Briatore, Piquet'in Üzerinde Baskı Olmadığını Söyledi

yazar:

kategori:

Renault patronu Flavio Briatore, Brezilyalı pilot Nelson Piquet’nin ilk kez Formula 1 yarışına çıktığı Avustralya Grand Prix’inde zor bir haftasonu geçirmiş olmasına rağmen performansı hakkında endişe duymadığını söyledi.

Piguet sıralamalarda ancak 21. olabilmişti ve ilk turdaki çarpışmanın ardından hasarlı aracıyla yarış dışı kalana kadar yarışın ortasına kadar mücadele etmek zorunda kalmıştı.

Yarışı dördüncü sırada bitiren Fernando Alonso’nun güçlü bir performans sergilemiş olmasına rağmen Briatore, Brezilyalı pilot hakkında endişe etmiyor.

" Yalnızca sekiz kişinin bitirdiği bir yarış birçok insan için çok zor oldu. Starttaki kazada aracı hasar almıştı ve geri dönmek konusunda Nelson’un problemleri vardı. İyi bir start almayı başardı çünkü ilk turda 12.’liğe kadar yükselmişti."

" Fakat çok genç birisi ve hiçbir baskı yok. Malezya’da neler olacağını göreceğiz. Fakat şu anın tadını çıkarmalı."

Briatore ayrıa Alonso’nun yarştaki performansında etkilendiği söyledi ve takım yarışı podyumda bitirebilme fırsatına yaklaşmıştı.

" Fernando olağanüstü bir iş çıkardı. Güvenlik aracı periyonunda çok şanssızdık. Yanlış zamanda yanlış yerdeydi. Fakat Alonso üstesinden gelmeyi başardı."

" Araç çok iyiydi ve ne olacağını göreceğiz. Bu sadece ilk yarış ve bu yüzden dördüncü tamamlamak bizim en iyi ihtimal. Gelişime devam ediyoruz ve Malezya’da daha iyi fikirlerle olacağız. Görmek hala çok zor."

" Fakat biraraya gelip gelişim için gerçekten zorlamayı başarırsak bu takım için harika olur."


Yorumlar

  1. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    Evet kesinlikle her iki pilotumuzda beklenenin üzerinde olduklarını gösterdiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir