Button ve Hamilton: "Takım Emirleri Yanlış"

yazar:

kategori:

Fernando Alonso’nun, Felipe Massa’nın yavaşlamasıyla Almanya Yarışı’nı kazanmasının ardından takım emirleri konusu tekrar alevlendi.

Button, takım emirlerinin bazen kaçınılmaz olduğunu düşünse de, Ferrari’nin sezonun bu kadar erken bir evresinde böyle bir uygulamaya gitmesini eleştirdi.

Button “Hepimiz kazanmak istiyoruz ve her takımın hem takımlar hem de pilotlar şampiyonasını kazanmak istediğini biliyorum.”

“Ancak her iki pilota da aynı şans verilmeli. Sezonun henüz erken bölümlerindeyiz. Gelecekte bu ne kadar erken başlayacak?”

“Eğer takımım bana takım arkadaşımın daha hızlı olduğunu söyleseydi, ben onun hızlı olduğunu düşünür ve sürüşümü devam ettirirdim ve onun beni geçememesini umardım.” dedi.

Şampiyona lideri Lewis Hamilton ise “Benim bu konuda tepkim daha hızlı gitmek ve ihtiyacım olan zamanı bulmak olurdu.”

“Eğer benim yarış mühendisim benimle iletişim kursaydı ve ben takımım da işlerin nasıl olduğunu bildiğim için mesaj şöyle olurdu: ‘Jenson senden hızlı, 1. ve 2. sektörde zaman bulmak zorundasın.’”

“Bu kadar basit ve bu yapabiliyorsan hızlan anlamına gelir. Bu bir şeyler anlatmaktansa cesaretlendirir. Bu çok farklı.” dedi.


Yorumlar

  1. erhan aydın avatarı

    yorumlarının silinmesini şimdi daha iyi anlıyorum 🙂 lütfen rakip taraftarından birinin yorumunu biraz önyargılarımıza gem vurarak değerlendirelim.

  2. erhan aydın avatarı

    güldürme Allah aşkına F1ilyoF1,bu platformdakilerin hepsi yetişkin.öyle çocuk yok aramızda kandıracağın.

  3. Evet bence de hiç bir fikri yok. Button benzin tasarrufu yapması gerekirken yapmadığı için oldu onlar. Azdaha yarışı bitiremeyecekti. Yazarken düşünüp ondan sonra yazalım sonra trf1 yorumlarımı kaldırıyor sert (ama hakaret içermeyen) yorumlarımı.

  4. Ertu Ertu o dedigin yarışı izlemedin heralde sen … Neler olduguna dair hiçbir bilgin yok heralde ?

  5. -Button benigeçmeyecek değilmi
    -Hayır hayır
    :)))))
    bir de bunu açıklasınlar.

  6. Yakın zamanlarda olan takım emirleri listesine baktım da yukardaki arkadaşların Mclaren takımıyla listedeki emir uygulayan Mclaren farklı sanırım…

  7. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    kusura bakmayın beyler bayanlar ancak şuan griddeki en iyi , en uyumlu , en aklı başında pilot ikilisi Mclarende , oyuzden alonsonun dünyayı ayağa kaldırdığı skandalını bizim pilotlara çamur atarak örtbas edemezsiniz takım emri konusunda serhan acarın da dediği gibi siciliniz baya kabarık. alonsonun da takım arkadaşına karşı düşmanlığı , oyunları ve geride kaldığında ağlamaları çok meşhur… bu yuzden pazar günü yaşananlardan sonra gerçek ferrari taraftarları gereken tepkiyi koymuşlardır. ancak fanatik alonso taraftarları mecburiyetten savunmaya devam ediyorlar. eee ne yapacaksınız atsan atılmaz , satsan satılmaz bir durum…

  8. Massa ve Alonso tüm sezon boyunca birbirine çok yakın performanslarda bulunsalardı ve arada puan farkı olmasaydı (en azından Button ve Lewis gibi sıralamada puan bakımından ve sezondaki ortalama performans bakımından yakın olsalardı) takım emirleri için erkendi. Ancak böyle bir olay yok.

  9. hamilton 01 avatarı

    "Benim bu konuda tepkim daha hızlı gitmek ve ihtiyacım olan zamanı bulmak olurdu."
    Eğer takımım bana takım arkadaşımın daha hızlı olduğunu söyleseydi, ben onun hızlı olduğunu düşünür ve sürüşümü devam ettirirdim ve onun beni geçememesini umardım."
    güzel yorumlamışlar

  10. erhan aydın avatarı

    komedi…kimleri kandırıyorsunuz?belki olaylara fanatizm-holiganizm gözlükleriyle bakıp kendi takımından başka hepsinin yalan olduğunu düşünenleri olabilir.bizlerde biraz düşünerek değerlendirelim.böylesi açıklamalara nasıl prim veririz?Allah için,şu mübarek beraat kandilinde((herkesin mübarek olsun bu arada,hayırlara vesile olsun inşaAllah)) elimizi vicdanımıza koyalımda cevap verelim bakalım;kendi takımlarınızda-bütün takımlarımızda böylesi emirler yok mu yani?birileride kalkmış "daha sezonun ortasındayız,şimdiden olurmu" diyerek sonlara doğru meşru olabileceğini ima edenler var.oldumu şimdi bu?ferrari gerçekten büyük bir hata yaptı.en güzelini ebedi rakibimiz mclaren yaptı;yakıt tasarrufu dedi ve bitti…

  11. istanbulu unutmadık hamilton bey kendini bukadar akıllı sanma

  12. bu arada mclaren pilotları çok masumane konuşmuşlar ancak son zamanlarda bir şekilde takım emri adı altında olmasa da kendileri de bir şeyler çevirdiler. ancak onların pit alanındaki gizemli düğme daha iyi çalıştı.

  13. Nebuchadnezzar:))) Allah senide güldürsün akşam akşam güldürdün bizi.

    Aslında bu pilotların dediklerine hak vermiyor değilim,hem takım arkadaşının hızına ayak uyduramıcaksın hemde takımı sabote edeceksin işte ben buna karşıyım,arkadaş alyında ferrari var gidebiliyorsan buyur yol senin ama gidemiyorsan enazından bir kazaya yol açmamak için adam gibi yarış çizgisinden gideceksin,hamilton olunca buyur geç alonso olunca bi tarafını yırt olurmu öyle.

  14. peki ya takım arkadaşı ağlıyorsa nolacak?

  15. Eğer takımım bana takım arkadaşımın daha hızlı olduğunu söyleseydi, ben onun hızlı olduğunu düşünür ve sürüşümü devam ettirirdim ve onun beni geçememesini umardım." dedi.

    Şampiyona lideri Lewis Hamilton ise "Benim bu konuda tepkim daha hızlı girmek ve ihtiyacım olan zamanı bulmak olurdu."

    Pilot dediğiniz böyle olur her ikisinide canı günülden tebrik ediyorum,f1 de ağlamak sızlamak yoktur,eğer takım arkadaşınız sizden hızlıysa siz ona cevap vermek zorundasınız demektir yoksa salya sümük olup çıkarsınız.

  16. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    bu habere sadece güldüm…

    bu ne lahana turşusu bu ne perhiz..

    evet seni geçmeyecek hemde bu evrede biraz dürüst olun sadece biraz..

    sizde yapmaktasınız millet yapınca.siz sütten çıkmış ak kaşık oluveriyorsunuz.

    çıkıpta bir mc laren taraftarı diyemiyorki

    evet bizim takımda bu işin içinde ama onlar başka taktiklerle yapıyorlar eyvallah.ama bu durumu savunmak körü körüne fanatizm.

  17. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    istanbul'u unuttum ama telsiz konuşmalarını asla.
    ''Button beni geçmeyecek değil mi''
    ''hayır hayır''

  18. Çifte kumrulara bak,sanki takım emri bunlarda yokta,bari insanların gözünün içine bakarak yalan söylemeyin.Hoş siz yalan söylemeyi çok iyi bilirsiniz.Bu yüzden sizi yadırgamamak gerekir,bay sütten çıkma ak kaşıklar.Bu arada sitede nedense bu haberlerin abartılarak sürekli verilmeside çok ilginç.Biraz tarafsız olmak iyidir bence.Aslında mclaren sempatisinin sitede etkin olduğunu bilmeyenimiz yoktur sanırım ama,Formula1 mclaren ve hamiltondan ibaret deildir.

  19. bence güzel konusmuslar yanlış bişey yok

  20. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    söylediklerinde yanlışlık yok "sezonun bu evresinde" takım emri uygulamak gerçekten buyuk haksızlık. geçmişte kimi-massa durumu gibi olur kimse bişey demez, daha 8 yarış var buda nesi.. bu pilotlar görüş bildirmek için sizemi soracaklar 😀 ferrari ve alonsonun son yaptığı skandal fena halde psikolojinizi bozmuş.

  21. konuya gelince bu ikilinin söylediklerine gelince
    benim bu laflara karnım tok aç olan varsa buyursun yesin

  22. şunuda ilave edeyim pilot takımdan neden üstündür.takımı takım yapan pilotdur.senna dır prostdur.hakkinen dir.schumi dir.raikkonen dir.alonso dur.hamilton dır.çünkü onlar en büyük başarıları yaşatmışlardır takımlarına takım arkadaşları değil.onlardır o pilotlar diğer pilotlardan üstündürler aynı zamandada takımdan.çünkü 2 beceriksiz pilot takımı takım yapmaz.en az 1 tane becerikli pilot olmalıdır.

  23. hah bir siz eksiktiniz sizde geldiniz tam oldu.yokmu başka görüş bildirmek isteyen.

  24. Şimdi önümüzdeki yarışa kadar cıvkını çıkarırlar.1+1=2 ferrari hatalı.Tamam herkes diyeceğini dedi, susalım artık.Farklı haberler görmek istiyoruz.

  25. bugüne kadar hiç bir takım taraftarı olmadım.olmadığımada mutluyum.sadece pilot destekliyorum.
    1-takım emirleri tüm takımlarda var hemen hemen
    2-takım tutuyorsun diğer takımdaki pilotu yerden yere vuruyorsun aaa bide bakmışsın o yerden yere vurduğun pilot senin takımına gelmiş hayda ne yapacan destekleyeceksinmi yoda köstekleyeceksinmi buyur.
    3-her zaman pilot takımdan üstündür bana göre hep pilot hatırlanır örneğin efsane senna ismi hatırlanır onun hangi takımlarda yarıştığı arka plandadır.

  26. murat levent avatarı

    Zuhaha, tam olmuş yani. Uyanıklar sizi, ne güzel de kılıfına uyduruyosunuz. Devam devam. Telsiz konuşmaları da full artık.
    Ferrari öğrenir en sonunda sizi dinliye dinliye.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir