Todt Ferrari'deki CEO'luk Görevini Bıraktı

yazar:

kategori:

Ferrari hissedarları bugün yaptığı açıklamada 3 senelik yönetim kurulu üyelerini açıkladı ve Jean Todt’un CEO’luğu bıraktığını ve Luca Di Montezemolo’nun da kendi görevine devam edeceğini duyurdu.

Fransız teknik adamın yerine Amadeo Felisa geçecek.

Bu sene Formula 1 takımının patronluğunu bırakan Todt 2006 sezonu sonunda takımın CEO’su pozisyonuna gelmişti.

Fransız adam Ferrari yönetiminde Luca Di Montezemolo’nun verdiği özel bir görevde devam edecek ve aynı zamanda FIA Dünya Motor Sporları Konseyi’nde Ferrari’yi temsil etmeyi sürdürecek.

Ferrari yönetimini oluşturacak kişiler: Luca di Montezemolo, Piero Ferrari, Jean Todt, Amedeo Felisa, Alfredo Altavilla, Diego della Valle, Christopher Gent, Enrico Lippi, Sergio Marchionne, Paolo Monferino, Lindsay Owen-Jones, Marco Piccinini ve Sergio Pininfarin.


Yorumlar

  1. şenol ben henüz onu farketmedim ve pek araştıramıyorum bu günlere okuyamadımda ama olabilir neden olmasın. cidyoyu izlerken bunu gördüm aşikar şekilde ve esniyor dedim ama kurallar dışında falanda demedim hani. arkadaş gözü kapalı şekilde takıntı yapmış her kimse artık…

  2. Apocanım evet bende gördüm esniyor ama sonuçta bunun belli bı sınırı var biz anlıyamayız o sınırdan fazla esneyip esnemediğini :)) Birde başka forumda dolanırken Ferrari nin onboard vidyosu vardı ve sidepodların oldukça esnediğini söylüyordu bilmiyorum sen farkettin mi??

  3. ali veli bey aklını başına toplasan biraz iyi olur. ben görmediğim bir şeyi söylemem ve o videoyu izleyen aklı selim herkes ön mclarenin ön kanadının esnediğini görecektir. ben tv görüntüsünden bunu görüyorum ve daha önceden red bullun arka kanadının ve ferrarinin ön kanadının esnediğinide tvden görmüştüm. sen tren vagonlarını izler gibi izlemeye devam et…

  4. şener salih senin bu yorumu okuyup boş geçeceğini sanmam.Luca nın ferrarinin başına nasıl geçtiği hakkında.Bu Abdullah'ımdan da hiç ses çıkmıyo,ama mc laren ın esneyen ön kanadını tv den farkedebiliyor!!!öyle değilmi nazımım!!!

  5. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    cüneyt arkadaşım buda olabilir ama 2005'e de bir bak derim. düşüşten sonra michael schumacher'e gönderilen mektuplar hala hafızalarda o sezon michael'ın suçu neydi? italyanlar dua etsinki o aracı kullanan schumacherdi ve o sezon 3.olduk. aynı araçla barrichello bile daha gerilerdeydi.en son 2004te kötü sezonunu yaşayan mclaren 5.likten sonra 9-10 nolu otomobillere sahip oldu. onlarda italyanların yaptığı gibi baskı görmedim.

  6. Her fırsatta yazmaya çalıştık ve f1 geçmişi iyi olan ve de ferrari taraftarı olan arkadaşların yoruma katıldığını gördük.Neydi o yorum?Şöyle: Luca italyanın en büyük ailelerinden Agnelli'lere mensup.Peki Ferraride işi ne?(bu durumu kendinizde araştırın)Enzonoun oğlu yani fiatın varisi veya ferrarinin,ilişkileri, yakın çevresi ve düşünce tarzıyla bazı çevreleri rahatsız ediyordu örneğin arap dünyasıyla olan yakın ilişkileri vatikan tarafından hiçte tasvip edilmiyordu.kısaca malum çevrelerce şirketin başında istenmiyordu.işin ilginç yanı enteresan bir kaza sonucu ölüyor ve yüzeysel bir soruşturmayla üstü kapatılıyordu.tabi bu arada taşlar da yerine oturuyordu.yani demem o ki işin içinde ne dümenler var.Ha bu konuda farklı düşünende olabilir.Ama araştırmak güzel şeydir tavsiye olarak.

  7. iide msc her ne kadar sampiyonluklar alsada sevildigi kadar nefrete edilende bir pilottu ozellikle 2006 monaco cok buyuk soru isaretleri bıraktı ferrarinin durustlugu hakkında
    dikkat ederseniz artık durustluk hakkındaki soru işaretleri mclaren le ilgili
    bence saygı duymak lazım ayrıca kimiyle massada ii pilotlar ve rekabet seyrediyoruz eskiden rekabet diye bişey yoktu yavaşla barichello gecsin schumi

  8. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    ya birde sanki ferrari çok kötüydüde değişiklik oldu. 2005te olanlardan dolayı oldu sanırım sonra arkasından 206da kaçırılan şampiyonlukta olabilir. sebepte m.schumacher'di nasıl oluyorsa!!! montezemolo artık nefret ettiğim şahıslar arasında…

  9. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    bunu şu olaya benzettim F1 ile alakasız olacak ama kaos teorisi diye birşey vardır belki bilirsiniz ''kelebeğin kanat çırpması dünyayı dolaşacak kasırgaya neden olur''. burda kelebek montezemolo oluyor. bu adam raikkonen sevdasından michael schumacher'i gönderdi ve ona bağlı olan ross brawn, nigel stepney, jean todt kayboldu. şunu söyleyebilirim ki eğer msc,brawn,todt montezemolo yüzünden gitmeseydi (brawn ve todt'u da katıyorum çünkü birbirlerine bağlılar) nigel stepney takımın bundan sonra başarısız olacağı ümitsizliğine kapılmayıp ve kendisini takımda istediği mertebeye yükseltmediler diye coughlanla beraber honda'da neler yapabileceğini görme düşüncesiyle ferrari bilgilerini vermeyecekti böylece casusluk olayına neden olmayacaktı. ah montezemolo ah ne yapmaya çalışıyorsun!!! demek istediklerim düzen düzensizliği yaratır yada yeni düzende uzlaşma ve bağlılık değişimin ardından kısa sürede yok olur. umarım beni anlayan arkadaşlar olmuştur bazı arkadaşlara saçma gelebilir ama önemli değil yinede saygı duyarım.

  10. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    ferrari yönetiminin italyanlaştırılması başarısızlık getirecekmi bilemiyorum. yargılamak için hala erken. bu durumu şimdilik avustralya'nın her zamanki gibi anlaşılamaz bir yarış olduğuna bağlıyorum. umarım niki lauda ve benimde ona katıldığım gibi takımların gerçek gücü 2-3 yarış sonra belli olur.

  11. Todt ile Luca'nın arası zaten hiçbir zaman iyi değildi. Özellikle Montezemolo'nun Kimi aşkı uğruna Schumacher'i takımdan göndermek istemesi buna karşın Todt'un Schumacher ile yola devam edilmesi yönünde görüş bildirmesi ipleri tamamen koparmıştı. Schumacher emekli olduktan sonra sonra zaten Todt takımda kalmak istemiyordu. Çünkü birnevi yalnız kalacaktı. Eğer Ross Brawn ayrılmamış olsaydı Todt 2007 sezonunda görevini çoktan bırakmış olacaktı. Yine bir Montezemolo politikasıyla karşı karşıyayız. Sadece kendi egolarını tatmin etmek uğruna efsane kadro dağılma noktasına geldi hatta dağıldı.

  12. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    O eskiyazıyı hatırlıyorum apocan.Aslında Tod ve Şumi birlikte varoldular,Şumi gidince Tod da çok kalmaz şeklinde bir sonucu vardı.İşte gerçekleşiyor sanırım.Bazı başarılı kişiler birbirlerine bağlılar.Birisi gidince diğeride en azından motivasyon sorunu çekerek ortamdan soğuyor ve uzaklaşmaya başlıyor sanırım.

  13. montezemolo zaten todt u pek sevmezdi.budurumda massa gidici ve luca fernandoyu istiyor sezon öncesi baya iltifat etmişti şimdi artık takım üzerinde tek hakim luca olacak.daha da kuvvetlenecekler sonuç kimi-fernando.

  14. Ferrari'nin demirbaşları ebediyen kalıcak değildi arkadaşlar. İnsanlar Yaşlanıyor tamamen konsantre olamıyor. fişleri çekilmiş olsaydı Ferrariyle tüm bağını koparırlardı. Ferrari Kadrosu Kendini yenilemek zorundaydı ve yaptı.

  15. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Fişleri ve ipleri çekilmiş olmasın

  16. Ferrari bence yanlış yapıyor yönetim kadrosunu daha da İtalyanlaştırmak istiyorlar ama bu onlara pahalıya patlıyabilir..

  17. geçen seneydi sanırım bir yazı dizisi yayınlamıstık sitede eski arşivde kaldı ama o artk. belki ozamanda takip edenler hatırlarlar. schumacher ve montezemolo ile ilgili bir yazıydı. bence bu bir bakıma gerçekleşiyor. dediğin gibi teneke arkadaşım en basarılı dönemim tüm elemanları gitti… bekleyip görelim

  18. önce Michael, sonra Brawn şimdi de Todt! Çok ilginç. Bu üç adam Ferrari takımına 16 yıl sonra markalar şampiyonluğu getirdi, tam McLaren ve Williams istatistik olarak Ferrari'yi yakalamışken üstüste kazandıkları şampiyonluklarla aradaki farkı açtı, Ferrari takımını gridin dibinden alıp unutulan bir markayı zirveye taşıdı (hatta en popüler) ama artık üçü de yok! Ben anladım?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir