BMW Sauber "Kendi Evindeki" Yarış İçin Kendisine Güveniyor

yazar:

kategori:

BMW Sauber takımı Avustralya’da göstermiş olduğu performansın ardından ana sponsorlarından Petronas’ın sponsorluğu altında düzenlenen Malezya GP için kendisinden oldukça emin. Takım Avustralya’da sıralamalarda pole pozisyonunu kıl payı kaçırmıştı ancak Heidfeld yarışı 2. sırada tamamlamayı başarmıştı.

Nick Heidfeld

Yıllardan beri Malezya yarışı benim için hep özel olmuştur. Petronas 2001 ve 2003 arasında da Sauber’in partneriydi ve bu ülkede promosyon turları düzenlerdik. Formula 1 pilotu genel olarak havaalanlarından, otellerden ve yarış pistlerinden daha fazlasını göremez ve o ülkeyi ve insanlarını tanımak için zamanı yoktur. Ancak ben Malezya’da çoktan alıştım her şeye ve kendimi evimde hissediyorum. Yüksek nem ve sıcaklığı alışmak genel olarak biraz zaman alır ancak bu benim için sorun olmuyor. Pist etkileyici ve mücadeleci bir pist. Geçen sene mükemmel bir yarış çıkarmıştım ve 4. olmuştum. Felipe’yi geçebilmiş ve Ferrari’yi arkamda tutabilmiştim.

Robert Kubica

Malezya yarışı için gerçekten sabırsızlanıyorum çünkü Sepang benim sevdiğim türde mücadeleci bir pist. İklimsel koşullar oldukça aşırı ve bu da daha fazla mücadeleci yapıyor. Ancak şanslıyızki Melbourne’de koşullar sıcaktı bu yüzden alışmak daha kolay olacak. Geçen sene aracımız rekabetçiydi ancak benim için herşey yanlış gitmişti. Bu yüzden hâlâ Sepang’da kazanmam gereken puanlar var. Sponsorumuz Petronas dolayısıyla Malezya Grand Prix’i benim için özel bir yarıştır. Orada bizim için bulunan bir çok taraftarımız olacak.

 


Yorumlar

  1. sinan  bilir avatarı

    evet melborne aldatıcı bi pist.zaten BMW de böyle söyledi bunu.ama buna ek olarak malezyada öne daha yakın olablrz dediler.yani ne yönen aldatıcı ona bakmak lazım.

  2. tolga soydan avatarı

    avustralya aldatıcı bir pist.BMW göründüğü kadar hızlı değil.belki sıralama turlarında iyi olabilir.hamiloton kubicaya göre çok fazla hızlıydı.nickde rosbergi pitte geçti.o kadarda iyi değiller.

  3. barış yücesan avatarı
    barış yücesan

    bence bmw mclaren ferrari'ye göre %100 rekabetçi olamaz.ancak bu iki takım bir talihsizlik yaşarsa podyuma çıkar.ben yine de bmw'nin liderlik yarışına dahil olmasını isterim zaten onlar da bu doğrultuda çalışıyorlar

  4. 0.2 sn yavaşmıydılar Hamiltona göre???Eğer Güvenlik aracı girmeseydi yarışı en az 30 sn farkla bitirecekti Hamilton sürekli farkı açtı sonra güvenlik aracı girdi yine açtı yine aynı son 10 turdu rahat 5 sn açtı Nick Heidfeld'e rölantide gidiyordu zaten..

  5. evt yarışta 0.2 daha yavaştılar hamiltona göre.eminim farkı kapatacaklardır.3 tane şampiyon adayı takım nediyeyim go nick go robert

  6. sinan bozok avatarı

    Bmw nin sıralama performansını yarış ta da görmek isteriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir