Mclaren, Ferrari'yi Geçip Formula 1'in En Büyüğü Olmak İstiyor

yazar:

kategori:

Whitmarsh, Mclaren’in bu sene gösterdikleri performans artışının yanı sıra Lewis Hamilton ve Jenson Button gibi popüler pilotlara sahip olmasıyla, hiç görmediği kadar ilgi gördüğünü söyledi.

Whitmarsh, özellikle Silverstone’da gördükleri ilginin ardından Formula 1’de uzun vadeli planlar yaptıklarını söyledi.

Whitmarsh “Britanya’da benzeri görülmemiş bir ilgiyle karşılaştık, bu seviyede hiç görmemiştim.”

“Cuma sabahı doğu tarafından girdim ve girer girmez durdum çünkü insanların geçmelerine izin veriyorlardı. Ben de durdurulduğum için küfür ediyordum.”

“Ancak bir kaç dakika sonra bu insanların yaklaşık yarısının ya Mclaren şapkası ya da Mclaren tişörtü giydiğini gördüm ve sadece Mclaren’de değil, böyle bir şey hiç görmemiştim.”

“Diğer bir faktör ise orada oturduğum ve onları izlediğim 5 dk boyunca hiç Ferrari şapkası görmedim ve genelde Britanya’da bile Ferrari şapkası her zaman görürdük.”

“22 sene boyunca böylesine coşkulu bir destek görmemiştim. Bunun genel olarak pilotlarımıza, aracın performansına ve sürücülerin araçtan çıkardıkları performansa dayalı olduğunu söylemeliyim.”

“Her iki pilotumuz da çekici, dürüst insanlar ve insanlar ilişki kurabiliyorlar. Ve inanılmaz bir duygu var. Yarışlar kazandığımız, iyi performans gösterdiğimiz ve kolayca şampiyonluk kazandığımız yıllar oldu ancak asla bu seneki gibi destek görmedik ve bu harika.” dedi.

Whitmarsh, Mclaren’in pozisyonunu daha da geliştirebileceğini ve hatta Formula 1’de Ferrari’yi geride bırakarak 1 numara olabileceğini düşünüyor.

Whitmarsh “Ferrari hakkında her zamandan daha fazla saygı içerisinde konuşuyoruz ve Ferrari markasına, yarış takımına ve onları yürüten insanlara saygım var.”

“Buna rağmen yıllarca dünyanın ya da Formula 1 pistlerinin her yerinde Ferrari’nin ticari ürünleri vardı ve şu anda bunun bizim takımımızdan az olduğunu söylemeliyim.”

“Bana göre Formula 1’deki en büyük marka Ferrari. Bunu biliyor ve kabul ediyorum. Mclaren ise 3. olan her kimse onun çok fazla önünde Formula 1’deki en büyük 2. marka.”

“Belki benim kariyerim içerisinde olmaz ancak 10 ya da 20 yıllık süre içerisinde neden en büyük marka biz olmayalım? 20 sene önce bunu söylemek saçma gelebilirdi ancak şu anda bunu aptalca olduğunu düşünmüyorum. Umarım 10 sene sonra bu daha gerçekçi olur ve 20 sene içerisinde başarmış oluruz.”

“Ancak bunları Ferrari’ye saygı duyarak söylüyorum. Ferrari’nin bize zor zamanlar geçirtmesini umuyorum ve onların da ‘Tepedeki marka biziz ve orada kalacağız’ dediğine eminim.” dedi.


Yorumlar

  1. McLaren'in prestijli bir spor otomobil üreticisi olduğuna (ve olacağına) inancım tam. Şu efsanevi ve hala Bugatti Veyron denen makinadan daha fazla saygı duyduğum McLaren F1'in üreticisiler.

    Ancak konu Formula 1 olduğu zaman durum değişiyor işte. Formula 1'de gelecek vaat eden bir Red Bull, rekortmen bir Ferrari, parayı bulup hızlanmak isteyen (geçmişi de kuvvetli) Renault, eski günlere dönmek isteyen Williams var… Belki nice sürprizler karşımıza çıkacak daha.

    Özetle Formula 1'de rekorları kırmak imkansıza yakın. McLaren F1'in prestijli takımlarından ve markalarından. En büyüklerinden. Ama "en büyük olmak" için gereken şartlar günümüzde ve gelecekte gelişmeyecek. Ha bu hedefi gerçekleştirmeye çalışarak en büyükler arasındaki yerlerini çok daha sağlam hale getirebilirler. Bu da ilk bashettiğim konuyla bağlantılı.

  2. yorumlarımı silen değerli arkadaşım, emeğine saygımdan sizleri daha fazla üzmeyeceğim.gerçekten yaptığınız iş kolay değil.az önce bir haberde bir kaç yorum silmişsiniz ve arkadaş feryat figan (benim yaptığım gibi).anladımki bana özel bir durum değilmiş.onun için bu olayı daha fazla uzatmak istemiyorum.inşallah bunuda silmezsiniz:)

  3. Ferrariyi yenmen için mclaren yazısının yanından mercedes yazısını kaldırmalısın ve kendi motorunla F1 de yarışmalısın.Ferrari ölümsüzdür.3-5 yarış yaşadığı şansızlıkla ferrariyi yenebileceğini sanıyor whitmars.

  4. ferrari galibiyet sayısı :211 (60 yılda)(1950-2010)
    Schumi'nin SF'de elde galibiyet sayısı :72 (10 yılda) (1996-2006)

    72/211= % 34 (Ferrari tarihinin 3te 1'i bir tek adamın elinde.)

    Prof. Prost'un kamyon ve domuz lakabı taktığı, aralıksız 21 (1979-2000) sene şampiyon olamamış bir takım Schumacher denen makineye yatıp kalkıp şükretmeli. yoksa Whitmarsh'tan bu övgü dolu sözler asla alamazlardı.

    Türkiye'de bir aralar kime sorsan herkes Schumi fanatiği.

    Soru :Neden Schumi'yi tutuyorsun.
    Cevap:E hep o kazanıyor ondan.

    Aslında ferrariyi de tuttuğunu bilmiyor. The Schumacher'i tutmanın doğal sonucu ferrari taraftarı oluyor. Schumacher olmayınca tabi elde sadece tifosiler kalıyor.

    —————————
    Ferrari – Schumacher = !
    —————————

  5. Çok kolay birşey değil bu ama mümkün. Bir 10 yıl 15 yıl önce söylense imkansız derdim ama bu gidişat ile artık mümkün. Formula=Ferrari, Motorsports=Ferrari, SuperSport=Ferrari, Big Champions=Ferrari vs vs. tabi önce kafalardaki bunların etkisini azaltabilmek gerekiyor. Ferrari, F1'e münhasır bir marka değil ve şuan ki makamınıda sadece burdan kazanmadı. Tarihi, uç noktaları, etkileri ortada bunları unutturulabilecek şeyler değil ama birisi ilk akla başka şeyleri getirebilecek şeyler yapabilirse bu hedeflenen şeyler tabi ki mümkün. Ferrari, dünden bugüne bir sınır, hattır. Tarihten bugüne Ford, Lotus, Lamborghini isimlerini onun sayesinde yüceltti. Hakeza Mclaren yüceliği'de yine ordan gelmiyor mu. Bunlar sadece F1'e özel değil. Bu isimlerin hepsi Ferrari'nin bir çok dalda, kralım dediği çağlardaki yenmeleriyle yüceldi. Ferrari'yi yenmek için sadece F1 yetmiyor. En basit manada bir marka yönetimi ve iyi yol makineleri üretebilmek gerekiyor. Ferrari'nin isminin etkisini yavaş yavaş kaybettiği nokta da bu. Planladıkları ve açıkladıkları ilede ulaşılamaza değil basitliğe yol alıyorlar. O yüzden zirve değişebilir ve Mclaren bunu yapabilecek bir profesyonel aşık acemiler topluluğu. Dediğim gibi yol makineleri şart ve Mclaren'in bu konuda çok iyi bir background'u var. Mp412c gibi değil ama bugün Mclaren F1 gibi bir ürün ortaya koyabilirlerse göreceklerki bazı şeyler çok kolay değişiyor. Bir şeyler ortaya koyup çok satmak önemli ama bu isim getirmiyor. İsim, marka için en iyilere oynamanız gerekiyor. Ondan sonra zaten çok satarsınız. Şuan inanıyorum ki Mclaren F1 gibi bir makine yapılamasa idi, motorsporlarında o derece başarılara imza atamasa idi Mclaren bugün bu yolda olamazdı. Hakeza BMW'de hem bunun ekmeğini çok yedi hem de ne olduklarını, yapabildiklerini gösterdiler aleme.
    Ayrıca gençler sanıyorlar ki 2000 öncesi Ferrari'nin ismi anılmıyor esamesi okunmuyordu. Biz o günleri gördük sandığınız gibi değil en azından bugünden o güne bakınca anlaşılamıyor bazı şeyler diyebilirim. Diğer taraftan Ferrari 80 ve 90'larda ürettiği makinelere sonrasında bir daha ulaşamadı. Yeni dünya düzeninde yerlerini, o F1 yıllarında şampiyonluk alamadıkları zamanlarda aldılar.

    Diğer bir taraftan sadece taraftar sayıları önemliyse araştırmalarım ve tahminlerim üzerine diyebilirim ki yeni nesil düşünüldüğünde Mclaren bir süre önce rakibini yakaladı hatta geçtiği düşünülüyor. İnanıyorum.

  6. sevdiğim deyimlerden biride,Düşmanın bile akkılısını nasip etsin yaradan,kendi markasından bahsederken bile ismini telafuz ettiği rakibinede aynı dilekte bulunma saygısını gösteren bir rakip takım patronuna,bizde aynı şekilde hayranlık duyabiliriz,tebrikler,iyiki varsınız yoksa weberi yensek bile ne anlamı olabilirki.

  7. bundan sonra her alonso haberinin altındaki canın ve onun gibilerinin yorumlarınıda silmezseniz istediğiniz kadar benim yorumlarımı silin yine yazacağım. siteden atsanızda nasılsa zor değil farklı bir adres ile yine gireceğim yine yazacağım.kusura bakmayın ama buna mecbur bıraktınız beni.

  8. Marka değeri olarak yakalamaları çok çok uzun süre alır. Neden Ferrari zaten başlı başına bir marka Formula 1'in ilk gününden bu yana içinde bulunuyor. McLaren henüz marka olamadı. Markadan kastım Ferrari, Lambo, Porsche vs gibi markalar. McLaren şuan Formula 1 garaj takımı. Marka yolunda ilerliyorlar. Buna örnek kendi motorlarıyla kendi yol otomobillerini yapma projesi. Ama Ferrari ile bu konuda mücadele etmek için daha çok çok fazla şey yapmak gerekir ki kısacası çok fırın ekmek yemeleri lazım. Bunu Formula 1 başarısıyla ilgili olarak söylemiyorum markadan bahsediyorum.

  9. Bir zamanlar Ferrari'ye saydıranlar şimdi Ferrari'ci takılıyor.

    Allah'ım sen nelere kadirsin..

  10. garip olacak belki ama ben wimbledon finalini izlerken bile ferrari şapkalı insanlar gördüm. mc laren hedefini büyük seçmiş. ama hedefin büyük seçilmesini her zaman taktir etmişimdir.

  11. "Her iki pilotumuz da çekici, dürüst insanlar ve insanlar ilişki kurabiliyorlar"

    martin button için bir şey diyemem ama lewis için dürüstlükten dem vurman beni kahkahalara boğdu.senin takımın dürüst değilki pilotları dürüst olsun.hey allahım hiç güleceğim yoktu.

  12. ForeverMclaren, demek istediği şampiyonluk sayısı değil, ilgi ve marka değeri. ha doğal olarak başarı artarsa bunun taraftar sayısına da etkisi olur.

  13. bu adamın yürekten ve samimi açıklamaları takıma bağlılığı McLAREN'e olan hayranlığımı her geçen gün arttırıyor. eminim'ki bir çok kişiyede McLAREN taraftarlığına yaklaşmasını sağlıyor.

  14. Yavaş gelin diyorum! Ferrari formula one serisinin kuruluş yıllarından beri yarışan bir takım.Bu açıklamayı mercedes yapsa bir nebze anlarım hani ilk zamanlardan beri ferrari'yle hep başa baş yarışmışlardır tamam da mclaren'e noluyor.Bundan 10 sene sonra da 20 sene sonra da diğer takımlar gelip geçer hep ferrari iz bırakır.Bağımsız taraftar grubu olarak bunları söylüyorum.Ferrari'nin büyüklüğü inkar edilemez, yerine de bir başkası zaten geçemez.Ayrton Senna'da boşuna dememiştir herhalde ''Birgün herkes ferrari'de yarışmak ister, ve bir gün bende onlardan biri olacağım.'' diye.Bakınız şampiyonluk için yarışan vettel bile ilerde ferrari'de yarışmak isterim demişti 🙂 Her pilotun rüyalarını süsler o kırmızı otomobil.(Tabi son santander kombinasyonundan sonra kırmızı beyaza doğru giden bi akım var.)

  15. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    gayet mümkün 2000 öncesi zaten ferrarinin önündeydik, malum 2000 den sonra hazırlanan F1 senaryosu gereği geriye düştük. yine geçeriz sorun değil, yeterki her takım eşit olsun.

  16. martin görmemiş ama silverstone da kameradan ben ferrari şapkalı çok insan gördüm. birde monza ya uğrasın bakalım. kaç tane mc laren ci var. f1 racing de bununla ilgili eğlenceli bir haber vardı. hatırlayan hatırlar. eğer daha çok taraftar istiyorsan takımın her elamanının ingiliz olmamasına biraz özen göstermelisiniz bence. mesela ferrari yıllarca schumi sayesinde almanyayı arkasına almıştı. şimdi ise alonso ile birlikte ispanyayı kırmızıya boyamış durumdalar ve her zaman bir brezilyalı bulunduruyolar mesela. bence bunlarda stratejinin birer unsurları.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir