Webber: "Çok Fazla Konuştum"

yazar:

kategori:

Webber, takımın yeni ön kanadı kendi aracından söküp Vettel’in arcına takmasından sonra bunu sert bir şekilde eleştirmiş ve ardından yarışı kazandığında yine takımını eleştiren açıklamalarda bulunmuştu.

Daily Mail’e konuşan Webber “Çok fazla konuştuğumu kabul etmem lazım. Keşke tüm konuşmalar olmasaydı ancak oldu.”

“Kalbim gömleğimin üstünde oluyor ve hem kendime hem de herkese karşı dürüst olmaya çalışıyorum ve size de dürüst oluyorum.”

“Taraf olunmasını istemiyorum, sadece adil olunmasını istiyorum. Rüzgara karşı durmamanız gerekiyor. Durumu sizin için daha da zorlaştıracak işlerden kaçınmalısınız.”

“Cumartesi günü olanların ardından biraz fazla ateşliydim. Çok farklı bir durumdu çünkü ilk defa yeni bir parçadan tek adet vardı. Kullanma konusunda karışıklık olacaktı. Ve olanlardan dolayı hayalkırıklığı yaşadım.”

“Ancak bundan sonra bu durum her iki sürücü için de olabilir. İnsanları buna inandırmak zor olsa da öyle olacak. Şampiyonada önde olduğu için kanat ona gitti. Şimdi ise ben öndeyim, aynı durumu olursa parça bana gelecek.” dedi.

Webber ayrıca, Vettel ve Red Bull ile arasında kötü bir şeyin olmadığını söyledi.

Webber “Her iki tarafta saygı var. Bu yüzden gelecek sene de Red Bull’dayım. Bu sansasyonel takımın bir parçasıyım.”

“Her ikimiz de önde olabiliyoruz. Bu olabilecek sansasyonel bir sorun. Kariyerimde ‘Durum böyle, yapabilecek bir şek yok. Ne yazıkki önde olamıyoruz’ dediğim zamanlar oldu.”

“Seb hafta sonu yanlış bir şey yapmadı. Yarıştan sonra elimi sıktı. Motor sporlarında ilk kural takım arkadaşınla kazayı önlemektir. Yarıştan sonra Sebastian’ın mekanikerleriyle de 20 dk sohbet ettim.”

“Takımın garajı hakkında çıkan söylentiler tamamiyle yanlış. Hayatta düşmana ihtiyacınız yok. Ben sadece adelet istiyorum.” dedi.

Webber aynı söyleşide, Britanya yarışının ardından gıda nedeniyle zehirlendiğini de açığa çıkardı.

 

 


Yorumlar

  1. Yaptığı açıklamayı hiç de geri adım atmak olarak görmüyorum. Adam ben dediklerimi demedim bakın aslında öyle olmadı demiyor ki, söylediklerimi söylememiş olmak isterdim çünkü takıma, takım arkadaşıma ve bana zarar verdi diyor.
    Bugüne kadar hep çok dobra bir pilot oldu Webber. En kötü takımla yarışırken bile. Tepe noktasını zorlarken değişmesini beklemek yanlış olur.

    "Ancak bundan sonra bu durum her iki sürücü için de olabilir. İnsanları buna inandırmak zor olsa da öyle olacak. Şampiyonada önde olduğu için kanat ona gitti. Şimdi ise ben öndeyim, aynı durumu olursa parça bana gelecek." dedi.

    Şu kısmı yanlış anlayan bazı arkadaşlar olmuş sanırım. Ben önde olduğuma göre birinci pilot artık benim dediğini düşünenler olmuş, birçok yerde okuduğum yorumlarda buna rastladım. Ben burada kastettiği şeyin o olduğunu düşünmüyorum. Takımın iç dengeleri yerine oturduktan sonra tabii ki öncelik o sırada şampiyonada iddialı olan pilotta olacak, Mark bunu demeye çalışmış bana kalırsa.

    Ayrıca özellikle takıma karşı değil, Sebastian'a karşı bir aklama, temizleme, toparlama politikası güttüğünü görüyorum bu konuşmasında. Takımı temize çıkarmaya çalışmıyor, Seb üzerindeki baskının onun da zararına olduğunun bilincinde olarak onun üzerindeki suçlamaları kaldırıyor.

    Gerçekten de Chris ve Helmut tarafından yapılması gereken açıklamaları yapmayı üstlenmiş gibi görünüyor Mark.

    Ayrıca nasıl 'takım yiyeceğine zehir atmıştır.' esprisi yapılmamış şaşırdım.

  2. azıcık kulağı çekilmiş gibi 🙂

  3. Kimi Räikkönen avatarı
    Kimi Räikkönen

    Zaten olsa olsa kazara şampiyon olur Alonso 😀

  4. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Kazara alonso bi şampiyon olursa bu sene bi sürü arkadaşımız kahrında ölür heralde, iyiki varsın alonso sen olmasan siteye yorum yazan olmayacak :))

  5. Vettel ferrariye geçip alonsonun gazını alsın da görek

  6. Fazla öfke küpüne zarar.Bu açıklamalar tamamen takım içerisindeki havayı yatıştırmak için.Zira webber'in yapması gereken şeyleri önce (helmut marko)yapması gerekirken daha da ortamı germeye çalışınca bu görevi webber üstlenmiş.Webber zaten artık yapması gerekeni biliyor, kafasını öne eğip yarışları kazanmaya bakıcak.Bu açıklamalar webber'in geri adım attığını göstermez, yaş ve tecrübesinin gereklerini yaptığını gösterir.

  7. Webber "Her iki tarafta saygı var. Bu yüzden gelecek sene de Red Bull'dayım. Bu sansasyonel takımın bir parçasıyım."

    Ejderha nickli arkadaşa sonuna kadar katılıyorum. Burda RedBull ve Vettel'e sallayan arkadaşlar şimdi bir daha düşünsünler. Webber hep böyleydi ve olmaya da devam edecek.

  8. F1 politikadır webberin de ağzı iyi laf yapıyor.kanat konusuna gelince aynı şey olsun kanadı webbere vermezler.puan olarak aşırı fark olmadıkca takımın des1. pilotu vetteldir
    Ayrıca kanat meselesindeki benim tezim takım vetteli kayırdığı için değil sadece kandırmak istediği için kanadı taktı bilmem hatırlayan varmı horner bu hafta vettel ile masaya oturucağız diyordu.sebeb vettele gaz vermekti.ses seda çıkmadığına göre vetteli 2012 ferrairide göreceğiz

  9. Böyle söylediklerinin arkasında durmayan adamdan hayır gelmez…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir