Red Bull Patronu Eşitlik Sözü Veriyor

yazar:

kategori:

Alman Kleine Zeitung gazetesinin takımın neden birinci pilot politikasını uygulamadığı sorsunu Mateschit, “Çünkü bu benim motor sporları anlayışıma uymuyor. Siz bir şampiyon programlayamazsınız. Her iki pilotumuz da, diğerini yenmesi gerektiğini ve bu mücadele mümkün olduğunca fazla puan almaları gerektiğini biliyor.” diye cevapladı.

Mateschitz Silverstone’daki kanat mevzusu bir istisna olsa da takımın pilotlar arasındaki rekabete müdahale etmemesi gerektiğini söyledi.

“Eğer bana bugün şampiyonun kim olacağını sorarsanız, size bizim iki pilotumuzdan birinin şampiyon olacağını söylerim. Ancak pit duvarındakiler olaya müdahale etmemeli çünkü o zaman sorunlar baş gösteriyor.”

“Bizim bir numaralı ve iki numaralı pilotumuz yok. Her iki pilot da aynı standartlarda otomobillere sahip. Silverstone’daki yeni kanat sorunu ilk istisna oldu.

Takımdaki bu başa baş mücadelenin kendilerine zarar verip başka bir takımı şampiyon yapıp yapmayacağı konusunda ne düşündüğü sorulduğunda ise Mateschitz,  “Bunun olası olduğunu düşünmüyorum ama göz ardı da edemem. Eğer olursa… Tanrım, burada motor sporlarından bahsediyoruz. Akan kan, ter ve gözyaşı şans ile olmaz.” dedi.

Webber’i yarış öncesi ve sonrası aleni olarak konuştuğu için suçlamadığını da belirten patron, “Gereksizdi ama diğer taraftan da Mark yanlış bir şey yapmadı. ” dedi.


Yorumlar

  1. patron eliyle bir işaret yapmış. sanırım ısmarladığı redbullun lezzetini anlatmaya çalışıyor:) webber de ayıp olmasın diye zoraki tebessüm etmiş.:)

  2. Mateschitz Jaguar'ı satın alıp Red Bull'a çevirdiğinde takımın en üst 2 yöneticisi olan Purnell ve Pitchforth'un görevlerinin başında devam edeceklerini söylemişti.

    Ama Sağ kolu Helmut Marko bu adamlarla sadece 3,5 dakika görüşüp onları takımdan yollamıştı. Yerlerine hiç bir F1 tecrübesi olmayan Horner getirilmişti.

    Demek istediğim anlaşıldı sanırım.

  3. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Komik bir haber.."Bizim bir numaralı ve iki numaralı pilotumuz yok. Her iki pilot da aynı standartlarda otomobillere sahip. Silverstone'daki yeni kanat sorunu ilk istisna oldu." kısmı daha da komik.Ama en güzeli ne biliyormusunuz umarım Weber, Vettel' i evire çevire yenecek.

  4. Şu konuşmaları yapması gereken sayın Marko acaba bunu okuyunca da utanmayacak mı? Doğrudan suçlamada bulunmayan, hatta Mark için yanlış yapmamış diyen tek kişi kendisi oldu. Chris ve Helmut'u geçtim Seb bile susmalıydı, öyleydi böyleydi diye konuşurken takım patronu böyle sağduyulu açıklamalarda bulunması gerçekten etkileyici.
    Bu açıklamanın uyarı niteliği taşıdığını düşünüyorum umarım uyarılanlar da bunu böyle anlarlar.
    Son olarak merak ediyorum acaba Marko'yu gönderecek mi?

  5. Yavuz Balcı avatarı

    en mantıklı söylemler takım patronundan gelmiş.bence gayet yapıcı olmuş. aynı zamanda da hem pilotlar hemde kenar yönetimini uyarmış.

  6. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    Webber'i yarış öncesi ve sonrası aleni olarak konuştuğu için suçlamadığını da belirten patron, "Gereksizdi ama diğer taraftan da Mark yanlış bir şey yapmadı. " dedi.

    bana göre önemli olan cümle bu,takımın desteği olmasa da patronun desteği webber de gibi,çünkü yapılanların yanlış olduğunu düşündüğünü hissettirdi bana yukardaki cümleler,ya da takımdakiler,patrondan habersiz işler çeviriyor da denilebilir..

  7. Ama Webber'i de fena bezdirdiler be! Mutlaka başka şeyler de olmuştur daha önceleri, bu son olanlar bardağı taşırmış olmalı..

  8. airmclaren Kimi avatarı
    airmclaren Kimi

    gereksizdi ama yanlış birşey yapmadı
    olayı bitirmiş ewet webber kesinlikle haklı ama,ama şunuda unutmamalı şampiyon olacaksa bu araçla şampiyon olacak sorunları dışarıya değil takıma direkt söylesin haklıyken haksız duruma düşmesini istemem

  9. Bu adam başka bir dünyada mı yaşıyor acaba 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir