Alonso: "Mevcut Kurallar Elimizi Kolumuzu Bağlıyor"

yazar:

kategori:

28 yaşındaki İspanyol pilot, “Hedefimiz daima kazanmak ama bu kolay değil. Test yapmadan yeni parçalar tasarlayamıyorsunuz. Yaratıcılığa çok fazla yer yok, teknikerlerimizin elleri kolları bağlı durumda.” diye konuşuyor.

Alonso Hockenheim’da gridin birbirine çok yakın olmasını bekliyor.

“Almanya ve Macaristan’da pol pozisyonları için mücadele etmek istiyoruz. Almanya’daki pist basit virajlara sahip, bu yüzden çok yakın zamanlar bekliyorum.”


Yorumlar

  1. Massathebest aferin çok güzel yazmışsın.Ama bu yazdıkların harfi harfine mclaren fanlarına ait cümlelerdir.İnanmayan varsa can bundy nin yorumunu okusun.İnsanın en hakiki düşmanı kalbinde yaşayan şu üç şeydir:Hırs-Haset-Kıskançlık.
    Mevlana Celaleddin Rumi der ki:Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol.

  2. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Massathebest,eminim o temas olmasaydı bunları yazamazdın.Eminim diyorum çünkü aynı takıma çalışan pilotların taraftarları bu kadar hazımsız olamaz.Sen de haklısın son 3 yıldır kimi raikkonen gibi bir pilota kök söktüren ve genelde onu geçen bir pilottan bu yıl da alonso için aynı şeyleri bekledin ama olmadı.Her kuşun eti yenmez.Bazı şeyleri kabullen artık.Ben de şimdi senin tarzında yorum yazsam ve desem ki ''Massaya yarış mühendisi albert parkta nasıl sürüleceğini tarif etti.''yazsam hoş olurmu.

  3. @massathebest tamam alonso türkçe bilmiyor da eminim senin dediğini de kastetmemiştir. Bir keresinde Ali Ünal burda durumu çok iyi açıklamıştı. Ferrari test yapıp aracı gelişebilen bir takım diye. Bundandır ki adamların kendi pisti bile var. alonso da aynı şeyden bahsetmiş. ayrıca alonso nun takıma ne verip vermediğini sen nerden biliyorsun? hayır varsa bir ajanın ferrari de paylaş bizimlede. kaç yıldır aynı yere yazıyoruz sonuçta. Yarışta damalı bayraktan sonra radoyodan takımına “tamam beyler başınızı dik tutun. Biz şampiyon olacağız” demiş. Takıma verdiği bu moral yeter. Hem bide zaten alonso değişmesin biz onu öyle seviyoruz. o milyonlarca taraftarı böyle edindi. Gittiği her ülkede özel fan gruplarının olduğu kaç pilot varki? Zamanında çıkarmış olduğu bikaç ders var. Onada önlemini almıştır zaten. Ama senide anlıyorum aslında. son temastan sonra nefretin depreşmiş durumda. bunun bir yarış kazası olduğunu artık görmeni dilerim. İnan massa nın Alonso yu birazcık sıkıştırabilmesini, birazcık baskı yapabilmesini senden çok istiyorumdur. Alonso nun yanında daha rekabetçi bir takım arkadaşı görmek Alonso yu da daha motive hale getirecektir.
    insanları küfüre yönlendirecek şeyler yazmakta yetenek oldu ya ben artık bişey demiyorum:)))

  4. Mp4-25

    Dostum yorumların için sana ne diyebilirim bilmiyorum. teşekkür ederim.

    Ayrıyetten işin özünü çok güzel anlatmışsın. Sitenin en büyük problemi (tabii bu yönetimden kaynaklanmıyor) Mclaren yorumcularının yüksek profiline uygun, ferrari taraftar grubunun olmayışı.

    Şahsen ben yorum stilimi, en az enerji harcayacak şekilde seçiyorum. Yoksa karşı taraftar donanımlı olsa bende mevcut kaynaklarımı daha fazla araştıracak ve daha ayrıntılı yorumlar yazma gereği duyacağım.

    Yapılması gerekn sadece Mclaren yorumcularının yorumlarına bakmak ve ferrari yorumcularıyla bunu kıyaslamak. bizim gibi daha zor bir on yıl geçirmiş taraftar grubuyla Schumi ve ferrarinin inanılmaz dokunulmazlığıyla hazıra alışmış ferrari taraftarı arasındaki fark çok net ortaya çıkacaktır. ferrari taraftarına ne olursa olsun merak etmeyin siz kazanacaksınız telkini yıllarca o kadar çok aşılandı ki, artık yarışlarda olan en ufak aleyhlerine durumda gerçekten şaşkına dönüyorlar.

    Dostum öz cümle ile sitede olan bütün kavgaların sebebi iki eşit seviyede olmayan taraftar gruplarının çarpışmasıdır. Çarpışmada kırılan tarafr her tarafında kırılması isteğiyle saldırganlaşmaktadır.

    Sana Saygılarımı Sunarım.

  5. cana küfür edene rastlamadım.tutturmuşsunuz bir küfür gidiyor.sadece biraz ağır konuşmuş:) arkadaşlar.yani lafa bakmışlar lafmı diye birde adama bakmışlar adammı diye görememişler ona göre konuşmuşlar ve en doğrusunu yapmışlar.insan duymak istediğini duyar görmek istediğinni görür bu bundan ibarettir.niye kimse candan bşka kimseye bir şey demiyor.demekki canda memnun hayatından.böyle devam.

  6. karşında insanlar çaresiz kaldığı için küfre yöneliyor. herkesi çaresiz bıraktığına göre bence bu bir yetenek 😀 küfrettiğiniz sürece can haksızdır demem birazcık tahammül lazım herkese küfür hakedilen bir şey değildir çaresiz insanların kullandığı beş para etmez bir silahtır

  7. ben bu adamın takım ile, takım arkadaşı ile, rakipleri ile ilgili söylediği hiç bir şeye inanmıyorum. hele "değiştim" dediğine hiç.. azıcık sıkışsın, azıcık baskı altına girsin, görün bakın 2006'da renault'da, 2007'de mclaren'de söylediği sözlerin aynısını yine söylemezse ben hiç bir şey bilmiyorum.

  8. türkçesi, "ben aslında ortalığı dağıtacağım da araç yeterli değil, takım elemanları da adam gibi geliştiremiyor aracı" demiş alonso.

    iyi de kardeşim, antrenmanda aracı vuran, startta erken kalkan/hata yapan/patide kalan/yerini kaybeden, kazaya karışan, pist üstünde geçilen, takımın teknik heyeti mi?

    tabi bir de şu meşhur 0,6 saniye efsanesi vardı. geçtik 0,6'dan, bir 0,3 kazandırsan da helalleşiriz, ne dersin? hani mclaren'e kazandırmıştın ya, bir de ferrari'ye kazandır da bizim takım da rahat etsin.

    monte'nin kime "ağlama" dediğini bilmem ama, bu söz alonso'ya pek yakışıyor.

  9. Sen neymişsin be can =)

    Örgüt suçlarına (eski DGM) yeni CMK 250. madde ile görevli Savcılıklar ile Mahkemeler bakıyor. Eğer arkadaşın birisinin dediği gibi örgüt suçu ise can'ın suç ortaklarının da olması gerekir.

    Editör söyle onları bize =)

  10. @mp4-25 yani can'ın bu yaptığı marifet mi? olan bütün kötü olayların sebebini alonso olarak göstermek çokta zor olmasa gerek. işin komik yanı bence o yazdığı çoğu şeye kendide inanmıyor. onun misyonu var. insanların sinirlerini bozmak. ben yazdığı çoğu şeyi okumuyorum zaten. içerik olarak ne yazdığını anlamak zor değil çünkü.

  11. Dam üstünde saksağan vur beline kazmaylan.

    Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar.

    Bu atasözleri açıklayıcı olmuştur.

  12. can bundy (spa 2000)ye diyecek sözüm yok. hakaret etmeden bunca insanı ayar edebilmek aslında büyük meziyettir. ona karşılık verebilecek biri daha çıkar mı bilmiyorum ama şunu bilin ki ona ancak hakaretle karşılık verebiliyorsanız daha çok fırın ekmek yemeniz gerekli. şu ana kadar farkettiğim kimsenin onun frekansını keşfedemediğidir.
    aslında can bir alonsocu olsa burda kafayı yerdim herhalde 😀
    dayılarımdan biri tam olarak can'ın tavırlarına sahip. o kadar laf edersin çileden çıkmaz ama tek lafıyla herkese saç baş yoldurur ama ne kadar yazsam da alonsocu arkadaşlar bunu da bir dokundurma olarak algılayacak ve çileden çıkmaya devam edecekler. neyse can'la uğraşınızda başarılar umarım bir gün onu sinirlendirmeyi başarırsınız. ama bunun yolu küfürden geçmiyor bir dost tavsiyesi.

  13. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Can bundy bunların haricinde sana yazılmış çok daha ağır yorumlar vardı.Yazmaya kalksan buraya sığmaz.Sen sadece birkaçını seçmişsin.Ben şahsen ne pahasına olursa olsun hiçbir kişiden böyle hakaretler duymak istemem.Ama sen ısrarla bu tür yorrumlara devam edip kendine laf söylettiriyorsun.Yazık değil mi.Hamilton senin babanın oğlu değil,alonsoda kan davalın değil.Ayrıca yalan söylemiyorum diyorsun ama ingilterede alonsonun son turda uyanıklık yapıp fastest lap için lastik değiştirdiğini yazıyorsun.Halbuki gerçek değil.

  14. 01McLaren01(muhtemelen) adanalı kardeşim küfetme huyum yoktur.sadece biraz herkeste olduğu kadar bendede argo kelimeler mevcut.ama en yakın zamanda tavsiyene uyup onuda terk edeceğim.tabi bu birazda sizlere bağlı.

  15. 01McLaren01  avatarı

    yasar kocyigit sen ilk once küfür etme alışkanlığından vazgeç sonra can'a laf söyle.

  16. can bundy (spa 2000) yanlız değilmişsin bir grup varmış ve sende bu grupun içindeymişsin.çeteleşmeye girer bu organize işler olur..

  17. can cevaplar tatmin etmediyse birde ben anlatayım ha ne dersin.hahahaha aklı sıra bizi deşifre edecek seni uyanık seni.

  18. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    "Bir süredir sizi takip ediyoruz…" bana böyle bir mail gelicek
    -hanım, toparlan kaçıyoruz:p

  19. Burada herkes yorum yapabilir."yorum yazarken dikkat edilcek hususlar" başlığına uyarak yorum yapabilir.
    Ancak hoşunuza gitmeyen bir yorum için karşınızdakine sövmek hiçbir şekilde ahlak kurallarına uymaz.Birinin yorumu hoşunuza gitmiyorsa şikaet et butonuna tıklayın silinsin.daha neyi tartışıyorsunuz ki?Yeterince tartışılmadı mı?Haberleri artık bu tarz yorumlarınızla kirletmeyin.Çocuk olmayı bırakın.

  20. Sir Jack B.  avatarı

    Can Bundy@ sende o insanlar buraya öyle mesajlar yazsın diye yazmıyormusun tüm mesajlarını?

    Hakaret felan etmesende sitenin ortamını dağıtanlardan biriside sensin. Hatta özellikle uğraşıyorsun.

    Senin sürekli yaptığında aşağıda ki kurallara aykırı farkındasındır heralde.

  21. can budy faceden doğru goruselm senle bende eklisin (ulaş bilir)

  22. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    @ Can Bundy; sen o yorumları haketmek için neler yazdığını çok iyi biliyorsun, az bile yazmışız emin ol, daha münasip bi ortamda neler neler duyarsın emin ol, yaptığın tek şey provakatörlük, bazıları acı çekmekten zevk duyar, sende bu yorumlarımızdan haz duyuyorsun heralde, bi tane insan gibi yorum yapta şaşırt bizi…

  23. bana eksi verenlerede şimdiden diyorum.
    kendi düşen ağlamaz.(bu ferrariye pilotlarına değil)

  24. kusura bakma alonso. senin çok iyi bir taraftarın olduğum halde hiçbir haberine can bundy (spa 2000) den önce yetişemiyorum. sanırım o senin daha büyük bir hayranın:)))) yalnızca bunu kendisine bile itiraf edememiş durumda. aslında kabullense oda rahatlıyacak.

  25. • Mc Laren ~Mercedes GP~

    Sitenin yorum denetçisi seni duymuş . bana attığı mail.

    ——————————————
    Merhaba

    Bir süredir sizi takip ediyoruz. Genel olarak gereksiz tartışma çıkarmak için yazılmış tahrik içerikli mesajlar gönderiyorsunuz. Farkındamısınız bilmiyoruz ama bizde ziyaretçilerimize güzel bir ortam sunmaya çalışıyoruz."" Ne yazık ki sizinde içinde bulunduğunuz bir grup bize fazlasıyla engel oluyor.""

    Eğer bu tür mesajlarınıza bir son vermezseniz mesajlarınızı kontrol ediltikten sonra yayınlamak zorunda kalacağız. Bundan da pek hoşnut kalacağınızı sanmıyorum. O yüzden lütfen kurallara uyun ve bize yardımcı olun.
    ———————————————

    Mesajda güzel ortam sunmak istediği yorumculara 1-2 örnek.

    1 / yaşar koçyiğit Tarih 10.07.2010 11:44:31
    birileri yine sıçmış ortalığa.her tarafta *** yığını mevcut.can gibi

    2 / shrewd 54 Tarih 11.07.2010 19:24:55
    can senin şu yazdığım yorumlara bizler ne desek eksik kalır, öle böle değil yani, hani diyorlar yaa duvardan duvara diye işte öyle birşey, hoşuna mı gidiyor bu kadar insanı gerip, ""günahsız yakınlarının hatrını sordurmak"", ayıptır , insan ol biraz

    3 / Ahmet X Tarih 11.07.2010 17:53:28
    Mclarenciler defolun şurdan alonso hatasını kabul etti mi etti. Şimdi burda HAmilton yoluyla laf dokundurmaya çalışmayın ya da adam gibi yorum yapın.

    4 / FerrariAlonso Tarih 13.07.2010 17:10:24
    Hepinizin derdi Alonso olmuş demekki zamanında fena koymuş.**** Mclarenciler.
    Ne **** adamlarsınız ulan kendi pilotunuzun adını unuttunuz bizim pilotla uğraşmaktan alayınız rezilsiniz ve de eziksiniz.ferrari hepinizi ..

    5 / sennalonso Tarih 13.07.2010 17:03:56
    Can spa bundy,lan adamın asabını bozma bak.Senin Alonsoya olan hakaretlerini millet okumak zorundamı lan.Her Alo haberinde sülük gibi yapıştıryorsun nefret dolu yorumlarını,sülük!Adam ol biraz,haddini bil.

    Herhangi bir yorumumda ne yorumcu ismi var , ne hakaret, ne yalan.

    Ama yönetim hakaret edenlerden oldukça korkmuş. (birçoğuda küfretmek için yeni hesap alıp rahatlıyor. sonra gerçek rumuzlarıyla devam ediyor)

  26. 1,5 yıldır bu arba üstünde çalışan bi takım ve sonuç !
    alonso ve massanın durumuna üzülüyorum
    ancak di montezemelo ve ferrari takımına ve yönetimine zerre üzülmem.kimi yi haksız yer gönderen onlardı.2009 da kimiyi vasat arabayla yarıştıran onlardı.

  27. Sir Jack B.  avatarı

    Test yani deneme yanılma yöntemi en basit yöntemdir.

    Yaratıcılık ise hayal gücünden çıkar.

    2 senedir güzel ve önemli fikirler görüyoruz.

    Ferrari'nin elinin kolunun bağlı olması tasarım ekibin yetersizliğindendir.

    Eğer bütçe sınırı da gelirse Ferrari daha kötü durumlara düşebilir.

  28. Sir Jack B.  avatarı

    Test yani deneme yanılma yöntemi en basit yöntemdir.

    Yaratıcılık ise hayal gücünden çıkar.

    2 senedir güzel ve önemli fikirler görüyoruz.

    Ferrari'nin elinin kolunun bağlı olması tasarım ekibin yetersizliğindendir.

    Eğer bütçe sınırı da gelirse Ferrari daha kötü durumlara düşebilir.

  29. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    sitenin yorum kontrolcüsüne mesleğin başarılar

  30. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    5 te t iyi giriş yapmışınız arkadaşlar :))

  31. Nevey gibi adamlar bu planda ortaya çıkıyor işte

  32. İlk yarış kazandığında kurallardan da mevcut durumdan da oldukça mutluydun.
    Kaybettiğiniz vakit her şey değişiyor tabi haklı olarak.

  33. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    He bir de; Ferrari değil miydi "F60'ı bıraktık, sonraki sezona hazırlanıyoruz" diyen? Hiçbir faydası olmadı. Ferrari istediği kadar pilot değiştirsin. Sorun pilotlarda değil. Bu takım düzgün yönetilmiyor.

  34. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Her şey eşit. Tüm takımlar test yapamıyor. Sadece eli kolu bağlı olan siz değilsiniz. Yetenekli ve akıllı davranan kazanıyor. Ayrıca yaratıcılığın engellendiği filan yok Alonso'ya katılmıyorum. Aksine yaratıcılık daha çok önem kazandı test yapılmadığı için. Bakınız McLaren : F-Duct sistemi.

  35. Diaz'a da burada iş düşüyor.

    Aracı ne kadar hızlandırdığını bir de şimdi iddia etse çok güzel olacak.

    İşler iyi gidince diaz herşeyi üstüne alır, kötüyse bahaneleri hazır.

    Ayrıyetten Monte daha yeni uyardı, ağlamayın diye ama duyan yok.

  36. Yusuf  Hitay avatarı

    diğer takımlarda aynı kurallar altında yarışıyor, geçiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir