Marko: "Webber Yanlış Yolda"

yazar:

kategori:

Webber, dün yaptığı açıklamada Red Bull ile kirli havayı temizlemiş olsa da, Marko ön kanat skandalını değerlendirdi.

Marko “Eğer Mark, Sebastian’la birlikte ona karşı komplo yaptığımızı düşünüyorsa, o zaman yanlış yolda olduğunu söyleyebilirim.”

“Eğer Vettel olsaydım, ben de tam tersinden şüphelenirdim. Sürekli olarak kimin aracında sorun oluyor? Mark’ın hiç arızalı bujisi, gevşeyen tekerleği, bozuk freni, arızalı şasisi, vites kutusu sorunu ve kırık burnu oldu mu?”

“Ancak aksine, Webber sadece siyah bir gözle baktı etrafına.”

“Mark harika bir sezon geçiriyor ve çok gelişti ancak her şeyini bu takıma borçlu olduğunu unutmamalı. 2 sene önce nerdeydi? Yarış galibiyeti hayali bile kuramıyordu.”

“Bizim için kimin şampiyon olduğu önemli değil. Önemli olan onun Red Bull aracında oturuyor olması.” dedi.

 


Yorumlar

  1. "Mark harika bir sezon geçiriyor ve çok gelişti ancak her şeyini bu takıma borçlu olduğunu unutmamalı. 2 sene önce nerdeydi? Yarış galibiyeti hayali bile kuramıyordu."
    Püüü bu nasıl bir zihniyettir böyle. Yazıklar olsun bunlara, böyle mi şampiyon olacak bunlar. Olamazlar inşallah…
    Hal de onu gösteriyor ki inşallah tarihte iyi araca sahip olup da ipi göğüsleyemeyenler arasına girerler…
    Bunlara atölye zihniyetli insanlar diyordum ama bu sene çok değiştirdiler fikirlerimi.

  2. webbere üzülüyorum.bu takımla webberin hakettigi sampiyonluga ulaşması zor.umarım sampiyon olursun mark seni sevmem amabu sene arkandayımm.hiç bir pilot mark'ın durumuna düşmek istemez yazık.dünya sampiyonluguna bu kadar yakınken…

  3. FerrAlonso . avatarı

    Kendi Kendine oy vermek paranoyakların işidir.

  4. Webber ile Redbull arasinda gerilim artiyor, sonu hayr olsun 🙂

  5. Site yönetimine duyrulur şu oy vere işine bir sınır koyulsun bazıları(çok raslıyorum) saçma sapan yotumlara 5 6 puan almış.kendi kendini oylama kaldırılmalı

  6. Kendine oy verenler olgunluktan bahsedemez

  7. Marko'cuğum cancağızım, Vettel'in aracında sürekli sorun çıkmasının nedeni Webber'in cumartesi akşamı gizlice garaja gelip Vettel'in aracını parçalaması değil, araca yapılan ayarlar ve Vettel'in sürüş stili. Bir öğren de gel bu yaşa gelmişşin bak hadi bakayım.

  8. sanırım redbull daha yanlış bir yolda bu adama hala kapıyı göstermedikleri için.
    "Eğer Vettel olsaydım, ben de tam tersinden şüphelenirdim. Sürekli olarak kimin aracında sorun oluyor? Mark'ın hiç arızalı bujisi, gevşeyen tekerleği, bozuk freni, arızalı şasisi, vites kutusu sorunu ve kırık burnu oldu mu?"

    bu nasıl bir kendini savunma şeklidir yahu!

  9. "2 sene önce nerdeydi? Yarış galibiyeti hayali bile kuramıyordu."

    İki sene önce Red Bull nerdeydi acaba yarış galibiyeti hayaldi.

  10. Şu anda Red Bull tamamen "saçmalama" evresine girdi. Böyle bir yorumu Red Bull yaptı diyebilirim çünkü "Biz"li yorumlar kullanıyor Marko. Olay oldukça basit. Weber'e eski şasi + yeni ön kanadın çıkarılıp Vettel'e verilmesi gibi olaylar oldu. Vettel'de mekanik arızalar yaşadı fakat bunu da Marko tekrar kısmetsiz bir açıklamayla bir silaha dönüştürdü. Toyota'nın arabalarını geri çağırmadan önce ki çaresiz ve yalandan açıklamları gibi geliyo bunlar 🙂

  11. marko hemen giderse red bull bu yıl şampiyon olur.

  12. FerrAlonso . avatarı

    Burada bazı arkadaslar özenli araba kullanmanın ne oldugunu bilmiyor sanırım… Tabi önce biraz buyumek yarısları iyice izlemek gerek daha dun izlemeye baslayanlar Webber'in Avusturalya'daki minardi ile aldıgı 5.liği bilmezler.

  13. dr.marko yazıyor ismine haberde gerçek doktorsa hastaları yandı ki ne yandı marmara çırası gibi

  14. bunlar Webber'de olmaz tabi çünkü Webber aracını özenle kullanıyor

    zuhahaha

  15. FerrAlonso . avatarı

    Bana göre tam bir demagoji yapmıs Marko ! "Sürekli olarak kimin aracında sorun oluyor? Mark'ın hiç arızalı bujisi, gevşeyen tekerleği, bozuk freni, arızalı şasisi, vites kutusu sorunu ve kırık burnu oldu mu?"

    bunlar Webber'de olmaz tabi çünkü Webber aracını özenle kullanıyor. Raikkonen ve Vettel'in tarzları aynı. aracı limitlerde sürüyorlar. Elbetteki yarış araçlarını limitte sürmek gerekli ama sonuçta mekanik bir spor ve sadece limitte sürmek yetmez. Aynı zamanda aracın dilinden anlamak gerekir.

    Senna bir yarışa cıkmadan önce aracının sesini beğenmemiş ve motorunun değişmesini isteyerek motorun incelenmesini ister ve incelenen motorun bloğu çatlak olduğu tespit edilmiş.

    Yani demek istediğim araç arızaları %50 pilot %50 mekanik hatalardır.

  16. "Mark harika bir sezon geçiriyor ve çok gelişti ancak her şeyini bu takıma borçlu olduğunu unutmamalı. 2 sene önce nerdeydi? Yarış galibiyeti hayali bile kuramıyordu"

    konu kapanmıştır

  17. Kimi Räikkönen,aslında ben ne iş yaptığını biliyordum( görevi ombudsnanlık olup tam tersine karıştıran biri olduğu ortada)mecazi anlamda gereksizliğini vurgulamak istedim,ama pilotluk geçmişini bilmiyordum bilgiler için teşekürler.

  18. Sn.Marko ortada bir yanlış araıyorsanız aynaya bakmanızı tavsiye ederim açık ara en iyi araç olan RB6 ile her yarısı kazanmanız gerekirken suan ikinci sırada takım…Yanlış politikalarınız yüzünden ikinci sezonda da şampiyonluk kaçarsa o yanlışlar koltuğunuzdan edebilir sizi…

  19. Kimi Räikkönen avatarı
    Kimi Räikkönen

    djarum şu "bilmeyende,köle pazarından kurtarılmış zaneder" lafına çok güldüm. Hay sen çok yaşa 🙂

    Helmut Marko Red Bull patronunun motorsporları danışmanıydı bildiğim kadarıyla. Ayrıca Le Mans kazanmış ama F1'de 9 veya 10 start almış emin değilim, hiç puan alamamış eski bir pilot.

  20. Bu adamın derhal gönderilmesi lazım.Takım içinde bir tartışma çıktığında ortamı sakinleştirceğine yangına körükle gidiyor.Söyledikleri o kadar densiz ve yersiz ki siz olmasanız webber sanki yarışamazdı.Webber'in bu takıma gelişi bile o gün onlar için bir şanstı.Şimdi araç iyi olunca pilotlarına çamur atar oldular.Marko'nun sonradan görme tavırlarına biri son versin !

  21. istanbul da webber haklı olduğu halde yapmadığınızı bırakmadınız.bi döevmediğiniz kaldı webberi.bide pişkin pişkin açıklama yapıyor şimdi kim inanır.ancak bi çocuk inanır buna.
    webber göster onlara dünya nın kaç bucak olduğunu favori pilotum başarılım olmuş kadar sevinirim.

  22. Bu hafta yorum yazmıyacaktım,ama dayanamadım:)f1 de her pilot rekabetçi araç olursa galibiyet kazanabilir,webberi hiç sevmesemde, bilmeyende,köle pazarından kurtarılmış zaneder,marko nun söylediklerinden sonra,sahi kim bu marko ne iş yapar?

  23. "Mark harika bir sezon geçiriyor ve çok gelişti ancak her şeyini bu takıma borçlu olduğunu unutmamalı. 2 sene önce nerdeydi? Yarış galibiyeti hayali bile kuramıyordu."

    Bu laf biraz doğru ancak e Mark Webber de iyi bir pilotaj göstererek takıma puanlar ve galibiyetler kazandırmıyor mu? Onu sormak lazım Marko'ya.

    Red Bull'un bu tartışmaları kesinlikle basın önünde yapmaması lazım. Mutlaka da çözüme eriştirmeleri gerekiyor. Webber'i yanlış bir yolda görmüyorum ben. Özellikle yaşananların üzerine çizgi çekme düşüncesi bunu kanıtlıyor.

  24. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    ne kendisi ne de pilotları şampiyon olmamış yeni sayılacak bir takımda bunlar oluyorsa…
    (bir mclaren tarafarı olarak mutluyum tabi:)

  25. Redbullun şampiyonadaki sonunu hiç iyi görmüyorum kriz yönetiminde rezaletler resmen ne gerek vardı şimdi böyle bir açıklama yapmaya.

  26. Arızalı şasi mi? Bu adamın takım içinde olan bitenden haberi yok herhalde, Vettel'in beğenmeyip hatalı dediği şasiyle Webber toz yutturdu Silverstone'da. Marko yarışı seyretmemiş herhalde. Adam resmen çıkma araçla destan yazdı. Şasisi arızalanmadı ama kazadan sonra şasiyi onarma yoluna gitmediniz, güncellenmiş kanadı elinden aldınız daha ne olacaktı acaba. Evet yarışta sorun yaşamıyor ama takım sayesinde yapay sorunlar yaratılıyor bunun farkında değil herhalde. Şu açıklamadan sonra Webber'in takıma savaş açacağı kesin, sezon sonunda pilot piyasası karışacak yine. Takımın Webber'e karşı tavrı nasıl olacak çok merak ediyorum. İlk sınav Almanya'da. Bundan sonraki her yarış iki Red Bull'un yanyana gelmesi pimi çekilmiş bomba gibi olacaktır.

  27. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    MArko nun suyu ısındı.
    Vettel in başına gelenler stilinden ve birazda şansızlığından kaynaklanıyor.

  28. Bu sezon webber şampiyon olursa zaten bırakacaktır.OLanlardan sonro bu ihtimal dahada artıyor.

  29. Artık şu açıklamanın üstüne de Red Bull bu adamdan kurtulmazsa ne zaman kurtulacak? Dün herkes sorun çözülmeyip sadece üstü kapatılmış olsa da konuyu kapatmaya hazırken yine, yeni, yeniden çıkıp ortalığı karıştırmak neden?
    Webber düşüncesinde haklıydı, üstelik Sebastian'a karşı değil, takıma karşıydı genelde eleştirileri.
    Şu geçiş töreni sırasında diğerleri bana kendi kanatlarını kullanmamı tavsiye ettiler ama ben elimdekiyle idare edebileceğimi söyledim, Seb ise böyle bir yakınlık göstermedi şeklindeki açıklaması dışında Sebastian'ın şahsına yönelik bir açıklama yapmadı.
    Ayrıca durup düşünmesi gereken şey şu Marko'nun ona altındaki arabayı vermiş olabilirsiniz ama yeteneğini siz vermediniz. Onun koltuğuna oturtacağınız her pilot bu verimi veremeyecektir. Bu açıklamalarla şimşekleri yeniden üzerine çekecek Marko. Red Bull yine hatalı oynuyor.

  30. Yusuf  Hitay avatarı

    "Mark harika bir sezon geçiriyor ve çok gelişti ancak her şeyini bu takıma borçlu olduğunu unutmamalı. 2 sene önce nerdeydi? Yarış galibiyeti hayali bile kuramıyordu."

    haklı ama yinede kendi sürücüsü hakkında böyle konuşması çok doğru değil, kavgada söylenmez yahu

  31. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    fena açıklamalar… webber'in ipi yavaştan inceliyor. sezon sonu gelmeden kopacak galiba

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir