Briatore, Ferrari'yi Savundu

yazar:

kategori:

Kendi kariyeri boyunca Renault ve Benetton yıllarında önce Michael Schumacher’i sonra da Fernando Alonso’yu takımda birinci pilot olarak gören Briatore, en son 2008 yılında Singapur’da yaşanan kaza skandalı nedeniyle spordan men edilmişti. Bu kaza, Fernando Alonso’ya avantaj sağlamak için kasıtlı olarak planlanmıştı.

Briatore “Bu kuralın hiç bir değeri yok ve kaldırılmalı. Formula 1 takım sporudur. Ferrari’nin yanlış bir şey yaptığını düşünmüyorum.”

“Fernando’nun puanı Massa’dan fazla bu yüzden kazanma şansı en yüksek olan pilota oynamak akıllıca. Daha iyi yönetilebilir miydi? Bunu direkt olarak söylemek kolay ancak yarış içerisinde durum farklı oluyor. Ancak Massa’nın mühendisinin bazı yorumları yapmaması gerekiyordu.”

“Sadece tek bir kişi şampiyon olur. Eleştirmek anlamsız. Tamamen saçma olan şeyse kurallar.” dedi.


Yorumlar

  1. briatore ferrari'yi ziyaret ediyor, takım patronu briatore ile sarmaş dolaş olmuş poz veriyor..

    daha üstünden 2 sene bile geçmeyen bir tezgahın baş sorumlusu ile bu kadar içli dışlı olmayı mideleri nasıl kaldırıyor acaba? hiç mi o günün acısını hatırlamıyorlar? bunun adı profesyonellikse tüm profesyonellerin canı cehenneme. bunun adı benim kitabımda karaktersizliktir.

    gerçi, bu kirli tezgahtan kazançla ayrılıp, "haberim yoktu ne bileyim" diye kıvırtan pilotu takıma katan bir ferrari yönetimini, briatore ile sarmaş dolaş olmalarını garipsemek de çok komik. sanırım çok şey istiyorum.

    bu tezgah çetesinin ferrari çatısı altında toplanacağı gün de çok yakındır bilesiniz.. baş kahraman nasıl olsa takıma sızdı, şimdi sıra patron ve baş mühendiste..

  2. murat levent aynen katılıyorum saan kardeş

  3. mclere didem sinkaflı konuşma rezill
    bu takım emri her zaman vardı vede olacak senin takımın kovalannene emir verip hamiyi birinci yapmadı hee asıl rezil sizssinizzzz

  4. Bozacının şahidi şiracı kabilinden beklenen bir tavır bence…Kimbilir ileride malum pilot ile ferrari çatısı altında yeniden bir araya gelirler…F1'de her an herşey olabiliyor…

  5. Erkan Söyük avatarı
    Erkan Söyük

    Briatore'nin ne tür bir kafa yapısı olduğunu cümle alem biliyor zaten. O yüzden Ferrari'ye destek vermesi gayet norma. Bu arada konu ile ilgili Ferrari'yi destekleyen insanlar çok enteresan. önce Ecclestone sonrada Briatore. Bu adamları seven var mı acaba?

  6. alonsonun belkide bir hatası oldu ama bu hata, öncesinde kazandığı yarışları ve sağladığı başarıları gölgede bırakmaz yapılan yorumlar bu başarıları gölgede bırakıyor birazda dikkatli yorumlar yazılmalı ne olursa olsun alansonun gönlümüzdeki tahtı herzaman yerini ve değerini koruyacaktır… favorilerim kubika alanso ve kimi .

  7. Ferrariye gelmek için kendine zemin hazırlıyo aklı sıra destek vererek
    Reziller!!!

  8. Briatore efendi başlamış yalakalık turlarına.
    Ne o monti abin seni takımına mı alacak?
    Resme bakıyorum da ayrı bi güzel çıkmışlar bu arada
    Dominik:Öp beni Flooo
    Floo:Öpem gel Dominiğim
    zuhahahah

  9. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    şuan ferrarinin gerçektende briatoreye ihtiyacı var. malum skandalları en iyi en kurnazca ve iz bırakmadan yönetecek tek kişi o dur. eee alonsoda hazırda bekliyor zaten. hem meneceri hemde tekrar takım patronu olunca ikisinin oyunlarını kimse durduramaz… en yakın zamanda briatoreyi ferraride görmek istiyorum :))alonso ve briatoreyi başka isteyen takımda yok…

  10. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Resimde bir eksik Alonso..Tencere kapak olayı.Reziller ordusu..Briatore üzülmesin yerine geçecek isim hazır artık Domanicalli..

  11. Briatorenin artık bu sporda yeri olmaması gerektiği yönünde yada buna yakın düşüncelerde yazan arkadaşlar, (ki ben de aynı fikirdeyim, artık bu sporda yeri yok) bilgi casusluğu yapmış olan bir takım için düşünceleriniz nedir çok merak ediyorum.

  12. Yavuz Balcı avatarı

    vega benim ne denli bir tutkun olduğumu sen bilirsin zaten. yalnız senin gibi mantıklı yorum yazan alonsocu arkadaşların sayısı bir elin parmaklarını geçmeyince belki iddiaya giren olur da bu şekilde bu arkadaşlarıda azaltırım diye düşündüm (((: ayrıca alonsoya asla kötü pilot demedim. renaulttayken bile gridin en komple pilotu diyen birisiyim.

    teklifim hala geçerli. ben tutkumdan vazgeçeceğim. kendi tutkularından vazgeçmeye hazır olan varsa veya tutkusuna çok güvenen ve inanan varsa buyursun.hodri meydan. herkesin kandili mübarek olsun bu arada.

  13. Scuderia 4 Ever avatarı
    Scuderia 4 Ever

    o değilde resim çok tartışmalı bence 😀

  14. Yavuz Formula 1 bir tutkudur ve kimse bu tutkusu uğruna tutkuyla bağlandığı takım uğruna bile (veya pilot) iddiaya girmez. Ben de girmem mesela.

    Ama fikrimi sorarsan Ferrari'nin veya Alonso'nun şampiyon olması zordur ancak bu ihtimal bulunmaktadır. Her ne kadar Alonso şampiyon olma şansım hala var dediği zaman McLarenciler dalga geçse de kendisiyle…

    Takımlar takım emirlerinin kaldırılması konusunda büyük fikir ayrılığı yaşıyorlar ve bu konular çok tartışılacak…

  15. gülesim yoktu hoşgeldi.

  16. Yavuz Balcı avatarı

    Murat Levent arkadaşım sen buraya yazdın ya ferrari şampiyon diye. gel iddiasına girelim.

    ferrari şampiyon olsun bu sene ben bir daha F1 izlemeyeceğim. sende aynısına var mısın.

    bak söz uçar yazı kalır demişler bende buraya yazdım. isteyen kişiyle iddiasınada varım (((:

    iddiaya girmeyen olursa da ben yine sözümün arkasındayım. bunuda ileride aleyhime koz olarak kullanabilirsiniz.

  17. zekeri sayın avatarı
    zekeri sayın

    böyle bir ahlaksızdan ne beklenir ki zaten.amaç dünyada zengin olmak çalalım herşeyi yağma yapalım o zaman.!

  18. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    ''Haydi singapurcular iş başına klavyeler tozlanmasın.50 taneden az olmasın yorumlar.''

    bu yoruma hasta oldum ağzına sağlık.

    yalnız ferrari çıkışını macaristanda duble yaparak devam ettirirse vay geldi mersocuların başına ve kanatlanan redbul ne eder bilemem yandılar iyiden

  19. Bunu da duyduktan sonra artık seviyeyi çekiyoruuuum, dinneyin şimdi: Ya şöyle birşey olsaydı ne süper olurdu mesela: kapıcı İsmail'in Abdi Şakrak(Kemal Sunal)'a yavaş adamsın dediği gibi Massa'ya telsizden yavaşsın diyeceksin o da aynı Apti'nin yaptığını yapacak, kafama z.çayım diyerekten artık kimlerin üzerine çıkar bilemiyorum yani – kafa zaten kırık, tam zamanı yani.. Bu mevzu bana göre böyle çözülürdü ama olmadı işte 🙂

  20. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    kamul ftw pilotların başı sana göre dertte 🙂 ceza verildi. Bundan sonra sadece kural üzerinde tartısma olacak kural kaldırılsınmı yoksa kalsın mı. Sonucu etkileyen bişey olmaz bundan sonra.

  21. Briatore'ye ne oluyor onu anlamadım daha geçen yıl skandaldan dolayı men edildi adam spordan.Eğer o destek veriyorsa bu bir skandaldır pilotların başı iyice dertte demektir

  22. Briatore'ye ne oluyor onu anlamadım daha geçen yıl skandaldan dolayı men edildi adam spordan.Eğer o destek veriyorsa bu bir skandaldır pilotların başı iyice dertte demektir

  23. murat levent avatarı

    Aman boşverin, 43 puan ağır geldi tabi kaldırmak zor.

    Ferrari Şampiyon. Ahada buraya yazıyorum..

    Ve bu kuralda kaldıralacak….

  24. felipe massa nick li arkadaşım lafı ağzımdan aldın

  25. aynen Formula 1 takım sporudur. Ferrari'nin yanlış bir şey yaptığını düşünmüyorum."

  26. bozacının şahidi şıracı

  27. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Haydi singapurcular iş başına klavyeler tozlanmasın.50 taneden az olmasın yorumlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir