Massa: "Alonso'nun Geçmesine Ben İzin Verdim"

yazar:

kategori:

Brezilya basınına konuşan Massa “Alonso’nun geçmesine izin vermek benim kararımdı. Yoksa asla beni geçemezdi. Dediğim gibi ben 2. pilot değilim. 1 numara olabileceğimi ve kazanabileceğimi biliyorum. Bu yüzden buradayım ve bunu düşünüyorum.”

“Ne yazıkki dünya şampiyonasında iyi durumda değilim. Değişen bir şey yok. Profesyonel anlamda görevimi yaptım. Bir çok pilotun benzer durumda aynısını yapacağına eminim.”

“Olanları profesyonel açıdan değerlendirdik. Umarım ne dediklerimi anlıyorsunuzdur. Alonso’nun geçmesine ben izin verdim.” dedi.

 


Yorumlar

  1. kan mevsimi avatarı

    massathebest doğru söylüyorsun.ama şunu da eklemek isterim ki kendini sponsor zannedenler resmen alonso üzerinden para kaznıyorlar fatura gene massa ya kesiliyor

  2. pit girişinde geçildin, sesin çıkmadı. ingiltere'deki atağın lastik patlatması ile engellendi. ferrari yönetiminden ve 8 nolu aracın sürücüsünden bu olay ile ilgili tek kelime gelmedi, ben kudurdum burada, sen sustun. "bu teması alonso ile konuşacağım" dedin, havada kaldı..

    bir kere satılmaya göz yumarsan, her zaman satılırsın. kendi düşen ağlamaz massa efendi. takım için yaptım dediğin insanlar top yekün faturayı sana kesiyorlar şimdi, sesini çıkaramıyorsun. sesini çıkaramadıkça imajın kirleniyor. sesini çıkarsan takım faturayı sana kesiyor……… böyle bir kısır döngünü ortasında kalakaldın işte. ama bu işten kazanç sağlayan tek sürücü, suya sabuna bile dokunmuyor. insanlığından utanmayıp keyfini sürebiliyor bu durumun. sana bu emri verenler kıvırtıyor. olan yalnızca sana oluyor.. ama dediğim gibi, zamanında sesini çıkaramamanın bedelidir bu. önceleri sustuğun küçük sayılabilecek bir çıbanın büyüdükçe sana verdiği zarardır bu. kendin ettin kendin buldun.

  3. hakan dikkat et. işte bak sizlerde uğraşmayın yoksa sizide bu hale sokabilir:)

  4. cahit mısırlı avatarı
    cahit mısırlı

    massa bırak bu ayakları ya adam senin pit yolunda geçiyo takıma bişey olmasın diye sesini çıkartmıyosun adam startta direksiyonu üstüne kırıp lastiğini patlatıyo yine sesini çıramıyosun adam telsizden beni massanın önüne geçirin diyo ve yine susuyosun yeter artık ya senden fazla ben sıkıldım…sus sus nereye kadar…takımı savunman bir işe yaramaz yakında baricellodan farklı birşey olmıcaksın…adam zamanında f1 en iyilerinden di ama oda senin gibi takımı düşünmekten şampion olamadı ve bak şimdi sürünüyor…böyle giderse sende onunla aynı kadari paylaşacaksın…ne kadar iyi olursan ol şampion bir pilot olamadığın sürece sürünmeye mahkümsun….

  5. massa geç bunları yiğenim sen resmen 2. pilotsun. alonso ilk senesinde seni hem performans hem de politika yönünden ezdi. aklın varsa seneye renoya geçersin.

  6. alonso adamı ne hale getiriyor…konu mankeni massa…

  7. @ murat levent 2006 da çin yarışında alonso lastikleriyle sorun yaşıyordu ve yavaştı.fisichealle mecburen gecti onu.ne yapmasını bekliyordun durup alonso ile aynı turlar atmasınımı? sonra alonso biraz toparladı ama fark açılmıştı yanlış anımsamıyorsam.ne yapmasını bekliyordum fisinin sağa çekip alonsonun gelmesini beklemesinimi ?

  8. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Webber takıma ağzıyla sövdü, massa saçma hareketiyle, bari dik dur massa, kıvırma, zaten olan oldu.

  9. Ben yarışı izleyemedim.Görüntüleri izledikten sonra telsiz konuşmasını dinledikten herşey açık yoruma bile gerek.

    Massa 2006 da Schumiye yardım etmiş.2007 Raikkonen'e yardım etmiş sonraki sezon 1 puanla şampiyonluğu kaçırmış ve 2009 da ölümden dönmüş.Tüm bu olanlardan sonra bu adam hiç mi haketmedi birinciliği?Ben sadece bunu söylerim.Alonso'nun pilotajına flan lafım yok ama 2006'dan beri Ferrari için herşeyi yapmış birisi 11 yarıştır yarışan birisine böyle bir şekilde nasıl tercih edilir.

  10. efendimayin  avatarı

    2. pilotsun massa artık rubensden farkın yok.

  11. Erkan Söyük avatarı
    Erkan Söyük

    Bu açıklamadan sonra iyiki Massa son turda şampiyonluğu kaybetmiş. Çünkü böyle düşünen bir dünya şampiyonu olamaz. Massa'nın da Ferrari de nasıl kaldığı belli oldu. İkinci adamlık kendine çok yakışıyor. Ferrari zaten her zaman böyleydi. Olan Raikkonen'e oldu. Onu da Massa'nın yancısı yapmaya çalıştılar çekti gitti. Alonso'da rekabeti sevmeyen bir adam. Renault'da da böyleydi Ferrari'de de. Mclarenden nasıl kaçtığını hepimiz biliyoruz. Lewis ile rekabet zor geldi tabi.

  12. alonsonun belkide bir hatası oldu ama bu hata, öncesinde kazandığı yarışları ve sağladığı başarıları gölgede bırakmaz yapılan yorumlar bu başarıları gölgede bırakıyor birazda dikkatli yorumlar yazılmalı ne olursa olsun alansonun gönlümüzdeki tahtı herzaman yerini ve değerini koruyacaktır…

  13. alonsonun belkide bir hatası oldu ama bu hata, öncesinde kazandığı yarışları ve sağladığı başarıları gölgede bırakmaz yapılan yorumlar bu başarıları gölgede bırakıyor birazda dikkatli yorumlar yazılmalı ne olursa olsun alansonun gönlümüzdeki tahtı herzaman yerini ve değerini koruyacaktır…

  14. ben artık hiç birşey demiyorum bu olaydan sonra bi kez daha anladım ki bazılarının tek derdi alonso.massa filan bahane.çözüm getiren yok eleştiren çok.nasıl bi kindir sizinkisi anlamadım.olay takımın massaya takım emri vermesi…konuşulan konu alonso işte çirkef herşeyin altından çıkıyor o say say geçmiş olaylar daha neler neler geçmi.geçmişi saysak veya görünmeyenleri ki bilmediğimiz neler neler var herkes sütten çıkmış ak kaşık.adamla 40 yıldır tanışıyorsunuz sankide kişiliğini eleştiriyorsunuz.biz sadece gerçekleri basının aktardığı kadar biliyoruz.her haberin altında bi kavga bi atışma tuttuğunuz takım için insanları bile kırabiliyorsunuz…

  15. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    Mevzu pistin ortasında durup takımını rezil eden adam. Heleki bu açıklama ile iyice rezil etti. Ferraridende onu rezil etmesini bekliyorum.

    Murat zaten bunun olmasını takım istemedimi başka türlüde yol verilmezdi herhalde. rezil oldular. Ferrari'de zaten Massa'yı rezil etti daha ne bekleyeceksinki :))

  16. Tabi massa öyledir bizde inandık takımdan uyarıyı aldın sırf ceza almamak için sallıyosun.

  17. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    massa herkes bunu biliyor , nerdeyse durup solda çay kahve içeceğini düşünmeye başladım. utanmadan birde söylüyorsun. massayı gerçektende sverdim ama şuan biraz hayal kırıklığı yaşıyorum. ancak fotoğrafın öteki yüzünü kimse bilmiyor. briatore ve alonsonun bir araya geldiğinde diğer takım arkadaşlarına neler yapabileceğini herkes tahmin edebiliyor. öyleki adamı duvar toslatmaya kadar yolu var. ferrari ise geçmişte zavallı rubensi hep kullandı o da yıllar sonra bana şöyle yaptılar takım emri uygulandı vs dedi. ancak suçlular kadar suçlulara ses çıkarmayan onların oyunlarına gelenlerde suçludur. massa ve rubens gereken dirayeti göstermediniz ve ezilmeye mahkumsunuz , müstahaktir başınıza gelenler…

  18. yok massa takım sana dedi izin ver diye yeme bizi ama iyi oldu hiç olmazsa adamım rosberg ve kubica senin bu hareketinle 7 puan kar etti.sen böyle devam et koçum

  19. Massa: "Alonso'nun Geçmesine Ben İzin Verdim"

    İyi halt ettin.

  20. murat levent avatarı

    Kirve her fırsatta alonso şöyle yaptı böyle yaptı demekten bıkmadın yemilen. Kıyasladığın adamlarda komik.

    2006 diyosun. Adam şampiyonluğa gidiyor 2-3 yarış kalmış, schmi yetişmiş puan olarak. Fisi yol vermiyo diye sinirlenmiş. Ne yapmasını bekliyodun ? Bi kerede fisi kazansın 15 yarıştır *** gibi dolandı garibim demesini mi ?.

    Bırakın bu işleri. Kendi takımınızın yediği nanler daha dün gibi aklımızda. Önce kendinizi aklayın ki bu imkansız, sonra başkasına laf atarsınız.

    Biz Alonsoyu kara kaşı kara gözü için değil dürüst bir kişilik olduğu için sevdik. Sizi istediğiniz adar buna inanmayın. Sizin takım patronunuz bile bunu söyledikten sonra.

    Ama siz burda takım tutumak için değil sürekli Alonsoyu karalamak için bulunduğunuzdan dolayı size birşey farketmeyecektir.

    Telsiz konuşmalarının hepsi halka ve basına yayına açıksa, koyunda görelim Alonso massa için yol versin demişmi. Ben duymadım. Sadece 2 kere geçmek üzereyken massa tarafından üstüne kırıldığını bunun karşılığında da "çok komik" dediğini duydum. Ama bu bile size malzeme olmaya yetiyor.

    Size şukadarını söyliyim. Alonso daha pek çok kez şampiyonluk kazanacak, yaşı daha genç. Muhtemel schmi yi de geçecek rekor olarak. Sizlerde aval aval bakacaksınız pilotlarınızla kürsünün 2.3. basamaklarından.

  21. sana da. keşke herkes takıntılarından sıyrılıp da hakeden pilota hakettiği şekilde davransa.

  22. almanyadada massayı geçeceğine yazmak istemiştim,düzelteyim.. 5 yaşındaki yeğenininde gözlerinden öperim.iyi geceler..

  23. yok ben senın ne demek istediğini anladım.ben öyle olmasaydı söyle olurdu derken izlediğimi söyledim yanı benım kanaatım hamıltonun geçeceğiydi.delil olsun diye videosunuda yazdım..ama alonsonun bahreinde vetteli geçeceğine,almanyadada massanın geçeceğini kanaat getirmedim.bende umuyorum anlatabılmışımdır.

  24. anlamadın. Çelişki şu;
    öyle olsaydı böyle olurdu dememe takmışsın ve sonraki cümlede sen de aynısını yapmışsın dediğim gibi herkes eleştirdiği şeyi en az bir kere yapıyor. Bu Massa olayında olduğu gibi.
    Umarım artık anlaşılabilmişimdir…

  25. Damon hillden beri yarışları izlediğini söylemişsin.ben linkini atayım sen izle.özelikle 2.dakikadan sonra alonsonun aracının arka kamerasından virajdan çıkışına dikkat et 2 araç gerisinden gelen pilotun nasıl yaklaştığını gör.geçemezdi diyorsan söyleyecek bir seyım yok.

    http://www.youtube.com/watch?v=c9axIUdilA8

  26. Ya alemsin kirve12 ya. Üşenmeden adam copy paste yapıyor.

    Bak arkadaşım, Hamilton 2 şampiyonluğa sahip mi? Formula 1 pilotları Alonso'nun daha iyi olduğunu düşünmüyor mu? Beni bunlar ilgilendiriyor 4 senedir şampiyonluk sırasında önde olmak değil. Valla bunları görmezden geliyorsanız harbiden hayal dünyasındaymışsınız arkadaş doğru söylemişim. Veya laftan hiç anlamıyorsunuz.

    Senin o McLaren yıldızı Hamilton kullansaydı o Renault 2008 ve 2009 aracını da o zaman görseydik bari. Kaçıncı sırada tamamlıyordu şampiyonayı. Ha şimdi dersin McLaren kötü bir araçtı 2009'da ancak bu takımın griddeki en hızlı gelişen takım olduğunu da unutursun böyle diyince.

  27. çelişki yok aslında sen algılayamamışsın.avustralyadaki o sahneyı tekrar izle dememin sebepi bu.alonsonun arkasında hamilton onun arkasında webber onunda arkasında sutil olması lazım tam aklımda değil.webber hamiltonla temas yaşadığında viraj çıkışında alonso o kadar yavaş kalıyorki bir sonraki viraja gelmeden yani 150-200 metre mesafede 2 araç gerisinden gelen sutıl alonsonun hemen arkasında bitiveriyor hatta gecmek için bir atak bile deniyor.o sahneyı izle ondan sonra bana hamilton geçemezdi dersen çelişkili cümle kurduğumu düşünmekte serbestsin.

  28. geçer demekle olmuyor,bahreındede aynısını söyledıler alonso son turlarda atak deneyecekti ve geçerdi falan filan ..ben öyle aman aman bir hız görmedımde. avustralyada webber o teması yapmasaydı hamiltona alonsoyu nasıl geçiyordu görürdük.yok geçemezdi diyeceksen o sahneyı tekrar izle

    ne kadar kendi içinde çelişkili bir kelime grubu?

  29. Ayrıca Hamilton da sürüşünü beğendiğim bir pilot. Hani Alonso Renodayken olduğu gibi. İyi olduğu için nefret ettiğim bir pilot. Bilmem anlatabildim mi?

  30. geçer demekle olmuyor,bahreındede aynısını söyledıler alonso son turlarda atak deneyecekti ve geçerdi falan filan ..ben öyle aman aman bir hız görmedımde. avustralyada webber o teması yapmasaydı hamiltona alonsoyu nasıl geçiyordu görürdük.yok geçemezdi diyeceksen o sahneyı tekrar izle.avustralyada massayı arkasını kollamak için geçmedi diyenlerde var,tabi ordada alonso hamıltonun geldiğini duymak istemiyorum demişti.

  31. "eksik tecrübe ile bunları yapabiliyorsa tam tecrübeyle vay haline."
    evet… 5 yaşındaki yeğenim de bu şekilde düşünürdü…
    Sen Renaultdaki Alonsoyla Mclarendeki hamişi mi kıyasladın az önce 😀 O site şampiyonluk sayılarını vermiyor mu?

  32. "Eğer Hamilton Alonso'dan iyi diyorsan bir "komedinin" içinde yer almaktasın. Veya hayal dünyası.

    Hamilton bunları kısa sürede yaptı. Bunda bir yanlış yok.

    Ama Alonso'dan hala tecrübe olarak eksiği var. Bunları Avustralya'da, Çinde gördük. Eksik olan bir şey de şampiyonluk sayısı."

    birisi bunu yazmıştı bir zaman,bu sene bakıyorumda o çok tecrübeli pilot sayısız hata yaptı bu sene.demekki çok fazla sıkmamak lazımmış.hayal dünyasındayız belkide ama her ne hikmetse benim hayal dünyamda f1.com sitesi puan sıralamalarına girdiğimde hamilton tecrube eksikliğine rağmen sürekli alonsonun önünde 4 sezondur.eksik tecrübe ile bunları yapabiliyorsa tam tecrübeyle vay haline.

  33. sen hala yol versin dediğini mi düşünüyorsun bence öyle bir şey olmadı.
    Sadece Ferrarinin işgüzarlığı. 5 tur yetecekti zaten Alonsoya. Massa gibi sıradan bir pilot değil o. Kafaya koyduğu zaman geçer. hele massayı…

  34. Amma taktınız sizde şu telsiz kapama olayına. Aracı limitte ve normal yollarda hayal edemeyeceğiniz hızda kullanıyorsunuz, ancak heme kaskınızın içinden şöyle böyle yap diyen cızırtılı bir latin aksanlı ingilizce ses geliyor. Kimin konsantrasyonu bozulmaz bu anda?

    Bak Kimi'nin bile konsantrasyonu bozuluyormuşki "virajın ortasında benimle konuşmayın" diyebilmiş.

    http://www.youtube.com/watch?v=VX22YwO7Jrc

    —————————————-

    Bir de her Hamilton fanını anti alonso'cu sanan kalıpçı arkadaşlarımız var onlara laf yok. Şimdi aramızda barındırmayız böyle herifi diyip milletin taraftarlığını da eleştirirler.

    —————————————-

    Alonso'nun güncel olarak en iyi pilot olduğunu pilotlar söylüyor. Daha önceki anketlerde de benzer konular ele alınmıştı. Pilotlara inanmıyorsanız biz nasıl kendimizi inandıracağız. Siz tersini düşünmeye devam edin.

  35. iyide ak pak gördüğümüz yokki bizim kimseyi,alonso bu pazar massadan yol almasaydı neler neler söyleyeceğini düşünebiliyormusun madem eskiden nefret ederdin hatırla bakalım.2006 çinden çok ama çok farklı konuşmazdı.ha benim söylemek istediğim bu aslında.daha öncede biz bu adamın kişiliğini çözmüşüz.bu adam eşit şartlarda yarışmaya alışkın biri değil.daha önceleri demeclerinde takım için değil kendisi için yarıştığını söylemiş biri bu gün takım için yarıştığını söyluyor haliyle.şimdi şampiyon olabilirim diye demecleri varken arada 47 puanla,takım arkadaşınında şampiyon olabileceğini düşünebilir ve onu geçememesini gülünç bulmayabilirdi.bizim gayret ettiğimiz bu adamın gerçek yüzünü göremeyenlerin görmesini sağlamak.bizde kendimize bunu görev edinmişiz.:)

  36. Örnek-1 : Bir vaka var karşımızda… Sc'yi geçmek demiş.
    Yanlış hatırlamıyorsam bu eylemi zirveye çıkaran HAMİLTONDU? yanlış mıyım?
    I REST MY CASE:D

  37. Ben söyleyeyim Hill Şampiyonluğundan beri izlerim Bu F1 öyle bi iş ki ne zaman birini suçlasan sana "ŞUNU DA HATIRLASANA" diyecek bir kişi bulunur. Evet F1 in 1 numarası Michael için, şu an en iyi 2sinden biri Alonso için, yeni yetme ve yetenekli, ikiyüzlü Hamilton için bile bu böyle. Efsaneler hakkında (Senna, Prost, Lauda…) neler söylenir kimbilir. O yüzden eğer birisi bir eski defterden bahsedecekse yanlış yapar ASIL olan şimdidir. Ben Alonsodan nefret ederdim ama Ferraride olmadığı için. Büyüğün hakkını vermemek yanlış. Hamilton tam bir ikiyüzlü sinir bozucu F1'in çirkin yüzü. Ama ben onun sadece yanlışını söylerim. Anlık. Çünkü dinime küfreden Müslüman olsa mentalitesi hiç bitmez. Mesela Redbull garajda takım emri uyguladı ne oldu? Mclaren yalan söyledi Button hakkında ne oldu? O yüzden Alonso ya kimse laf etmemeli. Eminim ak pak gördükleri kişi de bunu yapmıştır. Ve şu meseleyi Massa- Alonso-Ferrari çizgisinden çıkarmayın…
    SAYGILAR…

  38. eywallah kardeş,doğruyu söyledinde biz yalanmı söylüyorsun dedik.

  39. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    kirve12 kusursuz hareketlere birkaç tane de ben ilave edeyim.Pit çıkışında kırmızı ışıkta bekleyen rakibe dalmak-yarış hakemlerine yalan söylemek-Sc yi geçmek.Bunlar da bu güne kadar eşine rastlanmayan şeyler.belki unutmuşsundur diye yazdım.

  40. gördüm kusursuz pilotu,renodada takım arkadasını gecmek ıcın telsızle SOS veriyordu halen aynı şekilde devam.işine gelmediğindede telsizi kapatır.f1 de çok az gözlemlediğim formasyon spini,son yıllarda pek karşılaşmadığım erken start aklıma gelen bir kaç kusursuz hareket.

  41. 1.si evet Alonso öyledir (ilah hariç!)
    2.si de Bu sporun tek karizması ve (kabul ediyorum hamiş gelene kadar) en iyi pilotundan bahsettiğini unutma..
    Massa olayını da başka mecralara çekme. Eğer hamişçiysen kural konusunda hiç konuşmamalısın. Eğer Kimiciysen daha ne diyim…

  42. 1.si evet Alonso öyledir (ilah hariç!)
    2.si de Bu sporun tek karizması ve (kabul ediyorum hamiş gelene kadar) en iyi pilotundan bahsettiğini unutma..
    Massa olayını da başka mecralara çekme. Eğer hamişçiysen kural konusunda hiç konuşmamalısın. Eğer Kimiciysen daha ne diyim…

  43. Michaeldan daha tecrübelidir diye konuşanlarda vardır ama onları dikkate almadım kusuruma bakmasınlar artık .

  44. bu kadar olayın içinde olup dilide pabuç diyemeyeceğim daha büyük palet kadar uzun adamın her olayda suçsuz olmasını nedense mclaren taraftarları göremiyorduda allahtan pazar günü yaşananlarla diğer takım taraftarlarıda neyin ne olduğunu gördüler.göremeyenler zaten önlerini göremeyecek kadar beyinlerinde alonso ilahtır,kusursuzdur,pistin michaelden sonra en tecrübeli pilotudur diye yer edinenler.

  45. Sana katılıyorum Murat. Bu adama dersi verilmeli. Oradaki tek suçsuz (ya da en az suçlu) Alonso. Keşke bir 5-10 tur verselerdi adama. Renault da kıskanarak nefret ettiğim ama en iyisai olduğunu bildiğim Alonsoya mı dayanacaktı? Bunu nasıl bilemezler

  46. murat levent avatarı

    Sonra ayrıca eğer dünya motor sporları konseyi kalkıp ferrarinin puanlarını silerse veya başka bir ceza gelirse o zaman ne cevap verecek bu massa denen yaratık. Kendi 1.liğini takımdan üstün gören şahsiyet.

    Valla yeminlen aslan gibi FISI var orda. Ben olsam onu oturturum diğer yarış. Görsün anyayı konyayı.

  47. murat levent avatarı

    Öncelikle Görkem. Eğer massa hızlı ise farkın periyodik olarak sürekli açılması gerekirdi. Doğal olan budur. Eğer fark hiç açılmıyor sürekli kapanıyorsa ve arakadan gelen pilot downforce kaybetmesine ramen öndeki pilotla 0.03-0.08 gibi komik farklarla bazen daha iyi derecelerle takip yapabiliyosa tabiki arkadaki pilot daha hızlıdır. Ha şu olabilir massanın lastikleri bitmiştir son turlarda ondan yavaştır öyle bile olsa en hızlı turları yarışın sonunda atan alonso onu çok rahat geçecektir. Çünkü yarışı seyretttiğim kadarıyla massa sürekli blokaj ve gereksiz zorlamalarla lastiklerini çok yedi. Alonsonun geçmesi kaçınılmazdı. O araya 3.5-4 saniye fark koyduğu zamanlarda kendi yaptığını zannetti ama aslında alonso hem temiz hava almak hemde lastikleri korumak adına araya fark koymuştu, istediği zamanda 2-3 tur içinde yedi zaten bu farkı.

    Neyse mevzu bu değil. Mevzu pistin ortasında durup takımını rezil eden adam. Heleki bu açıklama ile iyice rezil etti. Ferraridende onu rezil etmesini bekliyorum.

  48. hamilton 01 avatarı

    sizin mantığınız bu zaten hamiltoncu alonsoyu sevemez bu kadar basit alonsoya kin duyulmalı her çıkan olaya alonso işte her olayın altından çıkıyor demem mi lazım kusura bakmayın kardeşim ben doğru gördüğümü söylerim bi insanı sevmiyorum diye günahınıda almam adamın kime ne zararı var sanki herkes bu adamı çok iyi tanıyorda laf atıyor kişiliğine bu anlayışa kızıyorum zaten bu kadar basit bi anlayışa hamiltonun ve alonso beni heyecanlandırıyor ve ben bu sporu çok seviyorum bütün pilotlara karşı saygım var ama türkiye işte galatasarayı tutup fenere saygı duyamazsın niye duymayayım işini iyi yapıyorlarsa hakaret etmesi eleştirmesi çok kolay…

  49. yahu massa artık çek de git yahu. seni sauberden şampiyon ol diye mi aldılar sanmıştın? Sende de o yetenek mi var sence? Tek işin germek. Peki ala sen takım arkadaşına verdiğin toplam 3-5 puanla mı şampiyonluklar kaçırdın 6 senedir? Bırak Allah aşkına artık Ferrari Alonso yanına bir PİLOT alsın da bu sabıkası bitsin. Zaten geçecek pilota 10 tur zaman tanısalardı böyle bir şey olmazdı. Geçilme şampiyonu olan çakma yarışçı, yavru aslan, anadan doğma ikinci pilot, küçük enişte massa alonsoya mı dayanabilecek? Keşje alonso taraftarı olsam ben SCUMİ taraftarıyım nefret ettiğim kimiye hatta alonsoya bile alıştım FERRARİye gelse hamiltona bile alışırım. Ama massa gibi bir KARAKTERSİZi asla desteklemem.

  50. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    hıı evet evet hamilton f1; biz de alonso fanıyız zaten,tıpkı senin lewis fanı olduğun gibi:D

  51. Schumii Kimi avatarı

    Bekara karı boşamak kolaydır. burdaki arkadaşlar da böyle. Napacaktı Massa? Bu işler öle sizin düşündüğünüz gibi amatörce, gerektiğinde alın takımınız da aracınızda sizin olsun diyerek rest çekip gitmekle olmaz.

    Puan durumuna bi bakın Massa bu yarışta 1. olsaydı bile Rosberg'in bile arkasında 8. sırada olacaktı. MAtematiksel olarak şansı olsa da Mantıken şampiyonluk şansı sıfır.

    Burda şimdi Ferrari, Alonso ve Massa'yı eleştirenlerenler hatta hakaret edenler, İstanbul yarışından sonra ne diyordunuz? Neden Button benzini olduğu halde geçip tekrar atak yedikten sonra, takıma hayır arkadaş benim benzinim var yavaşlamam Hamiltom'ı geçeceğim demedi. o zaman niye Mclareni eleştirmediniz? Mclareni eleştirmek şöyle dursun takım emri uygulamayıp dubleden olan Redbul'u aptallıkla suçladınız.
    Ferrari'nin burda suçu diğer takımlar gibi işi kılıfın uydurarak değil de alenen mi yapması?

    yapmayın gözünüzü seviyim biraz objektif ve tutarlı olun.

  52. hamilton 01 avatarı

    bu karar alınırken massa için çok üzülmüştüm ama şimdi hiç üzülmüyorum doğrusu kendi davranışlarıyla kendini rezil etti takımıda alonso yuda herkesi…arkadaşlar madem o kadar hızlıydı geçseydi demişsiniz ama farkındaysanız takım bunu beklemedi alonso resmen massayla oynadı hamiltonun ne kadar cesurca yarıştığına inanıyorsam alonsonunda çok mantıklı yarıştığına inanıyorum ben yarışı izlerken inanamadım resmen oynadı massayla ve bunu alonso ilk yapmıyor lastiklerini zamana göre ayarlayıp atak yapıyor ve alonso tekrar deneyecekken hiç gerek kalmadan takım emri geliyor.massa birşey yapabilecek olsa zaten yaklaşmasına engel olurdu.takım emri gelmeseydi apaçık ortada alonso atak yapacaktı.massanın takım arkadaşına karşı gözü kara olduğunu düşünüyorum ve takımda alonsonun atak yapacağını ve massanında delice savunma yapacağını bildiği için bunu yaptığını düşünüyorum vettel webber gibi olacağına ki hiç ama hiç farkının olmadığına inanıyorum alonso yerinde hamilton olsa kazayı önlemek için buttonı geçmesini isterdim ama fark var button massa kadar takım arkadaşını hedef almıyor.kısacası massa demiş ya asla geçemezdi diye sadece gülüyorum artık…

  53. Yavuz Balcı avatarı

    yeri geldiğinde atıştığım ve yinede çok saygı duyduğum massathebest arkadaşım için üzülüyorum sadece. onun yorumlarını okusa massa herhalde dünyada böyle bir taraftarı olduğu için gurur duyardı. yazık çok yazık.

    ya dürüstçe konuş yada böyle yalandan yere zırvalama ey massa.

  54. massathebest'e allah sabır versin.

  55. hamilton 01 avatarı

    6-Arkadaşlar hiç şekilde hiç bir zaman o atmosferi yaşayamacağız bizler olduğumuz yerden izleyelim yeri geldiğidne elbbetteki yorumları yapıcaz ama hayal bile edemeyeceğimiz durumlar hakkıdna boylesine ağır eleştirilerde bulunmayalım ferralonso kesinlikle duygularıma tercüman olmuşsun…

  56. FerrAlonso . avatarı

    1-Raikkonen Massa olduğu için değil Alonso geleceği için geldi.

    2-Raikkonen gönderildi çünkü, Ferrari'nin dokusuna uymadı. Raikkonen saf hız olarak bakıldığında en hızlı pilottur ama sadece hızlıdır. Diğer pilot özelliklerini taşımamaktadır.

    3-2002 avusturyada da aynı olay Barri ile Schumi arasında yaşandı o gün orada yuhalandılar ama sezon sonunda herkez Schumi'yi alkışladı. Bu sezon sonu yine aynı şey olacak.

    4-Öyle bir eleştirildi ki Ferrari,Alonso ve Massa F1 i hiç izlemeyen birisine bu yorumları okutsanız derler ki Allah bu adamların cezasını versin.

    5-Kendinizi profesyonel iş dünyasında düşünün! Amiriniz üstünüz yada yetkice size iş yaptırma yetkisine sahip birisi sizden bişi yapmanızı istese yaaprsınız çünkü para kazanırsınız. İki seçeneğiniz olur yapmak yada yapmamak. Yaparsanız işinize devam edersiniz yapmazsanız işinizden olursunuz !

    6-Arkadaşlar hiç şekilde hiç bir zaman o atmosferi yaşayamacağız bizler olduğumuz yerden izleyelim yeri geldiğidne elbbetteki yorumları yapıcaz ama hayal bile edemeyeceğimiz durumlar hakkıdna boylesine ağır eleştirilerde bulunmayalım

  57. yarışı kazanacam diye alonsoyu çiğniyordun bu kadar müdafayı başka pilotlarada yapsaydın keşke önceki yarışda sumiyi niye gecemedin hızlı olduğun halde kendini bulunmaz bursa kuması sandın sanırım

  58. Burak Erdoğan avatarı
    Burak Erdoğan

    Massa işin b*kunu cıkarttın ya.

  59. Püüh yazıklar olsun sana.Bu açıklamasından sonra webber'in ne kadar onurlu bir pilot olduğunu anladım.Kafamdaki bütün massa imajı bu açıklamayla silindi gitti.İnsanın herşeyden önce bir gurur vardır, massa gibi bir pilot gururunu hangi takım olursa olsun ayaklar altında ezdiriyorsa yazıklar olsun ona.

  60. massa sen nasıl böyle bir hatayı yaptın? senin için bu takımdan raikkonen gönderildi! şampiyon bir pilot gönderildi!
    neden 2. pilot olmayı kabul ettin?

    bu hareketinden sonra zannediyormusun ki 2008 gibi dişe diş bir sene tekrar geçireceğini? mücadele etmek varken takım arkadaşını kendinden üstün gördün ve yer verdin. webber neden aynısını yapmadı?

    artık zannediyormusun ki yan yana geldiğinde alonsoyu arkanda tutabileceğini.. sana nasıl bir anlaşma imzlattılar bilmiyorum ama yaptığını sana yakıştıramadım..

    bu arada çok komik bir demeç var: "alonso senden daha hızlı". alonso daha hızlıysa geçsin zaten, geçiş yapsın. formula 1 de daha hızlı olan pilot geçiş yapar, zorlar veya hataya sürükler. 50 tur boyunca diğer pilotun arkasında kalan hızlı pilot demeci gerçekten de çok komik..

    keşke karşı çıksaydın pit yönetimine massa, keşke gerçek kahraman sen olsaydın, keşke yarışcı olarak kalsaydın.. sen kendi taraftarlarının kalbini kırdın, ferrari ise herkesin..

    ben gerçek yarış izlemek istiyorum, entrika değil!

    massa, sen tercih edildiğin şampiyonun koltuğunun hakkını veremedin. çok üzgünüm. lütfen artık açıklama yapma, hiç olmazsa insanların gözünde takım tarafından mağdur edilmiş bir insan olarak kal..

  61. Görkem Yılmaz

    olamaz, çünkü vettel yetişiyordu. tempoyu düşürse vettel'e geçilme ihtimali olurdu massanın

  62. sıralamalarda alonsonun önünde olduğu yarış 1 bahreyn 2 istanbul,massa bu yarışlarda hangi aracı geçebildi,gerçek şu ki massa ferraride yarışacak kapasitede bir pilot değil.

  63. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    ''İyi yaptın zaten kaza olmasına ramak kalmıştı.Ah şu delicesine ölümüne yaptığın savunmayı bir de hamiltona yapsaydın.Avustralyada kaç kere geçildiğini sayamadım bile ama bir tanesine bile bu kadar direnmedin.
    Ayrıca sen hiç bir zaman 2.pilot olmadın ne şumi döneminde ne de kimi döneminde.Şumi de kimi de ikinci pilottu.''

    duygularıma tercüman oluyorsun desem bende aynen böyle düşünmekteyim.

  64. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    murat yarış sonunda 6 sn fark vardıda massa tempoyu düşürmüş olamaz mı? nasıl olsa son tur adamın yarışma heveside gitmiş zaten. alonso hızlı diyorsunda geçmeye kalksaydı hadi? buna karşılık göreceği savunmayıda hesaba kat o kadar kolay değil yanından geçip gidemeyecekti herhalde. fark bıraktı tekrar dibine geldi ne yaptı? hiç birşey yapamadı.

  65. Formula1'de acıma diye bir terim mi var, kim kime acımış ? Komik olmayın lütfen. Ben ömrümde bir pilota, bu kadar iyi yakışan sanki uyumlulukları copy/paste yapılmış bir taraftar gurubu daha görmedim.

  66. murat levent avatarı

    Yesinler, asal geçemezmiş. Adam resmen senlen oynadı arkanda, canı istedi fark bıraktı canı istedi dibine kadar geldi.

    Zaten asla geçemeyecği için yarış sonunda 6 snye fark oldu aranızda.

    Bu saaten sonra Alonso sana acırsa onada yazıklar olsun.

  67. peki neden takıma yardım ettiğinden dolayı gururla duracağına mağdur rollerine büründün? yoksa sende mi ak partilisin heee!!! mağdur rolü oynayacaksan git akp ile oyna!!!

  68. sen izin vermesen zaten takımın elinde uzaktan kumanda yok… fakat podyumda neden takım arkadaşına ve takımına yardım ettiğinden dolayı gururla duracağına mağdur rollerine büründün. Sanki kafana silah dayamışlar gibi davrandın massa. bu saatten sonra ben kendi irademle yer verdim desende kimse sana inanır mı… yaptıklarınla söylediklerin tutmuyor

  69. massa senin suçun ferrariden daha büyük bari kendini daha da düşürme gerçi bundan sonra daha ne kadar düşebilirsin ki

  70. "Alonso'nun geçmesine izin vermek benim kararımdı. Yoksa asla beni geçemezdi. Dediğim gibi ben 2. pilot değilim. 1 numara olabileceğimi ve kazanabileceğimi biliyorum. Bu yüzden buradayım ve bunu düşünüyorum."

    peki böyle düşünen bir pilot 1.liği neden takım arkadaşına verir? bu kadar saçma bir açıklama komedi filmlerinde olur.Eminim bu söylediklerin bile takım sana ezberlettirmiş yarış sonunda yüzünden düşen bin parça…sanada yazıklar olsun massa

  71. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    İyi yaptın zaten kaza olmasına ramak kalmıştı.Ah şu delicesine ölümüne yaptığın savunmayı bir de hamiltona yapsaydın.Avustralyada kaç kere geçildiğini sayamadım bile ama bir tanesine bile bu kadar direnmedin.
    Ayrıca sen hiç bir zaman 2.pilot olmadın ne şumi döneminde ne de kimi döneminde.Şumi de kimi de ikinci pilottu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir