Renault Finansal Sorunları Kabul Etmiyor, Hedef Mercedes GP

yazar:

kategori:

Autosport’tun haberine göre Enstone kökenli takım normalde sezon sonunda ödenen paradan ön ödeme alabilmek için rakip takımlardan onay istedi.

Takımlar normal şartlarda böyle bir talebi sadece finansal sorunlar yaşamaları durumunda yapıyor. Ancak Renault patronu Eric Boullier takımının böyle bir sorunla karşı karşıya olmadığını belirtiyor.

Aksine takımın bu parayı R30 üzerinde ekstra çalışma yapabilmek ve 2011 otomobilinin gelişimi için talep ettiğini söylüyor ve yeni sponsorlardan gelen paranın eylüle kadar ellerine ulaşmayacağı için bu şekilde ilerlediklerini ekliyor.

“Daha yeni bir sponsorluk anlaşması imzaladık, biri yaklaşık 10 milyon Euro değerinde ve diğeri de 3 milyon Euro.”

“Benim görevim takımın daha iyiye gitmesi için zorlamak. Temmuz ayında Mercedes GP’yi yenebilmek adına R30’un üzerinde daha fazla gelişim yapmak için yeşil ışığı aldık. Aynı sıralarda R31’in gelişimi için izin istiyordum.”

“Yeni sponsorlar demek paranın eylül ayında elimize gelmesi demek ama bizim şu anda nakite ihtiyacımız var. Para için ön ödemeye ihtiyacımız vardı çünkü eylüle kadar bekleyemezdim, iki ayı çöpe atamazdım.”

“Konuyu ortaklarla, Gerard Lopez ile görüştüm ve hatta Bernie Ecclestone ile konuştuk. O da neden FOM’a başvurup ön ödeme istemediğimi sordu.”

Diğer takımlardan gereken onay konusunda ise Boullier şunları söyledi: “Sanırım bazı takımlar kabul etmedi çünkü bizim 2011 için gelişime başlamamızı istemiyorlar. Bu yüzden başka bir çözüm bulacağız.”

“Mali sorunlar yaşamıyoruz. Sadece nakit sıkıntısı. 2011’deki gelişim için gerekli paranın eylülde gelmesi bekleniyor.”

“Sonuçta o bizim paramız ve Concorde Anlaşmasında bunu yapabileceğimiz yazıyor. Herkesten onay almamız gerekiyordu. Ama o bizim paramız bir kredi falan değil. Bunu sadece gelecek yıl için çalışmalara hemen başlayabilmek için istedim.”


Yorumlar

  1. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    yeni yönetim ellerinden geleni yapıyorlar ancak fabrikanın desteği olmadığı için adamların gelişim çabaları sınırlı kalıyor. böyle bir ivmenin kaybolma riski çok vahim bir durum…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir