Almanya GP'deki Teknik Yenilikler

yazar:

kategori:

Mercedes MGP W01 -Arka Kanat Güncellemesi

Mercedes, Almanya’da yeni bir arka kanat kullandı. Resimde kırmızı ortada gösterilen arka kanadın merkezinde geniş bir yarık vardı. Bu yarık ile arka kanat da sanki 3 profil varmış gibi görünüyor. Bu çözüm geçen sene Monaco’da Mclaren tarafından ilk kez kullanılmış ve BMW Sauber tarafından kopyalanmıştı. Arka kanattaki bu yarık, F-kanal sisteminin daha etkili kullanılmasını sağlıyor.

 

Mclaren Mercedes MP4 25 – Egzoz Beslemeli Difüzör Güncellemesi

Mclaren, ilk kez Silverstone’da denediği egzoz beslemeli difüzör sistemini ilk kez Almanya yarışında kullandı ve sisteme bazı düzenlemeler yapmıştı. Egzozlar daha dışarı çıkarıldı ve iç bölümü uzatıldı ve egzoz borusunun bitişi düz bir şekilde kesilmek yerine resimdeki gibi kesildi.  Bunun yanında dizürör kısmındaki karbon materyal kullanılan kanal da değiştirildi.

Ferrari F10 – Egzoz Güncellemesi

Silverstone’daki yeni ön ve arka kanatların ardından Ferrari, Hockenheim’da F10’un egzoz sisteminde güncellemeler yaptı ve difüzörün yan kanallarını modifiye etti. Küçük resimde, Ferrari’nin egzoz sisteminin ilk gali gösterilirken, büyük resimde Almanya’da kullanılan hali görünüyor. Ferrari’nin performansındaki artış da, F-kanal, zemin ve egzoz beslemeli difüzördeki güncellemelerin işe yaradğını gösteriyor.

Red Bull RB6 – F-Kanal Güncellemesi

Red Bull, Hockenheim’da RB6’da büyük değişiklikler yapmadı ve her iki sürücü, Silverstone’da tartışma yaratan yeni ön kanadı kullandı. Takım F-kanal sisteminde ufak çaplı güncellemeler yaptı ve sistemin kontrol yeri, resimde göründüğü gibi pilotun sol eliyle kontrol edebileceği kolay bir yere getirildi.


Yorumlar

  1. kanadı egzoz u en çok güncelleme yapan takım mercedes ama gel görelim yine hayal kırıklığındayız 🙁

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir