Button: "Red Bull'daki Sorunlar McLaren'e Yardım Edecek"

yazar:

kategori:

Webber’in İngiltere’de aldığı zaferi gölgede bırakan ön kanat tartışmalarının ardından Button, Red Bull’un takım içindeki sorunlardan sıkıntı yaşayacağına emin.

Şampiyonadaki ikinciliğini devam ettirmesini sağlayan Silverstone’deki dördüncülüğünün ardından Button, Red Bull’daki bölünmenin McLaren’in lehine olduğunu söyledi.

Button: “Evet. Bu demek oluyor ki, bundan sonra artık yoğun tartışmalar içinde olacaklar. Burada iyi bir ilişkimiz var. Ayrıca çoğu kişi Lewis ve benim bu kadar iyi geçinmemizle de alay ediyor. Takım içinde işler yolunda gidiyor ve bu da, fabrikadaki adamların bizimle ilgili endişe etmemesi anlamına geliyor.”

“Aracı daha hızlı hale getirmeye yoğunlaşabilirler. Yeteri kadar hızlı değiliz. Red Bull kadar hızlı değiliz ve odaklanmamız gerek. Ama aracı daha hızlı hale getirme üzerine yoğunlaşabilir, iki pilot arasında pistteki politikalardan endişe etmeyiz.”

İngiliz pilot, Red Bull’un yeni kanadı Webber’den alıp Vettel’e verdiğinde Avustralyalı pilotun duygularını anlayabildiğini belirtti.

Button: “Adamla gurur duyuyorum. İyi bir iş çıkardı. Ön kanat farklı veya değil, hava cıva bu. Ama takım arkadaşınla aynı araca sahip olmadığını bilerek yarışa girmek bir pilot için zordur.”

“(kanat) Takım arkadaşını daha hızlı yapmasa dahi, kendisine değil de takım arkadaşının aracına takılmasını tercih ettiklerini biliyor. Aracı hızlandırmasa da içini yakar -zihinsel olarak-. Bu yüzden harika bir iş çıkardı ve o zaferi hak etti. İyi bir iş çıkardı”

Lewis Hamilton da Button’un Webber hakkındaki düşüncelerini yineledi ve kendisini öyle bir konumda olmak istemeyeceğini ekledi.

Hamilton: “Neler hissettiğini hayal edebiliyorum. Yerinde olmak istemezdim. Ben olsaydım… olamazzz. Daha öncesinde ona sormuştum ve endişe etmememi, zorladığını söylemişti. İyi bir iş çıkarıyor. Konuşmasını pistte yapıyor. Ben de öyle yaparım. Ama bu hoş değil.”

“Sevdiğiniz bir takımda olduğunuzda, etrafınızda insanlar, tek istediğiniz onların da sizi sevmesidir. Takımda neler oluyor veya abartıyor muyuz bilmiyorum. Neler oluyor tam anlamıyla bilmiyoruz. Doğru şey olmadığını söyledi ama yine de işini yaptı ve bu onun için harika bir şey”

Hamilton, Red Bull’daki iç çekişmelerin, McLaren’deki olumlu ortamdan daha da memnun olmasını sağladığını belirtti.

Hamilton: “(Red Bull’daki durum), ümit verici değil. Sadece takım olarak sağlam bir iş çıkardığımızı ve takımın içindeki uyumun iyi olmasını görmemizle daha da gurur duymamızı sağlıyor”

“Esas olarak mücadele ettiğimiz adamlara göre kendi takımımızda daha uyumlu görünüyoruz. İşte bu yüzden de her iki şampiyonada lideriz.”

 


Yorumlar

  1. Kimi Räikkönen

    Aynen katılıyorum.Bu konunun çelişkiyle alakası yok.Sonuçta Red Bull hata yapacak diye takım yatmıyor.Ama hata yaparlarsa bizim işimize gelir diyor Button.Ne var bunda!Ben bi çelişki göremedim…

  2. @ McLaren_ Didem objektifliğin tanımını bilmiyorsan yorumda yapma o zaman.Benim Horner'ın mclen pilotlarıyla ilgili yorumlarda olumlu yada olumsuz tasvip ettiğim birşey üzerinden mi yazıyorsunuz bunları ?? Hani nerde o zaman.Benim horner'ın dediklerine o gün görmemiş olmam ve yorum yazmamamdan dolayı Horner'a hak verdiğimi ortaya atıyorsun.Hani ortada yorumum bile yok o topic altında.Bu yüzden olumlu yada olumsuz hiçbir tepkim olduğumu beyan edemezsin.O gün görseydim gene aynı şeyleri söylerdim 😉
    Soruyorum sana gerçekler yazıldığında kendi tuttuğun takımı bir kenara bırakıp doğruları yazmak bu kadar zor mu ?? Senin objektifliğinde senin takımından çelişen iki yorum gözler önüne serildiğinde – basmaksa buyur hiç durma.

  3. Kimi Räikkönen avatarı
    Kimi Räikkönen

    yaşar koçyiğit

    Internet'te belki görmüşsündür. "For Dummies" diye bir kavram var. Hah, o şekilde açıklayacağım sana.

    "Mclaren, Red Bull'un Kayıplarına Bel Bağlamıyor"

    +

    "Button: "Red Bull'daki Sorunlar McLaren'e Yardım Edecek"

    = / ~

    "Biz Red Bull'un hatalarına bel bağlamıyoruz ama hata yaparlarsa da işimize gelir, bize yardım etmiş olurlar."

  4. "Mclaren, Red Bull'un Kayıplarına Bel Bağlamıyor"

    "Button: "Red Bull'daki Sorunlar McLaren'e Yardım Edecek"

    bu neyaman çelişki böyle.biri farklı konuşuyor bir diğeri daha farklı konuşuyor.

  5. Kimse Kimsenin Takım içine karışamaz diyosun…
    Pekiya geçtigimiz günlerde Redbull'un Takım patronu horner ve Mark Webber McLaren pilotlarının aşkı uzun sürmez dediklerinde neden çıkıpta aynı yorumu o haberede yazmadın bumudur senin objektifliğin???

  6. objektif olmaya çalışmak güzeldir ama beceremeyeceksen hiç bulaşma derim 😀 yok mutlaka yorum yapacaksan objektif olacam diye kasma veya savunma olarak sunma
    yorumun gayet de objektif değil çünkü aynı tavrı red bull da sergilemişti. yorumunda buna yer vermek yerine çok çok eski olaylardan alıntı yapmışsın soruyorum: "bu mu objektiflik?"

  7. Ben kendi fikrimi beyan ettim.Katılıp katılmazsın o senin bileceğin iş 😉 Obkejtif olmaya çalışıyorum, kimse kimsenin takım içine karışamaz ! Bir haksızlık olursa FIA müdahale ediyor zaten.Bkz:Mclaren Mercedes 2007 😉 Bir pilot neden kendinden geride olan bir takımın pilotları hakkında yorum yapar bir düşünün öyle cevap verin 🙂 Red Bull'dan çekindikleri için, ortalığı karıştırmak adına yapılmış basit psikolojik hamleler.

  8. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Daha biraz önce martin ''Redbullun kayıplarına bel bağlamıyoruz demişti.Şimdi pilotu ne diyor.Bu ne çelişki anlamadım.Eğer o redbull aracında başka birileri olsaydı şimdi bu konuşmaları yapıyor olmazdınız.

  9. Kadir hangi takımlısın hangi pilotu destekliyorsun bilmem ama.Şunu asla unutma eşit pilot statüsünü veren tescilli tek takım mclaren dir.En azından şöyle düşün elinde dünya şampiyonu olan bir pilot varken gidip bir başka dünya şampiyonunu koltuğa oturtmak.Buna başka kimse cesaret edemez.

  10. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    harikasın kadir çam saçmalamaya böyle devam.

  11. Diaz ile Massa
    Vettel ile Webber arasındaki bu savaş onların araç geliştirme yarışında biraz daha kayıp yaşamasını sağlayacaktır.

    Araç ayarlarında yakaladıkları püf noktaları ve telemetre verilerini birbirleriyle paylaşmayacaklardır.

    Bunlar tabi ki harika şeyler.

  12. Button'da çok konuşmasın.Sene sonunda red bull pilotları öne geçince button-hamilton mızmızlanmaya başlar..Sussun kendi aracına odaklansın, ortalığı cereyana vermenin alemi yok.Hele ki bunu mclaren gibi çevirdiği dümenlerin hatti hesabı olmayan olan bir takımdan yapıyorsa 😉

  13. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    "Esas olarak mücadele ettiğimiz adamlara göre kendi takımımızda daha uyumlu görünüyoruz. İşte bu yüzden de her iki şampiyonada lideriz."
    bu cümle herşeyi özetliyor…

  14. Can H. - ||| SF ||| . avatarı
    Can H. – ||| SF ||| .

    McLaren Şampiyon olsun. (oLur inşallah)

  15. murat levent avatarı

    Hamilton da öle 🙂 🙂

  16. ahmet güçlüöver avatarı
    ahmet güçlüöver

    Button ne kadar da uzun konuşmuş. Tekrar etmekten hiç bıkmamış 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir