkası yapınca ortalığı yıkar bu adam, ama kendisi yapınca " MR.Alonso " ya kimse hiçbir şey demez.Şu olayı Hamilton yapsa yıkılırdı buralar.Basitsiniz.

  32. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Bazı arkadaşlar var gerçekten garip davranıyolar, şöyleki ben eğer birini sevmiyor ondan hoşlanmıyorsam onun yanına gitmemeye aynı ortamda bulunmamaya göz göze gelmeye vs dikkat eder, ortamın ve kendimin tadını kaçırmamak adına bunları yaparım, ama sizler hem alonsoyu sevmiyorsun hemde ilgili ilgisiz her ferrari yada alonso haberinin altına saldırı karalama hakaret içerikli yorum yazıyorsunun, yaa madem sevmiyorsunuz dolaşmayın peşinde kardeşim, ama burda bi kaç kişiyi tenzih ederim onlar gerçekten mantıklı yorumlar yapıyorlar, diğerlerinin tek derdi hakaret etmek, sevmiyorsan git arkadaşım okuma yazma mecburmusun, nedeni aslında belli gittikçe yaygınlaşan KKAK hastalığı…

  33. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Mercedesturk yorumlarını yaparken çok YIKICI konusuyorsun Sizin basınıza illaki bir şey gelicek o zaman bakalım ne yapıcaksınız bu sporda her şey olabilir neden taş atıyosunki Ferrari fanlarını sinir bozucu laflar ediyosun senin takımın bu durumda olsa sana yapsalar iyi olurmu centilmenlik ölmesin bu sporda ilk 2 buyuk takım kim sole bana 1cisi Ferrari 2cisi Mclaren bitti abi bi zamanlar ferrari 2000 2004 yılları sampiyon olarak gecirdigi zaman artık millet diyordu izlememe gerek yok nasıl olsa ferrari Schumi kazanır diyorlardı yaris zevki yokdu ve millet izlemiyordu ferrari su anda Zor yıllarını yaşıyor ama hep bole devam edicek değil illaki bazı takımlarında sampiyon olması sporu izlenebilir yapıyor yoksa ferrari gücünü kullanarak en iyi aracı kendisi tasarlar ama bütce sınırı oldugu icin buna icin vermiyorlar. Serbest bıraksalar her zaman ferrari yada mclaren savasi olur şöyle düşün paran var Bugatti alamıyorsun ama arkadaki bugatti kadar hızlı arac yapıyor ama ferrari yapamıyor neden cunku onların sınıfında bu yok onlar kendi bildikleri gibi araç üretiyorlar haliyle kırmızılara izin verilse bu tablo çıkmazdı bu sezon Bunu Dominicali bizzat kendi acıkladı ve F1 racingin sayfasında bunlar yazıyordu Kısaca Ferrarinin bu yılı 2010 2011 nasıl olur bilemem ama 2008 de kacan sampiyonlukdan sonra ferrari dusus anına gecdi ve devam ediyor bakalım ne zaman son bulucak bekliyip goricez.

  34. '' şu alonso'ya kıl oldum abi'' başlığı altında biz kaç kişiyiz desek tuncay özkan'a rahatlıkla rakip olablrz bnce.. 😀

  35. Foto açık herşeyi gösteriyor, Suç ferrari pit ekibinde büyük oranda, lakin bazı arkadaşların "ama kubica savunma yaptı alonso ya karşı düşünebiliyor musun savunma yaptı utanmaz arlanmaz herif nasıl savunma yapabilir ya karşısındaki f1 ilahına karşı kim ki o kim! polonyalıymış peh koçum bizim pilot ispanya'Nın bağrından koptu geldi tamam mı o herkezden üsstün herkezzten. herrkesh yol vermeli ona anlıyor musun yol vermeli alonso saksı değil büyük bir f1 pilotu enn çok o birinci olmalı tamam mı enn çok o! ( a tribute to erol büyükburç)" tarzı savunmaları da komik oluyor. Adam yerini savunuyor yahu tabii ki dışarı atacak, ha temas olsun alonso yarış dışı kalsın sonra konuşalım yanlış mı doğru mu diye, ama savunma yaptı diye pilota suç atanı da ilk kez görüyorum.

  36. Türker SEZER avatarı
    Türker SEZER

    Arkadaşlar kolumda ferrari dövmesi taşıyacak kadar sıkı bir ferrari taraftarıyım… ama olay çok açık öyle yada böyle pisti keserek rakibini geçersen avantaj sağlamış olursun ve cezayı yersin… domenicali ile bukadar… bu ilk hata diil ne skandal hatalar yaptılar… taklit edilen takım olmaktan çıkıp taklit eden takım konumuna girdik… evet araçla ilgili son gelişmeler olumlu yönde ama böyle basit hatalarla puan kaybedeceksek en iyi araç bizde olsa ne olur… bence asıl sorgulanması gereken teknik kadrodur… şu da bir gerçek ki üzerimizde bir şanssızlık da var evet ama topu tamamen şansa atmakta ne derece doğrudur bi düşünmek lazım… herkese saygılar…

  37. murat levent
    kendin yazıp kendin oynuyorsun! yorumun varsa yazarsın ve bırakırsın burada kimseyi aşağılamak senin haddine değil!
    orda görmek istemediğin resimlerde görünmeyen bir şey var "yarış çizgisi" bunu bir araştır sonra video'yu izle sana anlaman için yardımcı olacaktır
    —————————————
    haber yayınlandığından beri bir sürü taraftarın yorumları silindi nedeni ortamı germek ve kişi haklarına saldırı burası kimsenin malı değil! yok alonsonun haberinin altına mclaren'ci ler toplanmış.alonso düşmanları gibi sözlerle basit ve çocukca yorum yapmak sitenin ve yorumcuların kalitesini düşürür.
    yıllardır yazan bir çok arkadaş ortalıkta yok bunun nedeni ise bu seviyedeki yorumlar.

  38. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    @ murat levent; koyduğun resimlerde herşey gayet açık, kubica eğer yarış çizgisini takip etse 2 araçta rahatlıkla dönebilicek pozisyonda ama o böyle yapmayıp, webber tarzı psit dışına itme yolunu seçti; sen istediğin kadar buraya foto da koysan anlatmaya çalışsanda A RAF süresi 198 de denildiği gibi " Onlar ın(Bazı insanlar) vardır kulakları vardır duymazlar, gözleri vardır görmezler, dilleri vardır gerçekleri konuşamazlar."

  39. umarım yanlış anlaşılmaz ama altta verilen resimler pek bir şey ifade etmiyor bana göre. bu işin kuralı budur, eğer sen daha temiz tarafta dönüyorsan, yanına gelen kişiyi dışarı atma hakkına sahipsin. temiz tarafta olanın kaçması gerekmiyor ve nitekim böyle oluyor. bunun yanında kubicanın da her zaman sert savunma yaptığı açıktır. kubicayı rahat geçemezsiniz, arkadaşı olsanız bile. yine öyle oldu.

    bunun yanında çok benzer bir savunmayı alonso 2007 spada hamiltona karşı ilk virajda yapmıştı sanırım. dedim ya bu işin kuralı bu istediği kadar dışarı atabilir. ha sen o seni dışarı attıkça içeri girmeye çalışırsan türkiyede vettelin yaşadıklarını yaşarsın. suçlu kim bilmiyorum ama ceza alacaklarını bile bile devam ettiler..

    bu sene ne alonso, ne massa ne de ferrari, isimlerine yakışır yarışlar çıkaramıyorlar.

  40. murat levent avatarı

    Bu kadar resmin üstüne resimlere bile bakmaya gerek duymadan alonso haksızdır ceza doğrudur diyebilen garip türler varya ben daha bu siteye bişey yazmam arkadaş.

    Takımınız HIRSIZ, plotlarınız YALANCI, kalkıp bide burda hala laf salatası yapıyosunuz.Sizin şurda konuşmanız bile ayrı bir ayıp.

    Ne haliniz varsa görün.

  41. kan mevsimi avatarı

    mercedes turk süper yorum:)))

  42. Ya bilmiyorum ama bazıları Alonso'yu çok kıskanıyor gibi geliyor bana.Bir Alonso ile ilgili haber yayınlansın haberin yorumları 2 sayfa oluyor bu kadar mı çok sevilir bir insan ama ya.Bu arada aynı olay Hamilton'ın başına gelse Ferrari'ciler McLaren'ciler kadar yorum yapmazlar…Bu arada Alonso'nun zekasından şüphe edenler varmış bence zeka kavramının tanımını bilmiyorlar bilseler Alonso'nun zekasından şüphe etmezler herhalde…

  43. Kimi Räikkönen avatarı
    Kimi Räikkönen

    Aaa oldu mu şimdi Osman. Alonso'yu çok seviyoruz o yüzden uğraşıyoruz onunla 😀

  44. Alonso düşmaları sahne almış yine,varsa yoksa alonso.Alonso kadar taş düşsün başınıza.Sanki alonso babalarının katili,ne yaptıysa bunlara.

  45. 01McLaren01  avatarı

    2 yıl önce fransada hamilton pist dışından geçiş yaptığı için buna benzer ceza almıştı ama orda McLaren takımına kimse çıkıpta 3 kere uyarı vermedi. (fransadaki ceza haklıydı/haksızdı yı tartışmıyorum) en azından hakemler yerini geri ver tavsiyesinde bulunmuşlar. şükretmesini bilin.

  46. Kimi Räikkönen avatarı
    Kimi Räikkönen

    Koskoca "çifte" şampiyon Fernando Alonso yerini vermesi gerektiğini bilmiyor mu takım haber vermese? E pes…

    Ya zekasından da şüphe etmeye başladım ben bunun artık.

  47. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    @murat levent; bırak sende yaa, buradamı bulucan duyarlı f1 sakinlerini, çok iyimsersin, ilgili ilgisiz tüm haberlerde alonsoya sallamak dertleri , "kronik kimikolik alonso düşmanlığı" hastalığı tedavisi de belli alonso yu astıkmı sorun kalmaz

  48. Ferrarici emin ol vardır asuman.Hiçbir gerçek Ferrarici nin böyle bir adamı savunacağını ve de seveceğini sanmıyorum.

  49. Mclaren fanları tam kadro vazife başındalar.Hiç Ferrarici yok mu burada.

  50. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    bazılarına göre silverstone da alonsonun hakkı yendi, bana görede 2008 spa da lewisin hakkı yendi… düzlükteki araçların yaptığı hıza ve lewisin aracının dataları incelendiği zaman, lewis kimi'nin geçmesi için uygun şekilde gaz verdiği ortadaydı ancak kimi yarışın o esnasında çok erken frenaja giriyordu hatta yarış sonrası lewis bu durumu ilginç bir şekilde açıklamıştı. "geç frenaj için biraz benjamin lazım" gibisinden. start-finişin sonunda kimi yine erken frenaj yaptı lewis geçti ama bir sonraki virajı bekleyin diye bir kural yoktu.takım charli W. danıştı okey aldı değilse 2. kez kimiye yol vereceklerdi. sonrası ne olduğu malumunuz. şu anki kurallara göre spa aynı şekilde yaşansa ceza haklıdır çünkü bir sonraki viraj kuralı çıkmıştır.orda lewisin hakkı yendi. CW de geçişe okey verip sonradan ceza vermesiyle bu ilginç karara imza attı, bilemiyoruz ama belkide üst makamdan adama baskı yaptılar ceza için.
    alonso pistlerdeki en dürüst pilot diyen arkadaşa katılıyorum. tezgah kurup yarış kazanmak,eşitlikten yana olmayıp takım arkadaşının yavaşlatılamsı için patronunu tehdit etmek zaten dürüstlük abidesi davranışlardır ve ödüllendirilmesi gerekir.

  51. can (spa 2000)

    Videoda Massa Rai olayında 2.00 sn olan durumdan bahsediyorsun sanırım. Evet harika bir an sanki arka arkaya yapıştırılmış gibiler.

  52. Ceza gerektiren bir olay bu savunalacak bir taraf yok. Formula 1'de bu zamana kadar bir çok kez böyle anlar yaşadı ve tekrar yer verilmediği zaman cezalar hep geldi. Anormal bir durum yok.

  53. murat levent avatarı

    O çarli denen adam böle kare kare inceliyomu acaba, Alo avantaj sağlamış bak bak, adamı resmen dışarı atmış kubica bunlar avantajdan bahsediyolar.

    Duyarlı trf1 sakinleri yorum yapmadan önce lütfen resimlere bakınız. Rica ediyorum.

  54. murat levent avatarı

    Son olarak ta kubiaca ya bakalım, alo yu ne hale getirmiş. Açılara dikkat.

    http://img710.imageshack.us/img710/8682/xxxqo.jpg

  55. murat levent avatarı

    Birde arkadan alınmış bu resme lütfen

    http://img340.imageshack.us/img340/8290/77823196.jpg

    Burda ferrarinin ön lastik açısı virajı alır gibimi görünüyor yoksa virajı keser gibi mi.

  56. murat levent avatarı

    Şu iki resime lütfen bakın sonra elinizi vidanınıza koyun. Yukarıdaki konu resminden 2 kare öncesi

    http://img571.imageshack.us/img571/552/73687048.jpg

    http://img338.imageshack.us/img338/3309/17888745.jpg

    Sizce bu resimlerde virajı normal dönecek pilot hangisi, kubicanın durduğu açıya bir bakın bakalım, direk Alo yu pist dışına atmak için çağrazlama dalıyor resmen.

  57. murat levent avatarı

    Bazıları resme baksanıza demiş, o resime bakınca benim gördüğüm alonso o virajı kemseymiş kubicanın üstündeymiş olduğudur. Önce kubica nın durduğu yere bakın. Sanki Alo ya geçecek yer bırakmışta Alo bilerek çimlerden gitmiş gibi yorum yapıyosunuz.

  58. murat levent avatarı

    Ferrari koltuğuna oturmadan evvel schmi yi 2 kere yenen pilot. 😀 Başkada yok gridde.

  59. ferrari koltuğuna oturttular diye kendini schumacher sana pilot 😀

  60. murat levent avatarı

    Alonso şu pistteki en dürüst pilottur. Başkası olsa kendi çime çıkacağına kubica yı çıkarırdı sıkıştırıp (souber e geçilmesi gibi). Bakınız hamilton(monza/weber), schmi(kanada), hamilton (SPA, hatta kimi bayağa söylenmişti).

    İşte bu adam böyle değil, kaybettiği tek noktada bu. Biraz daha diğerleri gibi olmayı becerebilse, of of önünde duracak adam kalmaz. Sauber burnunumu sokuyor, kır üstüne savrulsun çimlere, biri geçmeyemi çalışıyor 3-4 kere zigzag yap, o zaman herkes sever seni. Bir anda en süper pilot olursun.

    Pardon, arada da yalan söylemeyi, bir-iki gazeteci tokatlamayı felan da unutma. O da lazım..

    Ya da olduğun gibi kal, biz seni böyle seviyoruz.

  61. arkadaşım bende seni anlıyorum ancak ortada kesinlikle bir avantaj kazanma durumu var ve bu bahsi geçen iki mevzudada var Alonso elbette senin dediğin gibi düşünmüş olabilir ama Ferrari pit ekibi olayı izlemiyormu tabi ki izliyor bahsini ettiğimiz pilotta Fernando Alonso.Bir Bruno Senna yada Karun Chandock değil avantaj kazanıp kazanmadığını idrak edemeyecek kadar tecrübesiz oldugunu dusunmuyorum Alonso'nun

  62. Romain GROSJEAN yada yasindi galiba .güzel kardeşim benim savunduğum bir durum yok bak yorumun ilk cümlesine.cezayı haklı buldum.ben lewisin 2008 spadaki olayı ile bu olayın karşılaştırılmasına karşıyım.burada alonso bir anlamda kaçacak yeri olmadığı için kesiyor ve bunu dışarı atılma olarak algıladığı için yol vermemiş olabilir.ve takımdanda böyle bir uyarı gelmediğini anlıyoruz haberden.onun için devam etti muhtemelen.

  63. yaşar arkadaşım yarış komiserlerinin verdiği ceza zaten aradaki bağı açıklıyor halamın bıyıgı olsaydı amcam olurdu Alonso avantaj kazanmıştır mecburiyetten veya kurnazlıktan ne gerekceyle olursa olsun avantaj kazanmıssanız yavaslayıp verırsınız yerınızı akabinde atagınızı tekrardan yaparsınız bunu tartstgımıza bıle ınanamıyorum yani cok sacma bır tartısma Ferrari ve Alonso'nun yaptıgını savunmak cok sacma dıye dusunuyorum kesinlikle avantaj kazanma soz konusudur ki böyle bişey olmasa zaten hakemler ceza vermezdi

  64. arkadaşlar ferrari hatalıdır ve cezasını çekmiştir.burada mutabığız.amma velakin nasıl 2008 spa ile bu geçişi karşılaştırıyorsunuz onu anlayamadım.orada lewisin ön lastiği raikkonenin arka lastiğinin yanında ve şikanı kesiyor sonrasında start düzlüğünde yerini verip zaten kazanmış olduğu momentumla hemen hava koridoruna girerek tekrar geçiyor.buradaki yarışta kubica ile viraja yanyana giriyor ve kaçacak yeri kalmadığı için şikanı kesmek zorunda kalıyor.ve sonrasında ikinci viraja giriyor yani düzlükte avantaj sağlama gibi bir durum söz konusu değil.ki bariz bilerek kesme deği mecburiyetten.lewisin şikan kesmesi ile alonsonun şikan kesmesi arasındaki fark şu;biri mecburiyetten kesiyor biri avantaj kazanmak için.biri viraja yanyana giriyor diğerinde birinin ön lastiği diğerinin arka lastiğinin yanında.fark bu.

  65. Başlığın hatalı olduğunu söylemeyi unutmuştum zaten düzeltilmiş aman dikkat iki başlık arasında çok fark var.

  66. kendi düşen ağlamaz

  67. kendi düşen ağlamaz

  68. bir soru sordun ve bende cevapladım. aynaya bakarak değil bana sorduğun yerde cevaplama gereği duydum. duygularıma göre asla ne bi iş yaparım nede bir yorum yazarım. ben gördüklerimi yazıyorum. evet bu son iki yarış beni f1 den ciddi anlamda soğuttu vede kızdırdıda ama bunlar benim gerçekleri görmeme engel değil. fikirlerim bunlar. katılırsın veya katılmazsın ama duygusal diyemezsin.

  69. Sezon başından bu yana ferrari pit duvarı ve Alonso hata zincirine bir yenisini eklemeye devam ediyor.

  70. alonso_ : Cevap istememiştim, cevap verme gereği duymuşsun, teşekkür ederim.

    Evet F1'de olsaydılara yer yok ama bir de doğru olan var. Sadece olaya duygusal olarak baktığını göstermek istedim.

    Saygılarımla.

  71. 2008 Hamilton-Raikkonen çekişmesi diyorum başkada bişey demiyorum iki şampiyon gösterdiler orda ne yapılması gerektiğini Kubica'nın aracındakı arıza Alonsoyuda Ferrariyide bağlamamalı Alonso avantaj kazanıp Kubicayı geçtiğinde hemen o saniye yer vermeliydi

  72. Sir Jack B.  avatarı

    Takımın alonsoya bildirim yapmadığı açık değil. bu konu hakkında bir telsiz konuşmasıda ekranlara gelmişti.

    kubica beni itti ama tamam gibi. yarıştan sonrada pişman değilim dedi.

    hakketen ferraride çok ilginç şeyler oluyor.

  73. aykut bulut avatarı

    hatırlarsanız 2005 japonyada alonso yanlıs hatırlamıyosam klien ii şikan kesıp gecmıstı aradan 3-4 tur gectıkten sona alnso takımın emrıyle gerı yol verıp tekrar gecmıstı yanı demek ıstedıgım bu konu takımın bılecegı konu takım yer ver dedıyse hıc bı pılot ben yer vermıcem demez

  74. Can H. - ||| SF ||| hko avatarı
    Can H. – ||| SF ||| hko

    Alonso son derece akıllı bir pilot bana göre.Ama zaten yol verseydi 200 Metre daha gitmeden Renault yarış dışı kalacaktı,yerini geri alacaktı.

    Neyse bunlardan da ders çıkarması gerek Ferrari'nin.
    Diğer takımlarada örnek olur inşallah böyle hatalar yapmazlar :))

  75. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    bu sefer alonso değil Domenicali …!

  76. yol vermesi alonsoya söylenmiş olsaydı mutlaka yol verir hemen arkasındanda kubicaya atak yapardı.benim tanıdığım alonso bu alonso arabasını son derece akıllı süren bi pilot.hata ferrari pit duvarının.

  77. evet başlık alonsoya uyarı yapıldı diyor ama haberin içeriğini okuyunca uyarının ferrarıye yapıldığı ferrarı takımında bunu alonsoya bildirmediği ortaya çıkıyor.dolayısıyla suç takımın fakat alonsoda engin tecrübesiyle bu olayda kubicaya yol verebılırdı.onun hatasıda daha önceki tecrubelerını bu olaya yansıtamaması.çok fazla üstünde durmaya gerek yok.

  78. yav bu sitenin yönetimi neden haberleri spekülasyon yaratacak şekilde yayınlıyor anlamadım. alonso ya değil takıma yapılmış üç uyarı alonsoya iletildiğinde kubica zaten sorun yaşıyormuş ve yavaşmış. atılan bu başlık yüzünden millet yorumlarda birbirine girecek burada…

  79. emiko emiko avatarı

    Ferrari kadar acemi bir takım yok. İş bilmezler.şikanı kestiği bariz.ferrari bu yönetim kadrosuyla öndekilerin eksozunu görür ancak.

  80. aykut bulut avatarı

    site yonetımını tebrik ederim haberde alonso ya degıl ferrarı pit yonetimine yapılan uyarıyı başlıkta alonso ya yapılmıs olarak vermıssınız yaa pess bence cogu kısı yazıyı okumadan dırak baslıga gore yorum yaptıgından ıyı bır kızıstırma yerı olmus bura helal olsun size…

  81. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    @McLaren Team, 08 Spa da lewis şikanı kestiğinde ne kadar adrenalin yüklü olduğunu sanırım tahmin edebilirsin. buna rağmen kimi'ye yol verdi görüntülerde ve start-finish çizgisindeki hız farkı datalarda sabit. demekki 1-2 saniye içinde bir pilot bunu kolaylıkla düşünebiliyor.elbette takım yardımcı olacak ama yaptığı olay çok net takımı bekleyip risk almaya hiç gerek yok.şikanı kesip avantaj sağladığını en iyi bilen kendisi.cezasınında ne olduğunu çok iyi biliyor.kubica alonsodan zaten çok yavaştı o turda olmasa öteki turda rahat geçerdi. belkide alonso podyumda olurdu kim bilir. hata başta kendisindedir.

  82. sizin gibi rezilleri bu sitede görmekten utanıyorum

  83. McLaren-Mercedes yani Şenol..
    Koçum MSN'de yoksun artık?Sen görmüyormusun bu Can denen dingili?Sen moderatörsün,bir uyar veya banla şu adamı ya.Insanı çileden çıkartıyor bu insan dışı varlık,ortalık karışır bak Şenolcum..

  84. sizin gibi insanların birileri taraf olması bu siteye ülkeye ne gibi faydası olur'ki sanmayın buradaki insanlar sizin yazdıklarınızdan daha kötü yazamaz bu bir ahlak ve saygı durumudur.değilse emin olun litaratüre geçeçek küfürleri burada herkez bilir!

    bu site görmekten utanıyorum.

  85. Kirve 12

    Video için teşekkürler gerçekten iyi geldi.

    Rai'nin Massa'yı virajlardaki takibiyse gerçekten harikaydı. Yoğun downforce kaybına rağmen virajın tamamında arkasından hiç ayrılmaması süperdi.

  86. Hepinizin derdi Alonso olmuş demekki zamanında fena koymuş.**** Mclarenciler.
    Ne **** adamlarsınız ulan kendi pilotunuzun adını unuttunuz bizim pilotla uğraşmaktan alayınız rezilsiniz ve de eziksiniz.ferrari hepinizi …

  87. Can spa bundy,lan adamın asabını bozma bak.Senin Alonsoya olan hakaretlerini millet okumak zorundamı lan.Her Alo haberinde sülük gibi yapıştıryorsun nefret dolu yorumlarını,sülük!Adam ol biraz,haddini bil.

    Moderatörleri burda şiddetle kınıyorum!!Bu dengesiz her zaman bu tür yorumlarda bulunuyor Alonso haberlerinde,ve hiç bir müdahale edilmiyor!Yazıklar olsun..

  88. aynalara gerek yokda f1 de şu olsaydı bı olsaydılarada yer yok. doğmamış çocuğa don biçmeyelim şimdi. öyle birşey olursa duruma bakarız, bunda yaptığım tekrarını 50 sefer izlerim ve tartışırız. hala f1 izliyor olursam tabi. ben cezanın gereksiz olduğuna inanıyorum. alonso da ferrari de aynı fikirde. ne pilotumda nede takımda hata olduğunu düşünüyorum. alonso nun tek bir hatası vardı oda start anıydı. sebebinide öğrendik: debriyaj. ben ne alonso ya ne takıma kızmak için bir neden göremiyorum.

  89. kirve
    valla iyi geldi ne sezondu ama.

  90. -Whiting "Ferrari'yi 3 defa Kubica'ya yol vermeleri konusunda uyardık. Ve bunu geçiş hamlesinin ""hemen ardından"" söyledik.

    -Ferrari Takım Patronu Stefano Domenicali ise kendilerine uyarı gelmeden önce Kubica'nın yerini alamayacak kadar geride kaldığını söyledi.

    ferrari 1. pilotunu koruma uğruna yalanlara baş vurmak zorunda kalıyor.

    kısaca, fernando diaz iş başında. sene başında yaptığımız tahminlerin %100 tutmasını sağladığı ve bizi yalancı çıkarmadığı için diaz'a teşekkürler.

  91. kirve 12
    bu duruma sayısız örnek verilebilir bu durumdaki tek sorun bir önceki yarıştan kalan duygusallık!

    bu durum bir çok kişiyi etki altında bıraktı özelikle alonso'yu!
    normal bir zamanda gerçekleşse ne ferrari böyle bir hata yapmıştı ne alonso nede biz burada bunu konuşuyor olurduk!

  92. alonso_ nickli arkadaşa tek bir sorum olacak. Bu kadar gürültü koparmaya hiç gerek yok. Sorum gayet net.

    Aynı atağı Alonso'ya Hamilton yapsaydı ve pozisyonun devamında Hamilton öne geçseydi tepkin ne olurdu?

    Bana yanıt vermene gerek yok. Aynaya bakıp versen bile yeterli.

  93. Yerini verse 4. sırada bitirecek ama gel gör ki ortada bir becereksizlik var.Sonrada bunun adı şanssızlık oluyor ne hikmetse…

  94. 2008 magny coursda 1. turda hızlı virajların birinde hamilton vettele atak yaptı,vettel frene basmadığı için haliyle hamiltonda şikanı düz gecti 9 tur sonra hamiltona ceza verildi.hatırlayanlar vardır..haksız bir karardı dememiştim o zamanda.

  95. alonso önceki virajda dıştan gediği için o durumda kalacağı bildiği halde bunu denedi kubica nın hata yapmasını bekliyordu ama kubica yapmadı. kubica tamamında yarış çizgisindeydi sonuç alonso virajı kesmek durumda kaldı.

  96. Alonso nun uyarılmadığı kesinleşti sayılır. Takım Alonso'ya yer ver diyecek o da vermeyecek. Daha neler. Takım hemen Alonsoyu uyarmak yerine Charlie Whiting le tartışmış olabilir. O Alonsoyu dışarı attı falan filan. Bu da zaman kaybına neden olmuş Kubica da yavaşlayınca artık yer vermek istese de çok geç kalınmıştı. Ne diyelim Domenicali dersini almıştır umarım.

  97. McLAREN TEAM ama olay o resimden ibaret değil ki. bide gelişim süreci varki işte o kısım için ne alonso nede ferrari bir cezanın gerekli olduğunu düşünmediler. çünkü çok basit. kubica onu itti. eğer gerekli yeri bıraksaydı alonso ya zaten gene geçecekti. ortada avantaj falan yok. bunu benim gibi iyi bilen alonso ve ferrari nin düştüğü bir hata yok yani. olay tamamen komserlerin alonso nun vede ferrari nin valensia daki söylemlerinden dolayı bir çeşit intikamıdır.

  98. yanlış hatırlamıyorsam gecen yıl avustralyada hamilton güvenlik aracı pisteyken truli pist dışına taşınca mecburen geçti,takıma bunun sorun olup olmadığını sordu telsizden,takım bunu charlie ile görüştüklerini ve pozisyonunu korumasını cevap alır almaz bildireceklerini söyledi hamiltona,bu konuşma 1 kez daha yapıldı takım ve hamilton arasında ama daha sonra hamilton takımdan cevap gelmeyınce trulıye gecmesi için yol verdiğini bildirdi takıma.daha sonrada herkesin bildiği gibi hamiltona trulinin kendisinin geçtiğini söylenmesi istedindi hakemlere.

  99. FARARRİ gibi dev bir takıma yakışmayan bir hatadır.

    @McLarenForeve

    pilotlar yarış esnasında özellikle adrenalin yüklü iken bazı şeylerin farkına varamayabilir bu durumlarda takımdan olayı en iyi şekilde değerlendirdiğini bilir ve takımın emrini uygular.
    ALONSO doğru olanı yaptı ve bekledi sonucu görüncede "ARTIK KONUŞMAYIN" dedi

  100. ben bunun bi hata olduğuna inanmıyorum da öyle bile olsa adil cezalar verilmeli. sezon başından beri ceza adilmiydi tartışması yapmıyor muyuz? alonso hata yapmasını fırsat bilip gerektiğinden ağır cezalara çaptırılması f1 e olan güveni zedelemekten öteye gidemez. hadi ceza verdin bide o tur içerde 5 tur kalmış parçalar için SC yi devreye soktun. e ama artık gülünç olmaya başladın.

  101. alonso_
    ALONSO bu kadar basit bir olaya anında tepki veremeyen takıma kızıyor. yukardaki resme bakınca çocuk bile bunun avantaj olduğunu söyler.

    charli nin uyarması bile beklemek aptalca olur. burada bu aloyda ALONSO nun tek hatası takıma "beni dışarı itti" demesidir takımın anlık karar vermesini engellemiş olabilir ama her ne olursa olsun FERRARİ

  102. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    durum ne olursa olsun, alonso şikanı kestiğini biliyor bu hatayı yapan kendisi başkası değil. ilk hatalı alonsodur sonra diğerleri gelir..

  103. alonso nun bunlardan nasıl haberi oldu yarış esnasında? alonso nu bütün bu olanları bilmesi gerekir öyle değil mi? nasıl bilecek.ferrari telsizden sonra dan alonso ya "kusura bakma bizi uyardılar ama biz seni uyarmadık" dedide alonso da "artık telsiz yok " diyip isyan mı etti onlara. kulağa pek güzel geliyo. charli denilen adama zerre kadar güvenmiyorum

  104. ceza ilk geldiğinde alonso nun suçu olmadığını takımın bu olaya müdahele etmediği için asıl suçlu olduğunu hatta alonso nun telsizde "KONUŞMAYIN" sözü takımın bu olaya anında müdahele edemediği için tepkidir demiştim.

    charli whiting, herzaman sözüne güvenilebilen tarafsız bir adamdır. onun "Ve bunu geçiş hamlesinin hemen ardından söyledik" sözü takımın açık bir şekilde hata yaptığının ispatıdır.

    ALONSO o tepkiyi verirken gerçekten haklıydı.

  105. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Kubicayı geçer geçmez arayı öyle bir hızla açtı ki bunu neden dikkate almazlar acaba.Sen pozisyonu renodan öğrenip replay izleyene kadar ara çoktan açıldı.Nasıl böyle bişey istersiniz.

  106. murat levent avatarı

    Alonso nun benle konuşmayın demesindeki asıl sebep belkide budur.

  107. Alonso gibi tecrubeli bir pilotun bu hataya dusmemesi gerekirdi..

  108. şimdi bide şu var. eğer zamanında uyarılmış olsaydı takım ceza alacağını bile bile devam edermiydi? demek ki bir zamanlama hatası olduğu kesin. alonso nun hemen arkasında ki kubica ya yer vermeye yanaşmaması kadar kulağa aptalca gelen bişe yok. iki ihtimal var. biri komserler ferrari ye söyledi onlarda alonso ya söylemedi ki böylece alonso kendi takımı tarafından sabote edilmiş olur. diğeri ise hakemler söylediğinde kubica çoktan arızası dolayısıyla gözden kaybolması. hangisi daha olası?

  109. bu haber ortalığı karıştırmaz umarım:)

  110. murat levent avatarı

    Hamilton güvenlik aracını geçip gittiğinde mclaren i kaç defa uyardınız acaba hamilton beklesin diye.

  111. murat levent avatarı

    tabi canım schmi zaten kanada da hiç avantaj sağlamadı. Adam pistte durmadı be. Allah nasıl biliyosa öyle yapsın sizi.

    Bu arada alonos düşmanları gelmeden yazayım, alonso ile değil takım ile görüşülmüş. Bu ince çizgiyi lütfen ayırd edin.

  112. aaa alonso hatalı. aracı stop ettirip beklemesi gerekiyodu Kubicayı. ne güzel F1!!!! benim gibi bir taraftarı bile soğuttunuz ya helal olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir