Vettel: "Webber Olayı Takım İçinde Çözmeliydi"

yazar:

kategori:

Takım tarafından Vettel’e verilen ön kanat mevzusu konusunda şimdiye kadar en sessiz isim olan Vettel, Webber’in Silverstone’da gerçek yüzünü gösterdiğini söyledi ve “En önemli şey takım içerisindeki atmosferdir. Gerçekten çok güçlü bir otomobilimiz var ve bizi sadece kendimiz durdurabiliriz.” diye ekledi.

Vettel Alman Bild gazetesine verdiği dameçte, “Bana insanların birbirlerini saygı duyması gerektiği öğretildi. Böyle şeyler aleni olarak yapılmaz, takım içinde çözülmeli.” dedi.

Red Bull takımının eski pilotu David Coulthard da Telegraph gazetesindeki köşesinde, “Kuşkusuz Red Bull, Webber’in şikayetini özel olarak belirtmesini tercih ederdi.” dedi.

 


Yorumlar

  1. kadir çam arkadasım söylediklerin dogruda schumi kısmı yanlıs.Schumi sezon basında Button için tasarlanan araçla yarıstı.pek bir yenilik yoktu o araçta.seneyede mercedes kötü olursa söyledigin kabul edilebilir.

  2. Alonsocuların başka işi yok zaten hep böyle haberlerin altında görüyoruz onları ve hep birilerine saldırırken :))
    Çünkü yapacakları başka birşey yok pilotlarında bi aksiyon olmadığı için normaldir 😀

  3. Bir aptala tartışma izleyenler aptalın kim olduğunu ayır edemez.size ben söz yetiştiremem.neyi savunduğunuzu bile bilmiyorsunuz

  4. Sir Jack B.  avatarı

    kalpazan efendi kuralların değişip dengelerin sıfırlandığı sene yanı 2009 da red bull şahlandı çünkü başında newey var.

    vettel bir çocuk ve takıma hiç birşey katamaz. çok tecrübeli birisi bile bir takıma belli bir düzeyde bir şey katabilir.

    eğer vettelin bir sihirbaz olduğunu düşünüyorsan başkalarının bilgisine laf atma.

  5. Kalpazan afedersin.Vettel geldi red bull liderliğe oynayan araç oldu

    evet aynen bunu diyorum.veriler de beni desteklior inanmıyorsan aç bak

  6. Kalpazan afedersin.Vettel geldi red bull liderliğe oynayan araç oldu

    evet aynen bunu diyorum.veriler de beni desteklior inanmıyorsan aç bak

  7. newey 2007 de vardı 2008 de.o zaman da dahi neweydi.ben şunu söylüyorum doğru pilot doğru takım.bu takıma ilk galibiyyeti getiren vetteldir.hatta ilk podyumunu da getiren coultarddır.webber bu takımın tarihine geçecek hiç bir şey yapmamış

  8. Kalpazan afedersin.Vettel geldi red bull liderliğe oynayan araç oldu onun sayesinde değil mi ?? Yuhhh be.Red Bull'un bu gelişimini vettel'e bağlıyabiliyosun, bravo.Mantelite farkıda burdan geliyor herhalde, ben red bull'un gelişimini jaguar'ın satın alınmasından beri gelişimini aşama aşama takip ediyorum.Kimin kıt bilgisi olduğu belli.Schumaer F1'e geri döndü mercedes'le.O zaman mercedes'in en iyi araç olması lazımdı öyle değil mi senin dediğine göre ?? Gerçekten komiksin vettel geldi red bull hızlandı :)) O kadar takım mühendisi, aracın aerodinami yaratıcısı newey vettel gelene kadar yatıyolardı zaten.İsmine bakınca çok şey anlatıyo zaten.

  9. kadir cam red bull şu an önderyse bunu vettel borçlu f1.com a gir red bull vettel olmadanki haline bak kıt f1 bilginle boş boş yazma

  10. Bu takım orta sıralara yarışıyorken webber vardı.Podyuma kadar takımını çıkardı zamanında.Hatta o zaman için kariyerinde tek kazanabilceği yarışı vettelin güvenlik aracı esnasında çarpmasıyla kaybetti.Webber'in bu takım için sayısız emeği vardır nitekim.Umarım bu tartışmalar takımı ateşleyip yeniden şahlandırır.Önümüzdeki yarış almanya'da.Psikolojik olarak webber'in kazanırsa fişi çekebileceği bir yer.Geçen seneki yarışı hatırlarsınız, webber ceza almasına rağmen domine etmişti.Dileğim bu sene webber'in şampiyon olmasından yana.Yıllardır dayanıksız araçlarda yarıştı, podyuma belki daha fazla çıkabilirdi fakat yarıştığı araçlar buna izin vermedi.Şimdi kariyerinin sonbaharında böyle bir fırsat yakalamışken temennim onu değerlendirmesi.Alonso fanlarının webber'i desteklemeside çok hoş 🙂

  11. Kameraların önünde adamın arabasından ön kanadını sök götür vettelin arabasına tak sonra vettel efendi çıksın webber bu olayıı takım içinde çözmeliydi desin bunca f1 taraftarı rahat durmezıki o görüntülerden sonra Webber vetteli eşit şartlar altında ezerrrr ….

  12. nedense weber'i en cok alonsocular haklı buluyor 😀

  13. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    vettel saygıdan bahsediyorda ön kanadını alırken saygıyı unuttunuz galiba.istanbul parkda tüm takım basın önünde adama saldırdınız , şimdide çıkmış takım içinde çözümden bahsediyor.

  14. Sir Jack B.  avatarı

    Vettel bence bunu takımına söylesin. Ayrıca Webber'e söyledikleride hiç hoş değil.

    Yaşanan olayların tek suçlusu yönetim. İstanbulda yaşananların ardından suçlu olmamasına rağmen basına Webberi suçlayıcı açıklamalar yaptılar. Suçlu olsa bile taraflı bir yorum yapmamaları gerekirdi.

    Daha sonra bu kanat mevzusunda külliyen yanlış yaptılar. Webberin tepkisi fazla olmasına rağmen yerindeydi. Ama uzatmaması gerekir.

    Ayrıca şampiyonluğu artık kazanamayacaklarını düşünüyorum. Sezon başından beri baskın bir otomobile sahip olmalarına rağmen şuanda yenik durumdalar. Eğer MClarenin güncellemeleri çalışırsa bundan sonra pek şans vermiyorum onlara.

    2 senedir güzelim arabaları mındar ettiniz.

    Mateschitz'in yerinde olsam Horner ve Markoyu gönderirim.

  15. adamı nasıl bir psikoloji içine soktuysanız artık…

  16. vettel doğru söylemiş.vettel çok genç bi pilot geçliğine tecrübesizliğine birazda sürüşüne bağlı zaafları var.zamanla bunları giderebilir.başarı potonsiyeli çok yüksek.tabiki oda şampiyon olmak istiyor.
    webber in ise bu şampiyonluk için son şansı olabilir.kariyerinin sonlarına gelmiş bi pilot.bunu çok iyi biliyor.seneye rbr de olabilirmi buda meçhul her ne kadar sözleşme imzalamış olsalarda.
    rbr ise acilen vettel ile webber arasındaki buzları eritmeli aksi takdirde tüm rbr camiası zararlı çıkar.ve seneye webber olmasa bile rbrr ye gelen pilot yine webbere yapılan muameleyi görebilir.rbr bu açıdan çok dikkatli olmalı.

  17. Olayın takım içinde çözülecek ne tarafı kalmış acaba?
    Herkesin önüne dökülen bir meseleden bahsediyoruz, daha yarış başlamadan sizin birbirinize girip, yarışlarınızı berbat etmenizi bekliyordu herkes.
    Mark ve Seb arasındaki kimya bu sorunlar başlamadan önce, ya da belki şöyle demeliyim Mark kazanmaya başlamadan önce mükemmele yakındı. Geçen seneki Abu Dhabi Gp çok güzel bir örnektir bence buna.
    Ve şimdi kopma noktasındalar gibi gözüküyor.
    Gerçek yüzünü göstermek çok çok ağır bir itham. Merak ediyorum kendisi o konumda olsa ne olurdu? Çok daha ağır eleştiriler getireceği kesin.
    Ancak şunu söylemeliyim ki o telsiz konuşmasının ardından yaptığı bazı açıklamalar biraz ağır oldu sanırım. Keşke daha sakin kalsaydı ama bunu yapabilecek pek insan olduğunu sanmıyorum.
    ''En önemli şey takım içerisindeki atmosferdir. Gerçekten çok güçlü bir otomobilimiz var ve bizi sadece kendimiz durdurabiliriz."

    Buna sonuna kadar katılıyorum ama. Eğer sorun çözülmezse takımlar şampiyomluğu kesin kaçar, Seb ve Mark da hiçbir şey yapamazlar.
    İş Chris'e düşüyor. Ve Seb'e. İlk adımı atarlarsa Mark daha fazla büyütmeyecektir.

    Red Bull'un bu halini gördüğümde Lewis ve Jenson arasındaki ilişki daha da güzel gözüküyor gözüme. Belki sonunda onlar da sorun yaşayacaklar ama bu noktaya geleceklerini hiç sanmıyorum.
    Takımın Seb gibi çok büyük bir yeteneği ve Mark gibi çok iyi bir pilotu harcayışını izlemek berbat.

  18. Ben kanat mevzusunda red bullun stratejisini beğenmesemde takımın tercihini doğru buluyorum.ben takımın 1 pilotunun vettel olduğunu düşünüyorum çoğu kişi vetteli kabul etmek istemesede şuanki puan talosundaki duruma göre karar versede emin olun sezon başında yaşadığı şannsızlıkları yaşamasa vettel şu an açık ara webbere 40 puan fark atmıştı.ayrıca plotajları kıyaslamak bile istemiyorum.webber çok konuşarak aslında kendi oturduğu dalı kesiyor ve çok çok riskli bir strateji seçmiş durumda.eğer gelicek 2 3 yarış içinde geri kalırsa red bull da herkes vetteli açık açık destekleyecek ve webber istenmeyen adam durumuna düşecek.tercih weberin demek ki kendine güveniyor.vetteli desteklesemde iyi olan kazansın diyorum

  19. Kesinlikle sizi sadece kendiniz durdurabilirsiniz.Bunu da bir kaç kez yaptınız.Artık sorun nasıl halledilir orasını bilemem ama bu sorunlar bir an önce çözülmeli.RBR6 şampiyon olmayı hak eden bir araç ve umarım sene sonunda Red Bull şampiyon olur.Webber ile Vettel birbirini yemeye devam ederse Hamilton alır başını gider.

    Ayrıca bir Vettel taraftarı olarak son yarışta Webber'e haksızlık yapıldığını düşünüyorum.Webber'de yapılanlara çok güzel bir cevap verdi.Kırgınlığını kimseden gizlemedi.Bakalım bu davranışının sonucu ona avantaj mı getirecek yoksa takımla ilşkileri daha da mı bozulacak ?

    Keşke yeni parçaların kullanımı konusu her iki pilotla daha önce konuşulsaydı.Ortada sorun olmazdı.Red Bull takımı tecrübe eskikliğini gerek yarış yönetiminde olsun gerekse alınacak kararlar hakkında olsun bir kez daha gösterdi 🙁

  20. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    böylece onu tenha bir sokakta öldürecektiniz :p
    Vettel senin tarafın belli ne söylesen zararlı çıkarsın

  21. Kimi Räikkönen avatarı
    Kimi Räikkönen

    Bir sonraki GP kendi evinde ve Vettel burada da Webber'e yenilirse bu sene de şampiyon olamaz bence. Psikolojik olarak tamamen hezimete uğratmış olur Vettel'i…

    Ha, kazanırsa. O zaman durumu kendi lehine çevirebilir belki. Yeni bir başlangıç olabilir onun için.

    Bir de sevmeyebilirsiniz ama çok yüklenmeyin bu çocuğa. Kısa sürede gelen başarının verdiği baskı.

    Bakın Fernando Alonso en geç dünya şampiyonu olduğunda sanırım 24 yaşındaydı. Onun o zamanki hâline bakın. Şimdi Vettel 23 yaşında. Kıyaslarsak o zamanki hâliyle ikisinin de demeçleri birbirinden çocukça. Gayet normal karşılıyor. Keza Hamilton da aynı şekilde, şaka gibi, çocukça demeçler verebiliyor.

    Bu haberde de Vettel'e katılıyorum. Webber sonuna kadar haklıydı, geçen yarışta da herkese ders verdi ama takım içindeki sorunları herkesin önünde dile getirmenin, en azından bundan sonra devam ettirmenin kimseye faydası olmaz diye düşünüyorum.

  22. nodu vettel gecen seneki webber yok dimi biraz daha sakın yarssa webber seni ezer ezer:)))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir