Renault Spa'da F-Kanalı Kullanmayı Amaçlıyor

yazar:

kategori:

Renault, F-kanalı aracın hiç barındırmayan tek ön sıra takımı ama Eric Boullier, taslak üzerine çalıştıklarını ve Spa’da ilk kez kullanmayı umduklarını belirtti.

Boullier: “İki adımlı bir F-kanalımız geliyor. İş takvime bağlı. Budapeşte, yüksek yere basma kuvveti isteyen bir pist. Bu yüzden orada kullanma gereğimiz yok. Belki daha önce sahip olacağız ama büyük ihtimalle sonrasına kalacak.”

Şef Yarış Mühendisi Alan Permane, takımın rakiplerine göre F-kanal kararını ertelemesini savundu.

Permane: “Diğer şeylere yoğunlaşıp araca muazzam bir yere basma kuvveti kazandırmaya çalıştık. Bu yüzden diğer takımlar aksine hemen kullanmama kararımızın doğru bir strateji olduğunu düşünüyorum.”

Ama Permane, Mercedes’in gerisine düştüklerini kabul etti ve F-kanal ile tekrar mücadele dönebileceklerini ifade etti.

Permane: “Ferrari ve Mercedes ile mücadele etmeliyiz. Gerçekçi olarak şu anda o grubun hemen arkasındayız. Mercedes’in önüne geçmiştik ama çok iyi bir iş çıkardılar; Silverstone’de çok hızlıydılar ve tekrar önümüze geçtiler.”

“Biraz daha fazlasına ihtiyacımız var. F-kanala sahip olunca yardımı dokunacaktır. Bu da bir kaç yarış almayacak. Diğerlerine göre tek eksiğimiz bu (f-kanal)”

“Dürüst olmak gerekirse normalin üzerinde performans gösterdiğimizi düşünüyorum. Araçtan ve karşımıza çıkan fırsatlardan azamisini değerlendirdik. Umarım senenin geri kalanında da böyle devam edebiliriz. Kazanamayınca hedefimiz Mercedes’i geride bırakmak ve 4. en hızlı olmak.”


Yorumlar

  1. bide renault kullansın şu f-kanalını ama spa her zaman zorlayıcı bir yarıştır ilk defa orada kullanıcak olmalarıda biraz risk gibi geldi teknik güncelemer tabi önemli ama geçen sene burayı gelişimi durdurulmuş ferrarisiyle Kimi kazanmıştı renaultun f-kanalıda bizim yeni egzos sistemine benzemez inş

  2. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    @ Kimi Räikkönen ; lafım sana değildi ama, neden sen üztüne alındın yada ne yazdın da silindi inan görmedim iyikide görmemişim heralde, amacım tartışma filan yaratmak değil aslın, bizi o kadar alıştılarki inan bi haberin altında da alonso ya sallanmassa gerçekten hayret edyoruz yani, öle böle değil, belki abarttığımı düşünebilirsin ama son 1-2 haftaki haberleri şöyle rastgele bi dolaş en az %80 inde yapılan yorumlar dediğim gibi

  3. Kimi Räikkönen avatarı
    Kimi Räikkönen

    Ben gayet sakinim.

    Ama durduk yere birinin, haberde Alonso ile ilgili "A" harfi dışında bir şey olmadığı hâlde; "Hayret, burada Alonso'ya hakaret edilmemiş." denmesinin nedeni ne olabilir diye düşünüyorum düşünüyorum, aklıma işgüzarlıktan başka bir şey gelmiyor açıkçası.

    Tartışma değil, kavga için bahane yaratmaktır bu.

    "Ne bakıyorsun yan yan." diye kavga çıkartmaktan ne farkı var bunun? Her neyse.

    Yine siz haklı olun bakalım.

    Benim yorumum da silinmiş zaten niye bilmiyorum. Keza Faster Inside'ınki de öyle. İkisinde de hakaret/küfür yoktu gerçi.

  4. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Faster Inside çok haklısın.Bu hafta alonso ile ilgili o kadar haber varki buna sıra gelmemesi çok normal.Aksi takdirde en az 10 tane olması lazım.Kimi Raikkonen galiba bu sitede yenisin.Önce biraz sakin ol ve geçmişteki haberleri bir anımsa.İşi gücü tamamen alonsoya laf söylemek olanlar için konu önemli değil.keloğlan hikayesi bile olsa muhakkak bir yerden bir bahane bulup laf sokarlar.

  5. Kimi Räikkönen avatarı
    Kimi Räikkönen

    FAster Inside

    Yanlış anlama ama hasta mısın sen? Ateş falan değil hani, kafadan falan? Alonso haberin neresinde?

    İşgüzarlığın bu kadarı da pes yani.

    Biri hakaret etsin de sana iş/tartışma çıksın da savunmaya geç diye nöbet bekliyorsun herhalde.

    Ne boş insanlar var burada yahu?

    Al sana acı bir gerçek (Sprite'tan değil benden): Bu yaptıkların Fernando Alonso'nun umrunda değil 🙂

  6. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Hayret bişey burada hala alonso ya hakaret edilmemiş, garip, halbuki daha geçen sezon ayrıldı reno dan 🙁

  7. Kimi Räikkönen avatarı
    Kimi Räikkönen

    Böylece 2 x R30 da rahatça birçok puan toplayabilir Spa'da… Hatta biraz şansla belki Kubica podyum bile görebilir.

  8. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    Renault yenilenen kadrosuyla çok iyi işler çıkarıyor.böyle devam ederlerse kısa zamanda zirveye oynarlar…

  9. Bu zamana kadar beklediklerine göre vardır takımımın bir bildiği ayrıca bir yarışta hemen adepte edecez demiş buda süper inş faydası olur f kanalın sabırsızlıkla bekliyorum
    Sonuna Kadar Renault F1 Team

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir