Whiting Ferrari'yi 2 dk Sonra Uyarmış

yazar:

kategori:

Alonso, Kubica’yı virajı keserek geçmesi ve yerini geri vermemesi nedeniyle ceza almış, Whiting de yaptığı açıklamalarda Ferrari’yi 3 kere uyardıklarını söylemişti.

Ancak Ferrari Takım Menajeri Massimo Rivola “Biz gerçekleri açıklamak ve çılgın olmaıdğımızı göstermek istiyoruz.”

“1 dakika 55 saniye hiç de hemen değil.” dedi.

Rivola ayrıca, ceza geldiği anda strateji uzmanalarının Alonso’nun sadece 3 ya da 4 sıra  keybedeceğini hesapladıklarını ancak güvenlik aracının kendilerine verilen ceza ile piste girmesinin Alonso’nun grubun sonuna düşmesine neden olduğunu söyledi.

Rivola bunun yanında, Pedro De la Rosa’nın aracından kopan parçalar için hemen müdahelede bulunulmamasından şikayet etti.

Rivola “Bu da 2 dakika boyunca yarışın güvenli olmayan koşullarda devam ettiği anlamına geliyor.” dedi.


Yorumlar

  1. Bu dünyada bana döneklik yapıyorsun diyecek son adam sensin. Laflarına dikkat et. Beni tanıyan tanır, bilen bilir. Senin gibilerin bilmesine gerek yok. Schumacher taraftarlığımı sana ispatlayacak değilim. Sana nickini değiştirmeni teklif ederken neden bunu söylediğimi durup düşünmen gereken yerde pervasızca bana saldırıyorsun.

    Evet Ferrari'yi desteklediğim zamanlarda oldu ta ki Schumacher ordan ayrılana kadar. Ancak gördüm ki Schumacher ismi benim için Ferrari'den de üstün, Mercedes'ten de, McLaren'den de. Şu anda hiç bir takım taraftarlığı yapmıyorum. Sene başında Hamilton'un harika sürüşleri için beğendiğimi belirten yorumlar yazdım. Zaten beğenmeyenler de gözü boyanmış fanatikler olsa gerek. Ancak bu benim bir McLaren yada Hamilton taraftarı olduğumu göstermez. Sadece Sezar'ın hakkı Sezar'a.

    Ayrıca sağa sola saldırır gibi bir halimde yok. Çünkü tuttuğum pilot asil bir pilot ve bende onun izinden gidiyorum. Senin izinden gittiğin adamlarda zaten yorumlarından belli oluyor. Sende bak DÜNYANA..

  2. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Bülent Sahin Çok saçma sapan yorumlar yapıyosun ben o sitede yapılan yorumları dizilimleri örnek gösteriyorum sizler gibi sağ sola saldırmıyorlar ve Döneklik yapıyosun mclarenin destekledigini basdan beri yaptigin yorumlardan belli sen F1 den anlamıyorsun anlayanları bari yorma Schumi Taraftarı olsan benle catışmaya girmessin Senle Atışacak değilim bak Dünyana.

  3. 1. Zırlamıyorum. Çünkü kendimi net kelimelerle anlatabiliyorum.

    2. McLaren taraftarı yada fanatiği değilim.

    3. Schumacher taraftarıyım.

    4. Neyin ne kadar ağır geldiği seni ilgilendirir, beni değil.

    5. Yazdığın yorumla burdaki bütün McLaren taraftarlarına ve fanlarına ayıp ettin bunu da bil.

    6. O verdiğin linkteki yorumlar çok hoşuna gittiyse sende öyle olmaya gayret et.

  4. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Bülent Şahin Önce sen konuşmasını bil ondan sonra cık orataya zırla bir takım hakkında bu kadar ağır sözler bana fazla gelir bana geleni bende yakarım sizler centilmenlikten anlamayan birer zavallısınız.Sezonun geri kalanında mclarenin yasamis oldugu sorunları ozellikle cd ye cekip Ferrari fanlarına dagitacam size inat değilmi dünya bilicek ne oldugunuzu futbolda bile dostluk ölmezken sizler f1 de bunu yok ettiniz.İstediğiniz kadar güncelleme yapın her şeyiniz Hüsranla sonuçlanacak. Bu sefer ağlayan taraf Ron Dennis Diğer Tabiriyle İngiliz Kpği olucak. Sizler İtalyanları bu seviyeye getirdiniz bende ferrarinin kendi sitesindeki forumda sizi oraya davet ediyorum gelin forumlasmak nedir ordan ogrenin.!

    İşte Eng varsa Forumlasmak nasıl olur burdan ogrenin ders çıkartın !

    http://www.ferrari.com/English/Community/Forum/Pages/Forum.aspx

  5. Micha3L Schum4cheR, sana nickini değiştirmeni tavsiye ediyorum arkadaşım. Bu yoruma yakışmamış.

  6. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    @Alonso_

    Bırak arkadasım istediği gibi konuşsun içleri rahat etsin alonsoyu Kötülemekle ne geciyor ellerine anlamış değilim her zaman iyi bir pilot eleştirilir.Bunuda Kaldıramıyolar almanyada alonso lewisi nasıl eziyor goricez kanını icicez mclarenin yaptiginz guncellemelerle yaris disi kalicaksiniz merak etmeyin sorunlar bazen bizi bulur bazen sizi ve sıra sizde allahıma dua ediyorum ki Mclaren Puansız ayrılsın buradan Ayrılırsa Tüm Ferrari fanlarına kutlama yapıcam gelin sapancadayim Crazy Loop Sitelerinde Masraflar benden gelirken bayraklarınızı alın Mclarene inat Shut up Mclaren diye pankartlarla gelin Size anca bu yakışır bize nasıl davranılıyorsa bende karşı tarafı kirletirim umarım Lewis Yada Button Starta Çok büyük kaza gecirirlerde AĞzınız açık kalsın Ferrariye Laf atmak bu kadar serbeste Hodri Meydan!

  7. Ben bugüne kadar rastladığım hiç bir Alonso taraftarının objektif bir yorum yaptığını görmedim.

  8. bu cezanın haksız yere geldiğini savunduğumdan o bazı fernando fanatikleri kısmını üzerime alındım. izleyiciler küçümsemekten bahsetmişsin . ama farkında olmadığın birşey varki kafalarını çalıştıramıyorlar demekle asıl sen küçümsemiş oluyorsun. bu yazdığını sana hiç yakıştıramadım.daha öncede söylediğinden senin bana göre f1 de daha tecrübeli olduğunu biliyorum. ama ben şimdiye kadar kimsenin zekası ile ilgili hakaret derecesinde sözler yazmadım. sanırım küçüklerinden örnek alman gereken bazı hususlar var.

  9. Neyin peşinde bunlar anlamıyorum.
    1:55 hemen değil miş. Uzun bir uyarı süresi mi yani bu. Son iki senede ceza sürelerini değerlendirmiyor mu hiç insanlar. Değil uyarı süresi ceza süresi bile çok geç değil. Tabiki olabildiğince erken olmasını temenni ederiz ama ne yani 20 sn'de mi verilmesini istiyorlar bunun. Kaç örnek verebilirler buna. Diğer taraftan Yusuf Hitay'ın ifade ettiği gibi böyle bir mecburiyet mi var yani. Adamlar bilgi vermekle ekstra bir şey yapmışlar aptalca buna takılıyorlar. Bunların hiç birisine bakmadan daha yarış anında izleyiciler anlamadı mı yer verilmesi gerektiğini, değerlendirmenin hatalı olduğunu he tabi bazı Fernando fanatikleri harici. İzleyicileri küçük görürler ama bazen onlar kadar bile kafalarını çalıştıramıyorlar…

  10. birinci olmadıktan sonra sonuncu olabilir, açıklamalar kaideyi bozmaz.

  11. Bu arada can bundy nerde =)

  12. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Yürekli bir başkan gelip elbet bir gün şu Ferrari' ye haddini bildirecek umarım.

  13. iki dakika uzun bir süre değil ki…

  14. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    neresinden bakarsanız bakın, ferrarinin haklı tarafı yok. herşey bu kadar netken hala aziz yıldırım gibi hedef saptırma politikası uyguluyorlar. konuştukça batıyorlar haberleri yok.

  15. murat levent avatarı

    Haberin aslı bu, yukarıdaki haber eksik.

    Fakat Ferrari'nin takım menejeri Massimo Rivola, Whiting'in bu sorunun yarışın ardından inceleneceğini söylediğini belirterek Whiting'in çelişkili konuştuğunu söyledi.

    Rivola bir İtalyan gazetesine verdiği demeçte 'Sadece olayı açıklayarak bu işte çılgınca davranmadığımızı göstermek istiyoruz.' dedi.

    Rivola, Alonso'nun geçişinin ardından Whiting'e 'Ne yapmalıyız' diye sorduklarını fakat cevabın iki dakika sonra geldiğini belirtti.

    'Bir dakika 55 saniye pekte 'anında' sayılmaz.'

    Rivola, Whiting'e ne yapmaları gerektiği tekrar sorduklarını ve kısa bir süre sonrada Kubica'nın yarış dışı kaldığını belirtti.

    Ferrari aynı zamanda De La Rosa'nın piste dökülen parçaları yüzünden alınan Güvenlik aracı kararının geç verilmesini de eleştirdi.

    Rivola 'Güvenlik aracı kararının geç verilmesi 2 tur boyunca yarışın tehlikeli bir ortamda yapıldığını gösteriyor' dedi.

  16. 01McLaren01  avatarı

    monte ağlamayı kesin işinize bakın dedi ama massimo rivola patronunu pek takmıyor herhalde, zırlamaya devam etmiş.

  17. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Cezaya Charlie karar vermiş bile 2 dk da, uyarı 2 dk ceza 9 dk da, bir önceki yarışa bakılırsa cezaya verme süresinde oldukça gelişme var

  18. eğer gemi hasarlıysa kurtarabildiğini kurtarmakta önemli bi başarıdır ama.

  19. Yıllardır yarıştan sonra incelenip verilen cezaları izliyoruz kimsenin sesi çıkmıyor.Lewis e ölümcül olabilecek bir kazanın karmaşasında 10-15dk sonra verilen ceza geç sayılıyor.Bu yetmiyor 2008 de bize geçiş için onayı verip sonradan ceza veren kişiler sizi yer verin diye uyarıyor,siz umursamazca devam ediyorsunuz ve uyarı geç geldi diye şikayet ediyorsunuz ve FIA yı adaletsizlikle suçluyorsunuz.Bencede FIA adeletsiz.2008de biz sormadan bizi DOĞRU şeyi yapmaya yönlendirebilirlerdi.Bu sporda hiçbir zaman PC oyunlarındaki gibi anlık cezalar verildiğini görmedim.Bence Ferrari yönetimi ve Alonso beceriksizliklerinin faturasını başkalarına kesip gündem ve hedef değiştiriyorlar ve taraftarlarda buna alet oluyor.

  20. Kimse denizde ne tür dalgalarla boğuştuğunuza bakamaz,gemiyi limana yanaştırıp yanaştırmadığınıza bakar,alonsonun başarısız yada puansız ayrıldığı haftayı ızdırap içinde geçiren biri olarak söylüyorum.

  21. benim için debriyajında problem olan alonso nun 3 te başlayıp en azından 4 bitirmesi kadar karlı olan bişey yoktur. devam edebilseydi rosberg ide geçemeye çalışırdı. ama hiç yoktan 4. lük farkın bu kadar açılmamasına sebep olurdu. demek ki farkın çok açılması gerekiyomuş. plan buymuş

  22. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    Rivola ayrıca, ceza geldiği anda strateji uzmanalarının Alonso'nun sadece 3 ya da 4 sıra keybedeceğini hesapladıklarını ancak güvenlik aracının kendilerine verilen ceza ile piste girmesinin Alonso'nun grubun sonuna düşmesine neden olduğunu söyledi.

    Rivola bunun yanında, Pedro De la Rosa'nın aracından kopan parçalar için hemen müdahelede bulunulmamasından şikayet etti.

    Rivola "Bu da 2 dakika boyunca yarışın güvenli olmayan koşullarda devam ettiği anlamına geliyor." dedi.

    bu konuda çok halı ama 1.55 konusuna katılamayacağım,daha iyisi şamda kayısı sayın rivola..

    ama güvenlik aracı zamanlamasının ve neden olaylar olduğu anda değil de garip bir anda geldiği konusu epey bir şanssız durum yarattı onlar için,eğer bunu da bilerek yaptılar diye düşünecek olursak,o halde bu organizasyonum izlememekte fayda var,hem sizin için hem de benim için durum boyle;rakiplere bu tip bir yanlışın bilerek yapılması sonucunda kazanacağımız puanların bir anlamı olmaz çünkü

  23. Benim için alonsonun dördüncü olmasıyla ondürdüncü olması arasında hiç bir fark yoktur.ben üçte başlayan bir alonsonun sıra kazanmasını ve heyecan katmasını beklerim.

  24. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Ferrari takımı FİA ile uğraşmamalı.Çarliyi geç gelen uyarısından dolayı dinlemediler çarlide gereksiz yere SC soktu.Orada Sc nin girmesine gerek yoktu.Sc girecekse olay olur olmaz sarı bayrağın ardından girmeliydi.Yol kenarındaki görevlilerin rahatça alabileceği birkaç parça bahane edilerek Ferrari ezilmiştir.FİA diğer takımlara karşı Ferrariyi ezmeye devam ediyor.Ne diyelim ezeni de bir ezen çıkar.Ferari bu olayı dışarı taşma olarak nitelemiştir.Tıpkı spa startında raikkonenin yaptığı gibi.

  25. Baskan Montezemello`nun dedigi gibi aglamak bir ise yaramaz, Alonso zaten tecrubesine yakismayan bir hata yapti, Pit duvarinda ki Stella, Dyer hic birimi mudahale edemedi? bence oldu bittiye getirip yarisa devam etmek istediler o kadar..

  26. Yahu ne istiyor bu Ferrari yönetimi? 10 saniye sonra uyarsa bu sefer de kontrol etmeden kafadan karar veriyor Charlie herkes bize karşı diye ağlarlar. Adam kontrol etmiş, olabilecek en kısa zamanda da belirtmiş. derdin ne yani? De la rosa ya da gelirsek, İspanya yarışındaydı sanırım, Chandhok un kanadı bütün olarak pistte durdu 30 tur. Niye sc girmedi acaba? Yarış çizgisinde değildi de ondan. Burada da bir kontrol ettiler tehlike oluşturuyor mu diye, sonra soktular sc'yi. Yoksa piste şişe düştü sc girsin, yağmur yağdı sc girsin, egzozumun dumanı pisti kirletti sc girsin, pilotumuz arkada sc girsin, böyle yarış mı biter yahu.

  27. @Fernando Alonso güzel arkadaşım benim hiçbir takım ve pilotla sorunum yok. taraflı yorum da yapmadım hiç yapmam da.

    hatalı olan bir durum var ve bunun hakkında yorum yapıyoruz ki, burada hatalı olan ferraridir. pilotlarını yeteri kadar savunmamıştır. bana göre hatalı burada takımı çevirmeyi başaramayan domenicali dir. alonso puan alabilecek durumdayken puan alamıştır.

    objektif olup yorum yapmakta fayda var. hatalı olduğunda eleştirmek, iyi olduğunda tebrik etmek de bunun içindedir. gerisi fanatizme kaçar. bunu da rica edicem, bu sayfada kimse yapmasın. sonra herkes birbirine kırıcı yaklaşmaya başlıyor. bu da hoş bir durum değil.

  28. Yusuf  Hitay avatarı

    uyarma zorunluluğu yokki. Neyi alıp veremiyor bu ferrari yönetimi ?

  29. @sinan engin

    senin ferrariden başka bir sorunun yok mu ?

  30. Charlie ile ferrari pit duvarı birbiriyle çelişiyor.yarışı bir kez daha izlemek gerek.1 dakika 55 saniye sonra kubicayla aradaki fark ne kadar o önemli.

    1-1.5 sn civarında olsa yer verebilirdi.

    bu işin sorumlusu alonso değil ferraridir.

  31. 2 tur içerisinde ise şahlanan ferrarinin 1 saniye fark açtığını düşünelim(!) kubica nın 1 saniye geriden takip ettiği anlamına gelir. yerini teslim etmesi için çok makul bir süre ve zaman.

    ferrari burada hatalıdır. yazıktır ki pilotlarını savunmak adına kendilerini rezil ediyorlar. kural gayet yalın ve açık. daha neyin çabasını veriyorlar anlamadım. hatayı kabul etmek de büyük olmanın getirdiği bir erdemdir. ferrari şımarık çocuk konumuna sokmamalı kendini…

  32. 1 tur zaten 1:30 lu derecelerde tamamlanıyor. 2 dakika sonra haber vermeleri 1 tur sonra demektir ki bu da yeteri derecede erken bir süre

  33. 2 dk fazla uzun bir zaman değil ceza öyle hemen verilen birşey değil bunun örnekleri var. Üstelik sadece Ferrari yarışmıyor.

    Birde uyarılmış olmak ve uyarıyı takmamak daha başka bişey.

  34. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    "1 dakika 55 saniye hiç de hemen değil." bunu söyleyen adam hemen istifa etsin, ne hallere düşmüşler yazık. alonso şikanı kestikten sonra elbette hakemler görüntülere bakacak.. kubica gerçekten alonsoyu itmişmi, yerini vermesi gerekirmi diye. 1'55 sürmüş bence çok çabuk söylemişler ancak ferrarinin işine gelmediği için böyle konuşuyorlar.ferrari boşa kürek sallıyor, bu olayın hiçbir bahanesi olamaz 1'55 çok iyi zaman.

  35. Bu ceza olaydan 9 dakika sonra verildi. 2 dakika tamam "hemen" anlamı taşımaz ama, aradaki 7 dakika baya bir uzun süre 🙂

  36. 2 dakika uzun sayılmaz mı? Sanmıyorum. Daha önceki bir haberde Whiting'in "Ancak bunu yapmadılar ve 3. kez konuştuğumuzda Kubica'nın yerini tekrar alamayacak kadar geride olduğunu söylediler" şeklinde açıklaması varken.

    Bu olay üzerine daha uzun şeyler konuşulacak diye düşünüyorum.

  37. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    2dk uzun da sayılmaz, örnekleri olan bir hareket için adamın iznini almaya bile gerek yoktu, hala birilerini suçlamak neyi kurtarır

  38. Sir Jack B.  avatarı

    Kubica 4. dakikada sorun yaşadı.

  39. bütün bunların üstüne ne denebilir ki? herşey tam analmıyla rezillik. tekrara söylemekten kendimi alamıyorum. f1 e ve en çokta charli ye zerre kadar güvenim kalmadı.telsiz konuşmalarında aslında herşey bellidir. madem iki tarafta kendine bu kadar güveniyo kamuoyuna bu konuşmaları ve geçtiği zamanı açıklasınlar. bakalım alonso kubica ya yer ver dediklerinde alonso nun ve kubica nın pozisyonu neymiş. ben asıl pedro dan düşen parçalara takılmıştım. rivola nun bunuda dile getirmesi iyi olmuş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir