Mclaren Kovalainen'in Hatasını Önemsemedi

yazar:

kategori:

Ron Dennis, Heikki Kovalainen’in Avustralya yarışında son anda yaptığı hatadan dolayı kendisini kötü hissetmemesi gerektiğini söyledi.

Fin pilot podyuma çıkacak gibi görünüyordu ancak son güvenlik aracı periyotu onun için ters zamana denk geldi ve Fin pilot geriye düştü. Daha sonra Fernando Alonso’yu cesur bir şekilde geride bırakarak 4. sıraya yükselen Kovalainen start finiş düzlüğünde yanlışlıkla pit hız sabitleyicisine basılınca Alonso tarafından geçildi ve yarışı 5. sırada tamamladı.

Ancak tüm olanlara rağmen Ron Dennis, Kovalainen’in üzülmemesi gerektiğini ve Mclarne ile ilk yarışını iyi şekilde hatırlaması gerektiğini söyledi.

Dennis "Ona kendi kendisini cezalandırmanın hiç faydalı olmayacağını anlattım: hatasız bir yarış çıkardı. Evet pit hız sabitleyicisine bastı ancak bunu yapan bir çok pilot gördüm ve bunu bir daha yapmayacağına eminim."

"Onun çektiği acıyı görüyorum. Bu hafta sonu fantastik bir iş çıkardı ve kendisinden istenen her şeyi yaptı. Eğer son güvenlik aracı olmasaydı haketti bir ikinciliği alacaktı."

"Bu yüzden geride kalanların olumlu yanlarına bakmalı. Şu anda 5-6 yarış sonra olacağı yere yakın değil. Zaman ilerledikçe daha da iyi olacak, Lewis gibi." dedi.


Yorumlar

  1. ogun savaş avatarı

    Yeni İceMan Heikkii artık ..

  2. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    Ahmet kara haklı altında asfaltı gerçekten ağlatan bi canavar varken ve elinde bi sürü düğmesi olan joyjtik varken bide ilkkez yarıştığın bi joystik varsa bu hata normal önemli olan alonsoyu geçmesi.

  3. Kovaleinen harika bir pilot. Geçen yıl Hamilton nasıl Massa'yı çimlere yolladıysa aynısını bu sene hemşehrisine Kova yaptı. Bu çocukta iş var :))

  4. bencede fazla buyutmemesi gerekir olur boyle hatalar..alonsoya iyi gunlerin hatrına(varsa tabi):D hediyemiz olsun 😀

  5. Bir Ferrari taraftari olarak Kesinlikle gulunc oldugunu dusunmuyorum, Altinizda sadece 600kg olan ama 750 beygirlik bir canavar var, onu kontrol altinda tutmak zaten zor, ve onunde cok alisik olmadigin bir joystick varsa bir kac yaris icin bu kabul edilebilir bir hatadir..

  6. Evet hatası gerçekten gülünçtü ama ilk yarış bu umarım bi daha yapmaz…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir