Barrichello Pit Sinyal Sisteminde Değişiklik İstiyor (Video)

yazar:

kategori:

Rubens Barrichello Avustralya yarışında yaptığı hatadan sonra pit uyarı sisteminde değişiklik çağrısında bulundu.

Brezilyalı pilot felaket bir pit stop geçirmeden önce puan mücadelesi veriyordu. Barrichello önde güvenlik aracı pistteyken ve pit alanı kapalıyken pite girdi, daha sonra pit ekibinden bir kaç çalışanın yaralanmasına sebep oldu ve son olarakta pit çıkışında kırmızı ışık varken yarışa döndü.

Bu olayın ardından yarıştan diskalifiye edilerek 6.lığı kaybeden Barrichello sistemde yapılacak olan değişikliğin ileride yaşanacak benzeri durumları engelleyebileceğini söyledi.

Barrichello "Asla kırmızı ışığı görmedim. Bunu asla görmeyeceğim ve bunu görmeye istekli değilim. Çünkü yanlış yerdeler ve onu görene kadar çok geç oluyor. Onu çoktan geçmiş oluyorsunuz."

"Yeni ECU yüzünden yeni fonksiyonlar var ve pit stop sırasında değiştirmeniz gereken ayarlar. Işıkları geçtiğimde hâlâ onlarla uğraşıyordum." dedi.

Bayrak sallayan kişilerin daha iyi olup olmayacağının sorulması üzerine Barrichello "En azından o olabilir ya da 3. virajdaki sarı bayrak için kullanılan büyük bir panel. O kadar büyük bir şeye ihtiyaç var."

"16 yıllık F1’de sorunum pit sonundaki ışıklar oldu çünkü bunlar görünmüyor. Daha önce Montoya’nın, Massa!nın, Fisichella’nın başına geldi. Eğer takım içerisinde birisi kırmızı ışık diye uyarmassa kimse onu görmez. Bu çok talihsiz." dedi.


Yorumlar

  1. Bu ECU cok tartisilacak cokkk 🙂

  2. haklı olabilir.F1 in en tecrubeli pilotundan bahsediyoruz.Her senede kural değiştiği için uyum da zor.

  3. Ya insan ışığıda mı görmez gördün bas frene dur bari, gerçi o da haklı nasılsa diskalifiye olacak bari biraz daha yarışayım demiştir 😀 ECU filan amma zor ecu yapmış mclaren 😛 Demek ki yolda da co pilotla gidilecek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir