Malezya Öncesi Fernando Alonso ile Söyleşi

yazar:

kategori:

Fernando Alonso sezonun ilk yarışı Avustralya’da aldığı 4.lüğün ardından 2006 ve 2007’de galip geldiği Malezya’ya mutlu bir şekilde gidiyor.

Fernando Avustralya’da önemli bir yarış çıkardın. Arkalardan yükselip yarışı 4. sırada tamamladın. Sezon başlangıcından memnun olmalısın…

Fernando Alonso: Evet sonuç takım için önemli ve bu güvenimizi ve daha sıkı çalışmaya devam için motivasyonumuzu arttıracak. Bu sonucu almak için olağandışı durumları en iyi şekilde değerlendirdiğimizi düşünüyoruz ancak bunu yapabilecek pozisyonda olmalıyız. Ancak bu henüz ilk yarıştı ve performans bakımından diğer takımlara yetişmek için gelişmeyi sürdürmemiz lazım. Hâlâ yapılacak işler var ancak Melbourne’de aldığımız sonuç bunu yapabileceğimize olan inancımızı arttırıyor.

Her zaman başarılı olduğun Malezya yarışına hazırsın. Burada hep başarılı oldun. Bu yarış için sabırsızlanıyor olmalısın…

F.A.: Gerçekten öyleyim. Sepang gerçekten benim favori pistim. İlk pole pozisyonumu Renault ile 2003’te burada aldım ve 2 defa kazandım. Burası her zaman sevdiğim ve biraz daha fazla zorladığım bir pist. Bu sene de iyi sonuç alabilmeyi umuyorum ve yarış için sabırsızlanıyorum.

Sepang’ın hem araç hem de pilot için zor bir pist olduğu söylenir. Bu seni endişelendiriyor mu?

F.A.: Hayır. Zaten geçen hafta Avustralya’da oldukça yüksek koşulları gördük ve sıcaklıktan dolayı sorun olacağını düşünmüyorum. Fiziksel gereklilikler bakımından kışın çok fazla çalıştım ve kendimiz hazır hissediyorum. Bir problem olacağını sanmıyorum.

Avustralya’dan sonra yarış öncesinde hangi alanlara konsantire olmanız gerektiğini düşünüyorsun?

F.A.: Sıralamalardaki tek tur performansımızı geliştirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Böylece yarışta pozisyon kazanmayı daha iyi hale getirebiliriz. Daha sonra ise iyi bir istikrar olmalıki yarış içerisinde yerimizi kaybetmeyelim ve yükselişe geçelim. Sepang’da cuma günü bunları aklımızda tutmalıyız.


Yorumlar

  1. hakan köşk avatarı

    arkadaşım görde bak podyum olmaya bilir ama ilk 4 ün içinde adam nediyor araç diyor uzun sürüşlerde çok iyi diyor

  2. ogun savaş avatarı

    Renault da oldugu sürece Malezyada yarış kazanmak değil podyuma dahii çıkamaz onuda geçtim ilk 8 e nası gircek acaba merak ediyorm :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir