Horner: "Takım Emirlerinde Değişiklik Olabilir"

yazar:

kategori:

Red Bull, özellikle son yarışlarda takımın pilotları arasındaki mücadeleden kötü etkilendi ve Horner, daha önce de takım emirleri yasağının yanlış olduğunu söylemişti.

Focus’a konuşan Horner “Bu konuyu konuşup açığa çıkarmamız lazım.” dedi.

Takım emirleri daha önceden yasak değildi ancak 2002 sezonunda Ferrari sürücülerinden Rubens Barrichello’nun Avusturya Yarışı’nda yerini isteksiz bir şekilde açık açık takım arkadaşı Michael Schumacher’e vermesinin ardından yasaklanmıştı.

Türkiye’deki yarışta Red Bull sürücülerinin kaza yapması ise bu konuyu tekrar canlandırdı.

Horner, Vettel ve Webber’e karşı eşit davrandıklarını ancak Vettel’le uzun süreli birliktelik planladıklarını söyledi.

Horner “Mark en fazla 2 ya da 3 sene daha yarışır ancak Sebastian 10,12 belki de 13 sene daha yarışacak.”

“Bu yüzden gelecek açısından konuştuğumuzda umarım Sebastian daha uzun yıllar takımda olur.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Horner bazen çok saçma konuşuyor vettel 10 yıl takımda kalacak diye weberin kanadını söküp vettelemi taktırman gerek ?

  2. Merak ediyorum acaba Chris gerçekten de Sebastian'ı kariyerinin tepe noktasında bu takımda tutma şansı olduğunu mu düşünüyor?
    Sebastian Red Bull bu sene ve gelecek sene çok başarılı bile olsa bulduğu ilk fırsatta daha büyük bir takıma geçmek isteyecektir. Ona ne kadar iyi bir araç verdiklerini umursayacağını bile sanmıyorum. Her pilotun hayali olan McLaren ya da Ferrari elbette onun da hayalidir ve Ferrari sonunda onu da takımda isteyecek. Şu açıklamayı yaparken bizim bu kadar açık gördüğümüz şeyleri göz ardı etmesi komik yalnızca, gerçekten komik. Deneyimsizliğine mi vermek gerekir acaba?

    Eşit davranıyoruz ama onunla uzun süreli birliktelik planlıyoruz ne demek yahu? Bu kulağını doğrudan değil de öbür taraftan göstermek bildiğin.
    Soruşturma açılması gerektiği fikrine katılıyorum.

    Ayrıca takım emirlerinin geri getirilmesini isteyecek pek kişi yoktur sanırım Chris ile aynı mantığı taşıyanlar dışında. Türkiye'deki kazadan sonra takım emirlerini savunanları da şaşkınlıkla karşılamıştım şimdi de yine şaşırıyorum.

  3. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    @massathebest kesinlikle katılıyorum sana , olay çığrından çıkmış … adam açık açık ben pilot kayırmak istiyorum , takım emriyle birine oynamak istiyorum diyor. umarım fıa duruma el atarda zavalı webber daha fazla harcanmaz…

  4. vettel in webber den negibi bir üstünlüğü var ben anlamadım;hatta şartlar aynı olduğunda webber çok daha hızlı! birde ayarlar konusunda webber in çok daha iyi olduğu herkezce biliniyor.

    vettel iyi bir pilotdur ama bana göre çokda özel birisi değil mesela rosberg-sutil-kubica-massa ile takım arkadaşı olsa bana göre bunların gerisinde kalır webber'i yıllardır izleriz hepimiz biliriz'ki çok özel bir pilot değildir ama vettel'in hakkından gelebiliyor.

    bunları söylerken amacım vettel'i kötülemek değil bana göre yalnızca "özel" bir pilot olmadığını düşünmemdir.

  5. Horner işi iyice football manager'e dökmüş.Vettel gelecek vaad ediyor diye diğer pilotundan vazgeçemezsin ki, hele de diğer pilotun gelecek vaad ettiğini söylediğin pilotun önündeyse.Vettel zaten webber dışlandıktan sonra şampiyon olursa kazandığı kupaların da hiçbir anlamı kalmaz.Bir red bull racing taraftarı olarak horner'a soruyorum 2 sene sonra vettel'in burda olucağı ne malum ?? Başka bir takıma gitmek istediğinde olmaz biz senin için o kadar şey harcadık gidemezsin mi diyecek.Eğer şampiyonluk için savaşıyorsan o sezon ne var ne yok herşeyini o seneye yatırmalısın.Yok, benim elimde vettel var gelecek vaad ediyo seneyede liderliğe yarışırım ben dersen, Bkz: Bmw Sauber-Robert Kubica.

  6. Bu demek oluyorki biz şimdiye kadar yaptık,bundan onra daha rahat yapmak için izin istiyoruz,aynı zamanda,bu bebek yüzlü patronun şimdiye kadar ki aksi demeçleri yalanmış.

  7. istanbul'dan bu yana giderek büyüyen takım emri ve taraf tutma olayları, başını marko çekmek üzere horner, vettel ve webber'in açıklamaları ile iyice su yüzüne çıktı. yukarıdaki açıklama ile artık ipin ucu kaçtı, aleni şekilde yasak olan eylemi işliyor, eylemi teşvik ediyor ve bunu kabul ediyor red bull yönetimi. bu noktadan sonra devreye FIA girmeli ve durum soruşturulmalıdır.

  8. Görmemişin oğlu olmuş misali hızlı bir arac elde ettikleri için son 2 sene zırvalamaya başladılar.

  9. Biz zaten takim emri uyguladığınızı biliyoruz. Mesele, bu emirleri Webber'in kabul etmemesiydi ki bu açıkça görüldü.
    Ama ben yine de Webber'den, "puan olarak önde olduğumda bu sefer 1. pilot ben olacağım" anlamına gelen bir açıklama beklemezdim. Yani her durumda takımın pilotlara karşı eşit olması durumunu (en azından biri şampiyonada hatırı sayılır avantaj sağlamadan)savunmasını beklerdim. Takıma karşı direnişi ona sempati duymamı sağlamıştı ama artık durum pek de böyle değil.
    Takım emirlerinin f1'i ne kadar sıkıcı hale getirdiğini hatırlıyorum. Umarım milletin gözünün içine baka baka yapılan takım içi kayrılmaların geri dönmesini fia tartışma konusu bile yapmaz.

  10. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Horner noktayı koymuş…
    """Horner "Mark en fazla 2 ya da 3 sene daha yarışır ancak Sebastian 10,12 belki de 13 sene daha yarışacak."""
    İyi yaa horner; huzur verinde webber emekli olmadan evvel elinde son bi fırsat varken şampiyon olsun, vettelin 12-13 senesi varmış madem daha, ileri de çok fırsatı olur şampiyonluk için, insaf edin biraz webberin son şansını da elinden almayın….

  11. Horner anladık, Vettel'i seviyorsun. Webber yaşlı, ikinci pilot olsun diye takımda tutuyorsunuz da çıkıp açık açık söyleme bari.

    Webber seneye kalmamalı o takımda, Renault'ya geçsin mümkünse.

    bir de Raikkonen Red Bull'a gelsin deniyordu. gelseymiş Vettel'e göre daha değersiz bir varlık olacakmış takımda. ne de olsa kıymetli, bi tanecik Vettel'den 8 yaş büyük.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir