Alex Wurz ile Malezya'da 1 Tur

yazar:

kategori:

Formula 1 2008 sezonunun 2. yarışı bu hafta sonu Malezya’nın Sepang pistinde koşulacak. Malezya’da sıcaklık ve nem oranı oldukça yüksek olduğu için burası pilotlar için oldukça rekabetçi bir pist.

Aynı zamanda motorlar ve frenler üzerinde de oldukça etkili olan bu pist 2 uzun düzlüğe sahip olduğu için güzel mücadelelere sahne olabiliyor.

Honda test pilotu Alex Wurz bu sene yarışmayacak olsada Sepang’da yarışmanın ne anlama geldiğini biliyor. İşte Alex Wurz ile Malezya’da bir tur:

"Yaklaşık 310 km/s hızla 7. viteste ilk viraja gelirsiniz. Asfaltın yol tutuşu çok fazla olduğu için ilk virajı 3. vitesle dönmeden önce çok geç fren yapabilirsiniz rahatlıkla. Bu konumda arka biraz daha hafifliyor. 2. viraj sol tarafa doğru ve en yavaş olanı. Vites oranına göre 1. ya da 2. viteste burayı dönersiniz ve ortada kamber değişimi var. Bu yüzden dorğu difransiyel ayarını bulmak oldukça zor."

"Daha sonra uzun sağ viraj geliyor. Burayı yağmurda bile hızlı dönebilirsiniz ve ardından yine sağ yönde olan 4. viraj geliyor. Burada fren noktası oldukça engebeli ve bu da biraz aldatıcı olabiliyor. Daha sonra ise pistin en güzel bölümü geliyor."

"5. ve 6. viraja 5. vitesle ve yaklaşık 230 km/s hızla giriyorsunuz. 5. viraja neredeyse tam gaz girdiğinizden gazı iyi kontrol etmeniz ve apexi çok geç almanız gerekiyor. Bir anda yön değişimi oluyor ve burada yaklaşık 4.5 g kuvvetine maruz kalıyoruz. 6. virajda aracı stabil hale getirmek için frene dokunmanız gerekiyor. Burası çok engeneli olduğu için arka yine çok hafifliyor. Burada 220-230 km/s hızda olduğumuzu unutmayın. Bu anı gerçekten seviyorum."

"Daha sonra 2 sağ viraj geliyor ve eğer aşırı hızlı olursanız hata yapmanız çok kolay. Burayı 1 ya da 2. vitesle döndükten sonra virajdan çok iyi çıkış yapmanız gerekiyor çünkü bu size iyi bir tur zamanı kazandırır."

"Daha sonra son viraj öncesi akıcı kısım başlıyor. Burası çok zor çünkü hızlı giriyorsunuz ve arka çok hafifleşiyor. Son virajda yaklaşık 300 km/s hızdan 2. vitese düşüyoruz."

2007 Malezya GP Özeti

2007 Malezya.gp.highlights.trf1.net
yükleyen TRF1


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir