McLaren, 2007'de Pilotlarının Yarışmasına İzin Verdiği için Mutlu

yazar:

kategori:

Whitmarsh; “Eğer handikaplara rağmen kazanırsanız bu sizin için daha eğlenceli olur. Eğer hile ile ya da sportmenliğe yakışmayan yollarla avantaj elde edip kazanırsanız bu sizi iyi hissettirmez. Mika (Hakkinen), Michael (Schumacher)’i yendiğinde hissetitkleri çok iyiydi” dedi.

Whitmars, McLaren’in 2007’de Hamilton ve Alonso’dan birinin tercih edilmesindense ikilinin sezon boyunca birbirlerinden puan çalması sonucu şampiyonluğu kaybettiklerinin farkında olduğunu belirtti. Ancak McLaren’in bu konuda hiçbir pişmanlığı olmadığını da ekleyen Whitmarsh, “Biz 2007’de pilotlarımza eşit davrandık ve o sırada çok da farklı bir yol izlemek için bir sürü nedenimiz vardı. Farklı yollar izlememiz için çok fazla provakasyonla karşılaştık.”

“Bir tarafınız daima acaba bunu yapmasa mıydık diyor ama genel olarak ben bu kararımızla gurur duyuyorum ve öyle olmasaydı bundan daha fazla bahsetmezdim. Biz adil olduk.”

“O süre içerisinde pilotlarla ve yöneticileriyle konuştuğumu hatırlıyorum. ‘İşte aynaya bakıp, ben bu şampiyonluğu takımım bana yönelmeden ve bana ekstra avantaj sağlamadan hak ederek kazandım diyebilecek pilotlar’ derdim.”

“Kazanmayı ölesiye istiyorduk ama nasıl kazandığınız da önemlidir. Eğer kazanırsanız ama hile yaptığınızı da biliyorsanız, kariyerinizde hiçbir zaman kendinizden geçerek sevinebileceğinizi sanmıyorum.”


Yorumlar

  1. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    dostum sen elma ile armut arasındaki fark ne biliyormusun. ha bunca millet bu farkı bildiği için istanbuldaki olayı normal karşılarken almanyadaki olayı farklı karşıladı, kimsenin kimseye bi garezi yok o sana öyle geliyor. ferrari nin zaferlerinin kutlandığını da gördük formula sitelerinde merak etme biz elma ile armudu ayırabiliyoruz.

  2. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    hep basit düşünüyorsunuz, geçtimi geçmedimi, yer değiştirdimi değiştirmedimi, diyorum yaa tersini düşün hakikaten alonso hızlı olsun ve ona telsizden massa yavaş uyarısı gelsin ve alonsoda geçmeden bitirisin,o zaman kimse tepki vermicekmiydi, yada vermesinmiydi sence? hani istanbulda button un yaptıgı gibi,

  3. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    dünya medyası ferrariyi kınadı mclareni değil diyorsun, işte bizim de 1 haftadır anlatmak istediğimiz tam olarak ta bu, niçin sadece ferrari, yani bunca kişinin tavır koyduğu sadece takım emirlerinin alenen uygulanmasımı, gizlice yapılınca mubah mı yani, madem bi şeyi kabullenmiyorsanız her türlüsüne tapki verir, verinki samimiyetinize inanalım, alenen yaparsan suç, çaktırmassan ne ala, yakıt tasarrufu :)))

  4. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    sen çok temiz kalpli birisinki hakikaten inandın heralde button ın yakıt tasarrufu yaptığına ki yarışta zaten hamiltona göre yavaş turlar attı kendi de dedi ban zaten tasarruf yapmıştım diye, o halde hamiltonla yaşadığı o aksiyondan sonra niçin tekrar yakıt tasarrufuna gerek duydu takım? ihtiyaç duyulan tasarruf değil herhangi bir kazanın önüne geçmek, bunu sende biliyorsun, aynen ferrarinin yaptığı gibi onlarda kazaya sebep vermek istemedi, şimdi bunun üzerine dicek laf bulamayınca, işinize gelmeyince BIDI BIDI oluyor, basit olmayın lütfen

  5. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    ikisinin ne anlama geldiğini açıklarmısın bana

  6. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    bıdı bıdı.yaptığın bu. dünya medyası ferrariyi kınadı mclareni değil, sen anlamazsın demek ki aralarında fark var ki bunca medya esti ferrariye, senin anlayacağın dil bu. dostum sen ne dersen de biri elma biri armut, alonso senden hızlı üzgünüm ile yakıt tasarufu yap arasında benzerlik varmı?

  7. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    haa bu arada demekki redbull lar birbirine girmese mclaren ler yada en azından biri hamilton yolda kalıcakmış, vettelin peşinden gideyim derken yakıt biticekmiş :)) güldürmeyin allah aşkına, yaptıkları basbayağı takım emri işte ….

  8. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    ramazan hacifazlioglu Tarih 28.07.2010 10:45:49

    -tamam hamilton şimdi yakıt tasarufu yap
    buton beni geçmeyecek
    hayır o da yakıt tasarufu yapıyor.
    buton sadece biraz daha hızlıydı ve atak yaptı, hamilton da pozisyonunu korudu ve o ataktan sonra buton bi daha da yaklaşamadı 3. sn fark açtı ve o farkı korudu. bunda bi yer değiştirme yok, ferri deki olaya benzerliği de yok.

    komedi yer değiştirme yokmuş, onun içinde benzerlik yokmuş, alonso senden hızlı, demek suç, hmmm, yani şöyle olsaymış, alonsoya telsizden "massa senden yavaş (türkçesi onu geçme demek oluyor)" denseymiş suç olmayacakmış, niye yer değişmedi diye, button a tasarruf yap demek (yani hamiltonu geçme) suç değil, yuhhh, ohaaaa, bu kadar bodoslama bi yorum olurmu, olurmuş demekki, sen şunu kabul ediyormusun bize onu de hele takım button a çaktırmadan hamiltonu geçmeye kalkma imasında bulundumui bulunmadımı, işte bütün mesele bu, neymiş mesele, mesele ima ederek bile bile olsa mesajı vermekmiş, massa mesajı almış yer vermiş, button almış vermemiş, ANLADINNNN

  9. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    size laf anlatmak ne kadar zor bunu fia kendi de açıkladı ferrari bilgilerine rastlanmadı diye, aracın ağırlık dağılımından tutun, tabanına kadar bütün aerosu farklı olarak yarıştı, neresi benziyordu aracın, alonso bi laf attı ortaya ferrarinin tabanı esnek diye, mclaren yetkilileri değil, demek ki alonso biliyordu herşeyi o zamanlar ferrariye karşı bunları kullandı, bir zamanlar kötülük ettiği takımda yarışıyor şimdi

  10. roger_federer  avatarı
    roger_federer

    Martin whit , ne adam bu mclarenciler yaw 2007 de ferrarinin araç bilgileriyle ve ferrarinin gelişim belgelerini kullanarak aracı geliştirmeseydiniz Ferrari'ye kafa tutabilecekmiydiniz , ferrari farklı bir şekilde şampiyon olacaktı. O sene şampiyonluk mücadelesi verdiyseniz Ferrari sayesinde verdiniz. Ferrari o sene 4 araçla yarıştı ama 2 si başka isimleydi. Bu adamlar sadece kendilerinin doğru yaptığını düşünür ama yaptıkları şeyleri görmezler. 2008 aracının temelinide ferrari bilgileriyle attılar.

  11. Martin Whitmarsh amca bu ne perhiz? Bu ne Lahana Turşusu… =))

  12. efendimayin  avatarı

    2007 de alonso bir çaylağa yenildi. Gerçi bu çaylak hamilton ama sonuçta çaylaktı. Özellikle 2. yarıda psikolojik olarak lewis alonsoyu bitirdi. Alonso eşit şartlarda yarışmak istemeyen bir sürücü. Ferrari için en uygun pilot.

  13. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    alonso nun f1 racing eski sayılarında hayatını anlatan bi yazı vardı, içine kapanık, araçtan indikten sonra garajın arkasına geçip topuyla oynayan çağrıldığında araça binip turunu atan garajdakilerle fazla konuşmayan biri olduğunu anlatıyordu, "onun için takım ön planda değildir"…

  14. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    2007 yılında ferrari bilgilerinin hiç biri mclaren aracında bulunmadığı halde ceza verdiler, sadece bilgiler mclarende bir kaç kişinin elindeydi o yıl ferrariden gelen stepney alonso ve de la rosa arasında olan bi olay, ron dennis haberinin olmadığını söylediği halde araçlarında ferrariye ait hiç bir bilgi olmadığını bile bile fia ceza verdi. o işin farklı boyutları var. max mosley kö…nin mclarene olan garezi yüzünden aldı o cezayı bunu kendileri de çok iyi biliyor

  15. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    ha bu arada önceki turlarda da webber ve redbula yakıt tasarufu yapmalarını söylemiştiler, senin dediğine göreyse redbul duvarı da mclarene mi çalışıyordu :))
    bu biraz komik

  16. Yıl:2010
    Yer:Türkiye İstanbul Park

    Redbullar önde kaza yaptıktan sonra…

    Hamilton:Button beni geçecek mi?
    Takım: Olumsuz.

    Hamilton yavaşlar ve Button onu geçer…
    Aynı tur daha tamamlanmadan takım emir verir ve Button Hamilton'a yerini geri verir…

    Bu dallama da hala pilotların yarışmasından söz ediyor. Kimi kandırdığını sanıyorsa. Tamam ferrarinin yaptığı asla doğru değil ama sizinde onlardan farkınız yok…

  17. Bu arada Whitmarsh 2007 sezonunda casusluktan ceza alan takım hakkında mı konuşuyor, yoksa başka bir takım hakkında mı anlamadım.
    ''Eğer hile ile ya da sportmenliğe yakışmayan yollarla avantaj elde edip kazanırsanız bu sizi iyi hissettirmez.''
    kesinlikle katıldığım bir söz. Ama hem Formula 1'e yakışmayan hareketinden dolayı ceza alacaksın, hem de bu cezayı adığın sezon için methiyeler düzüp insanlara ahlak dersi vermeye kalkacaksın.

  18. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    -tamam hamilton şimdi yakıt tasarufu yap
    buton beni geçmeyecek
    hayır o da yakıt tasarufu yapıyor.
    buton sadece biraz daha hızlıydı ve atak yaptı, hamilton da pozisyonunu korudu ve o ataktan sonra buton bi daha da yaklaşamadı 3. sn fark açtı ve o farkı korudu. bunda bi yer değiştirme yok, ferri deki olaya benzerliği de yok.

  19. dün de yazmıştım bir kez daha yazayım
    – Button beni geçmeyecek değilmi
    – hayır hayır
    :))

  20. Alonsocular için bu son durak.Buraddan sonrası yok.Anlayacakları zaman gelecek.Sudan çıkmış balığa dönecekler ve biz de evet demiştik diyeceğiz.:)

  21. E tabi öyle bir açıklama yapmak zorundalar. Kendi yıldızlarına küfürlü konuştu, tartıştık mı diyeceklerdi?

  22. McLaren, Lewis Hamilton'ın Macaristan Grand Prix sıralama turlarında takım patronu Ron Dennis ile telsiz konuşmasında küfürlü kelimeler kullandığı haberlerini yalanladı. Bazı İngiliz gazeteleri Hamilton'ın, sıralama turlarının son seansındaki hız turunu kaçırmasının ardından telsiz konuşmalarında Dennis'e küfürlü kelimeler kullanarak tepkisini dile getirdiği iddia edilmişti.

    McLaren'dan yapılan açıklamada ise, bu haberlerin doğruyu yansıtmadığına dikkat çekilerek, Hamilton'ın Dennis'le konuşurken, "S..r" kelimesini asla kullanmadığını bildirdi.

    Açıklamada, "Son birkaç gündür Macaristan Grand Prix sıralama turlarındaki bazı olaylarla ilgili doğru olmayan ve yanıltıcı haberler yayınlanmaktadır. Takım, normal olarak bu tür spekülasyonlar hakkında yorum yapmazken, Lewis'in bizden, gerçekleri yansıtmayan önemli bir meseleyi düzeltmemizi istemesi nedeniyle bu açıklama yapılmıştır. Lewis'in sıralama turlarını tamamlamasından hemen sonra, Ron Dennis ile yaptığı telsiz görüşmesinde, 'S…r' kelimesini kullandığı bildirilmiştir" denildi.

    Açıklamada ayrıca, "Takım bu iddiayı araştırmış ve radyo konuşmalarını incelemiştir. Lewis'in takımla yaptığı hiçbir telsiz konuşmasında 'S…r' kelimesini kullanmadığı doğrulanmıştır" denildi.

  23. canbudy hala bunu yazıyorsun ancak ben de sana FIA'nın Macaristan hakkındaki kararını oku diyorum (daha önce de demiştim) Çok kolay bir araştırmayla herhangi bir gazetecinin taraflı yorumunu değil, FIA'nın olaya bakış açısını ve neden aynı anda "McLaren" ve Alonso'ya ceza verdiğini okuyacaksın. Eğer 2007 Macaristan'da tek suçlu Alonso olsaydı, sadece Alonso'nun ceza alacağını bilmen gerekirdi. Hayret aynı olaydan sonra Lewis Hamilton'un Ron Dennis ile küfürlü bir tartışmaya girdiğini de unutmuş arkadaşımız ne yazık ki.

    Bir de şu e-posta kozu lafı yok mu? E be arkadaşım yapmayın. McLaren casusluk skandalı esnası bilgilerin yayılmadığını söylüyor muydu? Evet. E peki bu ortaya çıktı mı e-posta'dan sonra? Evet. Bu arada FIA iş birliği yapmayan pilotların hepsinin süper lisansını iptal etmeyeceğini söylememiş miydi? Evet. Hala kendinizde suç görmeyip, direkman Alonso'yu suçluyorsunuz.

    Hem de olayları birebir görmüş üst düzey bir McLaren yetkilisinin değil, taraflı bir gazetecinin yorumlarını önemseyerek…

  24. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    FIA’nın Hamilton’la birlikte, yarış hakemlerine kasıtlı olarak yanıltıcı bilgi vermekle suçladığı Dave Ryan’ın görevini askıya almak zorunda kalan Whitmarsh, takımın olanlardan dolayı mahcubiyet yaşadığını da kabul etti.
    Halbuki bir gün önce ,söylenmiş bir yalan yok demişti
    Falan dergi sayfa 31

  25. bu adam beni çok güldürüyor. lütfen hergün konuşsun ya. moral veriyor.

  26. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    McLaren takım patronu Martin Whitmarsh, takımının ve Lewis Hamilton'ın Jarno Trulli'nin güvenlik aracı periyodundaki sollamasıyla ilgili olarak yarış hakemlerine "yalan söylemediğini" vurguladı.
    FIA ise bugün konuya ilişkin ele geçen yeni deliller ışığında Hamilton ve Trulli'nin ifadelerini aldıktan sonra, McLaren ve Hamilton'ın yarış hakemlerine kasıtlı olarak yanıltıcı bilgi verdiğini açıklamış ve İngiliz sürücüyü Avustralya GP'den ihraç etme kararı almıştı.

    Whitmarsh ise, takımın dürüstlüğü konusunda hiçbir soru işareti olmaması gerektiğini belirterek, "Verilen ifadelerde SÖYLENMİŞ BİR YALAN YOK dedi.
    Bunu derken bir ayağı havadaydı.
    Falan filan dergisi sayfa 31

  27. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Ben de eski matbaacılardanım.Tekrar tekrar yayın yapmayı ben de bilirim.
    Falan fila dergisi 31.sayfa
    A.Prost:'''Bir zamanlar senna ve hakkinene yapılanlar şimdi hamiltona yapılıyor hala mclarende değişen bişey yok…'''

  28. Yapma be Whitmarsh,son zamanlarda gerek yönetiminle gerek açıklamalarınla mclarenin imajını bayağı düzeltmiştin,ama şimdi böyle insanları aptal yerine koymak o imajı tekrar yere bir edebilir.

  29. ah alonso ne iyi etmiş. ^^

  30. Üzgünüm ama Whitmarsh bu konuda biraz yanlış konuşuyor.

    ——————————-
    F1 Racing Nisan 2010 / syf 36
    … monaco'da ise yarış öncesinde düzenlenen basın toplantısında,

    "alonso ile zafer mücadelesine girmesine izin verilmemesinden yakınan"

    Hamilton'ın ateşli konuşması, takımın çatırdamaya başladığının sinyallerini veriyordu.

    Sonunda alonso, macaristan gp sinde Hamilton'ın itirazları yüzünden sabrını kaybetti ve sıralama turlarında takım arkadaşını kasten engelledi.
    Bu olaydan sonra McLaren tarafından yapılan basın bildirisi son 20 yılın en zehir zemberek açıklamasıydı. Ertesi gün alonso nun e-posta kozunu kullanmasıyla olay iyice büyüdü ve McLaren takımlar Ģampiyonasından ihraç edildi.
    ——————-

    2007 hakkındaki her yanlış bilgilendirmede maalesef bunları tekrar ve takrar yayınlamak zorundayım.

  31. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    gördük istanbul da nasıl izin verdiklerini, button 1 kez sıkıştırdı, korkudan hemen benzin tasarrufu et dediler, yersen kirşhen :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir