"Şampiyonluğu Kaybederse Felaket Olmaz"

yazar:

kategori:

Eski dünya şampiyonu Jackie Stewart, Hamilton’un bu seneki şampiyonluğu kaybetmesinin kendisine faydalı oloabileceğini ifade etti.

Çaylak pilot, Alonso önündeki 4 puanlık üstünlükle şampiyonluk için büyük bir şansa sahip.

Stewart, Brezilya’da Hamilton’un şampiyonluğu elde etmesini umuyor ama 22 yaşındaki McLaren pilotunun Alonso veya Raikkonen’e yenik düşmesinin bir felaket olmadığını da ekliyor.

Stewart: "Eğer kazanamazsa dünyanın sonu olmayacak. Ama onun başarmasını umuyorum."

"(Kaybetmesinin) Felaket olacağını düşünmüyorum. Onun için bir hayal kırıklığı cehennemi olacaktır ama ona herhangi bir zarar vermeycektir."

"Öğrenecektir ve bu da ona, bu sene olanları özümsemek için daha fazla zaman verecektir"

Stewart ayrıca Stewart also believes that the PR commitments that Hamilton is likely to face as champion could prove draining.

Stewart: "Şampiyon olursa daha kötü bir kış geçirebilir. Yoğun bir kış olacak ama en azından dünyanın etrafında ülkeleri dolaşmayacaksın"

"(Şampiyon) Oldum, nasıl olduğunu biliyorum. Brezilya’da kavhaltı edersin, Venezuella’da öğle yemeği ve Kolombiya’da akşam yemeği. Niki Lauda da bunu yaptı. Ve zaten olgun insanlardık ama yine de yorucuydu."

Stewart, Çin’de Hamilton’un yarış dışı kalmasının tebrübeyle birlikte sürüşünün nasıl geliştiğine bir örnek olduğunu söyledi. Daha oturmuş bir pilotun lastik değiştirmede daha erken ısrar edeceğini artık biliyor."

"1973’te dünya şampiyonluğunu kazanıp Montreal’e gitmemin ardından, üstesinden geldiğim bir bezden lastiğim var diye düşünmüştüm."

"Çin’deki Lewis’i tekrar düşünün. İçeri girdim çünkü parçalanma riskini almayı düşünmedim. Aslında lastikte boyalı görünüyordu. Ama bunu ben bilmiyordum. Aynı zamanda hakimiyetinin sağlanamadığını düşünüyordum. Riski alamazdım."

"Eğer Lewis 3 yaş daha büyük olsaydı, çağrı yapardı. Ana okulundan üniversiteye geçiş yapamazsın. Saygısızlık yok. Ama henüz "hey, lastik patlayabilir" diyebiliecek kadar güvene sahip değil."

"Yolun dışına her halükârda çıkabilirdi ve çok zaman kkaybediyordu. Bunu hepimiz gördük. Olgun bir pilot gibi çağrı yapabilirdi."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir